Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

ΕΛΑΣ: Αυτοί είναι οι δήθεν υπάλληλοι της ΔΕΗ που έκλεβαν ηλικιωμένους στο Αγρίνιο

Στη δημοσιότητα δίνονται τα στοιχεία μελών σπείρας που «ρήμαζε» ηλικιωμένους στο Αγρίνιο.

Συγκεκριμένα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες επτά ημεδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στην διάπραξη κλοπών και απατών, με το πρόσχημα υπαλλήλου της ΔΕΗ ή του Δήμου, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, σε διάφορες περιοχές της Χώρας και εξαρθρώθηκε την 29-9-2023 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου.

Δείτε ΕΔΩ τα στοιχεία των συλληφθέντων

Το modus operandi

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2022, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και απατών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.

Αναλυτικά, δρώντας σε ολιγομελείς ομάδες, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν οικίες που διέμεναν ηλικιωμένα άτομα και υποδυόμενοι τους υπάλληλους της ΔΕΗ ή του Δήμου, εισέρχονταν σε αυτές.

Ακολούθως, με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα έπειθαν τα θύματά τους και κατάφερναν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και τιμαλφή, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν σε κατάστημα που διατηρεί ένα από τα μέλη.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του «επαγγελματισμού» με τον οποίο δρούσαν ήταν ότι μεταξύ τους είχαν καθορίσει διακριτούς ρόλους, με επιμερισμό αρμοδιοτήτων στην προσέγγιση των θυμάτων και στην «περιφρούρηση» του πεδίου δράσης, ενώ συνεργός τους που βρισκόταν σε κοντινό σημείο φρόντιζε για την διαφυγή τους με επιχειρησιακό όχημα.

Μάλιστα, προκειμένου να καταστήσουν δυσχερή την ανακάλυψη της παράνομης δράσης τους, ενάλλασσαν τα μέσα που χρησιμοποιούσαν ώστε να διευκολύνουν τη διαφυγή τους από το σημείο διάπραξης της αξιόποινης πράξης.

Αναφορικά με τον εμπλεκόμενο αστυνομικό προέκυψε ότι είχε γνώση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, απαιτούσε χρηματικά ποσά από τα μέλη της, ενώ όπως διαπιστώθηκε, είχε ενημερώσει δράστες της οργάνωσης ότι αναζητούνται, ύστερα από αξιόποινη πράξη που διέπραξαν τον περασμένο Ιούνιο.

Η αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, καθώς και ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. Αγρινίου και Βέροιας, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες καθώς και στο ανωτέρω κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  κυνηγετικό όπλο,
  • -5- οχήματα,
  • πλήθος τιμαλφών και ρολογιών αξίας τουλάχιστον 39.700 ευρώ,
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων,
  • ιδιόχειρες σημειώσεις,
  • 32.500 ευρώ και 7 χρυσές λίρες.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 44 περιπτώσεις ληστείας, απάτης, κλοπής καθώς και αποπειρών απάτης και κλοπής σε Αιτωλοακαρνανία, Χαλκιδική, Άρτα, Πρέβεζα, Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πέλλα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Έδεσσα και Κιλκίς, με το παράνομο περιουσιακό όφελος να ξεπερνά τα 195.135 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) και συγκεκριμένα στον υπερσύνδεσμο https://tinyurl.com/3nyzsayt, είναι διαθέσιμες ειδικές συμβουλές με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά.

Νέος Κόσμος: Υπό μερικό έλεγχο φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου στον Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε διαμέρισμα επί της οδού Έγγελη στο Νέο Κόσμο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες για την κατάσβεση της φωτιάς που τέθηκε γύρω στις 3.30 υπό μερικό έλεγχο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ένα ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Κορινθία: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας της βυθιζόμενης γέφυρας στην Ποσειδωνία – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μηχανολογική βλάβη σημειώθηκε στη γέφυρα της Ποσειδωνίας στην Κορινθία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας της Διώρυγας της Κορίνθου, η βλάβη σημειώθηκε στον ηλεκτροκινητήρα, κατά την διαδικασία της βύθισης της γέφυρας δημιουργώντας πρόβλημα σ’ ένα από τα βαρούλκα ανύψωσης.

Στο σημείο, βρέθηκε συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας και επιχείρησε την αποκατάσταση της βλάβης.

Σύμφωνα με την ανώνυμη εταιρεία, μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου 2023, θα έχει αποκατασταθεί η βύθιση της γέφυρας, ώστε να δοθεί ο δίαυλος στην ναυσιπλοία.

Ακολούθως, θα αξιολογηθεί η βλάβη και θα εκτιμηθεί, εκ νέου, ο χρόνος επαναλειτουργίας της γέφυρας και η διάθεσή της στους χρήστες.

Η εταιρεία, αναφέρει, ότι, η συγκεκριμένη βλάβη, προκαλείται μόνο κατά την διαδικασία της βύθισης, με κλειστές τις μπάρες, με απαγόρευση της κυκλοφορίας και σε καμία περίπτωση σε κατάσταση ηρεμίας και κυκλοφορίας οχημάτων.

EΛΑΣ: Τέσσερις συλλήψεις για ληστείες και οπλοκατοχή σε Βάρκιζα και Κολωνό

Στα Χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται ένας 19χρονος στην Βάρκιζα για παράνομη οπλοκατοχή και τέσσερις ανήλικοι για απόπειρα ληστείας σε βάρος άλλου ανηλίκου Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, συνελήφθη τις μεσημβρινές ώρες της 12-10-2023 στα Λιμανάκια στην περιοχή της Βάρκιζας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης 19χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω αστυνομικοί στο πλαίσιο της περιπολίας τους, προέβησαν σε έλεγχο του 19χρονου στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι.

Ο 19χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Επιπλέον, βραδινές ώρες της 11-10-2023 στην περιοχή του Κολωνού, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. , 3 ανήλικοι ηλικίας 14, 13 και 11 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας, εξύβριση και σωματική βλάβη, ενώ την ίδια στιγμή αναζητούνται και συνεργοί τους.

Οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν ανήλικο άτομο και με χρήση σωματικής και λεκτικής βίας αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν προσωπικά του αντικείμενα.

Κληθέντες αστυνομικοί εντόπισαν λίγο αργότερα τους κατηγορούμενους και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των προαναφερόμενων αξιόποινων πράξεων.

Αποκλειστικό: Αυτό είναι το σπίτι που σκοτώθηκε ο 8χρονος στο Ζεφύρι – ΦΩΤΟ

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ένας 8χρονος έπειτα από επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταξύ δυο οικογενειών Ρομα στο Ζεφυρι δημοσιεύει το enikos.gr.

Toυ Μίλτου Σακελλάρη 

Όπως βλέπετε στις αποκλειστικές εικόνες στο σημείο έπεσε βροχή από σφαίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η οικογένεια του 8χρονου παιδιού είχε αντιπαλότητα με μία άλλη οικογένεια στον καταυλισμό. Το καλοκαίρι μετακόμισε σε άλλη περιοχή, όμως τις τελευταίες ημέρες επέτρεψε στο καταυλισμό. Μέλη της οικογένειας με την οποία είχαν διαφορές έσπευσε σήμερα στο σπίτι τους και άρχισε να πυροβολεί.

Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σφαίρα χτύπησε και τραυμάτισε 8χρονο παιδί που φέρεται να έπαιζε εκείνη την ώρα στην αυλή του σπιτιού του. Στη συνέχεια το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Όπως έλεγαν χθες αστυνομικες πηγες η μητέρα του παιδιού έχει υποδείξει δύο άτομα ως δράστες των πυροβολισμών και η αστυνομία τους αναζητεί.

Κρήτη: Βρετανός τουρίστας σχεδίαζε να αυτοκτονήσει – Αστυνομικοί τον εντόπισαν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση

Τέλος στη ζωή του σχεδίαζε να δώσει ένας 35χρονος Βρετανός, ο οποίος ήρθε στην Κρήτη για διακοπές με την σύζυγο του.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, 35χρονος τουρίστας άφησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο είχε καταγράψει τις προθέσεις προκαλώντας αναστάτωση το βράδυ της Παρασκευής στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα, όταν η γυναίκα του βρήκε το σημείωμα στο δωμάτιο, ο 35χρονος είχε ήδη φύγει από το ξενοδοχείο. Φέρεται μάλιστα να είχε καταναλώσει χάπια ή να τα πήρε μαζί του φεύγοντας.

Στη συνέχεια, ανήσυχη η σύζυγός του έσπευσε να ζητήσει βοήθεια από τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου, οι οποίοι με την σειρά τους ζήτησαν την συνδρομή της Αστυνομίας προκειμένου να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό του Βρετανού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση είχε αίσιο τέλος ως προς τον εντοπισμό του 35χρονου, ο οποίος βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα μέσα σε άλσος.

Στο χέρι του κρατούσε ένα μπουκάλι κρασί, βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κι έπειτα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Χειροπέδες σε 33χρονο που παρέλαβε ταχυδρομικό δέμα με κοκαΐνη

Στην σύλληψη ενός παραλήπτη ταχυδρομικού δέματος, το οποίο περιείχε κοκαΐνη προχώρησαν οι Αρχές στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, στο πλαίσιο επιχείρησης «Ελεγχόμενης Παράδοσης», της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και κατόπιν απόφασης του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών και έγκρισης του κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, εντοπίστηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ταχυδρομικό δέμα περιέχον 2,6 γραμμ. κοκαΐνης και επετεύχθη η σύλληψη του παραλήπτη του.

Πρόκειται για 33χρονο άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και παρέλαβε δέμα προερχόμενο από το Λονδίνο.

Έπειτα από έρευνα στην οικία του 33χρονου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 4,2- γραμμ. κοκαΐνης
  • Ταχυδρομικός φάκελος προερχόμενος από τη Γαλλία, ο οποίος περιείχε κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη -4,4- γραμμαρίων
  • 16,3- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης
  • 0,5- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Χαλκίδα: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα – Χειροπέδες στον οδηγό έπειτα από καταδίωξη

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου στην Χαλκίδα.

Σύμφωνα με το eviathema.gr, λίγα λεπτά μετά τις 22:00, το βράδυ, πολυτελές αυτοκίνητο προκάλεσε τροχαίο ατύχημα όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα επί της οδού Μιαούλη στην Χαλκίδα.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, ο οδηγός εγκατέλειψε το σημείο αναπτύσσοντας ταχύτητα κι έχοντας το μπροστινό λάστιχο σπασμένο.

Αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν άμεσα την Αστυνομία κι έτσι κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις με σκοπό να τον εντοπίσουν.

Μετά από ολιγόλεπτη καταδίωξη αστυνομικοί εντόπισα το εν λόγω όχημα κάτω από γέφυρα κι έπειτα από έλεγχο συνέλαβαν τον οδηγό στο πλαίσιο του αυτοφώρου ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν είχε ασφάλεια.

Όπως αναφέρουν, τέλος, οι ίδιες πληροφορίες το εν λόγω όχημα προκάλεσε φθορές σε περισσότερα από δύο οχήματα, σε διαφορετικά σημεία της Χαλκίδας με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να ειδοποιούν κι εκείνοι τις αρχές για το περιστατικό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ