Πανελλήνιες Εξετάσεις: Νωρίτερα η ανακοίνωση των βάσεων – Τι σχεδιάζεται

Κατεύθυνση για αποτελέσματα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ πολύ νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι- ίσως και στα τέλη Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου – έχει πάρει το υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθεια να απεγκλωβιστεί το καλοκαίρι εκατοντάδων νέων.

Κρίσιμος παράγοντας ώστε αυτά να γίνουν πραγματικότητα, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων αλλά και των αγωνισμάτων των υποψηφίων για τις σχολές ενστόλων, οι οποίες και είναι εκείνες που καθυστερούν κάθε χρόνο τις σχετικές διαδικασίες.

Ωστόσο και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ολόκληρη η κυβέρνηση έχει συντονιστεί φέτος στο να εκδοθούν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων νωρίτερα.

Πανελλήνιες

Συγκεκριμένα, η απάντηση είναι ότι η πρόθεση είναι όλα τα αθλήματα και οι δοκιμασίες να διεξαχθούν γρηγορότερα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληγές της ΕΛ.ΑΣ. οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα υπογραφεί μέσα στον Φεβρουάριο ή το αργότερο στις αρχές Μαρτίου, και η οποία θα θέτει όλα τα χρονοδιαγράμματα αλλά και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των σωματομετρικών εξετάσεων.

Ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας που μίλησαν στα «ΝΕΑ» επισημαίνουν ότι «πρόθεση είναι πράγματι φέτος να συντομευθούν οι διαδικασίες και να έχουμε αποτελέσματα γρηγορότερα. Ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ακόμα.

Πάντως στόχος είναι να φύγουμε από τα τέλη Αυγούστου στην ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ