“Ούτε μία συγνώμη για τη δολοφονία του Αλέξη”

“Ούτε μία συγνώμη για τη δολοφονία του Αλέξη”

 

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την μέρα που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έχασε την ζωή του από σφαίρα ειδικού φρουρού στην περιοχή των Εξαρχείων. Τέσσερα χρόνια και οι μνήμες είναι ακόμη ζωντανές από τις εκδηλώσεις και τα επεισόδια που έγιναν σε όλη την Ελλάδα ως μέσο αντίδρασης για τον βίαιο θάνατο του αμούστακου αγοριού.

 

Μάρα Μπέκα

Η μέρα αυτή έχει πλέον καθιερωθεί σαν μέρα μνήμης στον 15χρονο Αλέξανδρο, σαν μέρα μνήμης που η δημοκρατία αποκαθιστά τις πληγές της. Το metrogreece.gr επικοινώνησε με την οικογένεια του και ζήτησε το σχόλιό της, ως μέσο μνήμης:

Ο Αλέξανδρος δεν είχε ποτέ σχέση με την βία. Οι εκδηλώσεις που ακολούθησαν είχαν αυθόρμητο χαρακτήρα και αυτοί που πέρασαν στην βιαιοπραγία δεν ήταν οι συμμαθητές του Αλέξη, ούτε οι γονείς τους, ούτε οι δάσκαλοί του. Ξένα στοιχεία μπήκαν στην μέση και προκάλεσαν τραύμα στην δημοκρατία. Σύσσωμος τότε ο τύπος ζητούσε μια δήλωση μας αλλά εμείς τηρούσαμε σιγή ιχθύος. Δεν θέλαμε να γίνουμε βορά στα ΜΜΕ που για χάρη της τηλεθέασης μας ζητούσαν να κάνουμε διάλογο με τον θύτη. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν είναι λογικά!

Όσον αφορά στην ανθρώπινη στάση των δύο κατηγορουμένων του Κορκονέα και του Σαραλιώτη ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί. Ο εκπρόσωπος της οικογένειας Γρηγορόπουλου εκφράζει τα παράπονα του για την στάση τους, ακόμη μία φορά:

 

Μέχρι στιγμής δεν μας έχουν ζητήσει συγνώμη ούτε αυτοί ούτε οι εκπρόσωποί τους. Η αγανάκτηση που είχε τότε ο κόσμος είχε προκληθεί από την αδιαφορία των δολοφόνων του Αλέξη και των δικηγόρων τους. Πως όμως να μας ζητήσουν συγνώμη… Δεν έχουν ψυχή ούτε αυτοί ούτε οι εκπρόσωποί τους!

Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ