Οι γιορτές έρχονται με… χιόνι

Οι γιορτές έρχονται με… χιόνι

H θερμοκρασία αναμένεται να πέσει 6-8 βαθμούς σήμερα Τετάρτη, με χιόνια στα ορεινά, ενώ και αύριο Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές με παγετό τη νύχτα.

Με αλυσίδες προς Καρπενήσι

Οι αλατιέρες έπιασαν δουλειά από νωρίς το πρωί στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου και συγκεκριμένα από τον Τυμφρηστό και πάνω, μέχρι το τούνελ, όπου το χιόνι πέφτει ασταμάτητα και τα αυτοκίνητα κινούνται με αλυσίδες.

Χιόνι πέφτει και στο δρόμο προς Μπράλο, από το Χάνι του Καρανάσιου, μέχρι και τη διασταύρωση προς Λιβαδειά, ωστόσο δεν υπάρχει προς το παρόν πρόβλημα στο οδόστρωμα.

Καθαρός είναι ο δρόμος προς Δομοκό, όπως και στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο, ωστόσο η τροχαία είναι επί ποδός κυρίως στη περιοχή του Μαρτίνου, που μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχουν καιρικά φαινόμενα, που να έχουν δημιουργήσει προβλήματα.

Σε επιφυλακή είναι η Πολιτική Προστασία σε όλη τη Στερεά για να παρέμβει όπου υπάρξουν προβλήματα, από την σύντομη αυτή επέλαση του χιονιά.

Στην ανατολική και νότια χωρά βόρειοι άνεμοι 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Πτώση της θερμοκρασίας (6-8 βαθμούς) και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 200 με 300 μετρά).

«Κύμα» πολικού ψύχους στη χώρα

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού έχουμε από χθες το βράδυ και αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η επιδείνωση ήρθε από τις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, με τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, οι θυελλώδεις άνεμοι και τα χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά.

Θυελλώδεις οι άνεμοι – Τσουχτερό το κρύο

Αύριο, Πέμπτη, αλλά και την Παρασκευή, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, αλλά το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό και ο παγετός στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια, και ιδιαίτερα στην Κρήτη, θα συνεχιστούν.

Όπως δήλωσε στο real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος σήμερα Τετάρτη με εξαίρεση τη δυτική Ελλάδα, στην υπόλοιπη χώρα το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 10-12 βαθμούς, σημειώνοντας κάθετη πτώση συγκριτικά με τις χθεσινές τιμές. Αν και τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, η Τετάρτη προβλέπεται ότι θα είναι η πιο κρύα ημέρα για τη χώρα. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Παραμένει η απαγόρευση απόπλου

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου απο το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων και των συμβατικών πλοίων μόνο μέχρι την Αίγινα. Δεν γίνονται τα δρομολόγια για Πόρο,Υδρα,Σπέτσες. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις. Βροχή η χιονόνερο και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά αρχικά της κεντρικής Μακεδονίας και από τη νύχτα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -4 (μείον 4) έως 9 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 200 με 300 μετρά).

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια 9 με 10 μποφορ.εξασθενηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα έχουν διάρκεια και πιθανώς να είναι ισχυρές.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφορ.εξασθενηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο κατά περιόδους. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια κυρίως τις βραδινές ώρες

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί στα βόρεια 7 με 9 με βαθμιαία εξασθένηση και στα νότια 8 με 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Χιονιά θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μετρά). Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 3 έως 7 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά του νομού, όπου είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή η χιονόνερο και λίγα χιονιά στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 8 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 12-12-2013

Καιρός: στη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χωρά και βαθμιαία στην

Ανατολική Μακεδονία, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την

Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο τοπικές νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 8 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, ο όποιος πιθανώς στα βόρεια να είναι κατά τόπους ισχυρός.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ