Εύα Καϊλή: Ο λόγος που αποφάσισαν να την κρατήσουν στη φυλακή περισσότερο από άλλους – Ο Ιταλός δημοσιογράφος Τζιάνι Ροσίνι στο enikos.gr

Ο Τζιάνι Ροσίνι, Ιταλός δημοσιογράφος, ο οποίος εργάζεται στην Il Fato Quotidianno και έχει κάνει αρκετές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς, Qatar Gate, μιλάει στο enikos.gr για την απελευθέρωση της Εύας Καϊλή.

Εύα Καϊλή: Το παρασκήνιο της αποφυλάκισής της έπειτα από 4 μήνες – «Ήταν το τρόπαιο των Βέλγων δικαστών» λένε οι δικηγόροι της

του Μίλτου Σακελλάρη

«Οι εισαγγελείς άφησαν ελεύθερο και τον Μαρκ Ταραμπέλα και σήμερα πρόκειται να λάβουν επίσημα απόφαση για την Εύα Καϊλή. Είναι η μόνη που βρίσκεται ακόμη στη φυλακή. Φαίνεται ότι η έρευνα κλείνει», ανέφερε ο έμπειρος δημοσιογράφος και συνέχισε: «Αποφάσισαν να κρατήσουν την Καϊλή στη φυλακή περισσότερο από τους άλλους και νομίζω ότι αυτό συνδέεται με τις επαφές της έξω από τη φυλακή. Οι εισαγγελείς προσπαθούν να καταλάβουν αν η Καϊλή έχει κάποιους τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους ή σε ξένες χώρες και για αυτό τον λόγο ανησυχούν ότι θα μπορούσε να καταστρέψει αποδείξεις».

Εύα Καϊλή: «Αλήθεια, θα δω το παιδί μου;» – Περιμένει το βραχιολάκι για να αποφυλακιστεί – ΒΙΝΤΕΟ

Σχετικά με τον Αντόνιο Παντσέρι δήλωσε πως: «Γνωρίζουμε ότι έκανε συμφωνία με εισαγγελείς. Δέχτηκε να αποκαλύψει τα ονόματα και τον μηχανισμό της λεγόμενης εγκληματικής οργάνωσης μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Για τη βοήθεια αυτή θα έχει μόλις 1 χρόνο φυλάκιση, επίταξη χρημάτων και αγαθών (περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ) και πληρωμή εισιτηρίου».

Αναφορικά με τις τελευταίες του καταθέσεις δήλωσε πως «Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τις τελευταίες του καταθέσεις, αλλά μετά από αυτή τη συμφωνία είδαμε ότι οι εισαγγελείς άσκησαν μεγαλύτερη πίεση στα μέλη του ΕΚ, Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα καθώς και στον λογιστή του. Δεν έχουν διαδοθεί νέα ονόματα. Μάλλον έδωσε και κάποιες πληροφορίες για τη ροή χρημάτων».

Εύα Καϊλή: Δεν θα μείνει στο ίδιο σπίτι με τον Φραντζέσκο Τζιόρτζι – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή επιβεβαίωσε χθες στο Politico την είδηση πως η πελάτισσά του πρόκειται να αποφυλακιστεί, σημειώνοντας ότι μετά την αποφυλάκισή της η έκπτωτη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραμείνει υπό κράτηση στο σπίτι της, με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η Ελληνίδα πολιτικός, η οποία κατηγορείται για διαφθορά στην υπόθεση Qatar Gate, από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται ότι είναι αθώα. Η Εύα Καϊλή ήταν μεταξύ των πρώτων προσώπων που συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για το Qatar Gate, στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποίησαν οι βελγικές αρχές για το κατά πόσο ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ και του Μαρόκου, δωροδοκούσαν ευρωπαίους βουλευτές.

Στο στόχαστρο της έρευνας, είχαν μπει επίσης ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι και αρκετοί άλλοι νυν και πρώην ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του σκανδάλου. Ο Παντσέρι φέρεται να σύναψε συμφωνία με τους Βέλγους ανακριτές τον Ιανουάριο, ώστε να έχει ευνοϊκότερη αντιμετώπιση.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ