Παραμένουν στη φυλακή Κασιδιάρης και Λαγός – Απορρίφθηκαν ομόφωνα οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης ποινής

Απορρίφθηκαν ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης ποινής που είχαν καταθέσει ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιάννης Λαγός καθώς και η αίτηση εξαίρεσης που κατατέθηκε από την πλευρά του Λαγού.

Χρυσή Αυγή: Αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής υπέβαλαν Κασιδιάρης και Λαγός

Της Άννας Κανδύλη 

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε να καλέσει στη δίκη για να καταθέσει την σύντροφο του Παύλου Φύσσα και αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του, η οποία πρωτόδικα ήταν αγνώστου διαμονής.

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δεχθήκαμε οργανωμένη επίθεση, δεν ήταν τυχαία όσα έγιναν» – Τι κατέθεσε παιδικός φίλος του Παύλου Φύσσα

Τι πρότεινε η εισαγγελέας

Νωρίτερα, να απορριφθούν τα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Γιάννη Λαγού και τον Ηλία Κασιδιάρη, είχε προτείνει η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Για τα αιτήματα που είχαν υποβάλει οι κατηγορούμενοι στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου η εισαγγελέας επισήμανε πως οι δυο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη φυλακή με την πρωτόδικη απόφαση εξαιτίας των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, του είδους και της βαρύτητας των πράξεων τους, της περιφρόνησης στην έννομη τάξη, της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, ενώ κρίθηκαν επικίνδυνα, ριψοκίνδυνα και αδίστακτα άτομα.

Ηλίας Κασιδιάρης – Γιάννης Λαγός: Να παραμείνουν στη φυλακή πρότεινε η εισαγγελέας

«Όσα θέματα ανέφερε ο Ηλίας  Κασιδιάρης αφορούν στην ουσία της υπόθεσης και θα αποφανθεί δικαστήριο μετά από το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας. Δεν υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση ανεπανόρθωτη βλάβη.

Δεν συνιστά ανεπανόρθωτη βλάβη ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά ζητήματα, ότι για παράδειγμα ο Λαγός λαμβάνει μόνο το ήμισυ του μισθού, ούτε η ευγενής φιλοδοξία τους να μην τερματιστεί η πολιτική τους καριέρα, δεν πρέπει να τους φέρνει σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλους κρατουμένους».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης προβάλλοντας ως επιχείρημα την αναστολή που δόθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη και σημειώνοντας πως έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του είπε ότι: «Εύκολα δίνονται αναστολές για ειδεχθή εγκλήματα όπως έγινε με τον διευθυντή του εθνικού θεάτρου, εδώ, στην περίπτωση μου, είναι ξεκάθαρα πολιτική η απόφαση και η δίωξη. Η οικογένεια μου χτυπήθηκε όπως χτυπά η μαφία της οικογένειες αντιπάλων της. Ο αδελφός μου τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τον στρατό, επειδή η μαφία που κυβερνά την Ελλάδα, όταν δεν μπορεί να χτυπήσει τον αντίπαλο, χτυπά την οικογένεια».

Για καθοδηγούμενη δικαιοσύνη έκανε λόγο ο Γιάννης Λαγός, «Δεν έχω αμφιβολία πόσο καθοδηγούμενη είναι η δικαιοσύνη. Το κάνω διότι θέλω κάθε δύο μήνες που μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος, να καταθέτω συγκεκριμένα στοιχεία. Κορόιδο είσαι Γιάννη Λαγέ που ήρθες στην Ελλάδα. Ήμουν κορόιδο γιατί σεβάστηκα αυτούς που με πίστεψαν και ήθελαν να είμαι εδώ. Για τη δολοφονία ενός ατόμου από ένα άτομο μπήκαμε 48 στη φυλακή». Εκείνη τη στιγμή, οπαδοί του Γιάννη Λαγού που βρίσκονται στο ακροατήριο χειροκρότησαν με την πρόεδρο να επαναλαμβάνει ότι απαγορεύονται τα χειροκροτήματα και πως εάν συμβεί ξανά το δικαστήριο θα λάβει μέτρα.

Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης ζήτησε στη συνέχεια την εξαίρεση της εισαγγελέως της έδρας επειδή αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κατηγορουμένου.

«Η εισαγγελέας ποινικοποίησε την ποινική δίκη και ζητάμε να εξαιρεθεί εκτός αν αποσύρει αυτό που είπε» ανάφερε ο κ. Πλεύρης με την εισαγγελέα να απαντά ότι δεν αποσύρει ούτε μια λέξη από όσα είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ