Οικονόμου για Σταυρούπολη: Μαθητές οι συλληφθέντες και οι προσαχθέντες – Τι είπε για τη στάση της αστυνομίας

Όλοι οι προσαχθέντες και οι προσαχθέντες για τα σημερινά σοβαρά επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι μαθητές, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου. Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις και 40 προσαγωγές για την άγρια επίθεση εναντίον φοιτητών και συλλογικοτήτων που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το σχολείο.

Σε παρέμβασή του στο mega, ο Λευτέρης Οικονόμου απάντησε και στην κριτική που δέχεται η αστυνομία για τη στάση που τήρησε σήμερα.

Όπως είπε, “από πλευράς της αστυνομίας υπήρξε η ανάλογη στάση που χρειαζόταν για να γίνει διαχείριση της κατάστασης με ψυχραιμία, σύνεση και αποτελεσματικότητα, γιατί το σχολείο εκείνη την ώρα ήταν σε λειτουργία, υπήρχαν μαθητές μέσα, γίνονταν μαθήματα… Σε πρώτη φάση τέθηκε ως αντικειμενικός σκοπός να μην διαταραχθεί κατά το δυνατόν η ασφαλής λειτουργία του σχολείου”.

Λευτέρης Οικονόμου

Πρόσθεσε ότι οι προσαγωγές έγιναν σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές αρχές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

“Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιδειχθεί ουδεμία ανοχή σε τέτοιου είδους ακραίες συμπεριφορές”, είπε ακόμη ο Λευτέρης Οικονόμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ