Οι τηλεφωνικές συνομιλίες ρίχνουν φως στη δολοφονία

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες ρίχνουν φως στη δολοφονία 

Στη σημαντικότερη αστυνομική εξέλιξη μέχρι αυτή τη στιγμή αναδεικνύονται τα ευρήματα από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του ατόμου που δολοφόνησε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τον Π. Φύσσα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κατηγορούμενου για τη δολοφονία, έχουν εντοπιστεί έξι τηλεφωνικές κλήσεις προς το κινητό του 45χρονου κατηγορούμενου το επίμαχο διάστημα λίγο πριν και μετά τη δολοφονία. 

Έρευνα για τις κλήσεις

Δυο από τις κλήσεις αυτές, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι από υψηλόβαθμα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Τα ευρήματα από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του κατηγορούμενου θα ταυτοποιηθούν μέχρι τη Δευτέρα και θα δοθούν στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. 

Η αστυνομία είχε επικεντρωθεί στην μια ώρα που προηγήθηκε της δολοφονίας καθώς σε αυτό το διάστημα φαίνεται ότι είχε ξεκινήσει από την ομάδα της καφετέριας μια προσπάθεια επικοινωνίας με ομοϊδεάτες της για να οργανωθεί η επίθεση στον 34χρονο Π. Φύσσα και την παρέα του.

Ένα από τα τηλεφωνήματα φέρεται να έχει γίνει από υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, ωστόσο δεν ήταν το μόνο τηλεφώνημα καθώς από την καταγραφή των συνομιλιών φαίνεται ότι ο δολοφόνος είχε έντονη τηλεφωνική δραστηριότητα την επίμαχη ώρα.

Πλέον οι έρευνες συνεχίζονται σε νέα βάση καθώς πρέπει να γίνει η άρση απορρήτου των αριθμών των κινητών τηλεφώνων που έγιναν πριν και μετά το περιστατικό που οδήγησε στην δολοφονία του Π. Φύσσα.

Εμπλοκή και αστυνομικού;

Οι αστυνομικοί παράλληλα ερευνούν την πιθανότητα εμπλοκής και αστυνομικού στην όλη υπόθεση. Σύμφωνα με κύκλους της ΕΛΑΣ υπάρχουν ερωτηματικά για την ενημέρωση που έκανε ο δράστης στη σύζυγο του, αφότου δολοφόνησε τον. Π. Φύσσα και συνελήφθη επ’ αυτοφόρω. 

Στην αστυνομία διερωτώνται πως είναι δυνατό ο δράστης να συνελήφθη, να του πέρασαν χειροπέδες και παρόλα αυτά να κατάφερε να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του και να της ζητήσει να εξαφανίσει από το σπίτι το υλικό που τον συνέδεε με τη Χρυσή Αυγή. 

Την έρευνα για ενδεχόμενη εμπλοκή και αστυνομικού στη σοβαρή αυτή υπόθεση δολοφονίας θα διεξάγει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας. 

Υπάρχει οπτικό υλικό από τη δολοφονία στα χέρια της αστυνομίας;

Η μητέρα του 34χρονου άδικα δολοφονημένου καλλιτέχνη, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η στιγμή της δολοφονίας του παιδιού της και βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας. «Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας με βίντεο, βίντεο που τράβηξε το παλικάρι, αλλά έκανε το λάθος και το πήγε στην αστυνομία. Φυσικά και το έχει. Θα δείτε όλο το σκηνικό και όποιος θέλει να το δει και πώς ακριβώς έγινε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα όσα υποστήριξε η τραγική μητέρα διέψευσε η Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει στην κατοχή της το επίμαχο οπτικό υλικό. Την ίδια ώρα ο πατέρας του Π. Φύσσα διατύπωσε ερωτηματικά για το γεγονός ότι δεν έχει μέχρι στιγμής κληθεί να καταθέσει η σύντροφος του γιου του που ήταν παρούσα στη δολοφονία. 

Με «ιεραρχική δομή» η δολοφονία στο Κερατσίνι

Μάνα 34χρονου: Υπάρχει βίντεο της δολοφονίας

Πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής μιλάει για όλα

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ