Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Συλλήψεις για όπλα και αρχαία στην Κρήτη

Συνελήφθησαν σε περιοχή του Δήμου Αστερουσίων στην Κρήτη από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, δύο άνδρες κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της νομοθεσίας περί όπλων και αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία η σύλληψή τους έγινε στη διάρκεια έρευνας στις οικίες τους όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 κυνηγετικά όπλα, 512 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 11 νομίσματα αρχαίας περιόδου, μία παλαιά ξύλινη εικόνα, ανιχνευτής μετάλλων, κάλυκας πολεμικού όπλου και ένα μαχαίρι.

Η προανάκριση ενεργείται από Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

Κρήτη: «Δεν πίστεψα ποτέ ότι έχει κλείσει η υπόθεση» λέει ο πατέρας της μικρής Μελίνας

«Είναι μια ικανοποίηση για εμάς» ανέφερε o Μάνος Παρασκάκης, ο πατέρας της 4χρονης Μελίνας που έφυγε από τη ζωή έπειτα από επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αίτηση αναίρεσης της απόφασης του εφετείου, σύμφωνα με την οποία η αναισθησιολόγος κρίθηκε αθώα.

«Εγώ δεν πίστεψα ποτέ ότι έχει κλείσει τελείως η υπόθεση», ανέφερε ο Μάνος Παρασκάκης μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA. Ο πατέρας της 4χρονης Μελίνας τόνισε πως τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του συνεχίζουν να έχουν εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη παρά τα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της μακράς δικαστικής διαδικασίας και τους στεναχώρησαν ως γονείς. «Δεν έχει ανοίξει μύτη 7 χρόνια τώρα. Δηλαδή δεν φταίει κανείς; Νομίζω πως όποιος έρθει στη θέση μου το ίδιο θα σκεφτεί. Να δούμε τι θα γίνει τώρα» πρόσθεσε.

O πόνος που βιώνει η οικογένεια επτά χρόνια μετά τον χαμό της μικρής Μελίνας είναι αβάσταχτος. «Είναι ένας εφιάλτης που τον ζεις ξύπνιος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκάκης.

Αν το αίτημα αναίρεσης γίνει δεκτό από το Ακυρωτικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τότε η υπόθεση θα εκδικαστεί από την αρχή σε δεύτερο βαθμό. «Υπάρχει η σκέψη ότι θα τα ζήσω πάλι… Δεν θα είναι εύκολο, αλλά δεν έχω δικαίωμα να κάνω πίσω. Είναι ηθικό το θέμα. Το παιδί μου δεν ξαναγυρίζει αλλά το συνέχισα για ηθικούς λόγους. Δεν μπορεί να πεθαίνει ένα 4χρονο παιδί και να μην φταίει κανείς» δήλωσε.

«Δεν έχω χάσει την πίστη μου, θα δούμε τι θα γίνει», κατέληξε ο κ. Παρασκάκης και επανέλαβε πως για την οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού η παρέμβαση του Αρείου Πάγου αποτελεί σε κάθε περίπτωση μια θετική εξέλιξη.

Πάτρα: Γιος καταδικασμένου μέλους της 17Ν ο ένας εκ των συλληφθέντων για εγκληματική οργάνωση

Συνολικά επτά άτομα (έξι άνδρες και μία γυναίκα) συνελήφθησαν από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Πάτρας σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες βρίσκεται και ο γιος ενός καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες  πρόκειται για τον γιο του «Στέλιου» (Κ.Κ) της 17 Νοέμβρη.

Υποστήριξε ότι στρατολογήθηκε το 1988 από τον Ηρακλή Κωστάρη σε μια συνάντηση που είχε κανονίσει με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Σάββα Ξηρό. Αυτοί ήταν και οι άνθρωποι που του διάλεξαν το ψευδώνυμο “Στέλιος”. Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στην Ήπειρο, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του. Ομολόγησε τη συμμετοχή του σε τέσσερις ενέργειες, για τις οποίες έχει αναληφθεί η ευθύνη από την οργάνωση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο εκ των συλληφθέντων φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε σειρά ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών και των ΕΛΤΑ, αλλά και σε σούπερ μάρκετ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Περούκες, ασύρματοι και ναρκωτικά

Στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά, περίπου 250 γραμμάρια του ισχυρού εκρηκτικού C4 και ένας πυροκροτητής, υλικά μεταμφιέσεως και 2.150 ευρώ.

Εντοπίστηκαν, επίσης, τέσσερα εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης και 18 κιλά του ναρκωτικού σε αποξηραμένη μορφή, όπως και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι θα αποσταλούν για ανάλυση του περιεχομένου τους στη διεύθυνση εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και ασύρματοι μέσω των οποίων φέρονται να άκουγαν τη συχνότητα της Αστυνομίας

Η έρευνα της υπόθεσης από την αστυνομία διεξάγεται περί τα δύο χρόνια από μία στενή ομάδα στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να μην υπάρξουν αστοχίες και με την εποπτεία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγου Απόστολου Μαρτζάκλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έξω από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών έχουν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Έκλεβαν μηχανές τις οποίες χρησιμοποιούσαν σε ληστείες

Οι συλληφθέντες -Έλληνες όλοι- είχαν πραγματοποιήσει χτυπήματα σε αστυνομικούς στόχους πρόσφατα στην Πάτρα, έκλεβαν μηχανές και πήγαιναν με αυτές για τις ληστείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι συνεργάσιμοι, ενώ με dna έχει ταυτοποιηθεί από ληστεία ένα άτομο.

Σε βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματισθεί δικογραφία για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, ναρκωτικά, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητες, καθώς είχαν στην κατοχή τους ασυρμάτους συντονισμένους στις συχνότητες της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αναζητούνται δύο ακόμη άτομα

Γλυκά Νερά: «Η Λυδία δεν έπρεπε να μείνει στην Ελλάδα» τονίζει ο πατέρας της Καρολάιν – ΒΙΝΤΕΟ

Στα «χαρακώματα» με τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που καταδικάστηκε για τον φόνο της κόρης τους, βρίσκονται οι γονείς της αδικοχαμένης Καρολάιν, υποστηρίζοντας ότι ανάγκασαν το παιδί να μιλήσει με τον δολοφόνο.

Την απόλυτη ρήξη μεταξύ των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της Κάρολαιν Κράουτς, έφερε η υποψία ότι οι γονείς του πιλότου έβαλαν την μικρή Λυδία να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον πατέρα της και δολοφόνο της μητέρας της, μέσα από την φυλακή.

Όπως είπε ο Θανάσης Χαρμάνης, δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, «Το πήραν από το σπίτι (σ.σ. την μικρή Λυδία), το έβάλαν σε ένα αυτοκίνητο για μισή ώρα. Μόλις γύρισε το παιδί είπε πρώτη φορά τη λέξη “μπαμπά”». Σε ερώτηση εάν «απαγορεύεται να το κάνουν αυτό οι γονείς (ενν. του πιλότου);, ο δικηγόρος απάντησε «όχι μόνο απαγορεύεται, αυτό μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα».

Από την άλλη πλευρά, οι γονείς του πιλότου μιλούν για «ατυχή επινόηση» από την πλευρά της οικογένειας του θύματος.

Ο Άγγελος Σκιαδάς, δικηγόρος των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, δηλώνει πως «O ισχυρισμός ότι οι παππούδες της Λυδίας από την πατρική πλευρά, έφεραν την Λυδία σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα της κ. Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, είναι παντελώς ψευδής, αφού κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη και απλά είναι μία ατυχής επινόηση της άλλης πλευράς, για να δικαιολογήσει την απροειδοποίητη φυγάδευση της Λυδίας στις Φιλιππίνες και την παράβαση της δικαστικής απόφασης, που όριζε την επικοινωνία με τους παππούδες της».

Οι δυο πλευρές βρίσκονται σε αντιδικία, μετά από την ξαφνική μετακόμιση της Σουζάνα Κράουτς και της μικρής Λυδίας στις Φιλιππίνες, η οποία οδήγησε στην απόφαση των γονέων του συζυγοκτόνου να διεκδικήσουν την γονική μέριμνα της εγγονής τους.

Σε νέες δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, χαρακτηρίζει ως γελοία την πεποίθηση των γονέων του συζυγοκτονου ότι η Λυδία θα πρέπει να ζήσει για πάντα στην Αλόννησο, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ασκών την αποκλειστική γονική μέριμνα είναι εκείνος που καθορίζει τον τόπο διαμονής του ανηλίκου.

«Οι όροι της απόφασης επιμέλειας δεν διευκρίνιζαν ότι η Λυδία έπρεπε να ζήσει για πάντα στην Αλόννησο, αυτό θα ήταν γελοίο. Αυτό θα σήμαινε ότι η Σουζάνα και εγώ θα μπορούσαμε να ζήσουμε μόνο σε αυτό το νησί. Το να δηλώνουν ότι η εγκληματικότητα στις Φιλιππίνες είναι σε υψηλά ποσοστά είναι ανοησία. Φυσικά υπάρχει εγκληματικότητα, όπως ακριβώς υπάρχει και στην Ελλάδα. Η αδερφή της Καρολάιν, Ντόνα, είναι γνωστή καλλιτέχνης στις Φιλιππίνες και ο σύζυγός της Τζέφρι είναι ένας εξέχων επιχειρηματίας. Ζουν μια προνομιακή ζωή στα περίχωρα της Μανίλας, σε μια μεγάλη βίλα, σε ένα πλούσιο προάστιο. Η Λυδία έχει προσαρμοστεί όμορφα στη νέα της οικογένεια» δήλωσε ο Ντέιβιντ Κράουτς είπε στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Σουζάνα Κράουτς, οι ψυχολόγοι έχουν συστήσει στην μητέρα Καρολάιν, η οποία ασκεί με δικαστική απόφαση την αποκλειστική γονική μέριμνα της Λυδίας, το παιδί να μην επιστρέψει στην Ελλάδα.

Πάτρα: «Μαϊμού» γιατρός «έφαγε» 30.000 ευρώ από ηλικιωμένη – Άφησε τα χρήματα σε κάδο

Τελειωμό δεν έχουν οι τηλεφωνικές απάτες στην Πάτρα, με θύματα ηλικιωμένα άτομα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.news, αυτή τη φορά, ένας άνδρας τηλεφώνησε σε μία 74χρονη προσποιούμενος τον γιατρό στο νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως της είπε, ο γιός της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και θα έπρεπε άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την οποία απαιτούνται χρήματα.

Ο θρασύτατος απατεώνας, δεν δίστασε να της ζητήσει 30.000 ευρώ. Η ηλικιωμένη του απάντησε ότι δεν είχε τόσα χρήματα στο σπίτι της και του ζήτησε διορία κάποιων ωρών ώστε να πάει στην τράπεζα.

Όπως και έγινε με την ηλικιωμένη να κάνει ανάληψη 30.000 ευρώ και να τα αφήνει κάτω από κάδο στην οδό Ακρωτηρίου!

Αργότερα βέβαια όταν επικοινώνησε με τον γιο της αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα απάτης.

Την υπόθεση ερευνά η τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Σκύδρα: 94χρονος κινδύνεψε να πεθάνει από… μπουγάτσα

Ένα ατυχές περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης, στο κέντρο της Σκύδρας, που ευτυχώς είχε αίσια έκβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ηλικιωμένος 94 ετών κινδύνευσε να πεθάνει από πνιγμό, τρώγοντας μπουγάτσα.

Ευτυχώς, όπως γράφει το pellanews.gr, η άμεση επέμβαση ενός γενικού ιατρού έσωσε τη ζωή του 94χρονου.

Μάλιστα, τελικώς ο ηλικιωμένος δεν χρειάατηκε καν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, παρότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες που είχε κληθεί, βρισκόταν στον δρόμο για την παραλαβή του παππού και την διακομιδή του στο θεραπευτήριο.

Τροχαίο στον Κηφισό: Εκτροπή φορτηγού που μετέφερε πορτοκάλια – Κλειστό το ρεύμα προς Πειραιά – Οι πρώτες εικόνες

Διακοπή κυκλοφορίας αυτή τη στιγμή στη λεωφόρο Κηφισού και στον παράδρομό της, στο ρεύμα προς Πειραιά, λόγω εκτροπής μεταφορικού φορτηγού.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 3:30 τα ξημερώματα στο ύψος της συμβολής της λεωφόρου Κηφισού με την οδό Αγίας Άννης στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Ελαφρά τραυματίστηκε ο οδηγός του φορτηγού.

Άγνωστο πως ο οδηγός του φορτηγού που μετέφερε πορτοκάλια έχασε τον έλεγχο και εξετράπη της πορείας του.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της τροχαίας.

Σεισμός 4,3 ρίχτερ κοντά στη Μυτιλήνη

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου κοντά στις βόρειες ακτές της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15,7 χλμ, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 27 Χλμ. Βόρεια του Σιγριού.

Κορυδαλλός: Νέο παρκάρισμα ντροπής – Μπλόκαρε την ράμπα αναπήρων – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Καθημερινές είναι οι καταγγελίες των αναγνωστών του enikos.gr για τα παρκαρίσματα ασυνείδητων οδηγών.

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή στον Κορυδαλλό, όπου ένας οδηγό να παρκάρει χωρίς κανέναν ενδοιασμό μπροστά σε ράμπα αναπήρων.

Αποθήκευσε αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05

Το enikos.gr στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ