Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Λήμνου

Σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής ανοιχτά της Λήμνου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 35 χλμ. Βόρεια-Βορειοδυτικά της Λήμνου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15,6 χλμ.

Τροχαίο στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο έπεσε σε ποτάμι – Δύο τραυματίες

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου στην Κέρκυρα, καθώς ένα αυτοκίνητο έπεσε σε ποτάμι στην περιοχή Ποταμό.

Στο σημείο έσπευσαν ταχύτατα οχήματα της πυροσβεστικής με τα πληρώματα τους που απεγκλώβισαν τους δυο επιβαίνοντες στο όχημα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Εύβοια: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για δύο αγνοούμενες γυναίκες

Συναγερμός σήμανε αργά το απόγευμα του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου για δύο γυναίκες που χάθηκαν σε βουνό της Εύβοιας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα eviathema.gr, οι δύο γυναίκες πήγαν στο Ξεροβούνι, το οποίο διαθέτει πολλές αναρριχητικές διαδρομές όπου και έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Χαλκίδας και με την συνδρομή εθελοντών του Κλιμακίου Ψαχνών μετέβησαν δυνάμεις για τον εντοπισμό τους.

Λίγο μετά τις 21:00 οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο ενώ είναι καλά στην υγεία τους.

Φθιώτιδα: Άγνωστοι μπήκαν σε ελαιοπερίβολο και έκλεψαν όλες τις ελιές

Αντιμέτωπος με μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε 58χρονος που επισκέφθηκε το ελαιοπερίβολό του σε περιοχή της δυτικής Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας διαπίστωσε ότι, επιτήδειοι, τού είχαν κλέψει όλες τις ελιές. Στο σημείο υπήρχαν ίχνη ότι ο καρπός είχε μαζευτεί.

Ακαρπία και ακρίβεια οι λόγοι πίσω από την αύξηση των κλοπών λαδιού και καρπών

Ο ίδιος ζει μονιμα σε άλλη περιοχή, οπότε διαπίστωσε την κλοπή με την έλευση του νέου έτους. Υπολογίζεται ότι, το περιστατικό συνέβη στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη.

Λόγω της ακαρπίας και της κατακόρυφης αύξησης της τιμής του ελαιόλαδου, την τιμητική τους είχαν φέτος οι περιπτώσεις κλοπών ακόμη και έτοιμου λαδιού ή καρπού. Ο 58χρονος κατήγγειλε την κλοπή στο ΑΤ Σπερχειάδας. Σε βάρος αγνώστων δραστών σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία.

Πύργος: Ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε φορτηγό – Εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις – Πτώσεις δέντρων και διακοπές

Δύσκολη νύχτα για την Ηλεία και τον Πύργο μετά το πρώτο κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή. Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στην ανατολική πλευρά της πόλης μετά από ανεμοστρόβιλο που παρέσυρε τα πάντα από στέγες σπιτιών μέχρι και τα μάρμαρα μεγάλης επιχείρησης στην οδό Αλφειού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ιδιοκτητών της επιχείρησης το κόστος των ζημιών είναι πάρα πολύ μεγάλο, ενώ ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πύργου Νώντας Κυριαζής με δήλωσή του στην ΕΡΤ Πύργου τόνισε ότι αμέσως από το πρωί θα ξεκινήσει η καταγραφή σε κάθε σημείο που έχει συμβεί η καταστροφή.

Από το ίδιο κύμα κακοκαιρίας προκλήθηκαν μικρά τροχαία ατυχήματα ενώ παρασύρθηκε ακόμη και φορτηγό αυτοκίνητο. Έπεσαν δέντρα με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους Πύργου – Τρίπολης και Πύργου – Πατρών.

Έγιναν επίσης διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος για μεγάλο χρονικό διάστημα και νωρίτερα από κεραυνούς εξερράγησαν πυρκαγιές με την μεγαλύτερη από αυτές να σημειώνεται στην περιοχή Καπελέτου της Βουπρασίας.

Ελευσίνα: Ανασύρθηκε νεκρός 60χρονος ψαράς

Το πρωί του Σαββάτου ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, για θάνατο 60χρονου άνδρα στην περιοχή της Βλύχας Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα ο 60χρονος κατά την προετοιμασία για ερασιτεχνική αλιεία, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στη θάλασσα από το ιδιοκτησίας του σκάφος.

Ο άνδρας ανασύρθηκε από τους οικείους του και μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο νεκροτομείο Αθηνών.

Πάτρα: Με εκτεταμένες διακοπές ρεύματος έφτασε η κακοκαιρία – Έπεσαν δέντρα σε αυτοκίνητα

Μπουρίνι έπληξε την Πάτρα το βράδυ του Σαββάτου, με κύρια χαρακτηριστικά τον ισχυρό άνεμο και την δυνατή βροχόπτωση.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί διακοπή ρεύματος σε τμήμα του κέντρου της πόλης, το οποίο λίγη ώρα αργότερα αποκαταστάθηκε.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί κλήσεις για απεγκλωβισμό πολιτών από ανελκυστήρες πολυκατοικιών.

Ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ:

ΣAΣ ENHMEPΩNOYME OTI ΛOΓΩ ENTONΩN KAIPIKΩN ΦAINOMENΩN IΣXYEI AΠOKΛEIΣMOΣ KYKΛOΦOPIAΣ ΔIKYKΛΩN KAI ΦOPTHΓΩN ΣTH ΓEΦYPA PIOY ANTIPPIOY. ΘA AKOΛOYΘHΣEI NEOTEPH ENHMEPΩΣH.

Πάτρα: Πέθανε η ιστορική εκδότρια της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Νανά Δούκα

Έφυγε σήμερα από την ζωή, πλήρης ημερών, η ιστορική εκδότρια της εφημερίδας, «Πελοπόννησος», της Πάτρας, Νανά Δούκα.

Η Νανά Δούκα ήταν κόρη του εκδότη της εφημερίδας, Χαράλαμπου Φραγκόπουλου, η οικογένεια του οποίου είχε ιδρύσει την εφημερίδα, «Πελοπόννησος».

Η Νανά Δούκα είχε σπουδάσει στη σχολή καλογραιών στην Νάξο, αλλά και στο Παρίσι, ενώ μητέρα της ήταν η Γιώτα Αθανασιάδου, αρθρογράφος και εκδότρια της «Πελοποννήσου», η οποία μετά την χηρεία της έκανε δεύτερο γάμο με τον Κωνσταντίνο Παπαγγελούτσο, που υπήρξε διευθυντής και αρθρογράφος της εφημερίδας.

Μετά τον θάνατο της Γιώτας Παπαγγελούτσου, την δεκαετία του ’80, η Νανά Δούκα ανέλαβε την έκδοση της εφημερίδας, μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της, Σπύρο Δούκα, έως και το 2011, βάζοντας την δική τους σφραγίδα στην πορεία του περιφερειακού τύπου, ακολουθώντας πάντα την οικογενειακή παράδοση του πατέρα της, Χαράλαμπου και των θείων της, Διονύση, Ηρακλή και Νίκου που ήταν οι ιδρυτές της «Πελοποννήσου».

Η Νανά Δούκα είχε πάντα ενεργό ρόλο στην εφημερίδα, ενώ για πολλά χρόνια αρθρογραφούσε, έχοντας την δική της στήλη, την οποία υπέγραφε, ως «Νι Δέλτα».

Επίσης μαζί με τον σύζυγό της Σπύρο Δούκα, είχαν ιδρύσει το ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» στην μνήμη της κόρης τους, Λήδας, που έφυγε νωρίς από την ζωή, με κύριο σκοπό την προσφορά κοινωφελών υπηρεσιών προς την κοινωνία της Πάτρας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί μεθαύριο Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου στις 2:00 μετά το μεσημέρι στον ιερό ναό των Αγγέλων, στο πρώτο δημοτικό κοιμητήριο της Πάτρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ