Τάσος Χαλκιάς για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ένα παιδί να μεγαλώνει χωρίς τη μάνα του»

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δύο στις 10», που παρουσιάζουν η Ζωή Κρονάκη και ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου, βρέθηκε ο Τάσος Χαλκιάς.

Ο σπουδαίος ηθοποιός, μεταξύ άλλων κλήθηκε να τοποθετηθεί γύρω από το επερχόμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία.

Ειδικότερα, ο Τάσος Χαλκιάς σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν έχω σε επίπεδο προβλήματος, σαν άνθρωπος, απολύτως κανένα. Εκείνο όμως το οποίο έχω πει και θέλω να το ξαναπώ είναι ότι δεν μπορώ να διανοηθώ κανένα παιδί να μεγαλώνει χωρίς την μάνα του. Την μάνα του. Την μάνα που το γέννησε. Γιατί ένα παιδί από κάπου φύτρωσε, έτσι; Εάν δεν πρόκειται για ένα παιδί παρμένο από το ορφανοτροφείο ή ένα παιδί παρμένο από ένα ίδρυμα, δεν μπορώ να διανοηθώ να μεγαλώνει ένα παιδί χωρίς την μάνα του».

«Μπορεί να καταλάβω πως ένα παιδί μπορεί να έχει έναν, δύο και πέντε πατεράδες. Άλλωστε κανένα παιδί δεν ξέρει πόσους πατεράδες έχει ή ποιος είναι ο πατέρας του, αυτά τα ξέρει μόνο η μάνα».

«Δεν έχω με τα ομόφυλα ζευγάρια καμία απολύτως ιστορία ούτε βλέπω κακώς την υιοθεσία σε αυτά. Δεν δέχομαι όμως ότι ένα παιδί μεγαλώνει σωστά χωρίς την μάνα του. Γι’ αυτό και τα παιδιά τα οποία έχουν μεγαλώσει χωρίς τη μάνα τους, είτε χωρισμένα παιδιά τα οποία μοιράζονται από εδώ και από εκεί, δεν είναι πάντοτε στην καλύτερη κατάσταση. Έχω ζήσει πάρα πολλά τέτοια παιδιά» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Τάσος Χαλκιάς στην τοποθέτηση του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ