Παραλύει η χώρα από την απεργία

Παραλύει η χώρα από την απεργία

Θα… παγώσουν τα πάντα για 24 ώρες αύριο Τετάρτη, καθώς δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, συμμετέχει μαζικά στην απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με αιτήματα κυρίως οικονομικά, αλλά και θεσμικά.

Εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και στις ΔΕΚΟ, σε τεχνικές επιχειρήσεις, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, σε ασφαλιστικά Ταμεία, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, εφοριακοί, τραπεζοϋπάλληλοι, Ναυτεργάτες και Λιμενεργάτες, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, συμμετέχουν στην απεργία.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Χειρόφρενο στα λεωφορεία της Αθήνας από την έναρξη της βάρδιας έως της 9 π.μ. και από 9 μ.μ. έως την λήξη της βάρδιας, καθώς και από τα μεσάνυχτα στα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα, θα μείνουν ακινητοποιημένοι και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου. Δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο, ενώ στους επιβάτες του ΟΣΕ που έχουν εκδώσει εισιτήρια, θα επιστρέφεται το αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται κουπόνι ταξιδίου. Κανονικά θα κινηθούν μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λόγω επίταξης 

Συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία

Τα συνδικάτα οργανώνουν συλλαλητήριο αύριο στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ χωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ. Νωρίτερα προσυγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ