“Πάρτι” στο Καστελλόριζο έστησαν οι Τούρκοι διακινητές – ΦΩΤΟ

Διπλάσιος αριθμός μεταναστών και προσφύγων από τους κατοίκους του νησιού φιλοξενείται το τελευταίο διήμερο στο Καστελλόριζο, γεγονός που προβληματίζει έντονα την τοπική κοινωνία.

Οι διακινητές, βρήκαν «πέρασμα» στο νησί, εμπορευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» κάτοικοι του νησιού, ο αριθμός των μεταναστών προσφύγων που βρίσκονταν χθες το πρωί στο Καστελλόριζο ξεπερνούσε τους 740 συνολικά, όταν το σύνολο των μονίμων κατοίκων δεν ξεπερνά τους 250 αυτή την εποχή.

Οι δυνάμεις επιτήρησης που υπάρχουν στην περιοχή είναι ελάχιστες, όπως ελάχιστος είναι επίσης και ο αριθμός των λιμενικών και αστυνομικών που υπηρετούν στο Καστελλόριζο.

Θησαυρίζουν οι διακινητές

Μεταξύ των 740 ατόμων – προσφύγων που βρίσκονται στο νησί του Καστελλορίζου, περιλαμβάνονται πάνω από 300 γυναίκες και παιδιά.

Ο χώρος διαμονής που τους έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο, είναι ευπρεπής, αλλά ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Οι εθελοντές δίνουν καθημερινή μάχη για να μπορέσουν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια οι άνθρωποι αυτοί.

Το… κόστος μεταφοράς που έχει κάνει «ζάμπλουτους» τους διακινητές, με την ανοχή βεβαίως των τουρκικών αρχών που δεν επιτηρούν ούτε στο ελάχιστο την περιοχή, ανέρχεται γύρω στις 2.500 ευρώ το άτομο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων που έχουν φθάσει στη χώρα μας.

Εν τω μεταξύ στην τουρκική πόλη «Κας» που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Καστελλόριζο, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πρόσφυγες, που καθημερινά στέλνονται στο νησί με τη βοήθεια των τουρκικών κυκλωμάτων.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες, λένε ότι έχουν… συνταχθεί και λίστες αναμονής για να υπάρχει μια… τάξη στην όλη διαδικασία που ακολουθείται.

Πηγή: rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Ντένια χαμογελάει και πάλι – ΒΙΝΤΕΟ

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών ανέμων

Ο καιρός σήμερα – Αναμένεται βελτίωση

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.