Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν επιπλέον 27 κλοπές οχημάτων από γνωστό κύκλωμα – Πάνω από 600.000 ευρώ η λεία

H συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η ανάλυση του τρόπου δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και εμπλέκεται σε κλοπές οχημάτων, οδήγησε στην εξιχνίαση επιπλέον περιπτώσεων παράνομων ενεργειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι τέσσερις συλληφθέντες (δύο εξ αυτών ήδη κρατούμενοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας), κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2023, πέραν των 39 κλοπών οχημάτων, προέβησαν σε επιπλέον 27 κλοπές οχημάτων από περιοχές της Αττικής, της Εύβοιας και της Φθιώτιδας, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 210.000 ευρώ, ενώ η συνολική λεία του κυκλώματος υπερβαίνει τα 600.000 ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το κύκλωμα διέθετε τα κλεμμένα οχήματα είτε αυτούσια είτε ως ανταλλακτικά, αφού προηγουμένως τα μέλη του προέβαιναν στην αποσυναρμολόγησή τους.

Aκόμη αξίζει να αναφερθεί, ότι ο 63χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης παρέδωσε ένα εκ των αφαιρεθέντων οχημάτων σε 36χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη  μάντρας ανταλλακτικών στην περιοχή της Πιερίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Τέλος, η σχηματισθείσα συμπληρωματική δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Χανιά: Αυτοκίνητο παραδόθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς – Έντονη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, το απόγευμα της Τετάρτης 22/11, όταν ενημερώθηκαν για αυτοκίνητο που έχει πιάσει φωτιά.

Συγκεκριμένα, σε περιοχή ανάμεσα από την Αγία Τριάδα και τα Χωραφάκια, ένα αυτοκίνητο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, παραδόθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε υπαλλήλους οι οποίοι κατόρθωσαν την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ωστόσο είχε προλάβει να μετατρέψει το όχημα σε παρανάλωμα του πυρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, καθώς το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο και όχι εν κινήσει.

Πάτρα: Επανατοποθετήθηκαν τα βαγόνια του τρένου στις ράγες – Μεγάλη επιχείρηση στην Όθωνος Αμαλίας – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Στιγμές αγωνίας βίωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης, 22 Νοεμβρίου, 72 επιβάτες του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην Πάτρα καθώς ο συρμός στον οποίο επέβαιναν, εκτροχιάστηκε.

Ο συρμός, ο οποίος κατευθυνόταν στον σταθμό του ΟΣΕ στον Άγιο Ανδρέα, εξετράπη και στη συνέχεια «κόλλησε» στη διασταύρωση της Γούναρη με την Όθωνος Αμαλίας.

Κατά το περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματισμοί, όλοι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση των αρμόδιων συνεργείων στην Όθωνος Αμαλίας, για την ασφαλή επανατοποθέτηση στις ράγες, των βαγονιών του προαστιακού και τις επόμενες ώρες ο συρμός και μετά το πράσινο φως της εταιρείας αναμένεται να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία.

Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρή ηλικιωμένη έπειτα από μετωπική σύγκρουση οχημάτων

Τροχαίο δυστύχημα με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα, σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης (22/11) , στην Ε.Ο. Πύργου-Τριπόλεως, στο ύψος της Παλαιοβαρβάσαινας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το patrisnews.com, αγροτικό όχημα, το οποίο κινούνταν από την Ε.Ο. προς τις Καρούτες, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξετράπη της πορείας του και συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧΕ, το οποίο κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα.

Η άτυχη ηλικιωμένη η οποία επέβαινε στο ΙΧΕ, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Γ.Ν. Ηλείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Λεωφόρος Φυλής: Επίθεση με μολότοφ σε λεωφορείο – ΦΩΤΟ

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/11) στην οδό Φυλής, όταν ομάδα ατόμων πέταξε μολότοφ σε λεωφορείο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στα Facebook ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργος Καλλιακμάνης, σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Φυλής και Ιουστινιανού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, η ομάδα Ρομά που πέταξε μολότοφ στο λεωφορείο αποτελούνταν από έξι άτομα.

Σύλληψη δύο οδηγών αυτοκινήτων που πραγματοποιούσαν κόντρες στην παραλιακή

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρων δύο οδηγοί, οι οποίοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καλλιθέας , σήμερα τα ξημερώματα επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, να πραγματοποιούν αυτοσχέδιο μεταξύ τους αγώνα, προβαίνοντας σε συνεχείς και επικίνδυνους ελιγμούς και κινούμενοι με ταχύτητα πέραν του επιτρεπόμενου ορίου, θέτοντας σε κίνδυνο την κυκλοφορία των υπόλοιπων οδηγών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. που αφορούν, κανόνες για ελιγμούς των οχημάτων, σκοπούμενη επιβράδυνση, μη χρήση προστατευτικής ζώνης, τροποποίηση οχήματος άνευ αδείας (φιμέ τζάμια) και λοιπές διατάξεις.

Ακόμη, κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα και επιβλήθηκαν στους οδηγούς αυτών οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγοί οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Λαμία: Αυτοκίνητο παραβίασε STOP και παρέσυρε ντελιβερά – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου στην Λαμία.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, αυτοκίνητο παραβίασε το STOP κι έπεσε πάνω σε 18χρονο ντελιβερά στο κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το ατύχημα έγινε στις 9:30 το βράδυ της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Λεωσθένους Δεδούση και Πατρόκλου.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο 18χρονος ντελιβεράς, ο οποίος παρελήφθη από τους διασώστες του ΕΚΑΒ για να διακομιστεί στο νοσοκομείο Λαμίας.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος.

Κρήτη: Αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν σε βουνοπλαγιά στις Γούρνες Ηρακλείου

Στη περισυλλογή αρχαίων αντικειμένων, που βρέθηκαν κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε βουνοπλαγιά στις Γούρνες Ηρακλείου στην Κρήτη προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας αστυνομικοί από το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τα αρχαία αντικείμενα, μεταφέρθηκαν από κλιμάκιο αστυνομικών και εξετάσθηκαν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων.

Οι αρχαιότητες που κατασχέθηκαν και συνιστούν αντικείμενα ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας είναι τα εξής:

-μαρμάρινη κεφαλή ανδρός,

-τμήμα κεφαλής πήλινου ειδωλίου φτιαγμένου σε μήτρα πιθανόν ρωμαϊκής περιόδου,

-ακέραιο ειδώλιο κυκλαδικού τύπου γυναικείας μορφής με τα χέρια ενωμένα στην κοιλιακή χώρα πιθανώς τρίτης χιλιετίας π.Χ.,

-απόληξη χάλκινου ξίφους με κεντρική νεύρωση πιθανώς μινωικής περιόδου,

-οστέινο εργαλείο με τέσσερις οπές σπασμένο σε -3- μέρη,

-τμήμα στλεγγίδας κλασικής ή ρωμαϊκής περιόδου,

-πήλινο γυναικείο ειδώλιο αναθηματικό φτιαγμένο σε μήτρα πιθανώς κλασσικής ή ρωμαϊκής περιόδου και

-βυζαντινή πόρπη από κράμα χαλκού εβδόμου αιώνα μ.Χ.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση οι αρχαιότητες, θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ