Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Θεσσαλονίκη: Απάτη «μαμούθ» με αναπτυξιακά προγράμματα – Προφυλακιστέος ο πολιτικός μηχανικός που «έτρεχε» τις διαδικασίες

Απολογήθηκαν οι δύο 64χρονοι μηχανικοί που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενοι για απάτη ύψους 2 εκατ. ευρώ με θύματα επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, στους οποίους υπόσχονταν την ένταξή τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Ειδικότερα, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο πρώτος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ενώ ο δεύτερος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Αυτός που προφυλακίστηκε – και κατά πληροφορίες έχει καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες που τέλεσε στο παρελθόν- φέρεται να απολογήθηκε ότι εισέπραξε κάποια χρηματικά ποσά από τους ενδιαφερόμενους πελάτες – θύματα για να «τρέξει» τις διαδικασίες που συνδέονταν με την ένταξη στα προγράμματα.

Ο ίδιος φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για νόμιμες αμοιβές κι ότι οι διαδικασίες έγκρισης των επιδοτούμενων προγραμμάτων καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που μεσολάβησε τα προηγούμενα χρόνια.

Από την άλλη, ο έτερος κατηγορούμενος (τοπογράφος) αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τα θύματα, ούτε εισέπραξε χρήματα, ενώ υποστήριξε ότι κι ίδιος έπεσε θύμα τού συγκατηγορούμενού του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ανάμεσα στα 13 θύματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία βρίσκονται ιδιοκτήτες καταστημάτων (π.χ. συνεργεία αυτοκινήτων, ζαχαροπλαστεία κ.ά.), ενώ η φερόμενη δράση τους φτάνει έως το 2013.

Τέλος, την ίδια ώρα για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 48χρονου συνεργού τους που αναζητείται.

Φθιώτιδα: «Μπούκαρε» στο Δασαρχείο Σπερχειάδας και χτύπησε υπάλληλο

Σοβαρό επεισόδιο με θύμα υπάλληλο του Δασαρχείου Σπερχειάδας σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (21/6) στη Σπερχειάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, 32χρονος που είχε δεχτεί πρόστιμο για παράνομη υλοτομία, εμφανίσθηκε με όπλο στην συγκεκριμένη υπηρεσία και σύμφωνα με μαρτυρίες τους απείλησε, ενώ έναν εξ αυτών τον χτύπησε με γκλοπ στο κεφάλι!

Αμέσως μετά μπήκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του κι εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο άτυχος υπάλληλος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και του τοποθετήθηκαν ράμματα, ενώ παρέμεινε προληπτικά για 24ωρη νοσηλεία.

Από το ΑΤ Σπερχειάδας ξεκίνησαν αναζητήσεις στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της οπλοχρησίας και της βίας κατά υπαλλήλου.

Συγκίνηση στο Ηράκλειο: Έγκυος που είχε διαγνωστεί με οξεία λευχαιμία στον τέταρτο μήνα της κύησης γέννησε υγιές μωρό

Έντονη συγκίνηση επικράτησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου το βράδυ της Τρίτης (20/6), όταν μία μητέρα, που διαγνώστηκε με οξεία λευχαιμία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γέννησε ένα υγιέστατο μωρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, η εγκυμονούσα διαγνώστηκε με οξεία λευχαιμία, μόλις στον τέταρτο μήνα κύησης, ωστόσο έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι σκορπώντας δάκρια χαράς στο ΠΑΓΝΗ.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ακόμη ότι το βρέφος ήρθε στον κόσμο πρόωρα και όπως τονίζει σε ανάρτησή της στο facebook η Διευθύντρια της Αιματολογικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου κ. Ελένη Παπαδάκη πρόκειται για μια είδηση «χαρά στην οικογένεια αλλά και σε όλους μας!»

«Είναι αυτές οι ξεχωριστές μέρες στις ζωές μας… Παρακολουθώντας στην Αιματολογική Κλινική από τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της τη μητέρα που διαγνώστηκε με οξεία λευχαιμία στη διάρκεια της κύησης, γεννήθηκε (γεννήσαμε) σήμερα το υγιές μωράκι. Χαρά στην οικογένεια αλλά και σε όλους μας. Και βέβαια υπέροχη η συνεργασία σε όλον αυτό τον μακρύ δρόμο με τους γυναικολόγους μας στο ΠΑΓΝΗ. Να μας ζήσει, μωρό και μητέρα».

Δείτε την ανάρτησή της στο Facebook

Λαμία: Μεγάλη κινητοποίηση για ασθενή που χάθηκε μέσα στα χωράφια

Μεγάλη κινητοποίηση το βράδυ της Τετάρτης γύρω από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, για άνδρα που αποπροσανατολίστηκε στο σημείο και αναζητούσε βοήθεια.

Σύμφωνα με το LamiaReport, ο άνδρας μόλις είχε πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο κι σύμφωνα με τον ίδιο ακολούθησε λάθος διαδρομή, με αποτέλεσμα να χαθεί στα χωράφια και λόγω του σκοταδιού να μην μπορεί να προσεγγίσει το δρόμο και να μπλέξει σε βάτα.

Μεγάλη κινητοποίηση και μήνυμα στο «112»

Κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ στις αναζητήσεις πήραν μέρος και 17 πυροσβέστες από Π.Υ. Λαμίας και 7η ΕΜΑΚ. Μάλιστα του δόθηκαν οδηγίες από το τηλέφωνο με το οποίο επικοινώνησε και ζήτησε βοήθεια, για να καλέσει το «112» ώστε να εντοπίσουν το στίγμα του.

Πως εντοπίστηκε ο άνδρας

Τελικά ελάχιστα λεπτά μετά τις 22:00 άνδρες της ΔΙΑΣ άκουσαν τις φωνές του μέσα σε βάτα και κατάφεραν να τον εντοπίσουν πάνω από την οδό Αγίας Παρασκευής. Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο άνδρας επέστρεψε και πάλι στο Νοσοκομείο για προληπτική νοσηλεία.

Πάτρα: Νταλίκα τυλίχτηκε στις φλόγες – Διεκόπη η κυκλοφορία

Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης στην περιμετρική της Πάτρας, στο ύψος της Οβρυάς, όταν νταλίκα τυλίχτηκε στις φλόγες.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, διακόπηκε η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα της περιμετρικής οδού, ενώ αποκλείστηκε και η άνοδος από την Παραλία Πατρών μέσω του χειμάρρου της Παναγίτσας.

Ο οδηγός εγκατέλειψε έγκαιρα την νταλίκα και δεν κινδύνεψε.

Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό.

Δολοφονία στην Κω: Τα ερωτήματα και τα στοιχεία που θα «ξεκλειδώσουν» το έγκλημα

Το παζλ των στοιχείων της υπόθεσης της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω επιχειρούν να συνθέσουν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Τα στοιχεία που αναμένεται να «δείξουν» τον δολοφόνο είναι η εξέταση DNA στα νύχια της σορού της 27χρονης αλλά και το κινητό τηλέφωνο της Αναστάζια. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν η γυναίκα να πάλεψε με τον δράστη και γι’ αυτό να υπάρχει γενετικό υλικό του στα νύχια της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη δεν φαίνεται να ξυλοκοπήθηκε πριν από τον θάνατό της καθώς δεν έχουν εντοπιστεί κατάγματα ή άλλα τραύματα. Ακόμη, θολό παραμένει το σημείο εάν έπεσε θύμα βιασμού. Σημειώνεται ότι, η 27χρονη, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα πέθανε από ασφυξία, χωρίς ωστόσο να έχει απαντηθεί το πώς προκλήθηκε αυτή.

Το λερωμένο μπλουζάκι στο σπίτι του 32χρονου

Παράλληλα αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα αν υπάρχουν αποτυπώματα στις σακούλες με τις οποίες ήταν τυλιγμένη η σορός της 27χρονης αλλά και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από το σπίτι του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού αλλά και το δωμάτιο της Αναστάζια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, στο σπίτι του 32χρονου έχει βρεθεί ένα λευκό γυναικείο μπλουζάκι λερωμένο πιθανότατα με αίμα. Γι’ αυτό οι αστυνομικοί ερευνούν εάν είναι το ίδιο που φορούσε η 27χρονη το βράδυ της εξαφάνισης της. Τα υπόλοιπα ρούχα της γυναίκας δεν έχουν εντοπιστεί από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το Mega, η σορός της κοπέλας εντοπίστηκε με την ασημί τσάντα που είχε μαζί της χωρίς τα ρούχα της, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα.

Ψάχνουν την διαδρομή που ακολούθησε η 27χρονη

Σε αυτή την φάση οι αστυνομικοί επιχειρούν να συνθέσουν και το χρονοδιάγραμμα με τα γεγονότα εκείνης της ημέρας. Από αυτό το χρονοδιάγραμμα θα απαντηθεί πού και πότε δολοφονήθηκε η άτυχη Αναστάζια.

«Μέχρι τώρα έχουμε στοιχεία που δείχνουν ότι η 27χρονη πήγε στο σπίτι του κατηγορούμενου και από εκεί και πέρα χάνονται τα ίχνη της. Δυστυχώς τα ευρήματα από την σορό του θύματος και το σημείο απόκρυψής της ήταν λιγοστά λόγω του νερού και της πολυήμερης παραμονής στον χώρο»,  ανέφεραν στον ΑΝΤ1 αστυνομικές πηγές.

Απαντήσεις θα δώσουν και τα κινητά τηλέφωνα γι’ αυτό και οι αστυνομικοί ψάχνουν τα στίγματα των τηλεφώνων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, που υπάρχουν στην περιοχή. Στο μικροσκόπιο μπαίνει και το κινητό της 27χρονης το οποίο εντοπίστηκε σε ένα τρίτο σημείο. Δηλαδή δεν ήταν ούτε στο σπίτι του 32χρονου ούτε στο σημείο που βρέθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας. Το κινητό, σύμφωνα με το Mega, εντοπίστηκε αρκετές ημέρες νωρίτερα από πολίτη, ο οποίος πέταξε την κάρτα sim. Όταν ο άνθρωπος αυτός διαπίστωσε ότι μία γυναίκα ήταν αγνοούμενη έδωσε το περασμένο Σάββατο το κινητό τηλέφωνο στην αστυνομία. Τώρα οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι μπορούν να ανακτήσουν κρίσιμα στοιχεία που χρειάζονται από την συσκευή χωρίς την κάρτα sim.

Το μυστήριο με τον τόπο του εγκλήματος

Οι αστυνομικοί θα πρέπει να απαντήσουν εάν και πως η Αναστάζια βγήκε από το σπίτι του 32χρονου στο Μπαγκλαντές. Τόσο ο 32χρονος όσο και ο συγκάτοικος του υποστηρίζουν ότι η γυναίκα έφυγε ζωντανή από το σπίτι.

Στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας φαίνεται η 27χρονη να μπαίνει στο σπίτι ζωντανή μαζί με τον 32χρονο αλλά δεν υπάρχουν εικόνες που να την δείχνουν να βγαίνει από αυτό. «Υπάρχουν τυφλά σημεία από τα οποία θα μπορούσε να μεταφέρει κάποιος την κοπέλα νεκρή ή να την οδηγήσει σε άλλο σημείο ζωντανή και κατόπιν να γίνει εκεί ό,τι έγινε», είπε στον Alpha ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Το εγκαταλελειμμένο σπίτι

Την Τρίτη ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες σχετικά με ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι που είναι πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 27χρονη. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η 27χρονη ήταν πιθανό να δολοφονήθηκε σε αυτό το εγκαταλελειμμένο σπίτι και στη συνέχεια ο δολοφόνος την μετέφερε στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα.

Ωστόσο, πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πως τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών δεν θεωρούν αυτό το σενάριο ως το πιθανότερο.  Πρόκειται για ένα σπίτι το οποίο είχε ελεγχθεί αρχικά από κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια των ερευνών για την εξαφάνιση της 27χρονης.

Ωστόσο, ο «ρόλος» του σπιτιού δεν βρίσκεται στο «κάδρο» των ερευνών του Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση. Έμπειροι αξιωματικοί εκτιμούν πως ο ή οι δράστες δεν είχαν λόγο για να πάνε την 27χρονο στο συγκεκριμένο σπίτι. Εικάζουν πως επειδή ο 32χρονος (και ενδεχομένως και κάποιος συνεργός του) ήταν εργάτης γης, ενδεχομένως να απέκτησε πρόσβαση σε κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο και με αυτόν τον τρόπο να μετέφερε την 27χρονη στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή.

Όπως έγραψε από το enikos.gr, οι αρχές εκτιμούν ότι ο ή οι δράστες είχαν άμεση πρόσβαση σε αυτοκίνητο και έτσι κατάφεραν να βγάλουν το πτώμα από το πίσω μέρος του σπιτιού του 32χρονου, όπου υπάρχει έξοδος.

Ρέθυμνο: Καταδικάστηκαν σε ισόβια οι δύο Πακιστανοί που βίασαν 18χρονη τουρίστρια το 2022

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν δυο άνδρες πακιστανικής καταγωγής, οι οποίοι το καλοκαίρι του 2022 βίασαν μια 18χρονη, τότε, Βρετανίδα τουρίστρια, που βρισκόταν στο Ρέθυμνο για διακοπές.

Σύμφωνα με το goodnet.gr, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στους δύο ομοεθνείς. Παρά το γεγονός ότι ο 24χρονος και ο 27χρονος ομοεθνής του υποστήριξαν πως η ερωτική επαφή έγινε με την συναίνεση της κοπέλας, δικαστές και ένορκοι έκριναν πως πρέπει να καταδικαστούν και μάλιστα με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Η 19χρονη σήμερα κοπέλα, περιέγραψε στο δικαστήριο τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια των δύο ανδρών, υποστηρίζοντας πως εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά της, την ακινητοποίησαν και τη βίασαν την ώρα που η ίδια βρισκόταν στην ανατολική παραλία της πόλης του Ρεθύμνου και λίγη ώρα αφότου είχε αποχωρήσει ο φίλος της.

Σημειώνεται ότι η 19χρονη είχε καταγγείλει τον βιασμό και άμεσα οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη των δύο ανδρών.

Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι και κατά την σύλληψή τους είχαν ομολογήσει τις πράξεις τους, στην διάρκεια της απολογίας τους ισχυρίστηκαν πως οι ερωτικές πράξεις έγιναν με την συναίνεση της κοπέλας και πως οι ίδιοι σταμάτησαν κάθε ερωτικό άγγιγμα όταν εκείνη αρνήθηκε να συνεχιστεί.

Τραγωδία στη Μαγνησία: 64χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος

Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 64χρονος άνδρας στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο 64χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος σε χωριό του Δήμου Ρ. Φεραίου σήμερα το απόγευμα. Ο αυτόχειρας εντοπίστηκε από φίλο του σε αποθήκη πίσω από το σπίτι του. Η σορός του 64χρονου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 64χρονος ήταν συνταξιούχος, οικογενειάρχης και πατέρας μεγάλων σε ηλικία παιδιών.

Η Αστυνομία αποδίδει τον θάνατο σε αυτοκτονία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν άφησε σημείωμα που να εξηγεί την πράξη του.

Εύβοια: Καταγγελία για κακοποίηση σκύλου – Τον έδεσαν και τον παράτησαν

Ακόμη ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου, αυτή τη φορά στην στην Εύβοια, βλέπει το φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία.

Σύμφωνα με το evima.gr, υπήρξε καταγγελία ότι ένας σκύλος βρίσκεται δεμένος μέσα σε ξερόχορτα από την Τρίτη 20 Ιουνίου στην περιοχή της Χαραυγής στη Χαλκίδα.

Ο άνθρωπος που έκανε την καταγγελία ανέφερε πως το ζωάκι ενδεχομένως είτε να χάθηκε είτε να το έκλεψαν και κάποιοι επιτήδειοι το έχουν παρατήσει δεμένο στο συγκεκριμένο σημείο για τουλάχιστον ένα 24ωρο.

Τραγωδία στη Λαμία: Πέθανε βρέφος 10 μηνών

Τραγωδία στη Λαμία καθώς πέθανε ένα βρέφος 10 μηνών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας LamiaReport, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας στις 14:30’ το μεσημέρι της Τετάρτης (21/6) από τους γονείς του, που είναι αλλοδαποί και εργάζονται στη χώρα μας.

Εκεί, οι γιατροί της Παιδιατρικής αλλά και της ΜΕΘ, έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να το κρατήσουν στη ζωή, εφαρμόζοντας τεχνικές ΚΑΡΠΑ και προχωρώντας σε διασωλήνωση. Δυστυχώς όμως, παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια, δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Για το τραγικό συμβάν ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. που παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ