Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Αργολίδα: Σύλληψη 69χρονου για αφαίρεση ποσότητας ελαιόκαρπου

Για κλοπή ποσότητας ελαιοκάρπου συνελήφθη ένας 69χρονος το βράδυ της Παρασκευής στην Αργολίδα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, συνελήφθη σε χωριό του δήμου Άργους – Μυκηνών, ένας 69χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε από αγρόκτημα ημεδαπού, ποσότητα ελαιόκαρπου.

Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Άργους – Μυκηνών.

Δεν γνωστοποιήθηκε, επίσημα, η ποσότητα των ελιών που αφαιρέθηκαν.

Με την ακαρπία, με την έλλειψη παραγωγής ελαιόλαδου και με τις υψηλές τιμές, τους τελευταίους μήνες, έχουν προκληθεί αρκετά τέτοια, παραβατικά φαινόμενα, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μοσχάτο: Φωτιά σε τέταρτο όροφο πολυκατοικίας – Συναγερμός στην πυροσβεστική

Φωτιά ξέσπασε στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Λυκούργου στο Μοσχάτο Αττικής, αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Η οικογένεια που διέμενε στο διαμέρισμα βρισκόταν εκτός σπιτιού και κατά τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς.

Πυροσβεστική για τη φωτιά στα Πατήσια: Οι δυνάμεις μας έφθασαν στο σημείο σε 12 λεπτά

Ανακοίνωση για την φωτιά στα Πατήσια κατά την οποία βρήκε φρικτό θάνατο μία 49χρονη, εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνοντας για την έγκαιρη άφιξη των δυνάμεών της στο χώρο του συμβάντος.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Βρούτου και Αννίνου στην Αθήνα στις 00:20:52 στις 08-12-2023. Τα δύο πρώτα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος αφίχθησαν στον τόπο του συμβάντος στις 00:33 στις 08-12-2023. Δηλαδή αφίχθησαν σε χρόνο 12 λεπτών
Και καταλήγει: «Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς εντοπίστηκε χωρίς αισθήσεις μια γυναίκα. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα».

 

«Η Πυροσβεστική έκανε 45 λεπτά»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πατέρας της άτυχης 49χρονης, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ισχυρίστηκε πως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής άργησαν να μεταβούν στο σημείο.

«Αν η Πυροσβεστική ερχόταν νωρίτερα το παιδί μου θα είχε σωθεί. Η Πυροσβεστική έκανε 45 λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

To βίντεο από την φωτιά που κόβει την ανάσα

Συγκλονίζει το βίντεο από τη φωτιά στα Πατήσια που είχε ως αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο της 49χρονης.

Στο βίντεο που τράβηξαν γείτονες φαίνεται η μεγάλη ένταση της φωτιάς, με τις φλόγες να ξεπηδούν από παντού από το διαμέρισμα της πολυκατοικίας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βρούτου και Αννίνου.

Στο ίδιο βίντεο ακούγεται κάποιος να φωνάζει με αγωνία «πού είναι η πυροσβεστική;»

Πρέβεζα: Νέα τηλεφωνική απάτη – Προσποιούνται τους γιατρούς και αποσπούν χρήματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται τηλεφωνική απάτη στην Πρέβεζα, όπου επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, μια γυναίκα και ένας άνδρας τηλεφωνούν σε σπίτια και παρουσιάζονται ως γιατροί, που περιθάλπουν συγγενικό τους πρόσωπο, που έπεσε θύμα ατυχήματος και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης με τον υποτιθέμενο γιατρό να ισχυρίζεται πως χρειάζεται χρήματα.

Μάλιστα κάποιοι μέσα στον πανικό τους έσπευσαν στο νοσοκομείο για να διαπιστώσουν εκεί πλέον, πως έχουν πέσει θύμα προσπάθειας οργανωμένης απάτης.

Συγκεκριμένα, στην Καστροσυκιά οι επιτήδειοι είπαν σε γονείς πως χτύπησε η κόρη τους και για να γίνει το χειρουργείο πρέπει να δώσουν το ποσό των 32.000 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση πάλι σε γυναίκα με το ίδιο τέχνασμα ζήτησαν 20.000 ευρώ με την μόνη διαφορά πως εκείνη τους απάντησε πως «εγώ θέλω να σας δώσω τα χρήματα, αλλά δεν έχω παιδιά που μπορεί να έχουν χτυπήσει», και τότε της έκλεισαν αμέσως το τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για τα περιστατικά εξαπάτησης έχει ενημερωθεί η αστυνομία και ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να αποσπάσουν χρήματα.

Πάντως μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι πολίτες και για κανέναν λόγο να μην δώσουν χρήματα, αλλά να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Συναγερμός στην Φθιώτιδα: Kρούσμα ευλογιάς σε μονάδα εκτροφής προβάτων

Κρούσμα Ευλογιάς σε μονάδα εκτροφής προβάτων στην περιοχή της Μαλεσίνας στη Φθιώτιδα, εντοπίστηκε από τις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρχικά έγινε αποστολή δειγμάτων, διενεργήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών (εθνικό εργαστήριο αναφοράς για τη νόσο) και κατόπιν ολοκλήρωσης αυτών στις 08/12/2023, τα αποτελέσματα ήταν θετικά.

Στην περιοχή μεταβαίνει ο γ.γ. του ΥΠΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος ο Γενικός Διευθυντής της Κτηνιατρικής, Μάκης Αλεξανδρόπουλος και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, ώστε σε συνεργασία με τις κτηνιατρικές αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να διασφαλίσουν την εφαρμογή όλων των προβλεπομένων σχεδίων αντιμετώπισης της νόσου καθώς και ότι τηρούνται, στο μέγιστο βαθμό, όλα τα απαιτούμενα μέτρα.

Σημειώνεται ότι ο ιός της Ευλογιάς των προβάτων και των αιγών δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο και δεν έχει καμία σχέση με τη δημόσια υγεία.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του νοσήματος από τις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές του ΥΠΑΑΤ και τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας είναι:

  • Η ενεργοποίηση του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων και της Εθνικής Ομάδας Ειδικών για την Ευλογιά των προβάτων και των αιγών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και του Τοπικού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων για την αντιμετώπιση του νοσήματος στην Π.Ε. Φθιώτιδας όπως προβλέπει το άρθρο 7 του Σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της Ευλογιάς των προβάτων και των αιγών (Απόφαση 258933/05.08.2008 ΦΕΚ Β΄ 1662 18.08.2008).
  • Τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπει το παραπάνω σχέδιο καθώς και η κείμενη κοινοτική νομοθεσία (Κατ’ Εξουσιοδότηση Κανονισμός (ΕΕ) 687/2020) και συγκεκριμένα:

– Μέτρα στην μολυσμένη εκμετάλλευση.

– Μέτρα στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.

– Οριοθέτηση ζωνών Προστασίας και Επιτήρησης γύρω από την μολυσμένη εκτροφή.

– Μέτρα στις ανωτέρω ζώνες.

– Διεξαγωγή επιδημιολογικής έρευνας.

Εύβοια: Τρία τροχαία μέσα σε λίγες ώρες – Φορτηγό οδικής βοήθειας έπεσε από γέφυρα – ΦΩΤΟ

Tρία τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στην Εύβοια.

Όπως μεταδίδει το evima.gr, το πρώτο τροχαίο σημειώθηκε το πρωί στην Στροφυλιά Εύβοιας, όταν ένα φορτηγό έπεσε από την γέφυρα με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν πως ενδέχεται να έσκασε το λάστιχό του οχήματος και να βγήκε εκτός πορείας.

Μάλιστα, το φορτηγό ήταν της οδικής βοήθειας και ευτυχώς ο οδηγός δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Τροχαίο στην Εύβοια- ΙΧ έπεσε πάνω σε κεντρικό κράσπεδο

Το δεύτερο τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και όπως αναφέρει το τοπικό μέσο αυτοκίνητο κάτω υπό άγνωστες συνθήκες ξέφυγε της πορείας του και βρέθηκε σε κράσπεδο σε κεντρικό δρόμο στις Καμάρες Χαλκίδας.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές.

Τροχαίο στα Ψαχνά Ευβοίας

Το τρίτο τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 20.00 το απόγευμα στα Ψαχνά Ευβοίας, όταν δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά μεταξύ στην συμβολή των οδών Ομήρου και Μακρυγιάννη.

Από την σφοδρή σύγκρουση το ένα εκ των δύο αυτοκινήτων εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε αυλόπορτα, ενώ και σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρξαν τραυματισμοί πάρα μόνο υλικές ζημιές.

Τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται από το Αστυνομικό τμήμα Διρφύων Μεσσαπίων.

Επεισόδια στου Ρέντη: Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έκκληση για αίμα για τον 31χρονοι αστυνομικό

Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έκκληση στο προσωπικό της για αίμα, για τον 31χρονο υπαρχιφύλακα που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Κατόπιν σοβαρού τραυματισμού του που έλαβε χώρα την 7/12/2023 εξωτερικά του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρέντη “Μ. Μερκούρη”, ο υπαρχιφύλακας νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “Άγιος Παντελεήμων” (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και χρήζει άμεσης ανάγκης αίματος.

Παρακαλείται το προσωπικό των Υπηρεσιών, που επιθυμεί να προσφέρει αίμα, ανεξαρτήτως ομάδος αίματος, να μεταβεί στο προαναφερόμενο νοσοκομείο από την 08:30′ ώρα της 09/12/2023, δηλώνοντας εθελοντές αιμοδότες για τον ανωτέρω ασθενή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ