Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Τροχαίο στα Χανιά: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του – Ένας τραυματίας

Ακόμη ένα τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αυτοκίνητο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός του οχήματος.

Κλήθηκε η πυροσβεστική, η οποία έφτασε άμεσα στο σημείο και απεγκλώβισε τον τραυματισμένο άνδρα παραδίδοντας τον στο ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Ο απεγκλωβισμός του ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονίζει η μητέρα του 15χρονου που κατήγγειλε ασέλγεια – «Δεν μπορώ να επικοινωνήσω με το παιδί μου»

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς υπάρχει και δεύτερη επίσημη καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου από υψηλόβαθμο στέλεχος. Είναι η δεύτερη καταγγελία για το ίδιο πρόσωπο.

Η μητέρα του 15χρονου μίλησε στην ΕΡΤ, καταγγέλλοντας ότι δεν της επιτρέπουν να έχει επικοινωνία με το παιδί της.

Εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν, τις επόμενες ημέρες, έπειτα και από τη δεύτερη κατάθεση, ενός 15χρονου παιδιού, μαθητή Γυμνασίου και φιλοξενούμενου στη δομή του Βόλου, για ασέλγεια σε βάρος του, από το πρώην υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της Κιβωτού του Κόσμου.

Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποδειχθεί από τον 19χρονο που προχώρησε στην πρώτη καταγγελία και έτσι οι δυο Εισαγγελείς Ανηλίκων, που διεξάγουν την έρευνα, τον εντόπισαν και έλαβαν την πρώτη του κατάθεσή στο Βόλο πριν 15 ημέρες.

Η μητέρα του μιλώντας στην ΕΡΤ καταγγέλλει ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το παιδί της, λέγοντας: «Δεν μιλάει ακόμη, σε μένα δεν μπορεί να ανοιχτεί. Φοβάται. Ζητάει συνέχεια να φύγει. Έχω εισαγγελική απόφαση να επικοινωνώ καθημερινά δέκα λεπτά μαζί του τηλεφωνικά και μία φορά την εβδομάδα επίσκεψη για μία ώρα. Βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες».

Τότε φέρεται να είχε μιλήσει για κακοποιητικές συμπεριφορές, χωρίς ωστόσο να καταγγέλλει το συγκεκριμένο πρόσωπο για γενετήσιες πράξεις.

Ωστόσο, ο εισαγγελείς τον κάλεσαν σήμερα για συμπληρωματική κατάθεση στην Αθήνα, όπου φέρεται τελικά να «έσπασε» την σιωπή του και να μίλησε για ασέλγεια, σε ηλικία 13 ετών ενώ φιλοξενούνταν στη δομή του Βόλου.

Επίσης η μητέρα του 15χρονου, αναφέρει πως: «Όταν γίνεται αφαίρεση από την οικογένεια αυτό το παιδί θέλει περισσότερη βοήθεια. Πάνε για κάτι καλύτερο, δεν πάνε για κάτι χειρότερο»

Ο κύκλος των καταθέσεων αναμένεται να κλείσει σύντομα και εν συνεχεία αναμένεται να κληθούν σε ανωμοτί καταθέσεις τα τέσσερα πρόσωπα που έχουν μπει στο «κάδρο» της δικαιοσύνης, ανάμεσα τους και το πρόσωπο που καταγγέλλεται για ασέλγεια.

Βόρεια Εύβοια: Πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν λόγω της πυρκαγιάς του 2021

Περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας υπολογίζεται ότι έχουν ήδη χαθεί στην Βόρεια Εύβοια λόγω της καταστροφικής φωτιάς του 2021, διαπιστώνει έρευνα του οργανισμού διαΝΕΟσις, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο έργο της επιτροπής που συστάθηκε για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

Tις περισσότερες συνέπειες επωμίστηκαν οι ρητινεργάτες και οι υλοτόμοι, καθώς σύμφωνα με την έρευνα, οι θέσεις εργασίας τους στην περιοχή πρακτικά εξαφανίστηκαν.

Παράλληλα, όσον αφορά το ζήτημα των υποδομών αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών, οι μελέτες επισημαίνουν.

«Το ζήτημα της οδικής πρόσβασης είναι κυρίαρχο στη ζωή της περιοχής εδώ και δεκαετίες, καθώς δεν υπάρχει μεγάλος και ασφαλής δρόμος που να συνδέει τις πόλεις και τα χωριά της Βόρειας Εύβοιας με τη Χαλκίδα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Στον δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας δεν υπάρχουν καθόλου βρεφονηπιακοί σταθμοί. Σε κανέναν από τους δύο δήμους δεν υπάρχουν δομές ΚΑΠΗ. Ολόκληρη η Βόρεια Εύβοια διαθέτει μόνο δύο Κέντρα Υγείας και επτά Περιφερειακά Ιατρεία, τα οποία έχουν ελλείψεις σε προσωπικό.

Πριν από την καταστροφή, ο πληθυσμός της Βόρειας Εύβοιας υπολογιζόταν περίπου στα 30.000 άτομα, αριθμός που μειώνεται σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες (ήταν 40.000 το 1991).

Οι μελέτες που υλοποιήθηκαν από ερευνητικούς οργανισμούς και εταιρείες και χρηματοδοτήθηκαν αποκλειστικά από δωρεές, καταλήγουν σε συγκεκριμένες προτάσεις που αποτυπώνονται σε 71 έργα συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 400 εκατ. ευρώ, μαζί με πλήρες σχέδιο για τη χρηματοδότησή τους και την εκκίνηση ή και υλοποίησή τους εντός του 2023». Η διαΝΕΟσις ανέλαβε να υλοποιήσει αφιλοκερδώς δύο από τις έρευνες αυτές, και συγκεκριμένα τις πιο “ανθρωποκεντρικές” μελέτες του προγράμματος.

Μεσσηνία: Αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε πεζή

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου στην εθνική οδό Κυπαρισσίας -Φιλιατρών, στη Μεσσηνία με θύμα μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gargalianoionline.gr στο ύψος της Γιαννίτσαινα όταν, κάτω από άγνωστες συνθήκες, 43χρονη οδηγός αυτοκινήτου, η οποία είχε κατεύθυνση προς Κυπαρίσσια πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και παρέσυρε μια γυναίκα ηλικίας περίπου 70 ετών.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ωστόσο ο τραυματισμός ήταν βαρύτατος με αποτέλεσμα να έρθει ο θάνατός της.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Α.Τ. Τριφυλίας.

Νέα Ερυθραία: Επίθεση με μαχαίρι σε 16χρονο μαθητή – Τι λέει το ανήλικο θύμα

Συμπλοκή μεταξύ τριών μαθητών έγινε σε Λύκειο στη Νέα Ερυθραία, το πρωί της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 16χρονου μαθητή με μαχαίρι.

Το θύμα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 δείχνοντας το τραύμα του από το εν λόγω αιχμηρό αντικείμενο. Όπως περιγράφει, όλα ξεκίνησαν το Σάββατο, όταν συναντήθηκαν στην Κηφισιά. Τότε, οι επιτιθέμενοι τον παρενόχλησαν. Τη Δευτέρα, στο διάλειμμα από τα μαθήματα, του επιτέθηκαν.

«Ήρθε το ένα παιδί κοντά μου, με απειλούσε… ο αδερφός του μετά από πίσω έκανε μια απότομη κίνηση με το μαχαίρι και με χτύπησε στο πρόσωπο. Έκανα και ράμματα, 7 ράμματα βγήκανε. Ήταν μαχαίρι, το είδα ξεκάθαρα», είπε στον ΑΝΤ1 ο 16χρονος.

Ο 16χρονος κάλεσε την μητέρα του κι εκείνη, με τη σειρά της, τις Αρχές, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τα δύο παιδιά μετά την καταγγελία.

Οι γονείς του θύματος καταγγέλλουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι ανήλικοι επιτίθενται στο παιδί τους.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 η μητέρα του 16χρονου, «πριν έναν χρόνο είχε γίνει μόνο με μπουνιές. Το είχανε βάλει κάτω το παιδί, του είχανε βάλει τα χέρια στο λαιμό κι αυτά, εκεί που ήτανε και δάσκαλοι και παιδιά… που παίζανε, είχανε βγει έξω για περίπατο τότε με το σχολείο».

Ο νεαρός δηλώνει ότι θέλει να επιστρέψει κανονικά στο σχολείο, αλλά οι γονείς του φοβούνται.

Ο πατέρας του λέει στον ΑΝΤ1 ότι «εμείς σαν γονείς φοβόμαστε, γιατί είναι η δεύτερη φορά που τσακώνονται αυτοί και τώρα την δεύτερη φορά ήταν με μαχαίρι. Την πρώτη φορά ήταν με μπουνιά».

Πριν από μήνες, οι δύο μαθητές φέρονται να είχαν ξυλοκοπήσει ακόμη έναν ανήλικο, ο οποίος είχε υποβάλει και μήνυση.

Ο πατέρας του δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι το παιδί «το χτυπήσανε με ό,τι βρήκαν μπροστά τους. Κι έχουμε κάνει μήνυση στο Τμήμα της Κηφισιάς και δεν έχουν κάνει τίποτα για να μαζέψουν αυτά τα δύο παιδιά».

Οι δύο συλληφθέντες δεν θέλησαν να καταθέσουν στην Αστυνομία και δήλωσαν ότι θα απολογηθούν στους δικαστικούς.

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός σε τροχαίο 31χρονος οδηγός μηχανής

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (12/12) στην περιοχή Πασακάκι, στα Χανιά, στην οδό Ελευθερίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα flashnews.gr, δικυκλιστής, έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και βρέθηκε κάτω από σταθμευμένο όχημα.

Μάλιστα ο 31χρονος εγκλωβίστηκε κάτω από το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων.

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα – Αφαίρεσαν τα καπάκια από τους εξωτερικούς καθρέφτες

Μία παράξενη… επιδρομή πραγματοποίησαν άγνωστοι το βράδυ της Δευτέρας (12/12) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα grtimes.gr, ομάδα περίπου 10 ατόμων πέρασε σαν σίφουνας από την οδό Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Το μοτίβο μάλιστα των φθορών είναι κοινό, καθώς τα άτομα χτύπησαν τους καθρέπτες των σταθμευμένων οχημάτων, χωρίς λόγο και αιτία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα, δε βρίσκει κανείς γύρω από τα σταθμευμένα οχήματα τα καπάκια από τους εξωτερικούς καθρέπτες, οπότε φαίνεται ότι οι δράστες τα έχουν αφαιρέσει.

Σε μία περίπτωση μόνο, φαίνεται να τους «ξέφυγε» ένα καπάκι, το οποίο βρίσκεται στο έδαφος.

Τα ΙΧ οχήματα που έχουν υποστεί τις φθορές, βρίσκονται όλα επί της οδού Βενιζέλου και είναι τουλάχιστον πέντε στον αριθμό.

«Τους άκουσα να φωνάζουν και να χτυπάνε τις λαμαρίνες των έργων του Μετρό», ανέφερε περίοικος

Ιεράπετρα: «Σε παρακαλώ μην με σκοτώσεις…» – Η 50χρονη περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του επίδοξου βιαστή της

«Σε παρακαλώ μην με σκοτώσεις…», εκλιπαρούσε η 50χρονη που κατήγγειλε την απόπειρα βιασμού της από έναν 32χρονο εργάτη γης, στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

Η γυναίκα περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του επίδοξου βιαστή της, στο Κεντρί. Η 50χρονη αγρότισσα καταγγέλλει πως ο 32χρονος από το Πακιστάν την ξυλοκόπησε με απίστευτη αγριότητα και με την απειλή μαχαιριού επιχείρησε να την βιάσει, κάτι που αποφεύχθηκε λόγω της σθεναρής αντίστασής της.

Η Κατερίνα Περάκη μίλησε στο neakriti.gr για την επίθεση που δέχτηκε στην εξώπορτα του σπιτιού της και έδειξε τα σημάδια του ξυλοδαρμού στο πρόσωπο, το κεφάλι και το σώμα της.

Όπως ανέφερε, απασχολούσε τον 32χρονο περιστασιακά (μια με δυο φορές την εβδομάδα) στις θερμοκηπιακές καλλιέργειές της, σαν εργάτη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, τον πλήρωνε καλά και δεν είχε καμία οικονομική η άλλη διαφορά με τον 32χρονο, που να δικαιολογεί την επιθετική του συμπεριφορά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

«Είχα σχολάσει το απόγευμα της Παρασκευής και είχα πάει στο σπίτι μου να κάνω το μπάνιο μου. Κάποιος μου χτύπησε την πόρτα κι εγώ άνοιξα χωρίς να δω ποιος μου χτυπούσε. Ήταν ο Πακιστανός εργάτης που παίρνουμε στη δουλειά μας μία με δύο φορές την εβδομάδα. Μόλις τον βλέπω μπροστά μου του λέω… τι γυρεύεις εδώ; Αντί να μου απαντήσει  μου πέταξε μια σκουρόχρωμη σκόνη στο πρόσωπο που έμοιαζε με πιπέρι η καφέ, με αποτέλεσμα να χάσω προσωρινά το φως μου. Μόλις το έκανε αυτό εγώ προσπάθησα να κλείσω την πόρτα αλλά εκείνος την έσπρωχνε απ’ έξω για να μην κλείσει, με έπιασε από τα μαλλιά και με τράβηξε στη βεράντα του σπιτιού μου», περιγράφει η 50χρονη.

Συνεχίζοντας, λέει: «Με χτυπούσε κάτω αλύπητα. Παλεύαμε χωρίς να βλέπω τίποτα κι εκείνος συνέχιζε να με χτυπά στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στο στήθος. Παλεύοντας με πήγε κάτω από τα δέντρα του κήπου μου και με στρίμωξε σε ένα σημείο, συνεχίζοντας να με χτυπά αλύπητα. Δεν έβλεπα τίποτα, αλλά άκουα τον ήχο που έκαναν οι μπουνιές του στο πρόσωπο μου στο κεφάλι και στο σώμα. Κυρίως στο κεφάλι στόχευε. Ήθελε να με κάνει να χάσω τις αισθήσεις μου για να ικανοποιήσει πάνω μου τις ορέξεις του, γιατί μου έσκισε τα ρούχα μου και τα εσώρουχα μου. Ένιωθα ότι ήθελε να με σκοτώσει να με αφήσει αναίσθητη και ανήμπορη να αντιδράσω για να με βιάσει. Εγώ ήμουν δυνατή. Άντεξα στα χτυπήματα του. Πάλεψα τουλάχιστον 20 λεπτά μαζί του. Στο τέλος μου έβγαλε μαχαίρι και με απείλησε. Αν δε μου κάτσεις θα σε σκοτώσω… μου είπε… Εγώ τον παρακαλούσα λέγοντας του… άφησε με… μη με σκοτώνεις… μη με χτυπάς άλλο».

Η γυναίκα συνεχίζει την σοκαριστική περιγραφή της: «Φώναζα βοήθεια… Δεν άκουγε κανείς… Ο άνδρας μου είχε κατεβεί για δουλειές στην Ιεράπετρα.. Είχα απελπιστεί… Κι εκεί που άρχισα να χάνω την υπομονή μου, ξαφνικά με άφησε και εξαφανίστηκε μέσα στο σκοτάδι, ίσως επειδή κατάλαβε ότι δεν μπορούσε παρά τα χτυπήματα να με κάνει να λυγίσω και να παραδοθώ. Μόλις τον είδα να φεύγει σηκώθηκα και πήρα αμέσως τηλέφωνο την αστυνομία. Οι αστυνομικοί ήρθαν στο σπίτι μου σε ελάχιστα λεπτά και τους ευχαριστώ, γιατί ήρθαν και στο Νοσοκομείο. Πήρα τηλέφωνο αμέσως και την αδερφή μου τη Σοφία, που έκλεισε το κομμωτήριο της κι έτρεξε αμέσως κοντά μου».

Ιεράπετρα απόπειρα

Παρά τις έρευνες που πραγματοποίησε η αστυνομία και το γεγονός ότι είναι γνωστά τα στοιχεία του, ο 32χρονος διαφεύγει της σύλληψης.

Είναι πολύ πιθανόν με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Α.Τ. Ιεράπετρας και με τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί εις βάρος του, η Εισαγγελία Λασιθίου να εκδώσει ένταλμα σύλληψης τις επόμενες ώρες.

Τι λέει η αδελφή του θύματος

Λίγα λεπτά μετά το συμβάν η Σοφία Περάκη, αδελφή του θύματος, έτρεξε στο σημείο που δέχτηκε την επίθεση η αδελφή της, η οποία κινδύνευσε ακόμα και να χάσει τη ζωή της από το μαχαίρι του δράστη.

«Με πήρε τηλέφωνο και ζήτησε τη βοήθεια μου… Σοκαρίστηκα από αυτά που μου είπε, έκλεισα το μαγαζί μου και έτρεξα αμέσως στο σπίτι της. Μου είπε στο τηλέφωνο… Βοήθεια κάποιος έχει έρθει στο σπίτι μου να με σκοτώσει. Όταν έφτασε στο σπίτι της την βρήκα μέσα στα αίματα κάτω από ένα δέντρο. Συγκλονισμένη την έβαλα με τον σύζυγο της που είχε επιστρέψει εκείνη τη στιγμή στο αυτοκίνητο μου και την πήγαμε στο Νοσοκομείο. Έχω σοκαριστεί γιατί αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο στις ταινίες. Καλά θα κάνουμε να προσέχουμε όλοι και όλες. Θέλουμε να βρεθεί ο τύπος αυτός από την Αστυνομία, για να μάθουμε τι είχε στο μυαλό του», λέει η αδελφή της 50χρονης.

«Της έκανε πάρα πολλά της αδελφής μου… Την χτυπούσε ασύστολα στο πρόσωπο και το κεφάλι, αποπειράθηκε να την βιάσει, της έβγαλε μαχαίρι και την απείλησε να τη σκοτώσει αν δεν ενδώσει, την κυνηγούσε, της έριξε κάτι στα μάτια για να μην έχει τον έλεγχο γιατί η αδελφή μου αντιδρούσε και αντιστεκόταν… Είναι σοκαριστικό όλο αυτό που έγινε στην αδελφή μου», είπε η κ. Σοφία Περάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ο 32ζχρονος είχε παρενοχλήσει ανήλικες μαθήτριες σε κεντρικό δρόμο της Ιεράπετρας, πριν από μερικά χρόνια. Τότε, οι γονείς των κοριτσιών τον είχαν ακινητοποιήσει και γρονθοκοπήσει στην πλατεία Πλαστήρα.

Κρήτη: Μαρτυρικές ώρες για ηλικιωμένο που υπέστη εγκεφαλικό – 26 ώρες για την διακομιδή του στο νοσοκομείο Χανίων

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν ένας 82χρονος και οι συγγενείς του, από τα Σφακιά της Κρήτης, καθώς ο ηλικιωμένος περίμενε περισσότερες από 24 ώρες προκειμένου να γίνει η διακομιδή του στο νοσοκομείο Χανίων, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Το μαρτύριο για τον ηλικιωμένο έληξε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας, καθώς διακομίστηκε με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας στο νοσοκομείο Χανίων.

Οι ώρες αγωνίας μετά το εγκεφαλικό

Όλα ξεκίνησαν στις 9 το πρωί της Κυριακής, όταν ο 82χρονος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο που του προκάλεσε και παράλυση.

Συγχωριανοί του ενημέρωσαν τους συγγενείς του που μένουν στα Χανιά (ο 82χρονος φέρεται να επιμένει να ζει στο χωριό του) και αμέσως ξεκίνησε μια εναγώνια προσπάθεια για την διακομιδή του στο Νοσοκομείο από την Αγία Ρουμέλη, που δεν έχει οδική πρόσβαση.

ελικόπτερο Χανιά

Όμως λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο χωριό δεν μπορούσε να πάει ούτε κάποιο σκάφος ούτε ελικόπτερο. Στο μεταξύ συγγενείς του είχαν φύγει από τα Χανιά και έπειτα από περπάτημα τριών ωρών έφτασαν στο πλευρό του 82χρονου.

Όπως αναφέρει η κόρη του Νεκταρία Τζατζιμάκη, στο χωριό δεν υπάρχει γιατρός αν και υπάρχει οργανική θέση. Στους συγγενείς, που ήταν στο πλευρό του, τους έδωσαν συμβουλή να χορηγούν στον ηλικιωμένο με ένα βαμβάκι νερό με ζάχαρη και μέλι.«Αν είναι δυνατόν, εν έτη 2022 να πεθαίνουν οι άνθρωποι, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω. Ελικοδρόμιο έχει, γιατί δεν σηκώθηκε το ελικόπτερο από χθες….».

Παράλληλα καταγγέλλει πως στις 6:30 το πρωί της Δευτέρας ο καπετάνιος πλοίου που εκτελεί δρομολόγια στα νότια των Χανίων ήθελε να πάει να τον πάρει αλλά «δεν άφησε το λιμεναρχείο να φύγει το καράβι γιατί είχε κανονισθεί το ελικόπτερο και το ελικόπτερο είναι 11 η ώρα και ακόμα δεν έχει έρθει, ενώ θα μπορούσε από τις 6:30 να φύγει από την Αγία Ρουμέλη ο άνθρωπος».

Όπως επισημαίνει η νύφη του 82χρονου οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές την Κυριακή 11/12 και περιγράφει τις δραματικές στιγμές που βίωσαν για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Τελικά το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων στις 11:15 και στη συνέχεια διεκομίσθη σε κλινική για την διενέργεια των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων και την νοσηλεία του.

Δολοφονία Γαρυφαλλιάς: Ψυχικό νόσημα επικαλείται ο καθ’ ομολογίαν δράστης – Τι υποστήριξαν πραγματογνώμονες της εισαγγελίας

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου από τον σύντροφό της, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, στην Φολέγανδρο.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο δράστης επιχείρησε για ακόμη μια φορά να πείσει το δικαστήριο ότι έχει το ακαταλόγιστο.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του καθ’ ομολογίαν δράστη υποστήριξε ότι ο 30χρονος υποφέρει από κάποιας μορφής σχιζοφρένειας, οπότε είναι ποινικά ακαταλόγιστος ή έχει μειωμένο καταλογισμό.

Ο ισχυρισμός αυτός προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγγενών της άτυχης Γαρυφαλλιάς, που βρίσκονται στα δικαστήρια στην Σύρο και παρακολουθούν την δίκη.

Ωστόσο, οι δύο ψυχιατρικοί πραγματογνώμονες της εισαγγελίας, που τον εξέτασαν και κατέθεσαν σήμερα στο δικαστήριο, υποστήριξαν ότι ο δράστης είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών του.

Σημειώνεται ότι στις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται η απολογία του 30χρονου και στις 23 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Φωτιά σε σπίτι στα Άνω Λιόσια

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στα Άνω Λιόσια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε στο ισόγειο πολυκατοικίας και φαίνεται να μην υπάρχει αναφορά για ύπαρξη εγκλωβισμένου.

#Πυρκαγιά σε οικία επί της οδού Εγνατίας, στη Φυλή Αττικής. Επιχειρούν 18 #πυροσβέστες με 6 οχήματα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) December 12, 2022

Σοκ στην Ιεράπετρα: Bρήκε τον γιο της απαγχονισμένο στο σπίτι του

Σοκ για μητέρα που εντόπισε απαγχονισμένο τον 58χρονο γιο της, στην Αγία Παρασκευή, στην Ιεράπετρα Κρήτης, το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο 58χρονος υδραυλικός διέμενε μόνος του το τελευταίο διάστημα, σε μία πρόχειρη αγροικία στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας αλλά και ψυχολογικά προβλήματα. Σήμερα, άγνωστο με ποια αφορμή, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του δια απαγχονισμού.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως, ήταν ήδη αργά για τον 58χρονο.

Η σορός του θα μεταφερθεί για νεκροψία νεκροτομή αύριο, στο ΠΑΓΝΗ, ενώ οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό το τραγικό περιστατικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ