Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Κάτω Πατήσια: Φωτιά σε πυλωτή πολυκατοικίας – Αναφορές για εμπρησμό σε αυτοκίνητο

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου σε πυλωτή πολυκατοικίας επί της οδού Ανδρεάδου στα Κάτω Πατήσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr οι ένοικοι της πολυκατοικίας κάνουν λόγο για δύο αγνώστους οι οποίοι πέταξαν γκαζάκια στην πυλωτή, με αποτέλεσμα να λαμπαδιάσει το ένα από τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα και στη συνέχεια η φωτιά να επεκταθεί σε άλλα 3-4 οχήματα.

Οι καπνοί έφτασαν μέχρι και τον τρίτο όροφο τουλάχιστον, με τους ένοικους της πολυκατοικίας να ακολουθούν τις οδηγίες της πυροσβεστικής αποχωρώντας από τα σπίτια τους.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ένα όχημα της ασφάλειας, αλλά και κλιμάκιο της Τροχαίας.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει ρεύμα σε όλο το τετράγωνο. Να σημειωθεί πως από την φωτιά κάηκαν ολοσχερώς τα ρολόγια ρεύματος των ενοίκων, όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Θεσσαλονίκη: 14 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις έπειτα από τα επεισόδια για το Πολυτεχνείο

Σε 14 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη. Mάλιστα, τρία άτομα συνελήφθησαν για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ η μαζική πορεία για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. H πορεία ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και σε αυτή συμμετείχαν φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, συνδικάτα, κινήσεις και οργανώσεις. Στην κεφαλή της ήταν το μπλοκ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών Αντιστασιακών 1967-1974.

Mπλοκ φοιτητών, πέρασε μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ, στην οδό Τσιμισκή, κρατώντας κόκκινες και παλαιστινιακές σημαίες και φώναξε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης. Οι διαδηλωτές έκαψαν δύο σημαίες των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ και αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη περνώντας από το προξενείο, ενώ άναψαν πυρσούς.

Το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και οι φοιτητικοί σύλλογοι ολοκλήρωσαν την πορεία στο άγαλμα του Βενιζέλου και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

Μέρος του μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου ολοκλήρωσε την πορεία στην Ίωνος Δραγούμη και το υπόλοιπο, στην οδό Εγνατία, στο Συντριβάνι όπου δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν στήσει φραγμό για να εμποδίσουν την πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

Με τη λήξη της πορείας επικράτησε ένταση όταν ομάδες ατόμων πέταξαν μολότοφ και πυροτεχνήματα και οι δυνάμεις της Αστυνομίας τους απώθησαν στην Καμάρα και στα γύρω στενά.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, νωρίτερα, το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Ομάδα ατόμων που συμμετείχε στις πορείες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, πέταξε βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης.

Στη συμβολή των οδών Εγνατία με Εθνικής Αμύνης είχε στηθεί φραγμός της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εμποδίσει τα άτομα που συμμετείχαν στις πορείες να κατευθυνθούν προς το ΑΠΘ.

Βύρωνας: Πώς η συμμορία «πλάσαρε» το κοκτέιλ ναρκωτικών στην 16χρονη – Νοσηλεύεται σε κώμα στην εντατική

Στην εντατική, σε κώμα και σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα 16χρονο κορίτσι που έπεσε θύμα της συμμορίας που πουλούσε ναρκωτικά σε ανήλικους.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο δραστών, άπαντες κατηγορούμενοι για παράβαση του άρθρου 187 παρ. 3 σε συνδ. με το αρ. 20 του Ν. 4139/13 «Συμμορία που δραστηριοποιείται στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών».

Επιπλέον, τρεις δράστες, κατηγορούνται για παράβαση του αρ. 23 του Ν. 4139/2013 σε συνδ. με τα αρ. 45 και 310 Π.Κ. «Ιδιαίτερα διακεκριμένες περιπτώσεις – Πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης», ενώ την ίδια ώρα κατηγορούμενος είναι και ένας ακόμη δράστης, για παράβαση του αρ. 231 Π.Κ. «Υπόθαλψη Εγκληματία».

Τέλος, τρεις από τους δράστες, είναι κατηγορούμενοι και για παράβαση του Ν. 2168/1993 «Περί Όπλων».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τις πρωινές ώρες της 06-11-2023 κλήθηκε σταθμός του EKAB σε διώροφη μονοκατοικία στον Βύρωνα Αττικής για να παραλάβει την ανήλικη, η οποία είχε αιμορραγία στην μύτη και είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Στη συνέχεια, η ανήλικη εισήχθη στην Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν.Α. «Ερυθρός Σταυρός», άσφυγμη, πραγματοποιήθηκε τεχνητή ανάνηψη, διασωλήνωση και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση έχοντας υποστεί πνευμονική – αναπνευστική ανεπάρκεια.

Στις 15:00 ώρα στις 07-11-2023, και κατά την εξέταση της μάρτυρας και φίλης της ανήλικης παθούσας, η οποία βρισκόταν μαζί με το άτυχο κορίτσι, κατά τη διάρκεια του συμβάντος μια μέρα πριν η παθούσα βρισκόταν μαζί με έναν από τους δράστες στο άλσος Αιγάλεω, όπου έκαναν χρήση ουσιών και συγκεκριμένα σίσσα και ινδικής κάνναβης.

Στη συνέχεια μετέβησαν στον Βύρωνα στο σπίτι του δράστη, όπου εκεί βρίσκονταν ήδη και άλλοι εκ των δραστών.

Εκεί προέβησαν άπαντες στη χρήση ινδικής κάνναβης, ενώ η φίλη της ανήλικης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η παθούσα είχε, επίσης, προβεί στη χρήση ηρωίνης και λίρικα.

Βραδινές ώρες της 05-11-2023, άπαντες πλην ενός ανήλικου διανυκτέρευσαν στην ανωτέρω οικία και πρωινές ώρες της 06-11-2023 η ανήλικη δεν ξυπνούσε ενώ εντοπίστηκε ανάσκελα στο κρεβάτι χωρίς τις αισθήσεις της και με ανοιχτά μάτια, ενώ την ίδια ώρα έβγαζε από τη μύτη αίμα και υγρά.

Καθώς παρέμενε χωρίς αισθήσεις, κάλεσαν σταθμό του ΕΚΑΒ 3 από τους δράστες και αποχώρησαν από το σπίτι, ενώ μαζί της παρέμεινε μόνο η φίλης της.

Την 15:00΄ ώρα της 08-11-2023, και κατά την εξέταση του ενός ανήλικου, προέκυψε μεταξύ άλλων ότι ο ένας δράστης δραστηριοποιείται στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κυρίως ινδικής κάνναβης. Επιπλέον, στην διακίνηση συμμετέχουν δύο ακόμη δράστες. Ακόμη δήλωσε ότι αρκετές φορές τον υποχρέωναν μέσω εκβίασης και παρά την θέληση του στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πρωινές ώρες της 07-11-2023, διενεργήθηκε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο διαμέρισμα στον Βύρωνα , εντός του οποίου δεν ανευρέθη κανείς από τους κατηγορουμένους, ενώ κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και λοιπά τραπεζικά έγγραφα και λογαριασμοί.

Πρωινές ώρες της 14-11-2023, αστυνομικοί της Υ.Α.Α., θέσανε σε διακριτική επιτήρηση την είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή της Καισαριανής, με σκοπό τον εντοπισμό του ενός δράστη. Ο ανωτέρω εντοπίστηκε πλησίον της πολυκατοικίας του, του διενεργήθηκε έλεγχος, όπου στην κατοχή του ανευρέθησαν ένα κινητό τηλέφωνο, μία μπλε νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας» καθαρού βάρους -0,38- γραμμαρίων και ινδική κάνναβη σε φυτική μορφή καθαρού βάρους -0,61- γραμμαρίων.

Εν συνεχεία, και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, σε διαμέρισμα 1ου ορόφου στην Καισαριανή Αττικής, όπου ουδέν το άξιο ανευρέθηκε και μετά το πέρας της έρευνας οδηγήθηκε στην Υ.Α.Α., όπου και συνελήφθη.

Πρωινές ώρες της 14-11-2023, αστυνομικοί μετέβησαν επί της οδού… στην περιοχή της Γλυφάδας, όπου στο ανωτέρω σημείο βρισκόταν εγκαταλειμμένη πολυκατοικία, στο πίσω μέρος της οποίας υπήρχαν χώροι (πρώην αποθήκες) οι οποίοι κατά πληροφορίες χρησιμοποιούνται ως χώροι αποθήκευσης ουσιών.

Καθώς ο χώρος ήταν ελεύθερα προσβάσιμος, εισήλθαν εντός όπου ανευρέθησαν δύο από τους δράστες, όπου από κοινού και στην φυσική τους εξουσία ανευρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, δύο λειτουργικές ζυγαριές ακριβείας, πλήθος από σακουλάκια επιμερισμού και μία πλαστική συσκευασία, περιέχουσα:

• Τέσσερις -4- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους -0,83- γραμμαρίων έκαστος.
• Δύο -2- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους -0,8- γραμμαρίων έκαστος.
• Μία -1- αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, περιέχουσα κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους -0,72- γραμμαρίων.
• Μία 1- αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους -0,79- γραμμαρίων.

Κατόπιν αυτών οι ανωτέρω οδηγήθηκαν στην έδρα της Υ.Α.Α., όπου και συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια, και από την περαιτέρω αξιοποίηση πληροφοριών, προέκυψε ότι σε διαμέρισμα επί της οδού… στην Δάφνη Αττικής, κρύβονται οι δύο από τους δράστες, διαφεύγοντας την σύλληψη τους και κατόπιν αυτών, αστυνομικοί της Υ.Α.Α. μετέβησαν στην εν λόγω οικία, όπου εντός ανευρέθησαν τρεις ακόμη δράστες καθώς και από τους εσωτερικούς του χώρους ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι αντικείμενα:

• Ένα (1) ξύλινο ρόπαλο
• Δύο (2) μεταλλικοί τρίφτες
• Αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ηρωίνη σε στερεά μορφή, συνολικού μικτού βάρους -3,56- γραμμαρίων
• Πλήθος καρτελών με δισκία διαφόρων ενδείξεων
• Μία (1) γυάλινη πίπα καπνίσματος
• Ένας (1) θραύστης υαλοπινάκων
• Ένα (1) πλαστικό μπουκάλι νερού, το οποίο περιέχει άγνωστη υγρή ουσία, ροζ χρώματος, το οποίο φέρει οπή και έχει προσαρτημένο σε αυτή ένα (1) καλαμάκι, συνολικού μικτού βάρους -229- γραμμαρίων.
• Ένα (1) μαχαίρι, τυλιγμένο με μονωτική ταινία στη λαβή του, συνολικού μήκους -17- εκατοστών και με μήκος λάμας -4- εκατοστών
• Ένας (1) λογαριασμός της Δ.Ε.Η. που αντιστοιχεί στην εν λόγω οικία και φέρει τα στοιχεία του δράστη, ο οποίος τυγχάνει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.
• Τέσσερα κινητά τηλέφωνα

Με το πέρας της διενεργηθείσας έρευνας οι ανωτέρω κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην έδρα της Υ.Α.Α. όπου και συνελήφθησαν.

Βοιωτία: «Δεν πάτησα ποτέ την σκανδάλη, ο 17χρονος δεν προσπάθησε ποτέ να μου πάρει το όπλο» λέει ο αστυνομικός

«Δεν πάτησα ποτέ τη σκανδάλη. Εάν το αείμνηστο θύμα με το αριστερό του χέρι δεν χτυπούσε μπροστά στην κάννη στο όπλο, δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό. Εκείνη τη στιγμή που εκπυρσοκρότησε το όπλο δεν ένιωθα ότι υπήρχε ο παραμικρός κίνδυνος για εμένα από αυτό το παιδί». Έτσι περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο αστυνομικός το τραγικό συμβάν στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος από τη Βοιωτία.

«Ο νεαρός δεν προσπάθησε ποτέ να μου πάρει το όπλο. Το μόνο το οποίο έκανε πιθανώς από φόβο ήταν η μοιραία κίνηση για την εκπυρσοκρότηση του όπλου. Με το αριστερό του χέρι, επειδή η κάννη ήταν πολύ κοντά στο σώμα του πιθανότατα απο φόβο προσπάθησε να την απομακρύνει με αποτέλεσμα να προκληθεί η εκπυρσοκρότηση αφού το πιστόλι αυτό έχει πολυ ευαίσθητη σκανδάλη η οποία ακουμπούσε στο δάκτυλό μου».

Κούγιας: «Ο αστυνομικός θέλει να βοηθήσει την οικογένεια του 17χρονου»

Στο μεταξύ, τον αστυνομικό φέρεται να απασχολεί η σκέψη πώς θα βοηθήσει την οικογένεια του 17χρονου.

«Εκείνο που κυριαρχεί στο μυαλό του είναι πώς θα βοηθήσει αυτή την οικογένεια. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε ένα ραντεβού όλοι μαζί για να μεθοδεύσουμε να βοηθήσουμε τη μητέρα και τον αδελφό (του 17χρονου)» ανέφερε ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας.

Και συνέχισε: «Είναι σε κατάσταση σοκ.Το μόνο παρήγορο για αυτόν είναι ότι βρίσκεται μαζί με τη γυναίκα του και τα τρία παιδια του. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι κανένας δολοφόνος, ούτε επιθυμούσε να είναι μέρος αυτού του ατυχήματος».

Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι το πιστόλι εκπυρσοκρότησε, όπως υποστηρίζει ειδικός αναλυτής.

Τραγωδία στην Αχαΐα: Πατέρας τριών παιδιών αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα – Τον βρήκε νεκρό η γυναίκα του

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (16/11) στην Αχαΐα, όταν ένας 55χρονος, πατέρας τριών παιδιών, αυτοπυροβολήθηκε στο πρόσωπο με κυνηγετική καραμπίνα.

Σύμφωνα με το tempo24.news τον εντόπισε νεκρό στο κρεβάτι του η γυνάικα του.

Στο σπίτι κλήθηκαν αστυνομικοί από το Τμήμα Ερυμάνθου και διαπίστωσαν πως ο άνδρας είχε αυτοπυροβοληθεί και ανέλαβαν την προανάκριση.

Καλαμπάκα: Υλοτόμος έκοψε μαζί με δέντρα και καλώδια υψηλής τάσης

Aπό τύχη γλίτωσε υλοτόμος κατά το κόψιμο δέντρων στην Κρύα Βρύση των Τρικάλων.

Σύμφωνα με το Trikalanews.gr, μαζί με τα δέντρα εκείνος έκοψε αγωγούς ρεύματος 20.000 volt αφήνοντας χωρίς ρεύμα την γύρω περιοχή, ενώ όσον αφορά στον υλοτόμο η κατάληξη θα μπορούσε να είναι μοιραία, εξαιτίας της υψηλής τάσης.

Στο σημείο έσπευσαν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που αποκατέστησαν τη βλάβη μέσα σε λίγες ώρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ