Πάφος: Εκτός ελέγχου η φωτιά που ξέσπασε στο Κρατικός Δάσος – «Βελτιωμένη και διαχειρίσιμη η κατάσταση»

Εκτός ελέγχου είναι ακόμα η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Ελίτζιες, στo Κρατικό Δάσος της Πάφου.

Η φωτιά ξέσπασε στις 18:30 και μαίνεται σε δύσβατη περιοχή, στην κοίτη ποταμού, βόρεια της Κοιλάδας των Κέδρων και νότια της Ιεράς Μονής του Κύκκου.

Σύμφωνα με την riknews.com.cy στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας.

Σημειώνεται ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα συνδράμουν ξανά και τα εναέρια μέσα.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ξενοφώντος ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης με στόχο την κατάσβεση της φωτιάς στο κρατικό Δάσος Πάφου στην περιοχή Ελίτζιες.

Βελτιωμένη και διαχειρίσιμη η κατάσταση

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ξενοφώντος που βρίσκεται στο Γενικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Αθαλάσσας ανέφερε πως η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ελίτζιες του κρατικού Δάσους Πάφου, είναι βελτιωμένη και είναι διαχειρίσιμη.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Υπουργός σημείωσε πως υπήρξε άμεσος συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης από την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά γύρω στις 18:30.

Μόλις εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ειδοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις του Τμήματος Δασών ενώ υπήρξε και άμεση επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σημείωσε, εξηγώντας ότι τα πτητικά μέσα πέταξαν, έκαναν κάποιες ρίψεις αλλά μετά τις 19:30 ήταν δύσκολο να επιχειρήσουν λόγω της νύχτας.

Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, δόθηκαν οδηγίες να είναι έτοιμα τα πτητικά μέσα και να επιχειρήσουν, αύριο το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, την Τρίτη το πρωί στις 05:47 θα επιχειρήσουν επτά πτητικά μέσα ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα και τα δύο πτητικά μέσα των αγγλικών βάσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ