Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου

Σεισμός μεγέθους 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου.

Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 19χλμ. ανατολικά του Βαθέος, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10χλμ.

Φωτιά σε δασική έκταση στην Κερατέα – Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το βράδυ της Πέμπτης, καθώς ξέσπασε φωτιά σε περιοχή της Κερατέας.

Σύμφωνα με όσα ενημέρωσε η Πυροσβεστική στο enikos.gr η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 23:30, καίγοντας μικρή σε αγροτοδασική έκταση στο πρανές της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, στο ύψος της Κερατέας.

Η εν λόγω φωτιά αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα, πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Χανιά: Κλειστό λόγω καύσωνα το φαράγγι της Σαμαριάς για τρεις ημέρες

Κλείνει για τρεις μέρες ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, στα Χανιά καθώς προβλέπονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή του φαραγγιού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ενημερώνει ότι, λαμβάνοντας υπόψη:

«Tο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τις μετεωρολογικές προγνώσεις για εκδήλωση υψηλών θερμοκρασιών στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς και στην ευρύτερη περιοχή, την ανάγκη προστασίας των ιπποειδών εργασίας βάσει της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ανάγκη επίτευξης του βέλτιστου δυνατού επιπέδου ασφαλείας για τους επισκέπτες, τους εργαζόμενους και το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, για τις ημέρες από Παρασκευή 21 Ιουλίου έως και Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, ο Εθνικός Δρυμός θα παραμένει κλειστός και από τις δύο εισόδους».

Χανιά: Νεκρός άνδρας στην Παλαιόχωρα – Εντοπίστηκε από καταδύτρια

Τραγωδία στα Χανιά το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουλίου, καθώς, λίγο μετά τις 18:00 ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στην παραλία της Παχιάς Άμμου στην Παλαιόχωρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα zarpanews.gr, τον άνδρα εντόπισε τυχαία σε βράχια μπροστά σε σπηλιά, καταδύτρια που βρισκόταν στην περιοχή για σνόρκελινγκ.

Αμέσως, η γυναίκα έτρεξε προς το σημείο που βρίσκονταν οι ναυαγοσώστες για να ζητήσει βοήθεια, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι ήταν η ώρα που τελείωνε η βάρδιά τους πήγαν αμέσως στο σημείο με σωστικό σκάφος και ανέσυραν τη σορό.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στην παραλία της Παχιάς Άμμου αλλά δεν παρελήφθη από ασθενοφόρο και αναμένεται να παραληφθεί από γραφείο τελετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, πρόκειται για αλλοδαπό, ο οποίος ζούσε άστεγος σε σπηλιά στην περιοχή, ενώ άγνωστο παραμένει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ήταν νεκρός, όπως και τα ακριβή αίτια θανάτου.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε ο άνδρας δεν ήταν ορατό, καθώς βρισκόταν σε εσωτερικό σημείο των βράχων.

Ανθρωποκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ο 29χρονος είχε ισχυριστεί ότι σκότωσε δύο αλλοδαπούς

Ένα ακόμη έγκλημα υποστήριξε, λίγες μέρες νωρίτερα, ότι διέπραξε ο 29χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 64χρονου, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος είχε πάει στις 18 Ιουλίου σε αστυνομικό τμήμα και υποστήριξε ότι σκότωσε δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι την προηγούμενη μέρα αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν με αιχμηρό αντικείμενο. Οι ισχυρισμοί του δεν επαληθεύθηκαν, ωστόσο οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 29χρονος είχε απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις κλοπή και ναρκωτικών και είχε αποφυλακιστεί το 2022.

Σήμερα στις 7 το πρωί, ο 29χρονος πήγε στην Ασφάλεια και ομολόγησε ότι σκότωσε τον 64χρονο. Ο ίδιος οδήγησε τους αστυνομικούς σε διαμέρισμα επί της οδού Καζαντζάκη, στη Μενεμένη, όπου η σορός του 64χρονου βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος.

Αχαΐα: Λύθηκε το χειρόφρενο και το αυτοκίνητο πήγε για… μπάνιο στην θάλασσα – ΦΩΤΟ

Στην θάλασσα βρέθηκε ξαφνικά ένα αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στον Ψαθύπουργο Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουλίου, όταν λύθηκε το χειρόφρενο και το αυτοκίνητο κατέληξε στη θάλασσα. Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν άτομα μέσα στο όχημα.

Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της  6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και επιχείρησαν 5 άτομα προκειμένου να μετακινήσουν το όχημα στη στεριά.

Πέθανε η δημοσιογράφος Τζίνα Ντρούλις – Το συγκινητικό μήνυμα του αδελφού της

Πέθανε η δημοσιογράφος Τζίνα Ντρούλις, όπως έκανε γνωστό πριν από λίγο ο αδελφός της Φίλιππος Καμπούρης. Η δημοσιογράφος βρισκόταν από χθες στο νοσοκομείο έπειτα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη.

«Η ΤΖΙΝΑ μας πλέον έφυγε από κοντά μας… Ταξιδεύει πια στον κόσμο των αγγέλων… Καλό ταξίδι αδερφούλα…» έγραψε ο αδελφός της.

Χθες ο Φίλιππος Καμπούρης είχε ενημερώσει τους διαδικτυακούς του φίλους για την κατάσταση της υγείας της αδερφής του. Είχε σημειώσει πως η αδερφή του έπαθε ανακοπή και το ΕΚΑΒ που κλήθηκε διαπίστωσε πως είναι νεκρή. Οι επιλογές της οικογένειάς της Τζίνας Ντρούλις ήταν δύο. Να καλέσουν γραφείο τελετών ή να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο για νεκροψία. Η οικογένεια έκανε τη δεύτερη επιλογή και εκεί έγινε το θαύμα. Το ιατρικό προσωπικό, σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση του κ. Καμπούρη, έκανε ανάνηψη στη δημοσιογράφο και η καρδιά της ξεκίνησε πάλι να χτυπά και να είναι ζωντανή.

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του για την συνέχεια» σημείωσε ο Φίλιππος Καμπούρης στο μήνυμά του στους διαδικτυακούς του φίλους μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

Σφοδρή σύγκρουση στην Ραφήνα: Πέρασε με κόκκινο για να μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας τον συνοδηγό της

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουλίου στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr, όλα έγιναν όταν στην λεωφόρο Μαραθώνος οδηγός αυτοκινήτου παραβίασε κόκκινο φανάρι.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, η οδηγός του οχήματος παραβίασε το κόκκινο στην προσπάθειά της να μεταφέρει στο κέντρο υγείας Ραφήνας έναν ηλικιωμένο. Μάλιστα, η ίδια πέρασε από το σημείο κορνάροντας, ωστόσο, εκείνη την στιγμή συγκρούστηκε με ένα άλλο αυτοκίνητο που κινείτο κανονικά στην Λεωφόρο Μαραθώνος από τη Νέα Μάκρη με κατεύθυνση προς Πικέρμι.

Στις φωτογραφίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το τοπικό μέσο φαίνεται πως μετά τη σύγκρουση το ένα όχημα καβάλησε το άλλο.

Στο σημείο βρέθηκαν οχήματα της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας Ραφήνας Πικερμίου, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Παύλος Μπατάλης, με τους πυροσβέστες να απεγκλωβίζουν από το όχημα τον ηλικιωμένο άνδρα τραυματισμένο και να τον παραδίδουν σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ