Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Ερρίκος Ανδρέου: Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο γνωστός σκηνοθέτης και σύζυγος της Νόρας Βαλσάμη

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 84 ετών τα ξημερώματα του Σαββάτου ο σκηνοθέτης Ερρίκος Ανδρέου έπειτα από πολύμηνη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Ο Ερρίκος Ανδρέου είχε γίνει γνωστό τον Αύγουστο του 2022 ότι νοσηλευόταν στο Σπηλιοπούλειο νοσοκομείο και έδινε μάχη για τη ζωή του.

Ο σκηνοθέτης ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Νόρα Βαλσάμη, με την οποία είχαν αποκτήσει ένα γιο, τον Ερρίκο Ανδρέου Jr.

Ποιος ήταν ο Ερρίκος Ανδρέου

Ο Ερρίκος Ανδρέου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου 1938, ωστόσο μεγάλωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, όπου σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Αγγλική Λογοτεχνία σε αγγλόφωνο πανεπιστήμιο. Συνέχισε τις σπουδές του στο σενάριο και την σκηνοθεσία στη Μεγάλη Ακαδημία Κινηματογράφου της Ρώμης.

Το 1961 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία «Ο Εφιάλτης» σε δικό του σενάριο και παραγωγή, η οποία κέρδισε διακρίσεις στο Φεστιβάλ του Νέου Δελχί και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το 1964 σκηνοθέτησε την ταινία «Επιστροφή», η οποία κέρδισε το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το 1966 την ταινία «Διχασμός», η οποία κέρδισε το κρατικό βραβείο σκηνοθεσίας, αλλά και διεθνή διάκριση στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σικάγο.

Το 1967 συνεργάστηκε με τη Φίνος Φιλμ στην ταινία «Εκείνος και Εκείνη». Στη συνέχεια σκηνοθέτησε και άλλες ταινίες, συνεργαζόμενος με Αμερικανούς και Ιταλούς παραγωγούς.

Το 1970 σκηνοθέτησε, σε δικό του σενάριο και παραγωγή, την ταινία «Ανταρσία των 10» η οποία κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το ίδιο βραβείο κέρδισε και τον επόμενο χρόνο, για την ταινία της Φίνος Φιλμ «Η Μεγάλη Στιγμή του ‘21 – Παπαφλέσσας».

Το 1979 σκηνοθέτησε την αγγλόφωνη ταινία «Κραυγές στον Άνεμο», η οποία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Νέα Υόρκη. Σκηνοθέτησε επίσης και τις κοσμοπολίτικες ερωτικές περιπέτειες σε παραγωγή του Κλέαρχου Κονιτσιώτη “Αναζήτησις”, “Ψυχή και σάρκα (Εσύ κι εγώ), “Το αγκίστρι”. Τελευταία του ταινία ήταν η “Μοιραία σχέση” το 2009.

Από το 1977 και μετά στράφηκε στην τηλεόραση σκηνοθετώντας αρκετές επιτυχημένες σειρές.

Στις 18 Ιουνίου 1973, παντρεύτηκε την ηθοποιό Νόρα Βαλσάμη μετά από 6 χρόνια σχέσης, την οποία είχε γνωρίσει κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι» της Φίνος Φιλμ. Έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Κωνσταντίνο-Ερρίκο Τζούνιορ.

Τροχαίο στην Αλεξανδρούπολη: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται δύο ανήλικοι – Τι συνέβη

Σοβαρά τραυματισμένοι νοσηλεύονται οι δύο ανήλικοι οι οποίοι το βράδυ της Πέμπτης (19/1) ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα επί της οδού Μοσχονησίων και Πατριάρχου Κυρίλλου στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα e-evros.gr, το τροχαίο σημειώθηκε όταν το μηχανάκι που οδηγούσε ο ανήλικος συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που του έκοψε το δρόμο στη διασταύρωση.

Ο ένας αναβάτης της μηχανής έχει υποστεί ρήξη σπλήνας και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση ενώ ο άλλος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι.

Οι δύο τραυματίες ευτυχώς φορούσαν κράνος και για αυτό τον λόγο δεν φέρουν χτυπήματα στο κεφάλι παρά τη σφοδρή σύγκρουση.

Τροχαίο στην ΕΟ Πατρών – Πύργου: Εξετράπη όχημα στον Αλισσό – Ανάμεσα στους επιβαίνοντες κι ένα παιδί

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στον Αλισσό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop.gr ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα, ανάμεσά τους και ένα παιδί εξετράπη της πορείας του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι επιβαίνοντες του οχήματος έχουν καταγωγή από το Μπαγκλαντές, αλλά και πως υπάρχουν δύο τραυματίες.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η Τροχαία.

Ψευτογιατρός: Ο γιος του είχε τραγουδήσει στο «The Voice»

Ο γιος του «ψευτογιατρού», ο οποίος εξαπατούσε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες νευρολογικές παθήσεις, είχε λάβει μέρος στον μουσικό διαγωνισμό «The Voice».

Ο νεαρός, που δεν έχει καμία ευθύνη για τις παράνομες πράξεις που φέρεται να έχει διαπράξει ο πατέρας του, ασχολείται με το τραγούδι, αλλά και τα θαλάσσια σπορ. Σε προηγούμενο κύκλο του «The Voice» είχε καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των κριτών και μάλιστα είχε προχωρήσει αρκετά στον διαγωνισμό.

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση του «ψευτογιατρού», ο οποίος εξαπατούσε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες νευρολογικές παθήσεις, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να καταλήξουν.

Στην υπόθεση, εκτός από τον 66χρονο φυσικοθεραπευτή, που χρησιμοποιούσε άλλοτε την ιδιότητα του νευρολόγου και άλλοτε την ιδιότητα του φυσίατρου, εμπλέκεται και ένας 72χρονος Γερμανός γενικός γιατρός. Η γνωριμία του «ψευτογιατρού» με τον 72χρονο έγινε μέσω της συζύγου του 66χρονου που είναι Γερμανίδα. Εκείνη ήταν ο συνδετικός κρίκος. Αφού τον έφερε σε επαφή με τον Γερμανό γιατρό τον οποίο γνώριζε, στη συνέχεια φέρεται να αποφάσισαν να στήσουν από κοινού την κομπίνα, υποσχόμενοι δήθεν θεραπείες σε ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 66χρονος δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί ακόμη και παιδιά του. Συγκεκριμένα, έκανε τις ενέσεις στους ασθενείς μπροστά στα παιδιά του, που τα είχε «δασκαλέψει» να λένε ότι ο πατέρας τους είχε καταφέρει να θεραπεύσει φίλους τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα φιαλίδια με τα βλαστοκύτταρα τα κρατούσε πάντα εκείνος. Ο στόχος ήταν να μην μείνουν στα χέρια των ασθενών. Δηλαδή, απαιτούσε οι ενέσεις να γίνονται πάντα παρουσία του και στη συνέχεια κρατούσε το φιαλίδιο προκειμένου να μην μπορούν οι ασθενείς να το στείλουν για ανάλυση, στην περίπτωση που κάτι τους κινούσε τις υποψίες.

Το συνολικό χρηματικό όφελος που μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχουν αποκομίσει οι δράστες από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχεται σε περίπου  900.000 ευρώ.

Ψευτογιατρός: Τι λένε οι γείτονες για το «απόρθητο φρούριο» στο Κορωπί

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον «ψευτογιατρό» ο οποίος εξαπατούσε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Ο 66χρονος «ψευτογιατρός», που χρησιμοποιούσε άλλοτε την ιδιότητα του νευρολόγου και άλλοτε την ιδιότητα του φυσίατρου για να εξαπατά τα θύματά του, είχε μετατρέψει την κατοικία του στο Κορωπί σε «ιατρείο», σύμφωνα με την αστυνομία.

Το σπίτι θυμίζει απόρθητο φρούριο. Είναι εγκατεστημένες πάρα πολλές κάμερες σχεδόν σε όλες της γωνίες του σπιτιού. Μάλιστα στην ταράτσα υπάρχει τελευταίας τεχνολογίας κάμερα που καταγράφει περιμετρικά τον χώρο. Οι αρχές εκτιμούν πως η εγκατάσταση αυτού του εξελιγμένου συστήματος παρακολούθησης έγινε από τον 66χρονο, καθώς έβλεπε ασθενείς μέσα στο σπίτι του από το 2021, όταν και έκλεισε το ιατρείο του καθώς γνώριζε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο 66χρονος βρίσκεται εντός της οικίας του, όμως δεν έχει εμφανιστεί καθόλου σήμερα που είδαν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες. Γείτονες του «ψευτογιατρού»

Γείτονες του «ψευτογιατρού», μιλώντας στο ΑΝΤ1, έκαναν λόγο για έναν οικογενειάρχη, φιλήσυχο άνθρωπο που δεν είχε προκαλέσει ποτέ κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο ανέφεραν ότι είχαν παρατηρήσει πολλές φορές έξω από το σπίτι του να υπάρχουν σταθμευμένα πολυτελή αυτοκίνητα. Μάλιστα τονίζουν ότι τους είχε κάνει τρομερή εντύπωση το εξελιγμένο και πανάκριβο σύστημα ασφαλείας.

Πέθανε η ηθοποιός Ελεάνα Απέργη

Τη θλίψη του για την απώλεια της σημαντικής πρωταγωνίστριας του θεάτρου, Ελεάνας Απέργη, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Η εκλιπούσα υπήρξε ένα από τα βασικά στελέχη του Θεάτρου ανήκοντας στο δυναμικό του από το 1974 έως το 1987.

Στο ΚΘΒΕ η Ελεάνα Απέργη συνεργάστηκε με μεγάλους σκηνοθέτες όπως ο Μίνως Βολανάκης, Κωστής Μιχαηλίδης, Σπύρος Ευαγγελάτος, Πέλος Κατσέλης, Κώστας Μπάκας, Κώστας Τσιάνος, Γιώργος Ρεμούνδος, Γιάννης Χουβαρδάς, Πάνος Παπαιωάννου, Γρηγόρης Μασαλάς, Γιαν Κάπλαν, Λάμπρος Κωστόπουλος, Διαγόρας Χρονόπουλος, συμμετέχοντας σε σπουδαία έργα.

Σημαντική ήταν η παρουσία της σε παραστάσεις αρχαίου δράματος του ΚΘΒΕ που έγραψαν ιστορία όπως: «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή με την Άννα Συνοδινού (1975), «Μήδεια» του Ευριπίδη με την Μελίνα Μερκούρη, Ιάσονα τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και τροφό την Ελεάνα Απέργη (1976), «Μήδεια» του Σενέκα με την Αντιγόνη Βαλάκου (1979), «Ικέτιδες» του Αισχύλου (1983) «Ικέτισσες» του Ευριπίδη (1985) παίζοντας τρείς φορές στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στο Ηρώδειο, σε αρχαία θέατρα σε όλη την Ελλάδα καθώς και στην Κύπρο, την Βουλγαρία και την Σοβιετική Ένωση.

Η Ελεάνα Απέργη συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε είκοσι πέντε παραγωγές. Τελευταία της συνεργασία ήταν η παράσταση «Στέλλα Βιολάντη» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου στο Βασιλικό Θέατρο το 1987.

Παράλληλα, δίδαξε για δώδεκα χρόνια στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.

Σέρρες: Εντοπισμός κρούσματος αφρικανικής πανώλης των χοίρων – Μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού

Κρούσμα της αφρικανικής πανώλης χοίρων εντόπισε η Διεύθυνση Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών σε νεκρό θηλυκό αγριόχοιρο στη Δημοτική Ενότητα Πετριτσίου του Δήμου Σιντικής Σερρών, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μετά από εντολή του αρμόδιου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμου Κεδίκογλου ενεργοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, οι τοπικές κτηνιατρικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ενώ παράλληλα έχει προγραμματιστεί η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση του νοσήματος σύμφωνα με την κοινοτική και εθνική νομοθεσία. Συγκεκριμένα:

1.Η ενεργοποίηση του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων και της Εθνικής Ομάδας Ειδικών για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων.

2. Η Ενεργοποίηση του τοπικού κέντρου ελέγχου νοσημάτων για την αντιμετώπιση του νοσήματος στην Π.Ε. Σερρών όπως προβλέπει το άρθρο 4 του Σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων (Απόφαση 260918/14.01.2009 ΦΕΚ Β΄ 75 22.01.2009).

3. Οριοθέτηση μολυσμένης περιοχής.

4. Μέτρα στις χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται εντός της οριοθετηθείσας μολυσμένης περιοχής.

5. Εντατική παθητική επιτήρηση σε αγριόχοιρους και κατοικίδιους χοίρους εντός της οριοθετηθείσας μολυσμένης περιοχής.

6. Μέτρα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, όπως αυτά προβλέπονται στην (Απόφαση 260918/14.01.2009 ΦΕΚ Β΄ 75 22.01.2009).

Επισημαίνεται ότι ο ιός της Αφρικανικής Πανώλης του Χοίρου δε μεταδίδεται στον άνθρωπο και δεν έχει καμία σχέση με τη δημόσια υγεία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ