Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Τροχαίο στη Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με βαν – Απεγκλωβίστηκε οδηγός

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τη Δευτέρα στη Φθιώτιδα, στο ύψος του Σκαμνού.

Συγκεκριμένα στο 17οχλμ Θερμοπυλών – Ιτέας ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένας άνδρας συγκρούστηκε με όχημα τύπου βαν στο οποίο υπήρχαν 4 επιβαίνοντες.

Από την σύγκρουση ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο, τραυματίστηκε και χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί, γράφει το fonografos.net. Σήμανε συναγερμός με Πυροσβεστική Αστυνομία και ΕΚΑΒ να σπεύδουν στο σημείο.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Η Τροχαία διενεργεί προανάκριση για το συμβάν.

Εύβοια: Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Χαλκίδα – ΦΩΤΟ

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική υπηρεσία Χαλκίδας το βράδυ της Δευτέρας 11 Μαρτίου για φωτιά σε σπίτι στην Εύβοια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα evima.gr φωτιά εκδηλώθηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό Ληλαντίων στην Χαλκίδα.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν και επιχείρησαν στην κατάσβεση πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα και πρόβαλαν την φωτιά πριν προλάβει να κάψει ολοσχερώς την κατοικία.

Οι πρώτες εικόνες από το evima.gr

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κύμης

Σεισμός μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ανοιχτά της Κύμης.

Σύμφωνα με το EMSC το επίκεντρο της δόνησης εστιάζεται στα 9 χλμ βόρεια της Κύμης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ.

Κάτοικοι της Κύμης ανέφεραν στο evima.gr: «Κουνηθήκαμε αρκετά, ήταν δυνατός ο σεισμός».

Να σημειωθεί πως η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στη Σκύρο.

Προαστιακός: Δίχως φωτόσημα κινούνται τα τρένα – ΒΙΝΤΕΟ

Απανωτές είναι οι παραβιάσεις του κόκκινου φωτόσημου στα τρένα. Τρία περιστατικά έχουν καταγραφεί μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, με την τελευταία παραβίαση να λαμβάνει χώρα το περασμένο Σάββατο (9/3).

Το υπουργείο ανακοίνωσε ειδικά μέτρα την ώρα που οι μηχανοδηγοί κατηγορούν τον ΟΣΕ ότι η σιδηροδρομική υποδομή είναι σε κακή κατάσταση.

Τρεις παραβιάσεις «κόκκινου» στον σιδηρόδρομο

Θα περίμενε κανείς ότι, μετά τα Τέμπη, η πειθαρχία θα χτυπούσε κόκκινο. Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 18 Φλεβάρη, λίγες μέρες δηλαδή πριν από τη «μαύρη» επέτειο της τραγωδίας, δυο τρένα έφτασαν πάλι μια ανάσα το ένα από το άλλο.

Μηχανή εμπορικής αμαξοστοιχίας πέρασε κόκκινο φωτόσημο στο σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών και κινδύνευσε να συγκρουστεί μετωπικά με επιβατική αμαξοστοιχία του προαστιακού. Ευτυχώς οι τηλεδιοικητές σταμάτησαν εγκαίρως τα τρένα.

Φαίνεται ότι το «παρά λίγο Τέμπη» δεν αφορούν μόνο το περιστατικό που έγινε στις γιορτές. Από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα 3 παραβιασεις ερυθρού φωτόσημου έχουν καταγραφεί στο σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών με την πιο πρόσφατη μόλις το περασμένο Σέββατο.

«Σε μεγάλο μέρος του δικτύου δεν λειτουργεί η φωτοσήμανση»

«Είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος του δικτύου σε όλη τη χωρα στο οποίο δε λειτουργούν η φωτοσήμανση και η τηλεδιοίκηση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα τρένα να κινούνται έναν χρόνο μετά τα Τέμπη τυφλά», λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR γραμματέας της ένωσης μηχανοδηγών Αλέξανδρος Ιορδανίδης.

Αυτοψία στον Προαστιακό του Κιάτου

Η αυτοψία του STAR στον προαστιακό του Κιάτου είναι αποκαρδιωτική. Στην Αθήνα η φωτοσήμανση λειτουργεί, μετά το σιδηροδρομικό κέντρο των Αχαρνών όμως δεν συμβαίνει το ίδιο.

Όσο πλησιάζει κανείς στο Κιάτο, οι εικόνες εγκατάλειψης είναι ολοένα και πιο πολλές. Υπάρχουν εκτεθειμένα καλώδια και σβηστές οθόνες τηλεματικής.

Σε μαύρο χάλι η γέφυρα του προαστιακού στην Πάτρα

Την ίδια στιγμή η γέφυρα του Καστελόκαμπου στην Πάτρα, όπου περνούν οι γραμμές του προαστιακού είναι σε τραγική κατάσταση όπως αποκαλύπτει η αυτοψία της Κωνσταντίνας Τσεγγενέ.

Η γέφυρα χρησιμοποιείται κανονικά, παρά την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε το δελτίο του STAR έχουν βγει έξω τα σίδερα του σκυροδέματος, ενώ κάτω από την γέφυρα έχουν τοποθετήσει συρματόπλεγμα, αφού πέφτουν πέτρες έτσι ώστε να προστατευτούν τόσοι οι πεζοί όσο και τα αυτοκίνητα που περνάνε από το σημείο.

Χανιά: Στη φυλακή 24χρονος για σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο – Κρατούσε όπλο με τη σφαίρα στη θαλάμη

Σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο με πρωταγωνιστές δύο αδέλφια, συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/3) στα Χανιά. Ο 24χρονος πρωταγωνιστής του επεισοδίου οδηγείται στη φυλακή, καθώς του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών και 3 μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς δυνατότητα αναστολής.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Στέλιο Σεληνιωτάκη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο επεισόδιο στο Ακρωτήρι Χανίων, βρέθηκαν ανάμεσα σε δύο αδέλφια, που κρατούσαν μαχαίρι και πιστόλι.

Ο ένας εκ των δύο αδελφών κρατούσε ένα όπλο με τη σφαίρα στη θαλάμη, με τους αστυνομικούς να επεμβαίνουν και να καταφέρνουν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν. Ο άλλος αδελφός, 27 ετών, τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν, επίσης, και τον πατέρα τους.

Εξάρχεια: Λήστεψαν 36χρονη και αποπειράθηκαν να την βιάσουν – «Κοιμάμαι με το φως ανοιχτό…» – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Τη φρίκη στα χέρια κακοποιών που εισέβαλλαν στο διαμέρισμά της, έζησε μία γυναίκα στα Εξάρχεια. Οι δύο δράστες από τη Σομαλία, αφού λήστεψαν την 36χρονη αποπειράθηκαν να τη βιάσουν. Μετά την έντονη αντίδραση της γυναίκας, που άρχισε να ουρλιάζει και να καλεί σε βοήθεια, οι δύο άνδρες φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε η ΕΡΤ, οι δύο αλλοδαποί δράστες μπαίνουν στην πολυκατοικία στην οδό Ρεθύμνου στα Εξάρχεια και στη συνέχεια στο διαμέρισμα της 36χρονης κοπέλας. Τα επόμενα λεπτά που ακολουθούν είναι εφιαλτικά για το θύμα. Ο ένας από τους κακοποιούς που είχε επιθετική συμπεριφορά προσπάθησε να την βιάσει.

Όσο ο νεαρός Σομαλός έψαχνε στο διαμέρισμα για χρήματα, ο συνεργός του που κρατούσε ακινητοποιημένη την κοπέλα στο κρεβάτι της, της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Η 36χρονη έβαλε τις φωνές και απέτρεψε την σεξουαλική κακοποίηση. Οι δύο αλλοδαποί άρπαξαν 1.050 ευρώ, κοσμήματα, το ρολόι και την τσάντα της κοπέλας και έφυγαν με τα κλοπιμαία όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό.

«Κοιμάμαι με το φως ανοιχτό στο δωμάτιο και αναγνώρισα σε φωτογραφίες που μου έδειξαν οι αστυνομικοί και τους δύο δράστες», δήλωσε το θύμα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η Ασφάλεια Εξαρχείων, συνέλαβε τον ένα δράστη και αναζητά τον συνεργό του.

ΟΑΣΑ: Οδηγός αστικού λεωφορείου επέπληξε επιβάτιδα επειδή… μιλούσε στο κινητό – «Με έχετε φτάσει στα όριά μου» – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε κατά την διάρκεια ενός δρομολογίου του ΟΑΣΑ, όταν ο οδηγός του λεωφορείου, φέρεται να σταμάτησε το όχημα, ώστε να κάνει επίπληξη σε επιβάτιδα, επειδή… μιλούσε στο κινητό.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok, ο οδηγός ακούγεται να λέει στην συγκεκριμένη επιβάτιδα: «Μία ώρα κάνω παρατήρηση και με έχετε φτάσει στα όριά μου. Δεν μπορώ τώρα… Τρέμω, με βλέπεις;» ενώ εκείνη τον κοιτά απορημένη.

Την στιγμή που επεμβαίνει ένας άλλος επιβάτης στο περιστατικό, και τον ρωτά εάν απαγορεύεται, ο οδηγός επικαλείται… λόγους ασφαλείας. Στη συνέχεια επικρατεί ένταση. Ο επιβάτης του λέει να προχωρήσει στον προορισμό του, και ο οδηγός του απαντά πως θα κάνει δεξιά και θα καλέσει την Αστυνομία.

Δείτε το βίντεο

Λάρισα – 47χρονος γιατρός: «Την κόρη μου κακοποιούσε η μητέρα της και οι συγγενείς της»

Μέσα από τη φυλακή ο 47χρονος γιατρός που παραμένει προφυλακισμένος, κατηγορούμενος ότι ασέλγησε στην 3,5 χρονών κόρη του, μιλά για πρώτη φορά.

Δηλώνει αθώος και θύμα μιας καλά οργανωμένης σκευωρίας σε βάρος του, που τον έστειλε όπως  λέει άδικα στις φυλακές των Γρεβενών . Μιλώντας στο Mega, αρνείται ότι κακοποίησε το παιδί του, ενώ καταγγέλλει  πως πίσω από τα σημάδια στο σώμα της μικρής κρύβεται η σύζυγός του και ο πατέρας της.

«Αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι η δική μου ”σταύρωση”, με ενδιαφέρει η δικαίωση του παιδιού. Με αυτό που κάνουν ατιμάζουν τα παιδί μου», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

«Ό, τι πλεκτάνη μου στήσανε, γιατί ήταν όλα ενέδρες και πλεκτάνες. Όλα πήγαιναν με βάση σχεδίου και στρατηγικής από αυτούς».

Πιστεύει ότι πλήρωσε και πληρώνει το γεγονός πως κάποτε προτίμησε να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Όταν η μικρή του κόρη μεταφέρθηκε τραυματισμένη σε νοσοκομείο.

«Τρεις φορές έχω και τις ημερομηνίες από τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Κατερίνης. Πολλάκις το πήρα χτυπημένο με μώλωπες και με εκδορές».

Την εκ διαμέτρου αντίθετη περιγραφή, δίνει η σύζυγος του

Η σύζυγός του κατηγορούμενου γιατρού, δίνει μια εκ διαμέτρου αντίθετη περιγραφή των γεγονότων στο Mega.

Σε  βίντεο ντοκουμέντο, λίγη ώρα πριν γίνει η καταγγελία για ασέλγεια, φαίνεται ο 47χρονος μέσα στον παιδότοπο να παίζει με την κόρη του. Η καταγγελία που έφτασε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ανέφερε πως ο γιατρός βρισκόταν για αρκετή ώρα μέσα στο αυτοκίνητο μαζί με το παιδάκι και τα τζάμια ήταν θολωμένα.

Όπως επαναλαμβάνει η γυναίκα του, η συμπεριφορά του 47χρονου ήταν κάτι που προβλημάτιζε ένα ολόκληρο χωριό το τελευταίο διάστημα, με τον ίδιο να μην παραδέχεται τίποτα.

«Προσπάθησα να την στηρίξω, γιατί έλεγε πάντοτε ότι είμαι το στήριγμά της και ο σωτήρας της», τόνισε ο κατηγορούμενος.

Όπως  λέει ο δικηγόρος του κατηγορούμενου γιατρού, ο πελάτης του έχει ξεκινήσει απεργία πείνας στις φυλακές για την άδικη, όπως την χαρακτηρίζει προφυλάκισή του.

Το όλο θέμα παραμένει στο επίκεντρο με τους κατοίκους στο χωριό Στόμιο της Λάρισας να αξιολογούν για ακόμα μια μέρα όλα τα στοιχεία που έρχονται στο προσκήνιο.

«Την κόρη μου κακοποιούσε η μητέρα της και οι συγγενείς της»

Την εκδοχή του γιατρού για το τι συνέβη το βράδυ που ήταν στον παιδότοπο με την κόρη του και μετά τον είδαν να είναι μαζί της μέσα στο αυτοκίνητο έδωσε o κατηγορούμενος γιατρός.

«Το τελευταίο βράδυ, προτού γίνει έφοδος, την επόμενη μέρα που ήταν να παραδώσω το παιδί, το παιδί μου έκλαιγε με λυγμούς, με λυγμούς και μου έλεγε ”μπαμπά, σε παρακαλώ πολύ, πάρε με από εκεί μέσα, δεν αντέχω άλλο. Με χτυπάει ο παππούς, η γιαγιά, η μαμά και η θεία”. Εκείνο το βράδυ πήγα το παιδί πάλι, στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Κατερίνης γιατί το παρέλαβα με μώλωπες. Το παρέλαβα με μώλωπες, μαυρισμένο στα πόδια του, στο πρόσωπο, στα χέρια και το πήγα να καταγράψουν τις βλάβες».

«Εκείνη την ώρα, μόλις τελειώσαμε επειδή, ήταν και το παιδί σε μια ένταση από την κούραση που είχαμε πάει στο νοσοκομείο μου λέει ”μπαμπά να πάμε στο τραμπολίνο”. Φεύγουμε λοιπόν, από το τραμπολίνο, κουράστηκε το παιδί και ήθελε να φάει. Είχα και το φαγητό εγώ μαζί σε μπολάκι και ήθελε μετά να πάμε στον σταθμό των τρένων που είναι ακριβώς απέναντι από τον παιδότοπο. Καθόμουν εκεί ακριβώς, την τάιζα και ήθελε το κορίτσι μου να δει το τρενάκι. Θέλει να βλέπει τα τρενάκια, της αρέσουν. Είναι φοβισμένο το παιδί, είναι αυτονόητο να πει ό,τι του είπανε να πει και να το κάνει. Από 27 Φλεβάρη είμαι σε απεργία πείνας ήδη από τα κρατητήρια Κατερίνης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ