Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Φωτιά σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη – Ταλαιπωρία για δεκάδες επιβάτες

Φωτιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αθηνών ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και στο 304ο χλμ ξέσπασε φωτιά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στο όχημα υπήρχαν επιβάτες, οι οποίοι ωστόσο είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ να σημειωθεί πως λίγη ώρα αργότερα ήρθε άλλο λεωφορείο και τους παρέλαβε προκειμένου να μεταβιβάσει στον προορισμό τους.

Πένθος για τον Στέλιο Ρόκκο: Εντοπίστηκε νεκρός ο αδελφός του στη Λήμνο – Είχε πάει για ψαροντούφεκο

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για δεύτερη φορά στον δημοφιλή τραγουδιστή Στέλιο Ρόκκο.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 50ετών ο αδερφός του Νίκος, λίγες ώρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2023. O Στέλιος Ρόκκος τον Ιούνιο του 2021 είχε χάσει εντελώς ξαφνικά και τον άλλο αδερφό του από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 50 ετών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα limnosreport.gr, ο Νίκος Ρόκκος, που ασχολείται επαγγελματικά με το ψάρεμα έφυγε σήμερα το πρωί για την παραλία, χωρίς να δώσει σημεία ζωής για πολλές ώρες με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι δικοί του άνθρωποι καλώντας το λιμεναρχείο.

Άνδρες του λιμενικού σώματος τις απογευματινές ώρες εντόπισαν την βάρκα του, τον εξοπλισμό του και προσωπικά του αντικείμενα, ενώ ειδοποιήθηκαν και δύτες για ερεύνα.

Πριν από λίγη ώρα ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του χωριού Παναγιά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λήμνου όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του – Μία τραυματίας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Εθνική Οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος της Ασσύρου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα thestival.gr, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η συνοδηγός που επέβαινε στο όχημα.

Για τον απεγκλωβισμό της επιχείρησαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε την τραυματία και την μετέφερε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Εύβοια: Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός των τεσσάρων ανδρών από το όρος Καντήλι – Είναι καλά στην υγείας τους

Το απόγευμα του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου 2023, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για αναζήτηση τεσσάρων ανδρών στην περιοχή Δαφνούσσα της Δημοτικής Κοινότητας Κήρεως Μαντουδίου Ευβοίας.

Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από πυροσβέστες της Π.Υ. Χαλκίδας, της Π.Υ. Ιστιαίας, του Π.Κ. Μαντουδίου και της Ο.Ο.Ε.Δ. της 7ης ΕΜΑΚ.

Έπειτα από έρευνες, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2023 εντοπίστηκαν από την προαναφερόμενη ομάδα έρευνας και διάσωσης οι τέσσερις άνδρες, καλά στη υγεία τους, σε δύσβατη και απόκρημνη περιοχή στο Καντήλιο όρος πλησίον της Δημοτικής Κοινότητας Κήρεως του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Ευβοίας και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023.

Κατερίνη: Νεκρός 52χρονος που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του

Φρικτό θάνατο βρήκε ένας 52χρονος αγρότης, όταν καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε, το μεσημέρι της Παρασκευής (29/12) στην Κατερίνη.

Το περιστατικό συνέβη στις 14:40, σε ανώνυμη κοινοτική οδό Παλαιάς Βρίας – Βρίας Πιερίας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pierianews.gr, το τρακτέρ που οδηγούσε ο 52χρονος εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενη χαράδρα, με αποτέλεσμα ο άτυχος αγρότης να τραυματιστεί θανάσιμα.

Την προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης.

Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθη 37χρονος για κατοχή όπλου

Στη σύλληψη ενός 37χρονου άνδρα προχώρησαν εχθές το βράδυ (29/12) αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, πρόκειται για 37χρονο αλλοδαπό τον οποίο εντόπισαν οι περιπολούντες αστυνομικοί να κινείται ύποπτα και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Στη θέα των αστυνομικών, ο κατηγορούμενος εισήλθε σε κατάστημα, προσπαθώντας να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και έπειτα από έρευνα βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε πιστόλι και 13 φυσίγγια.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Παγκράτι – Εξαφάνιση 16χρονων: «Οι δύο οικογένειες ζουν ένα δράμα» – Τι λέει στον ΑΝΤ1 ιδιωτικός ερευνητής που συμμετέχει στην έρευνα

Oι δύο 16χρονες φίλες έφυγαν από τα σπίτια τους στο Παγκράτι στις 19 Δεκεμβρίου και από τότε δεν έχουν επιστρέψει. Οι γονείς τους ειδοποίησαν τις Αρχές. Ενεργοποιήθηκε το missing alert ώστε να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες τους σε μία προσπάθεια να βρεθούν τα κορίτσια και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος συμμετέχει στην έρευνα για τον εντοπισμό τους, μίλησε στον ΑΝΤ1. 

«Ήρθα σε επαφή με έναν νεαρό 18χρονο ο οποίος είναι μέσα στην παρέα είχε και κάποιας μορφής αντιδικία με τον άνθρωπο που είναι στο κάδρο και θεωρείται ο άνθρωπος ο οποίος ενδεχομένως έχει κάνει ‘πλύση εγκεφάλου’ και γνωρίζει που βρίσκονται τα κορίτσια και το πιο πιθανό τις φιλοξενεί στα Νότια Προάστια», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Γ.Τσούκαλης.

Η Σάρα Μ. έχει ύψος 1,67 μ., ζυγίζει 55 κιλά, έχει χάλκινα μακριά μαλλιά και καστανά μάτια. Είναι άγνωστο τι ρούχα φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε, ενώ είχε μαζί της μαύρη σχολική τσάντα

Η Αναστασία Μ. έχει ύψος 1,70 μ., ζυγίζει 60 κιλά, έχει μαύρα μακριά και ξυρισμένα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε μαύρη μπλούζα, μαύρο παντελόνι και είχε σχολική τσάντα.

«Οι δύο οικογένειες και οι συν αυτώ συγγενείς ξαδέλφια, αδέλφια ζουν ένα δράμα και μία μεγάλη αγωνία για την τύχη των κοριτσιών», είπε ο ιδιωτικός ερευνητής.

Οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 1017, να απευθυνθεί στην αστυνομία ή να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Θλίψη για τον θάνατο του Μαξ – Το συγκινητικό «αντίο» στον διασώστη-σκύλο της ΕΜΑΚ

Θλίψη έχει σκορπίσει στο Πυροσβεστικό Σώμα ο θάνατος του Μαξ, του σκύλου-διασώστη που υπηρέτησε επί 11 χρόνια την ΕΜΑΚ.

Ο Μαξ συμμετείχε σε 110 επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης και κατάφερε να εντοπίσει 55 αγνοούμενους, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

«Αντίο MAX, σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες υπηρεσίες σου», αναφέρεται σε ανάρτηση της Πυροσβεστικής στο twitter.

«Αντίο συνάδελφε. Σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερες όποτε σου ζητήθηκε. Μας δίδαξες με τον επαγγελματισμό, την επιμονή και υπομονή σου στο πεδίο. Διασωστικός Σκύλος ΠΣ, Αρχιπυροσβέστης Max», γράφει η Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, σε ανάρτηση στο facebook.

Δομοκός: Λύκοι έκαναν… βόλτες σε κατοικημένες περιοχές

Ανησυχία επικρατεί στον Δομοκό μετά τις συνεχείς εμφανίσεις λύκων στην περιοχή. Λύκοι εθεάθησαν να κάνουν… βόλτες ακόμη και σε κεντρικό δρόμο, με τον αντιδήμαρχο Δομοκού, Νίκο Καλημέρη, να ενημερώνει σχετικά τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Θεσσαλιώτιδας.

Σύμφωνα με το lamiareport, όπως σημειώνει ο κ. Καλημέρης, τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αρκετές εμφανίσεις λύκων, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας και μάλιστα σε κεντρικά σημεία.

Πριν από 10 ημέρες είχαν εμφανιστεί εφτά λύκοι στην περιοχή του βάλτου στο Νέο Μοναστήρι και το μεσημέρι του Σαββάτου (30/12) άλλοι δύο έκαναν βόλτες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, στον κεντρικό δρόμο στο ύψος του «κομμένου τζαμιού» προς Βαρδαλή.

Τις συχνές εμφανίσεις λύκων στις συγκεκριμένες περιοχές επιβεβαίωσαν και οι άνθρωποι του Κυνηγετικού Συλλόγου Δομοκού, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχουν αυξηθεί και οι επιθέσεις τους σε αγριόχοιρους και ζαρκάδια.

Οι ειδικοί συνιστούν προσοχή και συμβουλεύουν τους πολίτες να μην πλησιάζουν τα συγκεκριμένα ζώα σε καμία περίπτωση, όσο και αν κάποια απ’ αυτά παρουσιάζονται εξοικειωμένα με τους ανθρώπους.

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα 5 οχημάτων στον Περιφερειακό

Καραμπόλα πέντε οχημάτων σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (30/12) στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.

Eιδικότερα, σύμφωνα με το Thesstoday.gr, πέντε οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στις 18:30, στο ρεύμα προς δυτικά πριν την έξοδο Ασβεστοχωρίου. Aπό το ατύχημα προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Τα αυτοκίνητα έχουν απομακρυνθεί από το σημείο.

Θεσσαλονίκη: Έκρηξη φιάλης υγραερίου σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ένας 45χρονος

Ισχυρή έκρηξη μέσα σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, συνέβη λίγο πριν από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου (30/12).

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα thessnews.gr, σημειώθηκε έκρηξη φιάλης υγραερίου σε διαμέρισμα που βρίσκεται στην οδό Ρήγα Φεραίου, στις Συκιές.

Ο 45χρονος ένοικος του διαμερίσματος τραυματίστηκε λόγω της έκρηξης, ενώ από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν ζημιές στο μπαλκόνι.

Ο εγκαυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» για τις πρώτες βοήθειες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ