Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Ρέθυμνο: Σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των δύο Ελβετών που έκαναν canyoning στο φαράγγι του Γεροποτάμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων από το φαράγγι του Γεροποτάμου στην περιοχή του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία στο enikos.gr πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, έναν άνδρα και μια γυναίκα, γύρω στα 30 περίπου, που έκαναν καταρρίχηση. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί η γυναίκα και να καλέσουν αμέσως βοήθεια μέσω του 112 το μεσημέρι της Τρίτης.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση, προκειμένου να απεγκλωβιστεί το ζευγάρι, ωστόσο λόγω του γεγονότος ότι το σημείο είναι αρκετά δύσβατο, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσει νέα προσπάθεια.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 25 πυροσβέστες μαζί με τις Ο.Ο.Ε.Δ. της 1ης, 7ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

Πόρτο Ράφτη: 75χρονος ημεδαπός εντοπίσθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Μαρίνας

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 75χρονος ημεδαπός, στη θαλάσσια περιοχή «Αγίας Μαρίνας» στο Πόρτο Ράφτη Αττικής.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τροχαία: Εξήντα πέντε πρόστιμα για παράβαση της ΛΕΑ βεβαίωσε την Κυριακή στη Λεωφόρο Κηφισού

Στη βεβαίωση 65 παραβάσεων της Λωρίδας Έκτακτης Κυκλοφορίας (ΛΕΑ) στη Λεωφόρο Κηφισού προχώρησε η Τροχαία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου σε ελέγχους, που έγιναν στο πλαίσιο υλοποίησης του ολιστικού σχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτης για την οδική ασφάλεια.

Από μοτοσικλετιστές της Τροχαίας και στα δύο ρεύματα βεβαιώθηκαν συνολικά 65 παραβάσεις: 36 παραβάσεις στο ρεύμα προς Λαμία και 29 στο ρεύμα προς Πειραιά.

Αναλυτικότερα, στο ρεύμα προς Λαμία καταγράφηκαν 13 παραβάσεις μεταξύ 08:00 έως τις 10:00 και 23 παραβάσεις από τις 14:00 έως τις 16:00. Αντίστοιχα, στο ρεύμα προς Πειραιά, 18 παραβάσεις μεταξύ 08:00 και 10:00 και 18 από τις 16:00 έως τις 18:00.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει την απρόσκοπτη προσπάθειά της για την διασφάλιση του αισθήματος εμπιστοσύνης με τους πολίτες και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια πεζών και οδηγών απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές, στη βάση υλοποίησης του ολιστικού σχεδίου για την οδική ασφάλεια.»

Εύβοια: Πτηνοτροφική μονάδα απασχολούσε άτομα με πλαστά χαρτιά – Το «ντου» της επιθεώρησης εργασίας έβγαλε λαβράκι

«Ντου» από την επιθεώρηση εργασίας έγινε πριν από λίγες ημέρες σε μεγάλη πτηνοτροφική μονάδα στην Εύβοια όπου εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα eviathema.gr, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας, πραγματοποίησε συνοδεία της αστυνομίας, απροειδοποίητο έλεγχο στην εταιρεία, η οποία απασχολεί κυρίως αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν 4 άτομα με πλαστές άδειες διαμονής οι οποίοι συνελήφθησαν βάση του νόμου περί αλλοδαπών και πλαστογραφίας καθώς επίσης ακόμη 9 παράνομα άτομα στα οποία επιβλήθηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Η εν λόγω εταιρεία συνεργάζεται με άλλη επιχείρηση η οποία παρέχει άτομα για εργασία, οπότε συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου από τους αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Διρφύων Μεσσαπίων οι υπεύθυνοι των δύο επιχειρήσεων, οι οποίοι και αφέθηκαν λίγες ώρες αργότερα με εντολή εισαγγελέα.

Ηράκλειο: 65χρονος αυτοκτόνησε με καραμπίνα

Σε σοκ βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ένα χωριό του Δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς ένας 65χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα cretapost.gr, ο άνδρας φαίνεται να αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα, μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού του.

Για το τραγικό περιστατικό ενημερώθηκαν οι αρχές, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο.

Ρέθυμνο: Η στιγμή που ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρασύρει πεζούς και «μπουκάρει» σε ξενοδοχείο – ΒΙΝΤΕΟ

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα έπειτα από τροχαίο που σημειώθηκε στο Ρέθυμνο.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που εξασφάλισε το Daynight.gr, ένα φορτηγό απομακρύνεται με όπισθεν από το οπτικό πεδίο της κάμερας ασφαλείας και στη συνέχεια ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο διακρίνεται να μεταβαίνει στο σημείο.

Το αυτοκίνητο προσωρινά φαίνεται να ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο περιμένοντας να φύγει το φορτηγό για να συνεχίσει την πορεία του. Ωστόσο, στην συνέχεια οι κάμερες3 ασφαλείας καταγράφουν την τρελή πορεία του, καθώς στην αρχή φαίνεται να παρασύρει έναν άνδρα και μια γυναίκα και στη συνέχεια να καταλήγει σε παρακείμενο ξενοδοχείο.

Ακόμη, όπως διακρίνεται στο βίντεο, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ένα παιδάκι και μία γυναίκα καταφέρνουν να αποφύγουν το όχημα.

Δείτε το βίντεο

 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα το ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 29 Οκτωβρίου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο λόγος της ξέφρενης πορείας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, οφείλεται σε εμπλοκή στο γκάζι, το οποίο για αδιευκρίνιστο λόγο, κόλλησε.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Λαμία: Προφυλακίστηκαν τα δύο ανήλικα αδέλφια που ξυλοκόπησαν και λήστεψαν καρκινοπαθή πρατηριούχο

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν το μεσημέρι της Τρίτης (31/10) τα δύο αδέρφια Ρομά ηλικίας 16 και 17 ετών τα οποία επιτέθηκαν και λήστεψαν καρκινοπαθή πρατηριούχο τον περασμένο Σεπτέμβρη, στη Λαμία.

Ανακριτής και Εισαγγελέας συμφώνησαν στην προφυλάκιση των δύο νεαρών. Πρόκειται για τους δύο εκ των τεσσάρων δραστών με τους άλλους δύο συνεργούς τους να έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, έξω από τα Δικαστήρια Λαμίας  είχαν συγκεντρωθεί πολλοί συγγενείς τους και στο άκουσμα της προφυλάκισης ξέσπασαν σε φωνές, κατάρες και απειλές.

Τα δύο αδέρφια, σύμφωνα με τα στοιχεία της κύριας ανάκρισης, είχαν συμμετοχή και σε άλλη μια ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί, ενώ μαζί με τον άλλον 16χρονο που έχει προφυλακιστεί, εμπλέκονται σε κλοπές και διαρρήξεις σε τέσσερα καταστήματα στο κέντρο της Λαμίας.

Το χρονικό της άγριας ληστείας

Η άγρια ληστεία την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου σε βενζινάδικο, στην είσοδο της πόλης.

Οι τέσσερις νεαροί Ρομά απαίτησαν από τον καρκινοπαθή πρατηριούχο να τους βάλει δωρεάν καύσιμα και όταν αρνήθηκε, του επιτέθηκαν με «καρατιές», ενώ του απέσπασαν και χρηματικό ποσό που είχε επάνω του.

Μάλιστα δε δίστασαν να προσπαθήσουν να τον «πατήσουν» και με το αυτοκίνητο, όπως κατέγραψε η κάμερα του κυκλώματος ασφαλείας του βενζινάδικου.

Άλιμος: Συνελήφθη 42χρονος με διεθνές ένταλμα από τις ΗΠΑ

Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι σήμερα από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στον ‘Αλιμο, 42χρονος αλλοδαπός διωκόμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές των Η.Π.Α. για ξέπλυμα χρήματος και απάτες μέσω ταχυδρομείου και τηλεπικοινωνιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 42χρονος ως διευθύνων εταιρίας πωλήσεων (τηλεμάρκετινγκ) στις Η.Π.Α. πραγματοποιούσε απάτες σε βάρος επιχειρήσεων και οργανισμών με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, πλαστών τιμολογίων και εικονικών εταιρειών, με αποτέλεσμα να αποκομίσει μεγάλο οικονομικό όφελος.

Ο 42χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Θρίλερ με τον απανθρακωμένο επιχειρηματία: Αποκαλύφθηκε ο οδηγός της μυστηριώδους μαύρης ΒMW

Εξελίξεις στην υπόθεση του επιχειρηματία Σάκη Γκολφίνου από την Βάρδα Ηλείας, ο οποίος εντοπίστηκε απανθρακωμένος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, δίπλα στο αυτοκίνητο του, το βράδυ του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου σε δύσβατη δασική περιοχή στο Κουνουπέλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του οδηγού της «μυστηριώδους» μαύρης BMW με φιμέ τζάμια που έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας να κινείται από και προς τη Μανωλάδα, λίγες ώρες πριν ο 46χρονος επιχειρηματίας βρεθεί απανθρακωμένος.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ο άνδρας αυτοβούλως παρουσιάστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας που έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης. Λίγες ώρες μετά την προβολή του βίντεο το βράδυ της Παρασκευής στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», δήλωσε «παρών», υποστηρίζοντας πως είναι ο οδηγός του μαύρου οχήματος. Η παρουσία του ΙΧ κίνησε υποψίες στους κατοίκους και θεωρήθηκε ως «ύποπτο», όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του επιχειρηματία.

Ο άνδρας με καταγωγή από τα Λεχαινά Ηλείας, φέρεται να υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Π», γνωστοποίησε πως τη συγκεκριμένη ημέρα, βρισκόταν με τη σύντροφό του στην παραλία του Κουνουπελίου. «Αλλοθι» που πιστοποιήθηκε από τις περαιτέρω έρευνες. Επιπλέον, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος δεν γνώριζε προσωπικά τον 46χρονο και η όποια επαφή με την οικογένεια του, αφορά στο γεγονός πως ο πατέρας του, ήταν πελάτης του βουλκανιζατέρ που διατηρούσε ο Σάκης Γκολφίνος.

Την ίδια ώρα, δυο φορές έχει κληθεί να καταθέσει η γυναίκα από την Πάτρα, που διατηρούσε δεσμό με τον 46χρονο, χωρίς ωστόσο να έχει συνεισφέρει στην έρευνα κάποιο στοιχείο που θα έριχνε «φως» στην υπόθεση. Εάν δηλαδή ο άνδρας της είχε εκμυστηρευθεί πως αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα ή δεχόταν απειλές. Η νεαρή παντρεμένη και μητέρα παιδιών, πάντως επισήμως ισχυρίζεται πως ήταν φίλοι με τον επιχειρηματία και τίποτε περισσότερο, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Αναφορικά με την πορεία των ερευνών, αστυνομικές πηγές εμφανίζονται φειδωλές, καθώς όπως ανέφεραν στην «Π», πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση και η διαρροή στοιχείων που έχει στη διάθεση της η ΕΛΑΣ, δεν αποκλείεται να κινητοποιήσουν κάποιους ή κάποιον που πιθανά εμπλέκονται στη υπόθεση στο να εξαφανιστούν ή να σπεύσουν να αποκρύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Δολοφονία Κατσουρή: Τι αναφέρει το πόρισμα των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ

Στα χέρια των δικαστικών λειτουργών βρίσκεται το πόρισμα των Εσωτερικών Υποθέσεων για τυχόν ποινικές ευθύνες αξιωματικών της Αστυνομίας στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά τα οποία έχασε τη ζωή του ο Μιχάλης Κατσουρής.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, πρόκειται για ένα πόρισμα 480 σελίδων στο οποίο υπάρχουν τα αποτελέσματα της έρευνας, που είχε ανατεθεί στα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάποιος από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ διέπραξε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που είχε ως αποτέλεσμα στα γεγονότα της 7ης Αυγούστου έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου έχασε τη ζωή του ο Μιχάλης Κατσουρής.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στο πόρισμα καταλογίζονται ευθύνες τουλάχιστον σε τρεις ανώτατους αξιωματικούς.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα αναφέρονται τα ονόματα των δύο αξιωματικών που ήταν επικεφαλής στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ εκείνο το βράδυ – ο ένας μέχρι τις 22:00 και ο άλλος από τις 22:00 και μετά – αλλά και του αξιωματικού του Αρχηγείου, ο οποίος μάλιστα έχει υποβάλει μηνύσεις εναντίον της ηγεσίας του Σώματος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έρευνα είναι ανεξάρτητη από την ένορκη διοικητική εξέταση, που έγινε στην ΕΛΑΣ στην οποία καταλογίζονται ευθύνες σε τουλάχιστον 10 αξιωματικούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ