Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Θεσσαλονίκη: Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στην Γ. Παπανδρέου – Μια γυναίκα τραυματίας

Ακόμη ένα τροχαίο ατύχημα συνέβη σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη φορά, λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου, δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν -κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες- με αποτέλεσμα το ένα εξ αυτών να ανατραπεί, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα grtimes.gr.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου με Γραβιάς, κοντά στη Γενική Κλινική.

Στο σημείο κλήθηκαν το ΕΚΑΒ αλλά και η ΕΛΑΣ, καθώς εξαιτίας του τροχαίου προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τη σύγκρουση των οχημάτων μια γυναίκα τραυματίστηκε στον αυχένα και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Συναγερμός στο Αλιβέρι: Άγνωστοι πυροβόλησαν το Αστυνομικό τμήμα

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου στο Αλιβέρι Ευβοίας, έπειτα από πυροβολισμούς σε τζάμια αστυνομικού τμήματος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evima.gr άγνωστοι, γύρω στις 22:45, άνοιξαν πυρ προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό αυτών που προέβησαν σε αυτή την πράξη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο evima.gr πέρασε ένα μαύρο αυτοκίνητο πυροβόλησε το αστυνομικό τμήμα και εξαφανίστηκε.

Στην πόλη του Αλιβερίου ωστόσο έχουν φτάσει ενισχύσεις της αστυνομίας από άλλες περιοχές του Νομού προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες.

Ρόδος: Τροχαίο στο κέντρο της πόλης – Δύο οχήματα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα rodiaki.gr δύο οχήματα συγκρούστηκαν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, πλαγιομετωπικά με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές.

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο της Τροχαίας Ρόδου, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος, αλλά και συνεργείο οδικής βοήθειας προκειμένου να απομακρύνει τα οχήματα και να ανοίξει ο δρόμος.

Θεσσαλονίκη: Ο Άη Βασίλης βγήκε βόλτα με… έλκηθρο στην Τσιμισκή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους Θεσσαλονικείς το βράδυ του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου στο κέντρο της πόλης.

Ο Άη Βασίλης με το έλκηθρό του και τους μικρούς του βοηθούς έκανε βόλτα σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως στην Τσιμισκή. Υπό… χριστουγεννιάτικους ήχους μοίρασε καραμέλες και… χαμόγελα σε περαστικούς, αλλά και στους οδηγούς οχημάτων.

Το έλκηθρο από το… Μελίσσι Γιαννιτσών

Πρόκειται για μια δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασβεσταριωτών «Γκόνος Γιώτας» από το Μελίσσι Γιαννιτσών, οι οποίοι μετέτρεψαν ένα αγροτικό σε έλκηθρο του Άη Βασίλη. Όπως εξήγησαν στο grtimes.gr οι συμμετέχοντες στο αποψινό event, κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων τα μέλη του συλλόγου περνούν από όλα τα χωριά του νομού Πέλλας και μοιράζουν δώρα και χαρά σε μικρά παιδιά.

Σήμερα το απόγευμα το έλκηθρο έφτασε στη Θεσσαλονίκη με τα παιδιά του συλλόγου και τον Άγιο Βασίλη να χαιρετούν τον κόσμο και να εύχονται «χρόνια πολλά» σε όσους βρίσκονταν στον κέντρο της πόλης κάνοντας βόλτες ή ψώνια στα μαγαζιά. Αρκετοί, πάντως, ήταν εκείνοι οι οποίοι έσπευσαν να βγάλουν φωτογραφίες και βίντεο με τα κινητά τους που πήραν… φωτιά.

Δείτε το βίντεο με το έλκηθρο στην οδό Τσιμισκή το βράδυ του Σαββάτου:

Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης στη Μάνδρα Αττικής – Εκριζώθηκαν 161 δενδρύλλια

Μία φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντόπισαν στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια ειδικής αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 161 δενδρύλλια κάνναβης, που ήταν φυτεμένα σε γλάστρες.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών.

Χαλάνδρι: Βίντεο-ντοκουμέντο από ληστεία σε μίνι μάρκετ

Τέλη Σεπτεμβρίου. Δυο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισβάλλουν σε μίνι μάρκετ στο Χαλάνδρι.

Ο ένας βγάζει με την απειλή μαχαιριού ζητά από υπάλληλο του καταστήματος να του δώσει τις εισπράξεις. Ο υπάλληλος βγάζει τα χρήματα από το ταμείο και τα δίνει στους δράστες. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο ένας εκ των δραστών ανενόχλητος αρπάζει και βάζει στην τσάντα του και τσιγάρα.

Στο δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο, δύο μήνες αργότερα – στο ίδιο κατάστημα ο δράστης εμφανίζεται και πάλι, φορώντας αυτή την φορά χειρουργική μάσκα. Απειλεί τον υπάλληλο και πάλι με μαχαίρι και αρπάζει ολόκληρη την ταμιακή μηχανή με τα χρήματα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι συγκεκριμένοι κακοποιοί φέρονται να σχετίζονται με τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις ληστειών στην περιοχή του Χαλανδρίου και της Αγίας Παρασκευής.

Οι Αρχές προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης στην σύλληψη τριών ανδρών ηλικίας 27, 25 και 26 ετών, και μίας γυναίκας 18 ετών, με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της σύστασης συμμορίας, διάπραξης ληστειών κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή, την παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων περί εξαρτησιογόνων ουσιών αλλά και για πλαστογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 27χρονος ήταν το αρχηγικό μέλος της συμμορίας και φυσικός αυτουργός σε όλες τις ληστείες, προτάσσοντας πάντοτε ο ίδιος το μαχαίρι στους υπαλλήλους των καταστημάτων. Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 27χρονος καθόριζε τη σύνθεση των μελών της συμμορίας που θα συμμετείχαν στην εκάστοτε ληστεία, μοιράζοντας ρόλους και καθήκοντα. Επέλεγε καταστήματα που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του προκειμένου να έχει εύκολο τρόπο διαφυγής

Στις έρευνες τους οι αρχές εντόπισαν περίστροφο, 2 καραμπίνες, 3 αεροβόλα όπλα, πλήθος φυσιγγίων, το μαχαίρι αλλά και ρούχα που χρησιμοποιήθηκαν στις ληστείες μικροποσότητα κάνναβης, 2 μοτοσυκλέτες, 2 πανομοιότυπα αντίγραφα δελτίου ταυτότητας και χρηματικό ποσό 265 ευρώ.

Εύβοια: Αυτοκίνητο τούμπαρε και έπεσε σε κάγκελα σπιτιού – Ο οδηγός αποκοιμήθηκε στο τιμόνι

Τροχαίο -σοκ σημειώθηκε στην Νέα Αρτάκη, στην Εύβοια, το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviathema.gr, το τροχαίο συνέβη στην περιοχή του Βατώντα, όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου αποκοιμήθηκε την ώρα που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο τούμπαρε και στη συνέχεια έπεσε πάνω στα κάγκελα ενός σπιτιού.

Ο 50χρονος οδηγός, που κατευθυνόταν από την Νέα Αρτάκη προς τον Πισσώνα, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. Απεγκλωβίστηκε από το όχημα με τη βοήθεια των εθελοντών της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και των πυροσβεστών της ΠΥ Χαλκίδας.

τροχαίο Εύβοια

Το αυτοκίνητο μετατράπηκε κυριολεκτικά σε άμορφη μάζα σιδερικών, όπως φαίνεται και στις εικόνες.

Στο σημείο του τροχαίου έσπευσαν και αστυνομικοί της Τροχαίας Χαλκίδας.

Κρήτη: Τι έδειξε η νεκροψία για την 30χρονη που πέθανε ενώ έτρωγε με φίλους της

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον τραγικό θάνατο της 30χρονης Ζέφης, ενώ έτρωγε με την παρέα της στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, ο ιατροδικαστής Κρήτης Αντώνης Παπαδομανωλάκης διενήργησε νωρίτερα τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της άτυχης γυναίκας. Όπως προέκυψε, ο θάνατός της προήλθε από αντανακλαστική βραδυκαρδία που οδήγησε σε ανακοπή, επειδή «σφήνωσε» στον λάρυγγα μεγάλη ποσότητα κρέατος.

Εκτιμάται, ότι η άτυχη γυναίκα θα μπορούσε να είχε ζήσει εάν μέσα σε ένα λεπτό είχε καταφέρει να βγει από τον λάρυγγά της η μεγάλη ποσότητα κρέατος που είχε «σφηνωθεί», δεδομένου ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ο θάνατος επέρχεται ακόμα και μετά από δύο λεπτά.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου. Η 30χρονη βρισκόταν με την παρέα της και έτρωγαν όλοι μαζί όταν το φαγητό της στάθηκε στο λαιμό και συνέβη το μοιραίο.

Άμεσα οι φίλοι της κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε την 30χρονη στο νοσοκομείο, όμως, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Η άτυχη 30χρονη ήταν για χρόνια εθελόντρια στον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου και στο Ειδικό Σχολείο. Συγγενείς και φίλοι της αδυνατούν να πιστέψουν πώς «χάθηκε» με τέτοιο τρόπο.

Η κηδεία της Ζέφης θα τελεστεί στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2022, στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κοιμητήριο Ρεθύμνου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ