Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Λαμία: Άγρια συμπλοκή στο κέντρο της πόλης – Μία σύλληψη από την αστυνομία

Την Παρασκευή το βράδυ, ένα άτομο προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο Φθιώτιδας έπειτα από συμπλοκή που ξέσπασε ανάμεσα σε περίπου 30 άτομα στον πεζόδρομο της πλατείας Λαού στο κέντρο της Λαμίας.

Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η σύγκρουση προκλήθηκε για άγνωστο λόγο έξω από ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η αστυνομία επενέβη και τα άτομα διαλύθηκαν στα γύρω στενά όταν αυτή επενέβη.

Ωστόσο, ένα άτομο συνελήφθη από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και σύμφωνα με τις αναφορές της ιστοσελίδας LamiaReport.gr, πάνω του βρέθηκε μαχαίρι και γκλοπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν, παρόμοιες συμπλοκές είχαν προκύψει μεταξύ ατόμων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ξανά ίδια περιστατικά. Μάλιστα, από τις συμπλοκές είχε τραυματιστεί κι ένα παιδί στο πρόσωπο.

Τη διερεύνηση του καινούριου συμβάντος, ανέλαβε το ΑΤ Λαμίας.

Χανιά: Φωτιά στις παλιές φυλακές πίσω από τα δικαστήρια – 49χρονος εγκαυματίας εντοπίστηκε εντός του κτιρίου

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στις παλιές φυλακές πίσω από τα δικαστήρια Χανίων.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο δύο οχήματα τις πυροσβεστικής και οι υπάλληλοι της έσβησαν την φωτιά πριν επεκταθεί, καθώς το συμβάν προκάλεσε πανικό σε περαστικούς και γύρω κατοίκους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews.gr, η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη αιτία καθώς το ανακριτικό διερευνά το συμβάν, ωστόσο εντός των παλαιών φυλακών υπήρχε ένας άνδρας 49 ετών περίπου, ο οποίος ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του και ενδεχομένως να έχει σχέση με την φωτιά.

Προληπτικά ωστόσο έσπευσε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει το άτομο στο νοσοκομείο Χανίων για περαιτέρω εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι παλιές δικαστικές φυλακές παραμένουν εδώ και λίγα χρόνια ανενεργές και μέχρι στιγμής, οι συγκεκριμένες κτιριακές εγκαταστάσεις είναι αναξιοποίητες.

Τρίκαλα: Στο νοσοκομείο βρέφος που έβαλε στο στόμα του φύλλο από τοξικό φυτό

Στο νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρθηκε ένα βρέφος που έβαλε στο στόμα του φύλλο από τοξικό φυτό.

Σύμφωνα με το trikalanews.gr, το βρέφος έκοψε ένα φύλλο από ένα συνηθισμένο φυτό εσωτερικού χώρου, τη «Ζάμια» και το έβαλε στο στόμα του.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες, καθώς το φυτό αυτό είναι τοξικό, ενώ του χορηγήθηκε άνθρακας προκειμένου να προκληθεί εμετός και να αποβάλει τις τοξίνες.

Το μωράκι ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του.

Νέα Φιλαδέλφεια: Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτο ανήλικο

Ένας ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε στο οδόστρωμα ένα ανήλικο παιδί, στη Νέα Φιλαδέλφεια, το μεσημέρι της Πέμπτης (06/10).

Ειδικότερα, ένα σκούρο αυτοκίνητο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, και όταν πέρασε από τη διασταύρωση παρέσυρε ένα ανήλικο αγόρι, σύμφωνα με το MEGA.

Ο οδηγός εγκατέλειψε αιμόφυρτο το παιδί, το οποίο είναι πολύ τραυματισμένο. Κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής έσπευσαν στο σημείο και κάλεσαν το ΡΚΑΒ.

«Το αυτοκίνητο έτρεχε υπερβολικά. Ακούσαμε ένα δυνατό θόρυβο. Το παιδί το εκτόξευσε 3-4 μέτρα στον αέρα και το πέταξε αρκετά μέτρα μακριά. Έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι και το σώμα. Καλέσαμε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Ηράκλειο: Εκτός κινδύνου ο 45χρονος που δέχτηκε πυροβολισμό στο πόδι – Αναζητείται ο δράστης

Συγκλονίζει το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σε χωριό του Ηράκλειο, όπου βγήκαν τα όπλα, με αποτέλεσμα ένας  45χρονος άνδρας να τραυματιστεί στο πόδι.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, όλα συνέβησαν το απόγευμα της Παρασκευής (6/10), στο Διαβαϊδέ του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επεισόδιο μεταξύ ενός 54χρονου και του 45χρονου ξέσπασε επειδή την προηγούμενη μέρα το θύμα είχε καβγαδίσει με τον γιο του θύτη .

Ο 54χρονος δράστης πυροβόλησε τον 45χρονο στον αστράγαλο, προκαλώντας του σοβαρό τραύμα. Αμέσως μετά το περιστατικό, η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο, ενώ το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) απεστάλη για να παραλάβει τον τραυματία. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καστελίου και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, και οι γιατροί προσπαθούν να διασφαλίσουν την ταχεία ανάρρωσή του.

Παράλληλα, ο δράστης αναζητείται από τις αρχές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δύο άνδρες είχαν διαφορές που οδήγησαν στον επικίνδυνο πυροβολισμό.

Η τοπική αστυνομία έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ η κοινότητα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος παραμένει σε σοκ από το αναπάντεχο περιστατικό. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, προκειμένου να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές αυτής της περίπλοκης υπόθεσης.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν στο Creta24 ότι πριν το επεισόδιο ο δράστης, ηλικίας περίπου 55 ετών, φαινόταν ανήσυχος, ενώ φαίνεται ότι κάποιοι αντιλήφθηκαν ότι κυκλοφορούσε με όπλο.

Λήμνος: Ανθυπασπιστής της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε ΚΑΡΠΑ εν πλω σε 72χρονη και έσωσε την ζωή της

Την ζωή μίας 72χρονης γυναίκας που υπέστη κρίση εγκεφαλικού επεισοδίου, κατά την διάρκεια του ύπνου της, χάνοντας τις αισθήσεις της, σε δρομολόγιο που εκτελούσε το πλοίο “ΑΙΟΛΙΣ”, έσωσε ο Ανθυπασπιστής της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος της προσέφερε τις πρώτες βοήθειες με σκοπό να την επαναφέρει.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα της Πέμπτης (05/10), κατά τη διάρκεια του δρομολογίου που εκτελούσε το πλοίο “ΑΙΟΛΙΣ” από τη Λήμνο προς τον Άγιο Ευστράτιο, σύμφωνα με πληροφορίες του limnoslive.gr.

Η 72χρονη γυναίκα υπέστη κρίση εγκεφαλικού επεισοδίου κατά τη διάρκεια του ύπνου της, χάνοντας τις αισθήσεις της. Ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Λεκάνης Χρυσοβαλάντης, ο οποίος ταξίδευε στο ίδιο πλοίο μαζί με τον γιο του πλοιοκτήτη και τη σύζυγο του καπετάνιου, τις προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Προσπαθώντας απεγνωσμένα να επαναφέρουν την ηλικιωμένη γυναίκα, ο Ανθυπασπιστής της Πολεμικής Αεροπορίας της έκανε ΚΑΡΠΑ μέχρι που έδωσε σημάδια ζωής.

Στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκε οξυγόνο από τον εξοπλισμό που υπήρχε στο πλοίο μέχρι την άφιξη στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου.

Μόλις το πλοίο “ΑΙΟΛΙΣ” “έδεσε” στο λιμάνι, η ασθενής παραδόθηκε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του πολυδύναμου ιατρείου του Αγίου Ευστρατίου. Ωστόσο με τη στήριξη των αρχών του τόπου και την άμεση κινητοποίηση στήθηκε γέφυρα ζωής ώστε η 72χρονη γυναίκα να μεταφερθεί με Super Puma στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Σημειώνεται πως η 72χρονη παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς και είναι ασφαλής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ