Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Καύσωνας «Κλέων»: Σκυλάκι πέθανε από θερμοπληξία στην Κατερίνη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο καύσωνας «Κλέων» απειλεί σοβαρά και τα ζώα. Ήδη στην Κατερίνη ένας σκύλος που ξέφυγε από την προσοχή του ιδιοκτήτη του κατέληξε από θερμοπληξία.

Το υπουργείο Εσωτερικών κάνει έκκληση σε πολίτες και δήμους να παρέχουν νερό στα αδέσποτα, ενώ οι φιλοζωικές οργανώσεις πλημμυρίζουν το διαδίκτυο με οδηγίες φροντίδας των αθώων πλασμάτων.

Ένα άτυχο σκυλί έπεσε σε παράδρομο της παραλίας της Κατερίνης που «βράζει» από τα 40άρια. Μια κοπέλα και ενα μικρό αγόρι το μετέφεραν στον κτηνίατρο, αλλά ήταν αργά. Το ζώο έπαθε θερμοπληξία, έπεσε σε κώμα και κατέληξε.

Είχε τσιπάκι, όμως ο ιδιοκτήτης του ήταν αλλού.

Άλλοι δύο θάνατοι ηλικιωμένων λουόμενων σε Επανομή και Κατερίνη

Άλλοι δύο θάνατοι λουόμενων προστίθενται στη μακρά λίστα του φετινού καλοκαιριού στις ελληνικές παραλίες.

Αυτή τη φορά, πρόκειται για έναν 73χρονο στην Επανομή κι έναν 75χρονο στην Κατερίνη.

Ο 73χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας της Επανομής στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ο άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Ο 75χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Κατερίνης.

Αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτη και από ναυαγοσώστη, ενώ στη συνέχεια, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Τραγωδία στην Κρήτη: 17χρονος έχασε τη ζωή του σε παραλία

Τραγωδία στην Κρήτη, το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουλίου, καθώς ένας 17χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην περιοχή των Γουβών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, ο ανήλικος απολάμβανε το μπάνιο του, ωστόσο, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον άτυχο ανήλικο, μεταφέροντας τον στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες

Άρτα: Φωτογραφίες- ντοκουμέντα των τεσσάρων κοριτσιών που παρασύρθηκαν από τα νερά στον ποταμό Άραχθο

Οπτικό ντοκουμέντο από την περιπέτεια μίας παρέας τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών στον Άραχθο της Άρτας που παρασύρθηκαν από τα νερά του ποταμού και κατέληξαν σε νησίδα βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το star τα ανήλικα κορίτσια φαίνονται να παραμένουν ακινητοποιημένα στη νησίδα ανήμπορες να αντιδράσουν υπό τον φόβο της απειλής των ορμητικών νερών του ποταμού.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ο όγκος του νερού ήταν πολύ μεγάλος ακριβώς γιατί άνοιξε το φράγμα.

Μάλιστα, σε μία από τις φωτογραφίες τα κορίτσια μοιάζουν τρομοκρατημένα, καθώς έχουν πάρει αγκαλιά η μία την άλλη πάνω στη νησίδα, ανήμπορα να αντιδράσουν.

Δείτε τις φωτογραφίες

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής στο enikos.gr, συναγερμός σήμανε στις 13:07 για τα τέσσερα κορίτσια ηλικίας από 11 μέχρι 14 ετών που μπήκαν στο ποτάμι για να κολυμπήσουν.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τα παιδιά παρασύρθηκαν από τα νερά του ποταμού και κατέληξαν σε νησίδα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετακινηθούν από το σημείο υπό τον φόβο των ορμητικών νερών του ποταμού.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, καθώς δύναμη της ΕΜΑΚ κινήθηκε από τα Γιάννενα με βάρκα που διαθέτει στον εξοπλισμό της οδηγώντας τα παιδιά σε ασφαλές σημείο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ, ενώ τα ανήλικα κορίτσια παρελήφθησαν από τους οικείους τους.

Μενδώνη: Στους 40 βαθμούς Κελσίου πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία της Ακρόπολης

Για την λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων εν μέσω καύσωνα μίλησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη που ανέφερε ότι για τις μεσημεριανές ώρες εάν η θερμοκρασία φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου τότε θα πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

«Τη στιγμή που, τουλάχιστον για την Αθήνα, θα μας δώσουν θερμοκρασία 40 βαθμούς (η οποία αναμένεται αύριο) και το Σάββατο ανεβαίνει στους 41, τότε ναι, στον βράχο της Ακρόπολης η πραγματική θερμοκρασία, αυτή την οποία αισθάνεται ο άνθρωπος και εισπράττει ο οργανισμός, είναι αρκετά μεγαλύτερη. Επομένως εκεί, και για την προστασία των εργαζομένων αλλά και για την προστασία των επισκεπτών, τουλάχιστον τις ώρες της θερμοκρασιακής αιχμής 12:00 – 17:00, θα πρέπει να γίνει μια αναστολή του αρχαιολογικού χώρου», είπε στην ΕΡΤ η υπουργός Πολιτισμού.

Ενώ πρόσθεσε: «Έχουμε βγάλει ήδη από σήμερα μια ανακοίνωση ότι είναι πολύ πιθανό αύριο να έχουμε τέτοιου είδους κινήσεις. Θα κλείσει και στο Άργος και θα κλείσει και στη Λάρισα, γιατί και εκεί αναμένονται πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ο στόχος είναι κυρίως για τους χώρους που υπάρχει η επισκεψιμότητα και γι’ αυτό ενδεικτικά η Ακρόπολη μπορεί να λειτουργήσει από το πρωί στις 8:00 που ανοίγει ο αρχαιολογικός χώρος μέχρι τις 12:00, και στη συνέχεια από τις 17:00 μέχρι τις 20:00».

«Μάλιστα, αυτό το οποίο θα καταβάλλουμε ως προσπάθεια -πάντα ανάλογα με τις θερμοκρασίες τις οποίες θα πάρουμε το πρωί της Παρασκευής γύρω στις 8:00 με 9:00, είναι οι άλλοι χώροι της Αθήνας, για παράδειγμα η Αρχαία Αγορά με τη Στοά του Αττάλου, να είναι ανοιχτοί – ώστε οι επισκέπτες μας οι οποίοι είχαν προγραμματίσει την Ακρόπολη τις μεσημεριανές ώρες, να μπορέσουν να σπεύσουν εκεί και να επανέλθουν, είτε να έχει προηγηθεί η επίσκεψη στην Ακρόπολη», τόνισε η Λίνα Μενδώνη.

Η ίδια έκανε ακόμη γνωστό ότι σήμερα, έως τις 10:00 το πρωί, είχαν περάσει περίπου 7.000 επισκέπτες στην Ακρόπολη. Για το πώς αντιμετωπίζονται οι «ουρές» που δημιουργούνται στην Ακρόπολη, ειδικά εν μέσω καύσωνα, δεδομένου ότι φέτος ανεβαίνουν πολύ περισσότεροι τουρίστες από πέρσι, σημείωσε: «Αυτό το οποίο κάναμε, το εφαρμόσαμε και σήμερα, είναι ότι βάλαμε για πρώτη φορά στην Ακρόπολη σκιάδια, τέντες στη δυτική είσοδο αλλά και στη νότια. Επομένως, ένας σημαντικός αριθμός επισκεπτών μπορεί να προστατεύεται. Αυτό το οποίο επίσης κάναμε είναι, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό που είναι πραγματικά ένας πάρα πολύ καλός συνεργάτης μας τα τελευταία 4 χρόνια, να έχουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας και να ανταποκρίνονται με υποδειγματικό τρόπο. Έτσι, μοιράζουν από τις 10:00 το πρωί δροσερό νερό σε όλους τους επισκέπτες δωρεάν. Έχουμε λάβει πρόνοια, ώστε στην Ακρόπολη να υπάρχει σταθερά γιατρός και νοσηλευτικό προσωπικό συν τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού».

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Πέθανε 16χρονη από αλλεργικό σοκ

Θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία του Ωραιόκαστρου αλλά και της Χαλκιδικής η είδηση του θανάτου μίας 16χρονης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή έπειτα από αλλεργικό σοκ.

Σύμφωνα με τις oraiokastro24.gr, όλα ξεκίνησαν όταν η άτυχη κοπέλα, που βρισκόταν σε διακοπές στην Χαλκιδική, πήγε για φαγητό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κορίτσι ρώτησε εάν το φαγητό που ήθελε να παραγγείλει περιείχε ένα απαγορευμένο για την υγεία της συστατικό και, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, της απάντησαν αρνητικά από το κατάστημα, με αποτέλεσμα εκείνη να το καταναλώσει.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η κοπέλα υπέστη αλλεργικό σοκ με το ασθενοφόρο να καταφθάνει έπειτα από 45 λεπτά. Δυστυχώς, η ανήλικη δεν τα κατάφερε.

Η νεκροψία- νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στην ακριβή αίτια του θανάτου της, ενώ η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα γίνει αύριο στο Ωραιόκαστρο.

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους, όσο μπορούμε περισσότερο

Στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα «Ο κοινωνικός διάλογος και η κοινωνική προστασία για τη δημιουργία ανθρωποκεντρικών πολιτικών», το οποίο διεξάγεται σήμερα και αύριο στη Μαδρίτη, συμμετέχει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατά την είσοδό του, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Στην πρώτη μου συμμετοχή ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εργασίας της Ε.Ε. στη Μαδρίτη, θα λάβω μέρος στον ευρωπαϊκό διάλογο για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Θα είναι μία σημαντική συνάντηση. Στόχος μας είναι και, μέσω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, να στηρίξουμε τους εργαζόμενους στη χώρα μας, όσο μπορούμε περισσότερο. Όλα θα πάνε καλά».

Σέρρες: Νεκρός 39χρονος σε τροχαίο – Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με φορτηγό – ΦΩΤΟ

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην εθνική οδό Σερρών-Δράμας, στο ύψος της Νέας Ζίχνης το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουλίου.

Ειδικότερα, το τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, όταν το αυτοκίνητο του 39χρονου συγκρούστηκε με φορτηγό το οποίο κινούταν στο αντίθετο ρεύμα.

Μάλιστα, ο άτυχος άνδρας απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Σερρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ