Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Κρήτη: «Παλεύαμε να σώσουμε το παιδί» – Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη για το θάνατο της μικρής Μελίνας

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης ξεκίνησε τη Δευτέρα η δίκη σε δεύτερο βαθμό, για την πολύκροτη υπόθεση θανάτου της τετράχρονης Μελίνας Παρασκάσκη.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, απουσία της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία της μικρής Μελίνας από αμέλεια αναισθησιολόγου, που δεν παρευρίσκεται για λόγους υγείας και εκπροσωπείται από τους δικηγόρους της.

«Εμείς είχαμε μπροστά μας ένα παιδί ωχρό, παγωμένο που έκανε ανακοπή. Το λες και ζωντανό, γιατί χτυπούσε η καρδιά. Έπαιρνε βέβαια φάρμακα ασύμβατα με τη ζωή και το ph ήταν χαμηλό. Δεν ήταν συμβατό με πρόγνωση επιβίωσης, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση αλλά παλεύαμε να το σώσουμε» κατέθεσε η γιατρός της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ενώ πρόσθεσε πως «η κατηγορούμενη μας είπε ότι έκανε 15 παρόμοια επεισόδια μπροστά της. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε» σύμφωνα με το cretalive.gr.

Όπως είναι γνωστό, η αναισθησιολόγος του Βενιζελείου κατηγορείται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο κατά τη διαδικασία της αφύπνισης και της αντιμετώπισης της αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε η 4χρονη Μελίνα, με επίμονο βφρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.

Συγκεκριμένα, η γιατρός φέρεται να χορήγησε ενδομυϊκώς με υπερβολικά ταχεία έγχυση και εφάπαξ δόση 200 Mgr αδρεναλίνης, ενώ δεν χορήγησε άμεσα, εντός των πρώτων 5 λεπτών, ως όφειλε, τις κατάλληλες βρογχοδιασταλτικές ουσίες, γεγονός που πυροδότησε αλυσιδωτή έκπτωση πολλαπλών οργάνων, πνευμονικό οίδημα και καρδιογενή καταπληξία.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου. Πρωτοδίκως η αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί. Ωστόσο ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση και η υπόθεση επρόκειτο να κριθεί σε δεύτερο βαθμό.

Πρέβεζα: Ακατάλληλο το νερό σε οκτώ χωριά της παραλιακής ζώνης

Ακατάλληλο κρίθηκε το νερό βρύσης σε 8 χωριά που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη στη Πρέβεζα, έπειτα από αναλύσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες.

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Πρέβεζας, πρόκειται για τις κοινότητες Ριζών, Βράχου, Μυρσίνης, Ριζών- Κάτω Ριζών, Βράχου- Λυγιάς, Χειμαδιού, Καναλίου και Παραλίας Βράχου.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης των παλαιών αγωγών ύδρευσης του Δήμου Πρέβεζας.

Το έργο εκτελείται από τη ΔΕΥΑΠ και ο προϋπολογισμός του αγγίζει το 1,4 εκατ. με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Έβρος: Ξεσπά ο γιος του 57χρονου που παρασύρθηκε στο Τελωνείο Κήπων – «Είναι τραγικό… »

Κατέληξε μετά τη «μάχη» που έδωσε ο άτυχος πατέρας τριών παιδιών στον Έβρο, τον οποίο παρέσυρε και χτύπησε με το αυτοκίνητό του 33χρονος υπήκοος Τουρκίας, έπειτα από καυγά που είχε μαζί του. Ο γιος του θύματος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ο 57χρονος γύριζε από τη δουλειά του. Κατευθυνόταν από την Αλεξανδρούπολη προς το χωριό του, τη Γεμιστή. Πλησιάζοντας προς το τελωνείο των Κήπων αντίκρυσε ουρά χιλιομέτρων. Ζήτησε από έναν οδηγό να κάνει στην άκρη, ώστε να στρίψει στην παρακαμπτήριο για το χωριό του, όμως ακολούθησε καυγάς κι ένας εκ των οδηγών τον παρέσυρε με το αυτοκίνητό του.

Τα παιδιά του ήλπιζαν σε ένα θαύμα μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο άτυχος πατέρας πάλεψε τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο, όμως δεν άντεξε. Τα τραύματα ήταν πολύ σοβαρά. Είχε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο κεφάλι από την παράσυρση.

Ο γιος του 57χρονου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Ρίστα για την αγωνία που έζησαν τις μέρες που πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή και περιέγραψε πώς έγινε η τραγωδία:

«Στη αρχή έλεγαν ότι είναι τροχαίο, μετά ότι τον χτύπησε με λοστό, αλλά αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι τον χτύπησε με το αυτοκίνητο και τον πάτησε», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Kανονικά θα έπρεπε να υπάρχει εκεί ανοιχτή λωρίδα για να βγει ο άνθρωπος και να πάει στο σπίτι του. Δεν υπήρχε καμία ανοιχτή λωρίδα, ούτε η έκτακτης ανάγκης, ήταν όλα φρακαρισμένα, χιλιόμετρα. Αυτό που ζούμε εμείς κάθε καλοκαίρι εδώ πέρα, να μην μπορώ εγώ να πάω στη γιαγιά μου, στο χωριό μου, είναι τραγικό! Να είναι συνέχεια επί ένα μήνα φρακαρισμένη η Εγνατία οδός, 2 – 3 χιλιόμετρα. Αστυνομία εκεί δεν υπάρχει».

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον οδηγό. Πρόκειται για 33χρονο υπήκοο Τουρκίας που έμενε στην Γαλλία και πήγαινε στην πατρίδα του. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και θα δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή το πρωί της Τρίτης.

Σέρρες: Τροχαίο στην ΕΟ Νέας Ζίχνης – Νέων Κερδυλίων – Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τρακτέρ – Δύο τραυματίες

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιουλίου στην ΕΟ Νέας Ζίχνης –  Νέων Κερδυλίων Σερρών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ένα αυτοκίνητο, κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες συγκρούστηκε με τρακτέρ. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο ανδρών που επέβαιναν στο όχημα (αμφότεροι ηλικίας 40+) και τον εγκλωβισμό τους σε αυτό.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα, οι οποίοι με τη χρήση διασωστικής σειράς απεγκλώβισαν τα άτομα και τα παρέδωσαν στο ΕΚΑΒ.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η σοβαρότητα των τραυμάτων τους.

Ηράκλειο: Συνεχίζεται η λειτουργία της παιδοψυχιατρικής κλινικής για ακόμα ένα μήνα

Με την εμβαλωματική λύση της τοποθέτησης γιατρού από την Αθήνα για μόλις ένα μήνα, επαναλειτούργησε σήμερα η παιδοψυχιατρική κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μετά από ένα χρόνο κατά τον οποίον εφημέρευαν μόνο δύο γιατροί στη συγκεκριμένη κλινική, η προσωρινή λύση που δόθηκε θα δώσει μεν μια ανάσα στο υπάρχον ιατρικό προσωπικό, ωστόσο δεν συνιστά ουσιαστική λύση.

Όπως είναι γνωστό στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠαΓΝΗ νοσηλεύονται μικροί ασθενείς από όλη την Κρήτη και το νότιο Αιγαίο. Την τελευταία εβδομάδα όμως, η εισαγωγή νέων ασθενών ήταν αδύνατη. Η τοποθέτηση ενός γιατρού από το νοσοκομείο παίδων Πεντέλης δίνει τη δυνατότητα να συνεχιστούν οι εισαγωγές και να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα υπάρχοντα περιστατικά μέχρι τις 8 Αυγούστου, οπότε και η κατάσταση θα οδηγηθεί στο ίδιο αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΠαΓΝΗ, πρόκειται να επαναπροκηρυχθούν δύο θέσεις παιδοψυχιάτρων, μετά και από την προηγούμενη προκήρυξη που απέβη άκαρπη.

Στάση εργασίας την Τρίτη, απεργία την Τετάρτη

Σε ετοιμότητα πάντως βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το οποίο αναμένεται να επισκεφθεί το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ψυχικής υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, που θα έρθει αντιμέτωπος με το σωματείο εργαζομένων του ΠαΓΝΗ, τα μέλη του οποίου προγραμματίζουν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο. Εξάλλου, την Τετάρτη 12 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί 24ωρη πανυγειονομική απεργία με κεντρικά αιτήματα μεταξύ άλλων τις οφειλόμενες άδειες του υγειονομικού προσωπικού, την αύξηση των μισθών, την έλλειψη προσωπικού και την επακόλουθη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Το ερχόμενο Σάββατο, 15 Ιουλίου, μάλιστα αναμένεται στο Ηράκλειο ο νέος υπουργός υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποιος αναμένεται να επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Λάρισα: Εντοπίστηκε νεκρός 38χρονος στο μπάνιο του σπιτιού του

Νεκρός μέσα στο σπίτι του εντοπίστηκε ένας 38χρονος άνδρας, το βράδυ της Δευτέρας, στη Λάρισα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του larissanet.gr, ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη, στον χώρο του μπάνιου της κατοικίας.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει την σορό, αλλά και αστυνομικοί, οι οποίοι ανέλαβαν την έρευνα για να διευκρινιστεί η αιτία θανάτου του 38χρονου.

Χαλκιδική: Στη φυλακή ο 70χρονος που πυροβόλησε τρεις ανήλικους

Τον δρόμο για την φυλακή έδειξαν οι αρχές στον 70χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε τρεις ανήλικους, ύστερα από  φραστικό επεισόδιο, στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Μετά την απολογία του στον ανακριτή Πολυγύρου, ο ηλικιωμένος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συρροή, ενώ μετά την ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκισή του, οδηγείται στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το επεισόδιο συνέβη το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, καθώς ο ηλικιωμένος βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του. Ο ίδιος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και, κατά πληροφορίες, ο ανακριτής διέταξε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητα καταλογισμού.

Οι ανήλικοι, δύο 17χρονοι κι ένας 15χρονος, είχαν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου), χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Οι δύο εξ αυτών επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ ο τρίτος κρίθηκε απαραίτητο να παραμείνει για νοσηλεία.

Στο σημείο του επεισοδίου είχαν κληθεί αστυνομικοί, στη θέα των οποίων ο 70χρονος πυροβόλησε στον αέρα. Όπως διαπιστώθηκε, ο 70χρονος κατείχε παράνομα το όπλο.

Σοβαρή καταγγελία για ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών σε Σεπόλια – Περιστέρι

Σε σοβαρή καταγγελία για επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών στα Σεπόλια και το Περιστέρι προχώρησε η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ΚΕΕΡΦΑ.

Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ το απόγευμα της περασμένης Κυριακής μετανάστης δέχθηκε επίθεση κοντά στην πλατεία Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια, ενώ στις 15 Ιουνίου ένας άλλος μετανάστης δέχθηκε επίθεση μέσα στο βενζινάδικο όπου εργαζόταν στο Περιστέρι.

Αναλυτικά ολόκληρη η καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ:

«Ρατσιστικές επιθέσεις φασιστοειδών σε βάρος μεταναστών εργατών στα Σεπόλια και το Περιστέρι

Την Κυριακή 9 Ιούλη στις 8μμ κοντά στην πλατεία Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια, μετανάστης εργάτης δέχτηκε επίθεση από φασιστοειδές.

Ο Φιάζ Αχμάντ, μετανάστης εργάτης σε βιοτεχνία, ο οποίος ζει στην περιοχή, πήγε σε μαγαζί για να αγοράσει πίττες. Στη διαδρομή επί της Αγίου Μελετίου και ενώ επέστρεφε σπίτι του τον σταμάτησε ένα άτομο κοντοκουρεμένο μα μαύρη μπλούζα και τον ρώτησε: “Τι κοιτάς ρε;” “Δεν ξέρω” ήταν η απάντηση.

Με υστερική κραυγή το φασιστοειδές ξαναφώναξε και άρχισε να το χτυπά με γροθιές στο πρόσωπο ενώ στο χέρι είχε περασμένη σιδηρογροθιά.

Τα χτυπήματα που του κατάφερε τον άφησαν αιμόφυρτο στο δρόμο μέσα στα αίματα. Τον βοήθησε ένα περαστικός διανομέας και ένα άνθρωπος από παρακείμενο κατάστημα που του έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Ήρθαν φίλοι του Φιάζ Αχμέντ άμεσως ενώ το φασιστοειδές έτρεξε και έφυγε. Στον Ευαγγελισμό όπου μετέβη του έκαναν ράμματα κοντά στο μάτι.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Μόλις στις 15/6 άλλος ένας μετανάστης εργάτης, ο Γουλάμ Αμπάς στο Περιστέρι δέχτηκε επίθεση στο χώρο εργασίας του, το βενζινάδικο, από μαινόμενο “πελάτη” όταν εισέβαλε με μεγάλη ταχύτητα στο χώρο και του είπε να προσέχει. Η απάντηση ήταν επίθεση με ρόπαλο και γροθιές στο πρόσωπο που του προκάλεσαν αιμορραγία και τραύματα. Ο δράστης ούρλιαζε “Κωλοπακιστανέ θα σε σκοτώσω”.

Η παρουσία των Σπαρτιατών του Κασιδιάρη στη Βουλή έχει ανοίξει την όρεξη των φασιστοειδών να βγουν ξανά σε επιθέσεις μίσους κατά των μεταναστών εργατών.

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη φτάνει σε νέες δολοφονίες προσφύγων όπως του Σύρου στη Λάρισα με την εκτέλεση του από αστυνομικό σε καταδίωξη όπως στην περίπτωση Σαμπάνη. Η απόπειρα συγκάλυψης της εγκληματικής στάσης του Λιμενικού στο ναυάγιο και τον πνιγμό 600 προσφύγων στη Πύλο ανοίγει το δρόμο στους φασίστες.

Καλούμε τα συνδικάτα, την νεολαία, τις δημοτικές κινήσεις να φράξουμε μαζί το δρόμο στους φασίστες και τις ρατσιστικές επιθέσεις. Καλούμε σε Σύσκεψη Δράσης την Δευτέρα 17/7 στις 7μμ στον πολυχώρο ΡΟΜΑΤΖΟ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ».

Βόλος: Νεκρός 17χρονος σε τροχαίο με την μηχανή του

Τραγωδία με έναν 17χρονο νεκρό σε τροχαίο συνέβη στον Βόλο την Δευτέρα (10/7). Ήταν λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, όταν το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε για τροχαίο ατύχημα στην οδό Διμηνίου στην περιοχή Σαμπάναγα, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμό του 17χρονου αναβάτη μίας μοτοσικλέτας.

Όπως αναφέρει ο «Ταχυδρόμος» πλήρωμα του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών, ο 17χρονος δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του.

Προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα διενεργεί το τμήμα τροχαίας Βόλου.

Άγρια δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα – Άνδρας εντοπίστηκε μαχαιρωμένος μέσα σε διαμέρισμα

Άγρια δολοφονία αποκαλύφθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα. Ένας 46χρονος Κουβανός εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι όπου διέμενε, το απόγευμα της Δευτέρας (10/7). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του enikos.gr, τον άνδρα εντόπισε η σπιτονοικοκυρά του, μέσα σε μία λίμνη αίματος, καθώς έφερε πολλές μαχαιριές σε όλο του το σώμα.

Η σπιτονοικοκυρά αναζήτησε τον 46χρονο Κουβανό για να πάρει το ενοίκιο. Όταν εκείνος δεν ανταποκρίθηκε, άνοιξε από μόνη της το διαμέρισμα με τα κλειδιά που είχε στην διάθεσή της. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο άνδρας φαίνεται πως ήταν νεκρός μέσα στο σπίτι, εδώ και ημέρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ