Πανεπιστήμια: Φοιτητές “όμηροι” των καταλήψεων – Αγωνία για την εξεταστική – ΒΙΝΤΕΟ

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς συνεχίζονται οι καταλήψεις σε διάφορα τμήματα Πανεπιστημίων, γεγονός το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου που έδωσε εντολή για κατεπείγουσα διπλή εισαγγελική έρευνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η φοιτητική συνέλευση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κατέληξε σε ξύλο και απειλές. Ομάδες φοιτητών πιάστηκαν στα χέρια, ενώ την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι απειλούν άλλους φοιτητές.

Από την πλευρά τους, φοιτητές του τμήματος Νομικής Αθηνών, αναφέρουν σε επιστολή τους πως: «Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων βρίσκονταν σε αντίθεση με την συνέχιση της κατάληψης. Πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να φιμωθεί η πλειοψηφία αυτή. Περί τα τέλη της διαδικασίας, καταγγέλλουμε την εισβολή κουκουλοφόρων στην αίθουσα, οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρίες φορούσαν κράνη, έφεραν σιδηρογροθιές και ρόπαλα, και απειλούσαν φοιτητές».

Παράλληλα λόγω των καταλήψεων υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική. Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης έστειλε ερμηνευτική εγκύκλιο, αναφορικά με τη διεξαγωγή γραπτών ή προφορικών εξετάσεων με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων στα Πανεπιστήμια.

Στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «η διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων, γραπτών και προφορικών, είναι επιτρεπτή και μέσω ηλεκτρονικών μέσων (ψηφιακή εξεταστική) δυνάμει ρητής διάταξης νόμου, όπου δεν καθίσταται δυνατή η διά ζώσης διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών ή η χρήση των υποδομών του Α.Ε.Ι. για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας».

Την ίδια ώρα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το ΠΑΜΑΚ ενημέρωσαν τους φοιτητές ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη εξέταση των μαθημάτων μέχρι την Τετάρτη, λόγω των καταλήψεων.

Σημειώνεται πως από τον υπουργό Παιδείας ζητήθηκε για την Δευτέρα έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ