Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Λασίθι: Κατήγγειλε ξυλοδαρμό για προεκλογικούς λόγους ένας 56χρονος

Ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο πιθανόν με φόντο τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές σημειώθηκε στο Λασίθι, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στις αρχές ένας 56χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο άτυχος άνδρας φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από τον ιδιοκτήτη ταβέρνας στο Ψυχρό Λασιθίου και το γιο του.

Έπειτα, η αστυνομία η οποία ενημερώθηκε για το συμβάν προχώρησε σε συλλήψεις, ενώ έχουν υποβληθεί μηνύσεις και από τις δύο πλευρές.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 56χρονος, του οποίου η σύζυγος είναι υποψήφια Δημοτική σύμβουλος σε Δημοτική παράταξη, διαπληκτίστηκε με τον ιδιοκτήτη ανταλλάζοντας βαριές κουβέντες.

Τα αίματα άναψαν και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας με τον γιο του ξυλοκόπησαν τον 56χρονο. Ανησυχία προκαλεί η πόλωση που έχει δημιουργηθεί στην μικρή κοινωνία του Οροπεδίου Λασιθίου με φόντο τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με τον κόσμο να ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν συνάδουν με την κουλτούρα του Λασιθίου.

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος ερευνά η ΕΛΑΣ.

Πειραιάς: Εντοπίστηκε ακυβέρνητο πλοίο λόγω μηχανικής βλάβης – Ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια

Συναγερμός σήμανε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για ακυβέρνητο πλοίο εξαιτίας μηχανικής βλάβης το μεσημέρι της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Λιμενικό, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για δεξαμενόπλοιο με σημαία Λιβερίας, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης και με την συνδρομή ρυμουλκών το εν λόγω δεξαμενόπλοιο μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον Πειραιά.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για ακυβερνησία Δ/Ξ πλοίου σημαίας Λιβερίας, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. νοτιοδυτικά του λιμένα Πειραιά, με επιβαίνοντες δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο έσπευσαν δύο (02) Ρ/Κ πλοία, με τη συνδρομή των οποίων ρυμουλκήθηκε το εν λόγω Δ/Ξ πλοίο στη ράδα Πειραιά, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια».

Καλλιθέα: «Καταδρομική» επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Attica Group – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ζημιές στα γραφεία της Attica Group πραγματοποίησαν μέλη του «Ρουβίκωνα» το βράδυ της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησαν μέσω Facebook μέλη του «Ρουβίκωνα» η επίθεση έγινε «για την δολοφονία του Αντώνη», ενώ παράλληλα ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης.

Σημειώνεται πως οι δράστες έσπασαν τζαμαρίες προκαλώντας φθορές στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Attica Group και της Blue Star Ferries στην οδό Λυσικράτους στην Καλλιθέα.

Βίντεο από την στιγμή της επίθεσης

Πύλος: Εντοπίστηκε σώος 51χρονος ψαροντουφεκάς – Αγνοείτο από το πρωί

Εντοπίστηκε σώος ένας 51χρονος ψαροντουφεκάς, ο οποίος είχε χαθεί από το πρωί σε θαλάσσια περιοχή του κόλπου Ναβαρίνου στη Μεσσηνία.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σώος εντοπίστηκε από ιδιωτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της νησίδας Σφακτηρία ο 51χρονος αγνοούμενος .

Έπειτα, μεταφέρθηκε στο Λιμένα της Πύλου, όπου παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Πύλου.

Ο 51χρονος το πρωί της Κυριακής είχε πάει για ψαροντούφεκο στην παραλία «Διβάρι» στη Γιάλοβα και από εκείνη την ώρα δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Ειδικότερα, οικία του πρόσωπα ενημέρωσαν τις αρχές αργά το απόγευμα και ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό του.

Άμεσα, τρία ιδιωτικά σκάφη επιχείρησαν υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ (Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης) για τον εντοπισμό του 51χρονου, ενώ στο σημείο έσπευσαν ακόμη ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος και ένα ιδιωτικό σκάφος με ιδιώτη δύτη.

Αλεξανδρούπολη: Φωτιά σε εγκαταλελειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή πίσω από την περιοχή Άγιος Νεκτάριος στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε – από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία – στην περιοχή καίει παλιά βαγόνια του ΟΣΕ και ξερά χόρτα, ενώ στο σημείο για την κατάσβεση της αυτή την ώρα επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Μάλιστα, η ανησυχία των κατοίκων είναι μεγάλη καθώς η φωτιά καίει κοντά σε κατοικημένη περιοχή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα e-evros.gr, μαρτυρίες κάνουν λόγο για ολοσχερή καταστροφή των βαγονιών στην περιοχή πίσω από τον άγιο Νεκτάριο και ανάμεσα στο νέο κολυμβητήριο της πόλης.

Χαλκιδική: Συγκρούστηκαν δύο σκάφη σε θαλάσσια περιοχή στη Σιθωνία

Συναγερμός σήμανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου στο Λιμενικό στην Χαλκιδική, έπειτα από σύγκρουση δύο σκαφών.

Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Νέου Μαρμαρά ενημερώθηκε για σύγκρουση σκάφους με ιστιοφόρο στη θαλάσσια περιοχή ¨Καστρί¨ Νικήτης Σιθωνίας.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στην αριστερή πλευρά του πρώτου σκάφους, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Τα ανωτέρω σκάφη κατέπλευσαν αυτοδύναμα στην μαρίνα Νικήτης Σιθωνίας, όπου προσέδεσαν με ασφάλεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού.

Θεσσαλονίκη: Αποτρόπαιο θέαμα στον Θερμαϊκό – Ψαράδες εντόπισαν νεκρή αγελάδα να επιπλέει

Μπροστά σε ένα αποκρουστικό θέαμα βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου ψαράδες στον Θερμαϊκό, όταν εντόπισαν νεκρή αγελάδα να επιπλέει.

Συγκεκριμένα, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσίευσε το thes.gr τα έστειλαν οι ψαράδες που είχαν βγει στον Θερμαϊκό Κόλπο, ανοιχτά του Αγγελοχωρίου και εντόπισαν μια νεκρή αγελάδα να επιπλέει στο νερό.

Μάλιστα, χαρακτηριστικά είναι και τα λόγια που ακούγονται στην αρχή του βίντεο για την έντονη δυσοσμία.

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο τις προηγούμενες ημέρες φερτά υλικά από το θεσσαλικό κάμπο έφτασαν ακόμη και στις ακτές της Χαλκιδικής και είναι πολύ πιθανό το κουφάρι της αγελάδας που έφτασε μέχρι τα ανοικτά της Θεσσαλονίκης να προέρχεται από την ίδια περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ