Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Σφοδρό τροχαίο στο Αγρίνιο: Ι.Χ. «καρφώθηκε» σε κολόνα – Στο νοσοκομείο δύο 18χρονοι

Σφοδρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Αγρίνιο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο 18χρονοι. Σύμφωνα με το agriniopress.gr, περίπου στις 21:30 στην οδό Πατριάρχου Καλλινίκου Β’, δίπλα από την Περιμετρική οδό του Αγρινίου, Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε με σφοδρότητα σε κολόνα ηλεκτροφωτισμού.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δύο από τους επιβαίνοντες κατάφεραν να βγουν από το όχημα μόνοι τους, ενώ πυροσβέστες που έσπευσαν άμεσα στο σημείο ανέλαβαν να απεγκλωβίσουν τους άλλους δύο, που ήταν τραυματισμένοι και εγκλωβισμένοι μέσα στο όχημα.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να απεγκλωβίσουν πρώτα τον οδηγό του Ι.Χ, ο όποιος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Αγρινίου. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στον θώρακα και η κατάστασή του κρίνεται πολύ σοβαρή. Είναι διασωληνωμένος και είναι πολύ πιθανό να μεταφερθεί σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου, καθώς στο Αγρίνιο η ΜΕΘ δεν έχει ακόμη επαναλειτουργήσει.

Ο απεγκλωβισμός του 4ου επιβάτη, ήταν δραματικός και διήρκησε πολύ περισσότερο, καθώς είχε τραυματιστεί στα πόδια και ήταν παγιδευμένος. Οι πυροσβέστες εργάστηκαν με πολύ μεγάλη προσοχή και με «χειρουργικές» κινήσεις τον απεγκλώβισαν, χωρίς του δημιουργήσουν πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δυο τραυματίες είναι 18 ετών.

τροχαίο Αγρίνιο τροχαίο Αγρίνιο τροχαίο Αγρίνιο

Τραγωδία στην Καρδίτσα: Νεκρή 58χρονη σε τροχαίο

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου 2022 στην Καρδίτσα, με μία 58χρονη να χάνει την ζωή της.

Σύμφωνα με το karditsalive, κοντά στα Εργατικά Καρδίτσας στην περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου σημειώθηκε σφοδρή σύγκρουση δύο δύο αυτοκινήτων. Μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση τεσσάρων πυροσβεστών, οι οποίο απεγκλώβισαν σοβαρά τραυματισμένη μία 58χρονη γυναίκα, η οποία μαζί με άλλα δύο άτομα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η άτυχη γυναίκα κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Πάτρα: Επιτήδειος εξαπάτησε ηλικιωμένη και της άρπαξε 1.500 ευρώ

Ο τραυματισμός σε τροχαίο και η ανάγκη για άμεση χειρουργική επέμβαση της κόρης της, ήταν το «δόλωμα» ενός επιτήδειου στην Πάτρα ο οποίος άρπαξε 1.500 ευρώ από ηλικιωμένη.

Σύμφωνα με το pelop.gr, σε τηλεφωνική επικοινωνία ο απατεώνας της συστήθηκε ως γιατρός που δήθεν παρέλαβε το τραυματισμένο παιδί της και της ζήτησε χρήματα προκειμένου να γίνει το χειρουργείο. Μάλιστα προέτρεψε την ηλικιωμένη να αφήσει τη σακούλα με τα χρήματα σε σημείο κοντά στο σπίτι της.

Η απάτη έγινε αντιληπτή όταν η γυναίκα επικοινώνησε με την κόρη της, διαπιστώνοντας πως χαίρει άκρας υγείας. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια Πατρών.

Βόλος: Φωτιά σε υπόγειο πολυκατοικίας

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 19:30 και ήδη στο σημείο έχουν σπεύσει τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με πολυάριθμο πλήρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η φωτιά έχει ξεσπάσει στη συμβολή των οδών Καραμπατζάκη και Παρασκευοπούλου, σε υπόγειο πολυκατοικίας, στο οποίο υπήρχε μέσα ξυλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα όπως στρώματα. Στον ίδιο χώρο υπάρχου και οι αποθήκες των ενοίκων της πολυκατοικίας.

Για προληπτικούς λόγους, τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας εκκενώθηκαν. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 15 ενοίκους με τη χρήση κλίμακας. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 4 υδροφόρα οχήματα και ένα κλιμακοφόρο με περισσότερους από 15 πυροσβέστες.

Εύβοια: Πανικός σε σούπερ μάρκετ – Άνδρας έβγαλε μαχαίρι

Άγριος καβγάς σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (27/12) σε σούπερ μάρκετ της πόλης του Αλιβερίου, στην Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας evima.gr, δύο άνδρες για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα ο ένας, ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής να βγάλει μαχαίρι και να απειλήσει τον άλλον.

Οι πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο σούπερ μάρκετ έπαθαν σοκ, με το σκηνικό που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια τους.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκε η αστυνομία που έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τον άνδρα που απείλησε τον άλλον με μαχαίρι.

Κιβωτός του Κόσμου: Πότε παρουσιάζεται στις Αρχές ο πατήρ Αντώνιος ως ύποπτος για ασέλγεια

Με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργηματικής ασέλγειας σε βάρος δύο ανηλίκων φιλοξενούμενων στην Κιβωτό του Κόσμου, καλείται να δώσει εξηγήσεις ο πατήρ Αντώνιος, μαζί με ακόμη τρεις εργαζομένους,  μετά τις καταγγελίες του 19χρονου που άνοιξε πρώτος το «κουβάρι» των αποκαλύψεων και του 15χρονου από τη δομή του Βόλου.

Σήμερα, Τρίτη 27/12, οι τρεις εργαζόμενοι εμφανίστηκαν στην εισαγγελία και έλαβαν προθεσμία για τις 9 Ιανουαρίου. Την ίδια ημερομηνία έχει κληθεί από τους δύο εισαγγελείς ανηλίκων να δώσει εξηγήσεις και ο πατήρ Αντώνιος, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά δύο ανήλικων και για ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες σε βάρος ανηλίκων στις δομές, καθώς φέρεται πως ήταν εκείνος που «υπαγόρευε» τις κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών, με τους ξυλοδαρμούς, τις σκληρές τιμωρίες, την απομόνωση και την καταναγκαστική εργασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, όσα γίνονταν στις δομές ανά την Ελλάδα, δεν ήταν τυχαία ή μεμονωμένα περιστατικά αλλά αποτελούσαν τη «γραμμή» που υπήρχε στα στελέχη της Κιβωτού για τους τρόπους διαπαιδαγώγησης και ελέγχου των παιδιών.

Σύμφωνα με το ΜEGA, ο Πατήρ Αντώνιος δεν θα εμφανιστεί αυτοπροσώπως ενώπιον των εισαγγελέων, αλλά θα λάβει προθεσμία δια του συνηγόρου του προκειμένου να ενημερωθεί για  τη δικογραφία και να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του που θα καταθέσει σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Κιβωτός του Κόσμου: Η κλήση του πατρός Αντωνίου για την ασέλγεια ήταν “δώρο”, λέει η μητέρα του 19χρονου

«Είναι για μας ένα “δώρο” για τα Χριστούγεννα ότι επιτέλους φθάνει η υπόθεση στην Δικαιοσύνη», είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η μητέρα του 19χρονου, από την καταγγελία του οποίου για ασέλγεια σε βάρος του από τον πατέρα Αντώνιο, στην δομή της Χίου της «Κιβωτού του Κόσμου», άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των καταγγελιών.

«Το παιδί μου δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο, περάσαμε έναν εφιάλτη», είπε η μητέρα του 19χρονου, προσθέτοντας: «πιστεύω στην Δικαιοσύνη και περιμένω το παιδί μου να δικαιωθεί. Ξέρω ότι είχαν άλλα πράγματα προτεραιότητα, ξέρω ότι έκαναν την δουλειά τους όπως έπρεπε, τώρα ήρθε η σειρά του γιού μου».

Ερωτηθείσα για την πρώτη αντίδραση του 19χρονου, είπε πως υπήρξε «Ηθική ικανοποίηση πρώτα από όλα. “Επιτέλους”, μου είπε, “μαμά, επιτέλους”

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», η μητέρα του 19χρονου είπε: «Είμαι πανευτυχής που επιτέλους τον κάλεσαν. Και η δικαιοσύνη είναι που θα έχει τον πρώτο λόγο και εγώ πιστεύω στην δικαιοσύνη και ότι θα δικαιωθεί το παιδί μου. Ύστερα από όλο αυτό το θρίλερ που έχουμε ζήσει, και εγώ κι αυτός, και ο αδελφός του. Αισθάνομαι ότι επιτέλους ήρθε η ώρα ακόμα περιμέναμε πως και πως. Ήρθε η ώρα να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Ο γιος μου το περίμενε, γιατί ξέρετε ότι έχει δικηγόρο κι αυτά. Είναι ενημερωμένος πρώτος απ’ όλους. Και ενημερώθηκα κι εγώ, όποτε είμαστε πανευτυχείς. Χριστουγεννιάτικο δώρο από τον Θεό είναι».

Ίλιον: «Μου έβαζαν μαξιλάρι στο στόμα για να μην ακούγομαι» – Σοκάρουν τα λόγια του 15χρονου

Σοκ προκαλούν οι περιγραφές για τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε ο 15χρονος στην ερειπωμένη μονοκατοικία στο Ίλιον.

Ο 15χρονος βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Παρά τις πληγές στην ψυχή του, βρήκε το κουράγιο και περιέγραψε με σοκαριστικές λεπτομέρειες όσα υπέστη από τους συνομήλικούς του.

Όπως μετέδωσε το Star, το παιδί φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και πως οι οκτώ βασανιστές του, φέρονται να τον βίασαν έξι με επτά φορές. Μάλιστα σε κάποιες από αυτές χρησιμοποίησαν ένα σκουπόξυλο.

«Όλο αυτό είχε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο. Έχει συμβεί περίπου έξι με επτά φορές. Κάποιες από αυτές, χρησιμοποίησαν ένα σκουπόξυλο. Αυτά όλα φαίνονται σε ένα από τα βίντεο που με τραβούσαν. Σε αυτό το βίντεο φαίνονται τρία άτομα. Ο ένας μου έχει πιάσει το κεφάλι και γελάει. Με πιέζει, με κρατάει για να μην φύγω. Ο άλλο μου κρατάει τα πόδια και ο τρίτος είναι αυτός που χρησιμοποιεί το σκουπόξυλο» ισχυρίζεται ο 15χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παρέα των οχτώ φέρεται να ανάγκαζε τον 15χρονο να υπομένει όλα αυτά χωρίς να αποκαλύπτει τίποτα, είτε ασκώντας του bullying, είτε εκβιάζοντάς τον ότι θα διαρρεύσουν τα βίντεο του βιασμού του.

Το θύμα φέρεται να ισχυρίστηκε στις αρχές ότι κάθε φορά αντιστεκόταν, αλλά ήταν μάταιο. «Φώναζα κι όταν φώναζα μου βάζανε ένα μαξιλάρι στη μούρη ώστε να μην ακουστώ. Τους έλεγα δεν θέλω και με κρατάγανε… Mε πήγαιναν εκεί πέρα σηκωτό… στους καναπέδες στο σαλόνι ή στο κρεβάτι», φέρεται να ισχυρίστηκε ο 15χρονος.

Ίλιον: «Όταν το έλεγαν αυτό, ήξερα ότι θα αρχίσει ο βιασμός» – Ανατριχιαστική περιγραφή από τον 15χρονο

Σύμφωνα με τον 15χρονο, μπροστά στους συστηματικούς βιασμούς του βρίσκονταν και άλλα παιδιά, χωρίς να συμμετέχουν στις φρικιαστικές πράξεις. Ο ίδιος έκανε λόγο για τέσσερα κορίτσια. Μάλιστα, όπως έχει γράψει πρώτο το enikos.gr, ο ρόλος τους βρίσκεται στο μικροσκόπιο και δεν αποκλείεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

«Θες κι εσύ;», ήταν η ερώτηση που είχαν κάνει οι κακοποιητές σε ένα από τα κορίτσια.

«Υπήρχαν κι άλλα παιδιά που ήταν μπροστά στον βιασμό, αλλά δεν έχουν συμμετάσχει. Είναι τέσσερα κορίτσια. Η (…) είναι 14 ετών και άλλες δύο είναι 15 ετών. Για την 4η δεν ξέρω. Αυτά τα κορίτσια δεν τα είχαν ενοχλήσει ποτέ τα αγόρια. Όμως θυμάμαι μια φορά, που μου είπε ένα από τα κορίτσια, ότι όταν συνέβαινε αυτό σε μένα, τα αγόρια την ρώτησαν αν θέλει και αυτή. “Θες κι εσύ;”, της είπαν. Δεν ξέρω γιατί το είπαν αυτό, γιατί δεν τους είπε κάτι για να ενοχληθούν», φέρεται να είπε ο 15χρονος.

Στη συνέχεια ο 15χρονος αποκάλυψε πως μόλις άκουγε μία συγκεκριμένη φράση, τότε καταλάβαινε πως ξεκινούσε το μαρτύριό του.

«Μου έλεγαν: “Πολύ κάθεσαι, πολύ κάθεσαι”. Όταν το έλεγαν αυτό σήμαινε ότι θα άρχιζαν να το κάνουν (σ.σ.: βιασμό). Φώναζα και τους έλεγα: “σταματήστε, σταματήστε”. Τους έλεγα ότι πονάω. Δεν άκουγαν», είπε ο 15χρονος και συμπλήρωσε: «Ένας από αυτούς με κράταγε στο κεφάλι, κεφαλοκλείδωμα με είχε πιάσει και δεν μπορούσα να ανασάνω. Με πίεζε εδώ στο διάφραγμα και δεν μπορούσα να ανασάνω. Του το έλεγα ότι δεν μπορώ να πάρω ανάσα: “άφησέ με, δεν μπορώ, δεν μπορώ”, αλλά συνέχιζε. Όλο αυτό άλλες φορές κρατούσε λίγο, άλλες φορές κρατούσε πολύ. Σταματούσε μόνο όταν το αποφάσιζαν εκείνοι, ό,τι κι αν έλεγα εγώ».

Ίλιον: Τι ισχυρίζονται οι ανήλικοι που συνελήφθησαν για τον βιασμό του 15χρονου

Όλοι οι ανήλικοι που έχουν προφυλακιστεί για την υπόθεση ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον ισχυρίζονται ότι όλο αυτό ήταν ένα παιχνίδι, αλλά η κατάσταση ξέφυγε.

«Όλο αυτό ήταν μια πλάκα, ένα ξαφνικό παιχνίδι. Άρχισε με διάφορα πειράγματα μεταξύ μας πάνω από τα ρούχα, αλλά δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε», δήλωσε ο 16χρονος που συνελήφθη πρώτος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA.  «Εγώ στην αρχή δεν πόνεσα τον … (εννοεί τον 15χρονο) αλλά ένα άλλο παιδί έσπρωξε και τον πόνεσε. Μου είχε συμβεί και σε εμένα. Έχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη», είναι η κατάθεση του 16χρονου.

Ο δεύτερος από τους έξι που έχουν προφυλακιστεί, ο 15χρονος Κ.Α. λέει: «Είναι πολύ καλός μου φίλος, ήταν ένα παιγνίδι αυτό που κάναμε. Αυτό με το μαξιλάρι δεν το έκανα εγώ. Αυτό με το παιδί δεν περίμενα ότι θα καταλήξει έτσι. Λυπάμαι πολύ. Ήμουν παρών σε ένα περιστατικό όχι σε όλα».

Κορυδαλλός: Έκαναν πάρκινγκ το πεζοδρόμιο – Έφτιαξαν και ράμπα για τα αυτοκίνητα – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Κάθε μέρα και ένα παράνομο παρκάρισμα  προκαλεί οργή και αγανάκτηση σε κατοίκους και πεζούς. Ασυνήδειτοι οδηγοί αφήνουν τα αυτοκίνητα όπου θέλουν αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πεζών.

Αναγνώστης του enikos.gr έστειλε φωτογραφίες από την οδό οδό Ύδρας στον Κορυδαλλό. Αυτοκίνητα παρκαρισμένα επάνω στο πεζοδρόμιο που σε συνδυασμό με τα δέντρα δεν αφήνουν ούτε λίγα εκατοστά στους πεζούς για να περάσουν. Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνεται  και η τσιμεντένια ράμπα που έχει φτιαχτεί, χωρίς να υπάρχει κάποια ειδική σήμανση. Ίσως για την ομαλή ανάβαση και κατάβαση των αυτοκινήτων από το πεζοδρόμιο. Η συγκεκριμένη ράμπα αποτελεί και παγίδα για τους ποδηλάτες, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι σε αυτό το σημείο να αλλάζουν πορεία προκειμένου να αποφύγουν το εμπόδιο.

Κορυδαλλός

Αποθήκευσε αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05

Το enikos.gr στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Παρκάρισμα 2 σε 1 στο Αιγάλεω – Πάνω σε πεζοδρόμιο και ράμπα – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ