Πάσχα: Όπου φύγει- φύγει οι εκδρομείς – Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια και Εθνικές Οδούς

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν οι εκδρομείς την Αττική για τις μέρες του Πάσχα. Έως τώρα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εγκαταλείψει το Λεκανοπέδιο περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα, ενώ 100% γεμάτα αναχωρούν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, χωρίς να αποκλείονται και έκτακτα δρομολόγια τις επόμενες ώρες αλλά και αύριο, Μεγάλη Παρασκευή για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών.

Επίσης τα πλοία φεύγουν γεμάτα από τα λιμάνια με τις πληρότητες επίσης να αγγίζουν το 100%. Σημειώνεται ότι σήμερα Μ. Πέμπτη από τον Πειραιά αναμένεται να αναχωρήσουν 19 δρομολόγια πλοίων για Κυκλάδες, νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Χθες, Μ. Τετάρτη, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 13 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 15.372 επιβάτες. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναχώρησαν 29 πλοία με 5.718 επιβάτες. Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 12 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 5.221 επιβάτες ενώ από το Λαύριο 7 δρομολόγια με 1.655 επιβάτες.

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά για το Πάσχα κίνηση του Πάσχα

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι από τα λιμάνια της Αττικής σε 46 δρομολόγια από 13/04/2023 έως 16/4/2023 αναμένεται να ταξιδέψουν 37.093 επιβάτες και 5.592 αυτοκίνητα, σύμφωνα με την ΕΡΤ1.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις Κυκλάδες η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 95% για σήμερα ενώ για τα Δωδεκάνησα υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας στις καμπίνες. Αυξημένη πληρότητα υπάρχει και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Αυξημένη κατά 25% έως 30% σε σχέση με το 2022 αναμένεται να κυμανθεί εφέτος η ακτοπλοϊκή κίνηση για τις εορτές του Πάσχα.

“Άδειοι” οι δρόμοι της Αθήνας

Όπου φύγει – φύγει οι περισσότεροι Αθηναίοι και όσοι μένουν πίσω στην πρωτεύουσα μπορούν να… απολαύσουν τους δρόμους χωρίς κίνηση.

Αυτή την ώρα αυξημένη είναι η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στην έξοδο, αλλά και στην άνοδο του Κηφισού στο ρεύμα προς Λαμία, γεγονός που δείχνει ότι φεύγουν οι εκδρομείς του Πάσχα.

Κίνηση έχει και στην Περιφερειακή Καρέα από Ηλιούπολη.

Δείτε LIVE πού έχει κίνηση

Ο χάρτης της κίνησης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ