Οικονόμου για ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Κυρίως ανήλικοι μαθητές πήραν μέρος στα επεισόδια

Για τα επεισόδια και την ένταση που επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης μίλησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου είπε στον ΑΝΤ1 ότι «το σχολείο λειτουργούσε, είναι ανήλικα άτομα μέσα.  Από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ. διαμορφώθηκε ένα σχέδιο επέμβασης, το οποίο θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ψυχραιμία και σύνεση και παράλληλα από αποτελεσματικότητα λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν μαθητές και το σχολείο είναι εν λειτουργία».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου «έχουν γίνει 40 προσαγωγές από χθες και άμεσα συλλήψεις. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τους καθηγητές έχει διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν πέτρες, μολότοφ και άλλα υλικά και επανέρχεται στην κανονική λειτουργία του το σχολείο».

Όπως είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, «θα ήθελα να παρακαλέσω τους γονείς και όσους έχουν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν εναντίον αυτών των θυλάκων του φασισμού που πάνε να οδηγήσουν νέα παιδιά σε παραβατική και εγκληματική συμπεριφορά, να υπάρξει ψυχραιμία. Η Πολιτεία είναι παρούσα και είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την εκκόλαψη τέτοιων φαινομένων αλλά πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη μας ότι έχουμε να κάνουμε με ανήλικα παιδιά».

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι «ήταν ελάχιστος ο αριθμός των εξωσχολικών που μπήκαν μέσα. Μπήκαν μέσα από τα διπλανά σχολεία. Έχουμε πλήρη εικόνα, διότι έχουμε την έρευνα. Η συντριπτική πλειοψηφία που έλαβε μέρος στα επεισόδια είναι μαθητές των δύο ΕΠΑΛ και κάποια στιγμή ενισχύθηκαν με μαθητές από τα διπλανά ΕΠΑΛ».

«Η Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί, αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι και οι γονείς. Δεν θα αφήσουμε το αυγό του φιδιού να εκκολαφθεί», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Όπως κατέληξε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη «υπεύθυνη για την διασφάλιση της τάξης είναι η Ελληνική Αστυνομία. Υπάρχει σχέδιο και γι’ αυτά και για άλλα σχολεία στην περιοχή. Καλό είναι να σταματήσει η ένταση και τα παιδιά να επιστρέψουν στα μαθήματα τους».

Ακόμη ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία στην περιοχή και κυρίως έξω από το σχολείο, καθώς και ότι έγινε έρευνα στο εσωτερικό των ΕΠΑΛ και δεν υπάρχουν «πολεμοφόδια» στα κτήρια, όπως μολότοφ ή πέτρες και κοντάρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ