Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Πνιγμοί στη θάλασσα: Έξι θάνατοι λουόμενων την Τρίτη σε παραλίες της χώρας

Δεν έχουν τέλος οι πνιγμοί σε θαλάσσιες περιοχές της χώρας μας, αφού ήδη μέσα σε λίγες ώρες την Τρίτη 11 Ιουλίου 6 άτομα έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα.

Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Καλαμάτας σήμερα γύρω στις 11:00 το πρωί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πτώμα εντοπίσθηκε να επιπλέει στο ύψος της Δυτικής Παραλίας, σύμφωνα με πληροφορίες από άνδρα που έκανε θαλάσσια σπορ και ειδοποίησε το λιμενικό, το οποίο βρέθηκε στην περιοχή και περισυνέλλεξε τη σορό. Άμεσα ειδοποιήθηκε γραφείο κηδειών και η σορός μεταφέρθηκε στο Νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανήκει σε άνδρα γύρω στα 60 και εικάζεται ότι βρισκόταν στο νερό για μέρες καθώς βρισκόταν σε φάση αρχικής αποσύνθεσης .Όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, το περιστατικό αυτό δε σχετίζεται σε καμία περίπτωση με το ναυάγιο της Πύλου. Από το λιμενικό σώμα διεξάγεται έρευνα για να ταυτοποιηθεί η σορός.

Παράλληλα, πρωινές ώρες σήμερα 77χρονος άνδρας ανασύρθηκε χωρίς της αισθήσεις του από την θαλάσσια περιοχή Στενού Φανερωμένης Σαλαμίνας. Ο 77χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Ένας ακόμη θάνατος λουόμενου σημειώθηκε στην παραλία Κατερίνη της Πιερίας μεσημβρινές ώρες σήμερα, όταν 86χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε από την θάλασσα έχοντας τις αισθήσεις του. Ο άτυχος άνδρας δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Επιπρόσθετα, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα 86χρονος ημεδαπός στη θαλάσσια περιοχή «Ριφιφί» της κοινότητας Αλιβερίου.
Ο άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Το άψυχο σώμα ενός 84χρονου ημεδαπού εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα στην παραλία «Φωλιά» στην Καβάλα. Ο ανωτέρω διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

Τέλος, ένας ακόμη λουόμενος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σήμερα το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή 37ου χλμ Αθηνών Σουνίου.
Ο 83χρονος ημεδαπός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πειραιάς: Συνέλαβαν 20χρονο – Βρήκαν ναρκωτικά στη χειραποσκευή του ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο

Νέα φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στο Μενίδι, επι της Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως, δίπλα από τις γραμμές του τρένου.

Η φωτιές πλέον, έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, κυρίως τις βραδινές ώρες, στην περιοχή, θέτοντας σε κίνδυνο σπίτια και επιχειρήσεις που βρίσκονται δίπλα στις γραμμές του τρένου.

Κάθε νύχτα οι κάτοικοι των Αχαρνών, που έχουν τις περιουσίες τους περιμετρικά των σιδηροδρομικών γραμμών, αναγκάζονται να φυλάνε τις επιχειρήσεις και τα σπίτια τους με στόχο να μην προκληθεί νέα φωτιά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα acharnaika-nea.gr, η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, παραλίγο να κάνει αρκετά δύσκολη τη ζωή των κατοίκων, καθώς έκαιγε την ώρα που περνούσε το τρένο. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να δυναμώσει επικίνδυνα, ωστόσο η άμεση συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφερε να σβήσει τη φωτιά πριν τα πράγματα ξεφύγουν και απειλήσει τις περιουσίες των κατοίκων.

Χανιά: Κρατούμενος πήρε άδεια από τη φυλακή και συνελήφθη για να ναρκωτικά

Αμετανόητος παραμένει 28χρονος κρατούμενος στα Χανιά, ο οποίος πήρε άδεια από την φυλακή μόνο και μόνο για να συλληφθεί ξανά αποδεικνύοντας πως ο εγκλεισμός δεν τον βοήθησε να μπει ξανά στα μονοπάτια της νομιμότητας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλα συνέβησαν σήμερα το πρωί (11/07) κατά την άφιξη του πλοίου της γραμμής , όταν στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Χανίων, έκαναν έλεγχο στον 28χρονο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος «Δούκας» ξετρύπωσε νάιλον συσκευασία κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους 101,70 γραμμάρια.

Η ίδια πηγή αποκαλύπτει ότι ο 28χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί για τα περαιτέρω, μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση.

Ο συλληφθείς είναι κρατούμενος στο σωφρονιστικό κατάστημα «Κρήτη 1» στην Αγιά Χανίων.

Κοζάνη: Νεκρός ο 54χρονος που έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε βιτρίνα καταστήματος

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 54χρονος οδηγός που αργά το απόγευμα, εξαιτίας προβλήματος υγείας, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στο κέντρο της Κοζάνης, με αποτέλεσμα να ανέβει σε πεζοδρόμιο και να πέσει σε βιτρίνα κατάστημα την ώρα που η αγορά ήταν ανοιχτή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στo σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι διασώστες του έκαναν αμέσως ΚΑΡΠΑ, ενώ στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ο άτυχος άνδρας κατέληξε.

Υπενθυμίζεται σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia.gr, το ατύχημα έγινε στις 18.45, με τον οδηγό να αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και να χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το τοπικό μέσο, ο οδηγός καβάλησε το πεζοδρόμιο και έπεσε στο κατάστημα, ενώ σύμφωνα με μάρτυρες, οριακά γλίτωσε μία γυναίκα η οποία βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής με το παιδάκι της σε καρότσι.

Η ίδια πηγή επίσης αναφέρει ότι από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς.

Άγιος Παντελεήμονας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την δολοφονία της 46χρονης τρανς Άννας Ιβάνκοβα

Πλήθος κόσμου ξεκίνησε από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και κατευθύνθηκε στην οδό Φυλής έξω από το διαμέρισμα της Άννας που βρέθηκε δολοφονημένη. Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την άγρια δολοφονία της τρανς περφόρμερ Άννα Ιβάνκοβα.

Η 46χρονη τρανς καλλιτέχνις εντοπίστηκε νεκρή σε λίμνη αίματος στο διαμέρισμά της στον Άγιο Παντελεήμονα.

«Κάλεσμα για πορεία και παρέμβαση. Γυναικοκτονία. Την λέγαν Άννα, ήταν τρανς γυναίκα, μετανάστρια, κουήνα και αδερφή μας. Την δολοφόνησαν η τρανσοφοβία, ο ρατσισμός και η φτώχεια. Δεν ξεχνάμε. Δεν συγχωρούμε. Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, 20:00» αναφέρει το κάλεσμα για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και στη συνέχεια πλήθος κόσμου κατευθύνθηκε στην οδό Φυλής και έξω από το διαμέρισμα της Άννας όπου βρέθηκε δολοφονημένη.

Έξω από την πολυκατοικία που σημειώθηκε η άγρια δολοφονία, οι συγκεντρωμένοι άφησαν ένα κεράκι στη μνήμη της Άννας ενώ κράτησαν ενός λεπτού σιγής.

Η 46χρονη ήταν Κουβανή υπήκοος, ενώ τα τραύματα στο σώμα της φέρεται να προκλήθηκαν από μαχαίρι. Η γυναίκα έφερε πολλαπλά τραύματα στο λαιμό.

Το πτώμα της τρανς γυναίκας εντόπισε η σπιτονοικοκυρά που πήγε στο διαμέρισμα για να εισπράξει το ενοίκιο, μετά από πολλαπλές αναπάντητες κλήσεις. Η γυναίκα άνοιξε το διαμέρισμα με τα δεύτερα κλειδιά της και βρέθηκε αντιμέτωπη με το μακάβριο θέαμα.

Δείτε φωτογραφίες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ