Mεγάλη φωτιά σε Σταμάτα-Ροδόπολη – Απειλεί σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης. Η φωτιά, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, γι’ αυτό εκκενώνεται ο οικισμός Γαλήνη. Σπίτια εκκενώνονται και στον Διόνυσο, καθώς κατευθύνεται προς τα εκεί η φωτιά. Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή, ανέφερε ότι “η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν τα δύο Ericsson. Χρειάζονται κι άλλα αεροσκάφη. Είναι κοντά στα σπίτια η φωτιά. Οι επίγειες δυνάμεις δεν φτάνουν, είναι δίπλα σε σπίτια. Είναι η αστυνομία εδώ και εκκενώνουμε τα σπίτια. Είναι δύσκολη η κατάσταση γιατί φυσάει αέρας. Πρέπει να σηκωθούν τα Canadair. Η φωτιά είναι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης, στον οικισμό Γαλήνη”.

Λίγο αργότερα ο κ. Καλαφατέλης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι φλόγες “γλείφουν” σπίτια και η φωτιά κινείται προς Διόνυσο. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. «Δυστυχώς φυσάει τόσο πολύ. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Η φορά του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού “Γαλήνη”», ενώ ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, είπε πως «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες “γλείφουν” και σπίτια».

Δείτε εικόνες από το σημείο.

Λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή τους με την λεωφ. Δροσιάς – Σταμάτας.

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα. “Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών” αναφέρει η επείγουσα ειδοποίηση από το 112.

“Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού “Γαλήνη”. Τις προσπάθειες δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν πλέον έως και τα 6 μποφόρ” τόνισε τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Η φωτιά όπως φαίνεται από τη Δροσιά

Βίντεο από την Κηφισιά

Έτσι φαίνεται η φωτιά από την Εθνική. Δείτε το βίντεο που ανέβηκε στη σελίδα στο Facebook “Πυρκαγιά Ενημέρωση”

Πηγή ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: Αναγνώστες enikos.gr, Σελίδα Facebook πυρκαγιά Ενημέρωση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ