Πάρος: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στην ζωή μου» – Τι λέει στο enikos.gr ο κάτοικος που βρήκε το σταυρωμένο κοράκι

Την οργή και τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης έχει προκαλέσει το βάναυσο περιστατικό κακοποίησης πτηνού στην περιοχή Πούντα της Πάρου, όπου ένα κοράκι βρέθηκε νεκρό και μάλιστα καρφωμένο σε ξύλα τα οποία είχαν τοποθετεί έτσι ώστε να σχηματίζουν σταυρό. Για το ντροπιαστικό αυτό θέαμα μίλησε στο enikos.gr ο Σωτήρης Τζαφάς, ο άνθρωπος ο οποίος έφερε στο φως της δημοσιότητας τις φωτογραφίες με το άτυχο ζώο και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο στην ζωή του.

Toυ Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

«Είχα βγει βόλτα με τον σκύλο μου στην περιοχή και δεν πίστευα στα μάτια μου αντικρίζοντας αυτό το θέαμα. Πολύ κοντά σε κεντρικό δρόμο κάτοικος σταύρωσε το πουλί και το άφησε σε κοινή θέα. Αμέσως μόλις το παρατήρησα το φωτογράφησα κι ύστερα επικράτησε σάλος, δεν είχα κανένα συμφέρον από την δημοσιοποίηση αλλά το έκανα προκειμένου να υπάρξει ευαισθητοποίηση και όπως ήταν λογικό πολύ γρήγορα πήρε έκταση το θέμα», επεσήμανε ο κ. Τζαφάς.

Έπειτα, σχολιάζοντας το θέαμα που αντίκρισε δήλωσε στο enikos.gr: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στην ζωή μου. Είμαι ένας άνθρωπος ευαισθητοποιημένος όσον αφορά σε θέματα ζώων καθώς έχω ο ίδιος κατοικίδια. Ήταν ένα σοκαριστικό θέαμα, δεν γνωρίζω αν κρέμασαν το ζώο ζωντανό ή νεκρό αλλά όπως και να ‘χει έχουμε να κάνουμε με μία πράξη αρρωστημένη».

Και συνεχίζει ο κ. Τζαφάς λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση το άτομο που προέβη στην πράξη αυτή δεν θα μπορούσε παρά να είναι ψυχικά ανισόρροπο, μιλάμε για μία ενέργεια που παραπέμπει σε πρακτικές άλλων εποχών.

Είναι άδικο να δυσφημίζεται το νησί και η χώρα κατ’ αυτόν τον τρόπο εξαιτίας, δηλαδή, των πρακτικών και των ενεργειών ορισμένων. Δυστυχώς, η εικόνα μιλά από μόνη της και είναι κρίμα να προκαλεί τόσο μεγάλη δυσφήμιση ένα μεμονωμένο περιστατικό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος μίλησε στο enikos.gr για το περιστατικό κάνοντας λόγο για μία πράξη καταδικαστέα.

«Είναι αχαρακτήριστο και κατακριτέο γεγονός. Πρόκειται για μία σαφέστατα καταδικαστέα πράξη, δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι αντίστοιχο και ευτυχώς η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει την υπόθεση. Ο Δήμος καταδικάζει από την πρώτη στιγμή τις πρακτικές αυτές», σημείωσε ο κ. Κωβαίος.

Η υπόθεση, πάντως, φαίνεται πως έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς ο πολίτης που δημοσιοποίησε το συμβάν αποκάλυψε πως προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία στην αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες του cycladeslive.gr, ο δράστης της φρικτής αυτής πράξης συνελήφθη και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ