Πατήρ Αντώνιος: Η αλήθεια θα λάμψει – Ο πραγματικός λόγος πίσω από τη στοχοποίησή μου είναι η ίδια η «Κιβωτός»

«Ο πραγματικός λόγος πίσω από τη στοχοποίησή μου είναι η ίδια η Κιβωτός», υποστηρίζει, λίγο πριν ανοίξει ο νέος κύκλος καταθέσεων στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση. Για «κατακρεούργηση» της προσωπικότητάς του μιλά ο πατήρ Αντώνιος σε αποκλειστική δήλωσή του στη Realnews.

Των Α. ΚΑΝΔΥΛΗ, Δ. ΠΑΝΑΝΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

 Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Kόσμου», που κατηγορείται για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομές της οργάνωσης, δηλώνει πεπεισμένος ότι στο τέλος θα δικαιωθεί και πως θα φανεί ο πραγματικός λόγος πίσω από τη στοχοποίησή του, «που δεν είναι άλλος πέρα από την ίδια την Κιβωτό», όπως λέει. Σημειώνει, ωστόσο, ότι «όσοι θεωρούν ότι η Κιβωτός είναι λάφυρο προς διαμοιρασμό πλανώνται πλάνην οικτράν», ενώ καλεί όσους τον στήριξαν να συγχωρήσουν και να δικαιολογήσουν αυτούς που του επιτέθηκαν.

«Όλο αυτό το διάστημα έχω παραμείνει σιωπηλός υπομένοντας την κατακρεούργηση της προσωπικότητάς μου στον δημόσιο λόγο, υπακούοντας στον λόγο του Χριστού, ο οποίος είναι φανερός σε εμένα διά των πνευματικών μου. Σε όλους όσοι με στηρίζουν χρόνια και είναι συνοδοιπόροι μου στο έργο της Κιβωτού, οφείλω να πω το εξής: Δεν πρόδωσα ποτέ την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας. Είμαι πεπεισμένος, με τη βοήθεια του Θεού, για το τελικό θετικό αποτέλεσμα από την ελληνική Δικαιοσύνη. Έπειτα θα αρχίσει να διαφαίνεται και ο πραγματικός λόγος πίσω από τη στοχοποίησή μου, που δεν είναι άλλος πέρα από την ίδια την Κιβωτό. Όσοι θεωρούν ότι η Κιβωτός είναι λάφυρο προς διαμοιρασμό πλανώνται πλάνην οικτράν. Η αλήθεια θα λάμψει. Παράλληλα, σε όλους εσάς που στηρίξατε το έργο, που με τις οικονομίες σας, τον πόνο σας και τα δάκρυά σας κτίσατε την Κιβωτό, θέλω να σας παρακαλέσω να βλέπουμε τους άλλους με συμπάθεια και αγάπη. Έτοιμοι να συγχωρήσουμε και όχι να παρατηρήσουμε, έτοιμοι να δικαιολογήσουμε και όχι να κατακρίνουμε, έτοιμοι να ξεχάσουμε και όχι να μνησικακήσουμε, έτοιμοι να αγκαλιάσουμε και όχι να διώξουμε, όπως τόσα χρόνια αλληλοδιδαχτήκαμε, χωρίς διαφορά έθνους, πίστεως, γλώσσας και χρώματος. Γιατί στο τέλος αυτό που μένει είναι πάντα η αγάπη. Να μας αξιώσει ο Θεός να αποκαταστήσουμε την Αγία Τράπεζα στον ναό του Αγίου Γεωργίου που διασάλευσαν τον τελευταίο χρόνο», δηλώνει ο πατήρ Αντώνιος.

Η ανατροπή της… ανατροπής

Η παραπάνω δήλωση του πατρός Αντωνίου έρχεται λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την προσκόμιση από μέρους του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών νέων στοιχείων, που, κατά τον κατηγορούμενο, αποδεικνύουν την αθωότητά του. Πρόκειται για την επιστολή και το βίντεο του 16χρονου, με τα οποία φέρεται να ανακαλεί τις αρχικές καταγγελίες του περί σεξουαλικής κακοποίησής του από τον ιερέα, τη δήλωση της μητέρας του, που φαίνεται να στηρίζει όσα λέει το παιδί της, καθώς και επιστολές άλλων παιδιών που στρέφονται τόσο κατά του 19χρονου, ο οποίος έχει επίσης καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια, όσο και κατά της προσωρινής διοίκησης της οργάνωσης.

Όλα τα παραπάνω δεν αποκλείεται να πυροδοτήσουν πολλαπλές νομικές εξελίξεις, καθώς μπαίνουν στο μικροσκόπιο του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητά τους. Οι δικαστές, εφόσον κρίνουν ότι υπάρχει έδαφος αλήθειας στα εν λόγω στοιχεία, ενδέχεται να επιστρέψουν τη δικογραφία στην ανάκριση για περαιτέρω έρευνα, ξεκινώντας έτσι έναν νέο κύκλο καταθέσεων.

«Πόλεμος» για τη διοίκηση

Την ίδια ώρα, ένας άλλος «πόλεμος» φαίνεται να είναι σε εξέλιξη και αφορά τον έλεγχο της «Κιβωτού», καθώς η θητεία της προσωρινής διοίκησης λήγει στο τέλος του μήνα. Όπως όλα δείχνουν, η θητεία θα παραταθεί για έναν ακόμα χρόνο με απόφαση της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, με την άλλη πλευρά, που εκπροσωπείται από την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή και τη μητέρα του πατρός Αντωνίου, να προσπαθεί να την ανατρέψει με εξώδικα και να προχωρά στον ορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου. Στο παρόν διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Λούλης και ο Μιχαήλ Ράλλης, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Μιλώντας στην «R», ο δικηγόρος τους Σωκράτης Παπαχατζής κάνει λόγο για κίνδυνο αφανισμού της Κιβωτού εξαιτίας υπέρογκων αυξήσεων των λειτουργικών δαπανών της οργάνωσης τον τελευταίο χρόνο και μηδενικών εσόδων από δωρεές.

«Οι επίμαχες αλλαγές στον Ν. 2345/1995, είναι, δυστυχώς, ένα τυπικό παράδειγμα κακής νομοθέτησης στη χώρα μας. Οι επανειλημμένες φωτογραφικές προσθήκες ή τροποποιήσεις υφιστάμενων διατάξεων νόμου και οι πρόχειρες και κακότεχνες διατυπώσεις με αμφίσημες ερμηνείες οδηγούν σε ανεπίτρεπτους περιορισμούς δικαιωμάτων των εταίρων ενός νομικού προσώπου, δημιουργούν προφανή ανασφάλεια δικαίου στους πολίτες και υποβαθμίζουν την ποιότητα του κράτους δικαίου. Ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε τους τελευταίους 10 μήνες η προσωρινή διοίκηση της Κιβωτού επιβεβαίωσε πλήρως τις σοβαρές επιφυλάξεις μας για τη σκοπιμότητα και αναγκαιότητα της συγκεκριμένης ρύθμισης. Αξίζει, δε, να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη ψηφίστηκε αφού κοινοποιήθηκε στο αρμόδιο υπουργείο το νέο διοικητικό συμβούλιο που όρισαν οι εταίροι, αποτελούμενο από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και αποδεδειγμένης ακεραιότητας. Δυστυχώς, ο αλαζονικός και ανεξέλεγκτος τρόπος λειτουργίας της προσωρινής διοίκησης, με τις υπέρογκες αυξήσεις των λειτουργικών δαπανών της Κιβωτού κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μέσα από αθρόες και ανούσιες προσλήψεις προσωπικού, με ταυτόχρονη μηδενική ροή εσόδων από δωρεές, συνεπάγεται με μαθηματική βεβαιότητα τον οικονομικό αφανισμό της Κιβωτού.

Οδυνηρή συνέπεια των πράξεων και παραλείψεων της προσωρινής διοίκησης είναι η δημιουργία αβεβαιότητας και ανασφάλειας σε σημαντικούς δωρητές ακινήτων, οι οποίοι ανακαλούν δωρεές μεγάλων και ζωτικής σημασίας ακινήτων, καθώς δεν εμπιστεύονται, πλέον, το προσωρινό Δ.Σ., το οποίο αρκείται στην κατασπατάληση των διαθέσιμων πόρων που εξασφάλισε με θυσίες και κόπο η προηγούμενη διοίκηση. Είναι προφανές ότι τον τελευταίο χρόνο, στον βωμό σκοπιμοτήτων και συμφερόντων, έχει απαξιωθεί κοινωνικό, παιδαγωγικό και εθελοντικό έργο δεκαετιών μέσα από την προδιαγεγραμμένη διάλυση των δομών της Κιβωτού και ταυτοχρόνως έχουν εξανεμιστεί ταμειακά διαθέσιμα εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προορίζονταν για την προστασία, επιμόρφωση, διαπαιδαγώγηση και κοινωνική επανένταξη εκατοντάδων ευάλωτων παιδιών. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι εταίροι θα ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους με στόχο να αποτρέψουν το μεθοδευμένο σχέδιο εξαΰλωσης της περιουσίας της Κιβωτού και διαμοιρασμού των ιματίων της».

Η επιστολή και οι μηνύσεις για πλαστογραφία

Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης θα προσπαθήσουν να αποσαφηνίσουν αν είναι αυθεντική η πρόσφατη επιστολή που αποδίδεται στη μητέρα του 16χρονου σήμερα τροφίμου

Στην υπόθεση του πατρός Αντωνίου και της «Κιβωτού του Κόσμου», πάντως, υπάρχουν συνεχείς εξελίξεις αλλά και «σκιές». Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης θα προσπαθήσουν να αποσαφηνίσουν αν είναι αυθεντική η πρόσφατη επιστολή που αποδίδεται στη μητέρα του 16χρονου σήμερα τροφίμου σε δομή της «Κιβωτού» Βόλου, ο οποίος έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασελγείς πράξεις. Η μητέρα του παιδιού, μόλις η επιστολή της είδε το φως της δημοσιότητας, έσπευσε με δηλώσεις της να διαψεύσει το περιεχόμενό της, ισχυριζόμενη ότι «ουδέποτε πήραμε πίσω τις καταγγελίες», προειδοποιώντας με μηνύσεις για πλαστογραφία.

Η επιστολή που φαίνεται να ανακαλεί τις καταγγελίες φέρει και υπογραφή από υπάλληλο του ΚΕΠ Λάρισας για το γνήσιο της υπογραφής. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αριθμός του δελτίου ταυτότητας του εγγράφου δεν φαίνεται να αντιστοιχεί στο όνομα της μητέρας του ανηλίκου. Γεγονός που ερμηνεύεται ότι είτε το έγγραφο που κατατέθηκε στην ανακρίτρια είναι πλαστό είτε ο υπάλληλος του δήμου Λαρισαίων έχει κάνει κάποιο λάθος στην καταγραφή των στοιχείων. Η ίδια η μητέρα, σε δηλώσεις της, τόνισε ότι δεν είναι αυτός ο γραφικός της χαρακτήρας και ότι ο αριθμός της ταυτότητάς της δεν είναι ο αναγραφόμενος στο έγγραφο, ενώ επέμεινε στην εγκυρότητα των καταγγελιών που έχει κάνει για τον γιο της. Την ίδια ώρα, βίντεο παρουσιάζει τον νεαρό τρόφιμο να ανακαλεί τις καταγγελίες για τον πατέρα Αντώνιο, το οποίο μέχρι στιγμής δεν αμφισβητείται καθώς έχει εικόνα και ήχο. Σε αυτό, ο ανήλικος ζητά συγγνώμη για τα «ψέματα που είπε επηρεασμένος από άλλον τρόφιμο εναντίον του πατρός Αντωνίου».

Διαβάστε εδώ κι εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ