Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές σε Αττική και Εύβοια – Ποιες περιοχές έχουν επηρεαστεί μέχρι στιγμής

Δυνατή βροχή ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην Αττική, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά, αφού συνοδεύονταν από βροντές και αστραπές.

Από την άλλη μεριά, η θερμοκρασία δεν φαίνεται να έχει πέσει με τα ποσοστά υγρασίας να είναι υψηλά.

Όπως θα δείτε και στον χάρτη των κεραυνών από το meteo.gr φαίνεται ότι το μέτωπο καλύπτει σχεδόν όλη την Πελοπόννησο, το ανατολικό τμήμα της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, αλλά και του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Καταιγίδες στην Εύβοια

Ραγδαία επιδείνωση έχει παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής στην Εύβοια, με ισχυρές καταιγίδες να χτυπούν περιοχές του Νομού με έντονους κεραυνούς μέχρι και αργά τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο του evima.gr, καταιγίδα έπληξε την Χαλκίδα αλλά και αρκετές περιοχές της Νότιας Εύβοιας, όπως το Αλιβέρι και την Αμάρυνθο.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Εύβοια με ισχυρές βροχές καταιγίδες, αλλά και χιόνια σε ορεινές περιοχές.

Ωστόσο χρειάζεται προσοχή ειδικά προς το ξημέρωμα του Σαββάτου λόγω της ραγδαιότητας των φαινομένων.

Hellenic Train: Επανακυκλοφορούν τα επιβατικά τρένα στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Στις ράγες μπαίνουν και πάλι, σχεδόν έπειτα από 3,5 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel», τα επιβατικά τρένα στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα -Θεσσαλονίκη.

Από σήμερα, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, επανέρχονται τα επιβατικά τρένα στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, κατόπιν αποκατάστασης γραμμής και εξασφάλισης κυκλοφορίας από τον Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται με μειωμένη ταχύτητα σε ορισμένα σημεία του δικτύου, με συνολικό χρόνο διαδρομής τις 4 ώρες και 53 λεπτά.

Τα τρένα στο τμήμα Λάρισα – Λιανοκλάδι θα κινούνται με ηλεκτροκίνηση, σε μονή γραμμή και με μικρότερες ταχύτητες, καθώς η κακοκαιρία «Daniel» κατέστρεψε τα συστήματα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης.

Υπενθυμίζεται πως μέσα σε λίγες ώρες καταστράφηκαν 180 χιλιόμετρα υπερσύγχρονου δικτύου, εκ των οποίων 50 χλμ διπλής γραμμής στον άξονα Αθήνας- Θεσσαλονίκη, 80 χλμ στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα και 50 χλμ στο τμήμα Λάρισα – Βόλος.

Το υπουργείο Μεταφορών και ο ΟΣΕ, από τις αρχές του 2024 θα προχωρήσουν στις μόνιμες αποκαταστάσεις, το κόστος των οποίων εκτιμάται περίπου στα 200 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού άξονα (διπλή γραμμή, με συστήματα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης), εφόσον τηρηθούν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2025.

Τα δρομολόγια που θα εκτελούνται από σήμερα είναι:

Από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη:

  • Αμαξοστοιχία IC50, με ώρα αναχώρησης στις 07:58
  • Αμαξοστοιχία IC52, με ώρα αναχώρησης στις 10:58
  • Αμαξοστοιχία IC54, με ώρα αναχώρησης στις 14:58
  • Αμαξοστοιχία IC56, με ώρα αναχώρησης στις 17:58

Από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα:

  • Αμαξοστοιχία IC51, με ώρα αναχώρησης στις 07:04
  • Αμαξοστοιχία IC53, με ώρα αναχώρησης στις 10:04
  • Αμαξοστοιχία IC55, με ώρα αναχώρησης στις 14:04
  • Αμαξοστοιχία IC57, με ώρα αναχώρησης στις 17:10

Άλιμος: Ανήλικοι δέχτηκαν καταδρομική επίθεση από ομάδα 30 ατόμων – Στο νοσοκομείο ένας μαθητής Γυμνασίου

Καταδρομική επίθεση από ομάδα περίπου 30 ατόμων δέχτηκε μία παρέα μαθητών του Γυμνασίου, στον Άλιμο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα notia.gr, χωρίς να υπάρχει κάποιο προηγούμενο, άρχισαν να τους κυνηγούν στο δρόμο με αποτέλεσμα να τραυματίσουν με μπουνιές και κλωτσιές δύο παιδιά.

Μάλιστα το ένα παιδί, με τραύματα στο πρόσωπο, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το περιστατικό έγινε, το βράδυ της Δευτέρας, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Άνω Καλαμάκι.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Δημοτική Αστυνομία, Γιάννης Βέργης, ο οποίος ενημέρωσε για την καταδρομική επίθεση τον δήμαρχο, Ανδρέα Κονδύλη. Όπως είπαν οι μαθητές, οι δράστες ήταν επίσης ανήλικοι από την Αργυρούπολη.

Η παρέα από τον Άλιμο καθόταν στο σημείο που βρίσκεται το άγαλμα του Καραϊσκάκη, όταν ξαφνικά, εμφανίστηκε από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μία ομάδα περίπου 30 νεαρών. Τους πλησίασαν και τους ρώτησαν αν είναι από τον Άγιο Δημήτριο.

Πριν οι μαθητές προλάβουν να τους απαντήσουν ότι δεν είναι από τον Άγιο Δημήτριο, άρχισαν την επίθεση. Κάποια από τα παιδιά προσπάθησαν να ξεφύγουν, τρέχοντας στη Λεωφόρο Ιωνίας, κινδυνεύοντας από τα αυτοκίνητα που περνούσαν. Ο ανήλικος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, μπήκε σε σούπερ μάρκετ για να γλυτώσει από τη μανία τους, αλλά τον ακολούθησαν και συνέχισαν να τον χτυπάνε, μέσα στο κατάστημα.

«Έγιναν όλα μπροστά μου» λέει στο Notia.gr, ένας κάτοικος της περιοχής. «Δεν πτοήθηκαν καν από την παρουσία μου. Ήταν πολλοί και εμφανίστηκαν ξαφνικά. Χτυπούσαν τα παιδιά και τους κυνηγούσαν στην Ιωνίας…»

Οι γονείς των μαθητών που χτυπήθηκαν θα υποβάλουν μήνυση και θα ζητήσουν από τους αστυνομικούς, να ελέγξουν το οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες του σούπερ μάρκετ.

Συναγερμός στη Νέα Ιωνία: Πακιστανός κρατούσε μαχαίρι και φώναζε «Allahu Akbar»

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ το βράδυ της Πέμπτης (14/12) όταν ένας Πακιστανός περιφέρονταν στους δρόμους της Νέας Ιωνίας κρατώντας μαχαίρι και φώναζε «Allahu Akbar».

Στελέχη της ΕΛΑΣ έσπευσαν στην περιοχή και κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ εντόπισαν τον έναν άνδρα έξω από ταχυφαγείο. Εκεί υπήρχε ένας ακόμη αλλοδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε παρόμοιο μαχαίρι.

Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο οικείο ΑΤ.

Λέρος: Αποδοκιμασίες και προπηλακισμοί στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου

Επεισοδιακή ήταν η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου.

Ο νέος δήμαρχος, Τιμόθεος Κοττάκης, κατά την ομιλία του, φέρεται να καταφέρθηκε εναντίον της απερχόμενης δημοτικής αρχής λέγοντας χαρακτηριστικά «επιτέλους σταματάει η τρομοκρατία στη Λέρο».

Το γεγονός οδήγησε στην αποχώρηση του δημάρχου, Μιχάλη Κόλια και των συμβούλων της παράταξής του από τον χώρο της τελετής.

Σημειώνεται ότι κατά την είσοδο της απερχόμενης δημοτικής αρχής ακούστηκαν γιουχαΐσματα, ενώ κατά την αποχώρησή της σημειώθηκαν προπηλακισμοί και σπρωξίματα.

Δείτε το βίντεο του palmoskalymnou.gr:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ