Παρκάρισμα στην κεντρική πλατεία Ξάνθης

Παρκάρισμα στην κεντρική πλατεία Ξάνθης

Σε «ελεύθερο» χώρο στάθμευσης οχημάτων έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα η κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Αυτοκίνητα, τόσο Ι.Χ., όσο και κρατικά (μέχρι και του Διπλωματικού Σώματος) κάνουν χρήση του χώρου κάτω ακριβώς από το ρολόι της Κεντρικής Πλατείας, απολαμβάνοντας μια ιδιότυπη ελευθερία, όπως αναφέρει το thrakitoday.com.

Την περασμένη Κυριακή οχήματα του Διπλωματικού Σώματος στην κυριολεξία κατέκλυσαν τον χώρο δίπλα από το ρολόι, και παρέμειναν εκεί για αρκετή ώρα, ενώ λίγες ημέρες πιο πριν κρατικά οχήματα βρίσκονταν πάλι στον ίδιο χώρο.

Όπως είναι γνωστό, ωστόσο, το εν λόγω σημείο αποτελεί τμήμα του έργου της ενοποίησης των πλατειών και τόσο στην ανατολική, όσο και στη δυτική είσοδό του, υπάρχουν ηλεκτρονικά κολονάκια τα οποία αποτρέπουν την είσοδο των οχημάτων, αλλά βυθίζονται για να εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες κίνησης οχημάτων.

Ωστόσο, τελευταία παρατηρείται το φαινόμενο, είτε και στις δύο εισόδους, είτε έστω στη μια εξ’ αυτών, να παραμένουν βυθισμένα στο έδαφος με αποτέλεσμα ο χώρος να καθίσταται προσβάσιμος.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Ξάνθης προχώρησε δια του Δημοτικού Συμβουλίου στην επανασύσταση και λειτουργία μιας άτυπης Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία εκτελεί χρέη επιτήρησης των χώρων ελεγχόμενης στάθμευσης.

Πρακτικά, αν κάποιος οδηγός εντοπιστεί να έχει σταθμεύσει το όχημά του σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης, χωρίς να έχει εκδώσει το αντίστοιχο εισιτήριο από τα κατά τόπους ηλεκτρονικά μηχανήματα, απειλείται με πρόστιμο.

Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα εάν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και με τον «ελεύθερο», πλέον, χώρο στάθμευσης δίπλα από το ρολόι της πόλης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ