Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην Αθήνα

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην Αθήνα

 

Απαγορευμένη ζώνη θα είναι αύριο το κέντρο της Αθήνας με αφορμή την Τελετή Έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Από νωρίς το πρωί δεκάδες απεσταλμένοι από τις χώρες μέλη της ΕΕ θα φτάνουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να παραστούν στην Τελετή.  Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ από τις δώδεκα το βράδυ ξεκινά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ από τις έξι το πρωί της Τέταρτης 8 Ιανουαρίου απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο της πρωτεύουσας με από απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Τελετή Έναρξης

 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από τις ώρες 00.01΄έως 24.00΄, 8/1/2014, στην Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Β. Αλεξάνδρου και στις κάθετες οδούς Αιγινήτου, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Λ.Β.Σοφίας και της οδού Παπαδιαμαντοπούλου. Και Λούρου, Λαμψάκου, Σεμιτέλου και Κερασούντος, στο τμήμα τους μεταξύ της Λ. Β. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου. 

Ωστόσο από τις τρεις το μεσημέρι θα πραγματοποιούνται προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, στο τμήμα της από τη συμβολή των οδών Ζαχάρωφ και Β. Αλεξάνδρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.  Στη Λ. Β. Κων/νου, στο τμήμα της από τη συμβολή των οδών Β. Αλεξάνδρου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στη Γέλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στη Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στη Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ριζάρη και Βασ. Κων/νου. Στη Γενναδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στη Δεινοκράτους, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στην Αναπήρων Πολέμου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στη Βλαδίμηρου Μπένση, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και τέλος στη Μονή Πετράκη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

 

Απαγόρευση συγκεντρώσεων

 

Για πολλοστή φορά τα τελευταία δύο χρόνια απαγορεύονται  οι δημόσιες συναθροίσεις και οι πορείες στο μεγαλύτερο μέρος της Αθηνάς μετά από απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής για λόγους δημόσιας ασφάλειας όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. 

Αύριο Τέταρτη 8 Ιανουαρίου από τις 06:00 το πρωί μέχρι και τις 24:00 το βράδυ δεν επιτρέπεται καμία δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στους παρακάτω οδούς: 

Στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Αθηνάς (από τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας, εξαιρουμένων των χώρων της Πλατείας Ομονοίας), δεξιά Ερμού (μέχρι Αγίων Ασωμάτων), πεζόδρομος από συμβολή Ερμού και Αγίων Ασωμάτων μέχρι Αποστόλου Παύλου, αριστερά Αποστόλου Παύλου μέχρι Ροβέρτου Γκάλλι, Ροβέρτου Γκάλλι, Χατζηχρήστου, Βούρβαχη, αριστερά Παρασκευοπούλου, δεξιά Καρέα, αριστερά Υμηττού, Ούλωφ Πάλμε, αριστερά Στρατάρχου Παπάγου, δεξιά Παπαδιαμαντοπούλου, αριστερά Θηβών, Φειδιππίδου, Λ. Αλεξάνδρας, αριστερά Χ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Θεμιστοκλέους, δεξιά Πανεπιστημίου, αριστερά Αιόλου, δεξιά Σταδίου μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας, ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής,

Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, στη Λ. Μεσογείων από τη συμβολή της με τη Λ. Κατεχάκη έως τη συμβολή της με την οδό Φειδιππίδου και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη – Λ. Μεσογείων), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και τέλος στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ