Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης 18 αλλοδαπών στην Παλαιοχώρα Χανίων – Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση 18 αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή νότια της Παλαιοχώρας Χανίων στην Κρήτη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα αλιευτικό σκάφος, στο οποίο βρίσκονται 18 μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών συμμετέχουν τρία φορτηγά πλοία και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Στο σημείο συνδράμουν μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ναυαγοσωστικό.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη: Τρεις προσαγωγές για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών

Επεισόδιο μεταξύ οκτώ ατόμων σημειώθηκε στην οδό Μαργαροπούλου, πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας grtimes.gr, τα άτομα ενεπλάκησαν σε καυγά, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποιος τραυματισμός από το επεισόδιο.

Επί τόπου έσπευσαν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες προχώρησαν σε αναζητήσεις των εμπλεκομένων.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές υπόπτων.

Ηράκλειο: 50χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο οδηγός μίας μοτοσικλέτας που ενεπλάκη το απόγευμα σε τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το βράδυ στην παραλιακή λεωφόρο, στο ύψος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας όταν κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες ο 50χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του δικύκλου του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών καθώς στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον τραυματισμένο άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη μια γυναίκα

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ένα αυτοκίνητο παρέσυρε νεαρή κοπέλα στην οδό Εγνατία και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια δεκάδων περαστικών. Κάποιοι από αυτούς έσπευσαν να βοηθήσουν την κοπέλα ενώ άλλοι απομνημόνευσαν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που διέφυγε από το σημείο.

Το τροχαίο σημειώθηκε στο ύψος του μνημείου της Καμάρας, στο ρεύμα προς ανατολικά. Αστυνομικοί διέκοψαν την κυκλοφορία και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στην τραυματία μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου. Διακόμιστηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένη.

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο άνδρας που πήδηξε από τον 6ο όροφο εμπορικού κέντρου

Νεκρός είναι ο άνδρας που πήδηξε στο κενό στο εμπορικό κέντρο Odeon πλατεία, στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο 35χρονος άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Αστυνομία το απόγευμα της Δευτέρας. Τελικά παρά τις διαπραγματεύσεις της ΕΛ.ΑΣ. ο άνδρας βούτηξε στο κενό από τον τελευταίο όροφο του εμπορικού.

Στο σημείο έσπευσε κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και διασώστες διασωλήνωσαν τον άνδρα και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, εκεί όπου διαπιστώθηκε τελικά ο τραγικός θάνατος.

Λάρισα: Στο εδώλιο γιατροί και ιδιοκτήτης κλινικής για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια

Στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας βρέθηκαν σήμερα το πρωί δύο γιατροί και ένας ιδιοκτήτης ιδιωτικής κλινικής, εκπροσωπούμενος ο τελευταίος από τον δικηγόρο του, κατηγορούμενοι και οι τρεις για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από συγκλίνουσα αμέλεια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα larissanet.gr σύμφωνα με το κατηγορητήριο και όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο πρώτος κατηγορούμενος, ορθοπεδικός στο επάγγελμα, συνταγογράφησε στις 20 Ιανουαρίου του 2017 μεθοτρεξάτη σε χρόνια νεφροπαθή με τη σύμφωνη γνώμη του δεύτερου κατηγορούμενου, ο οποίος είναι παθολόγος στην κλινική που ο νεφροπαθής πραγματοποιούσε αιμοκάθαρση από το 2009.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, διευθυντής της εν λόγω κλινικής , κατηγορείται για μια σειρά παραβάσεων όπως το ότι δεν αντέλεξε στη χορήγηση της μεθοτρεξάτης, δεν προέβη στον διαρκή αιματολογικό ή κλινικό έλεγχο και δεν έλαβε όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η ανάπτυξη τοξικότητας του φαρμάκου στον οργανισμό του ασθενούς.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας η μεθοτρεξάτη μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τοξικότητα στον οργανισμό και όπως επισημαίνεται και στο κατηγορητήριο δεν συνίσταται σε καμία περίπτωση η χορήγηση του σε πάσχοντες από νεφρική ανεπάρκεια. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο άνδρας από τις 20 έως της 27 Ιανουαρίου του 2017 έλαβε 13 δισκία συνολικής ποσότητας 32,5 mg, ποσότητα που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οδήγησε στο θάνατο του άνδρα στις 7 Φεβρουαρίου του 2017 σε ηλικία 50 ετών.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα με την κατάθεση της γυναίκας του θανόντος, ενός καθηγητή αιματολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας οπου εισήχθη ο 50χρονος στις 30 Ιανουαρίου και της νεφρολόγου της κλινικής που διαπίστωσε το πρόβλημα με τη χορήγηση της μεθοτρεξάτης στης 27 Ιανουαρίου. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την εξέταση των υπόλοιπων μαρτύρων.

Βόλος: Αυτοκτόνησε 54χρονος εκπαιδευτικός – Τον βρήκε απαγχονισμένο η σύζυγός του

Σοκ στον Βόλο από την αυτοκτονία ενός 54χρονου εκπαιδευτικού, που έβαλε τέλος στη ζωή του με βρόχο στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας που διέμενε.

Ο άτυχος άνδρας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του magnesianews, ανέβηκε στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας που διαμένει στον Βόλο και για άγνωστο λόγο κρέμασε σχοινί και κασκόλ από το κλιμακοστάσιο και έθεσε τέλος στη ζωή του.

Ο 54χρονος ήταν εκπαιδευτικός, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ τη σορό του εντόπισε η σύζυγός του που ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αυτόχειρας δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας ή ψυχολογικά.

Η σορός του παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Τραγωδία στην Χαλκιδική: Απανθρακωμένη βρέθηκε η 31χρονη αγνοούμενη

Νεκρή εντοπίστηκε, μετά από τρεις ημέρες, στη Χαλκδική η ηλικίας 31 ετών Μαριάννα Βλαχοπάνου, η οποία εξαφανίστηκε την Παρασκευή από το χωριό Γαλαρινός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός της βρέθηκε από εθελοντές  που ερευνούσαν σε υπό ανέγερση κατοικία στον Γαλαρινό.  Οι εθελοντές ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr το άψυχο σώμα της ανακάλυψαν απανθρακωμένο μέλη του ΟΦΚΑΘ που είχαν πάρει μέρος στις έρευνες από χθες το βράδυ. Πιο συγκεκριμένα, η σορός εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένη οικοδομή στο χωριό Γαλαρινό Χαλκιδικής, δίπλα στο σπίτι της φίλης της όπου φιλοξενούνταν το προηγούμενο διάστημα. Τα πρώτα στοιχεία μάλιστα, δείχνουν ότι η σορός έπεσε φλεγόμενη από τον τρίτο όροφο του εγκαταλελειμμένου κτιρίου.

Στο σημείο κατέφθασαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας όπου και προχώρησαν στον αποκλεισμό του σημείου. Εντοπίστηκαν καμένα μάλιστα, κάποια από τα προσωπικά αντικείμενα της άτυχης γυναίκας, όπως το κινητό της, ο αναπτήρας και τα ρούχα της.

Έφυγε από το σπίτι χωρίς ταυτότητα και χρήματα

Όπως είχε αναφέρει ο πρόεδρος της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας ΟΦΚΑΘ Χρήστος Ράμμος, οι διασώστες ενημερώθηκαν από την οικογένειά της που βρίσκεται στην Πάτρα. «Σήμερα το απόγευμα ειδοποιηθήκαμε από την οικογένεια. Θα ξεκινήσουμε τις έρευνες από το τελευταίο σημείο που την είδαν. Από το χωριό των Βασιλικών. Δεν αποκλείουμε τίποτα, ούτε τη Θεσσαλονίκη, ούτε τη Χαλκιδική», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ράμμο, η νεαρή γυναίκα που φιλοξενούνταν σε σπίτι φίλης στην περιοχή Γαλαρινός, στη Χαλκιδική, έφυγε χωρίς χρήματα και ταυτότητα, μόνο με το κινητό της όταν τα ίχνη της εξαφανίστηκαν. Δεν φέρεται να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Η ανακοίνωσή του ΟΦΚΑΘ:

«Ενημερώνουμε οτι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την οικογένεια της αγνοούμενης Μαριάννας Βλαχοπάνου 30 ετών εχουμε αναλάβει την υπόθεση.

Οι έρευνες προσανατολίζονται στην ανατολική Θεσσαλονίκη καθώς έφυγε απο τα Βασιλικά με τα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ