Οι πρώτες κλήσεις του 2024 σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η αλλαγή του χρόνου βρίσκει κάποιους από τους άντρες και τις γυναίκες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στις επάλξεις. Μόλις ένα λεπτό μετά τις 00:00 η Άμεση Δράση δέχθηκε την πρώτη της κλήση για το νέο έτος στην Αθήνα, ενώ ένα λεπτό αργότερα, στις 00:02 χτύπησε το τηλέφωνο και στο κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε την πρώτη κλήση του έτους στις 00:01. Ήταν ένας πολίτης ο οποίος ανέφερε πως άκουσε πυροβολισμούς στην οδό Ηλιαχτίδας στο Παλαιό Φάληρο. Όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για πυροτεχνήματα.

Η πρώτη κλήση που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο νέο έτος έγινε στις 00:02. Πολίτης ενημέρωσε το κέντρο επιχειρήσεων για φωτιά σε κάδο στο κέντρο της Αθήνας, με την Πυροσβεστική να προχωρά άμεσα στην κατάσβεσή της.

Το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα από την περιοχή της Λαμπρινής στο Γαλάτσι, για μια 60χρονη η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ύστερα από πτώση και κάκωση στο ισχίο.

Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη, το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε την πρώτη κλήση του έτους στις 00:01. Ήταν από γραφείο εταιρείας ασφαλείας και αφορούσε ενεργοποίηση συστήματος συναγερμού σε φαρμακείο, στην οδό Μακρυγιάννη, στη Σταυρούπολη.

Η πρώτη κλήση που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο νέο έτος έγινε στις 00:05. Πολίτης ενημέρωσε το κέντρο επιχειρήσεων ότι αυτοκίνητο παραδόθηκε στις φλόγες. Το συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Σουρωτής.

Το πρώτο συμβάν στο οποίο κλήθηκε το ΕΚΑΒ το 2024 αφορούσε ένα 6χρονο αγόρι το οποίο είχε πυρετικούς σπασμούς. Η κλήση έγινε λίγα δευτερόλεπτα μετά τις 12. Το ανήλικο παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ