Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

Σεισμός μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καρπάθου.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 68 χλμ νοτιοανατολικά της Καρπάθου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 6,7 χλμ.

Hellenic Train: Τα δρομολόγια του Προαστιακού Πατρών που θα πραγματοποιηθούν με λεωφορείο την Κυριακή

Τα δρομολόγια της γραμμής Άγιος Ανδρέας – Καμίνια – Κάτω Αχαϊά – Καμίνια – Άγιος Ανδρέας του Προαστιακού Πατρών σήμερα Κυριακή 11 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν με 1 λεωφορείο της Hellenic Train ανά κατεύθυνση με όλες τις ενδιάμεσες σταθμεύσεις:

Άγιος Ανδρέας – Καμίνια – Κάτω Αχαΐα

11350 (‘Αγιος Ανδρέας – Κάτω Αχαΐα) με ώρα αναχώρησης 06:28,
11352 (‘Αγιος Ανδρέας – Καμίνια) με ώρα αναχώρησης 07:32,
11354 (‘Αγιος Ανδρέας – Κάτω Αχαΐα) με ώρα αναχώρησης 08:28,
11356 (‘Αγιος Ανδρέας – Καμίνια) με ώρα αναχώρησης 09:32,
11358 (‘Αγιος Ανδρέας – Κάτω Αχαΐα) με ώρα αναχώρησης 10:28,
12350 (‘Αγιος Ανδρέας – Καμίνια) με ώρα αναχώρησης 11:32,
12352 (‘Αγιος Ανδρέας – Καμίνια) με ώρα αναχώρησης 12:28,
12354 (‘Αγιος Ανδρέας – Καμίνια) με ώρα αναχώρησης 13:32,
12356 (‘Αγιος Ανδρέας-Κάτω Αχαΐα) με ώρα αναχώρησης 14:28
12358 (‘Αγιος Ανδρέας – Καμίνια) με ώρα αναχώρησης 15:32
13350 (‘Αγιος Ανδρέας – Κάτω Αχαΐα) με ώρα αναχώρησης 16:28,
13352 (‘Αγιος Ανδρέας – Καμίνια) με ώρα αναχώρησης 17:32

Κάτω Αχαΐα – Καμίνια – Άγιος Ανδρέας

11351 (Κάτω Αχαΐα – Άγιος Ανδρέας) με ώρα αναχώρησης 07:00,
11353 (Καμίνια – Άγιος Ανδρέας) με ώρα αναχώρησης 08:04,
11355 (Κάτω Αχαΐα – Άγιος Ανδρέας) με ώρα αναχώρησης 09:00,
11357 (Καμίνια – Άγιος Ανδρέας) με ώρα αναχώρησης 10:04,
11359 (Κάτω Αχαΐα -‘Αγιος Ανδρέας) με ώρα αναχώρησης 11:00,
12351 (Καμίνια – Άγιος Ανδρέας) με ώρα αναχώρησης 12:04,
12353 (Κάτω Αχαϊα -‘Αγιος Ανδρέας) με ώρα αναχώρησης 13:00,
12355 (Καμίνια-‘Αγιος Ανδρέας) με ώρα αναχώρησης 14:04,
12357 (Κάτω Αχαϊα-‘Αγιος Ανδρέας) με ώρα αναχώρησης 15:00
12359 (Καμίνια- ‘Αγιος Ανδρέας) με ώρα αναχώρησης 16:04,
13351 (Κάτω Αχαϊα-‘Αγιος Ανδρέας) με ώρα αναχώρησης 17:00,
13353 (Καμίνια- ‘Αγιος Ανδρέας) με ώρα αναχώρησης 18:04.

Αναμένονται καθυστερήσεις.

Καλλιθέα: Αίσιο τέλος για την 41χρονη που αγνοείτο από τις 24 Μαΐου

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 41χρονη με καταγωγή από τη Μολδαβία που είχε εξαφανιστεί στις 24 Μαΐου από την Καλλιθέα.

Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», η Μαρία Μοκάνου, 41 ετών, από τη Μολδαβία βρέθηκε το Σάββατο, 10 Ιουνίου, 17 ημέρες αφότου είχαν χαθεί τα ίχνη της .

Έτσι, λοιπόν, η περιπέτεια της Μαρίας έληξε, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν.

Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

«Χάρη στην άμεση ενεργοποίηση και αποτελεσματικότητα του Missing Alert η Μοκάνου Μαρία βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία της. Συγκεκριμένα, ευαισθητοποιημένη γυναίκα την εντόπισε χθες (σ.σ. 09.06.2023) στην περιοχή του Πειραιά και ακολούθως μεταφέρθηκε με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ στο πλησιέστερο Νοσοκομείο για να λάβει την φροντίδα που χρειάζεται. Η γυναίκα που την εντόπισε μας ενημέρωσε σήμερα (σ.σ. 10.06.2023) καθώς αναγνώρισε την αγνοούμενη από το Missing Alert».

Τροχαίο στην Ηλεία: Μηχανή εξετράπη της πορείας της στο Θολό – Νεκρός ο 19χρονος οδηγός – ΦΩΤΟ

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 10 Ιουνίου στην Ηλεία.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, ένας 19χρονος από την Κυπαρισσία έχασε τη ζωή του το απόγευμα του Σαββάτου λίγο μετά τις 17:00, σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας στο ύψος του Θολού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 19χρονος επέστρεφε προς την Κυπαρισσία από την περιοχή της Ζαχάρως όταν υπό συνθήκες έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε με αποτέλεσμα η μηχανή να βρεθεί πάνω στις μεταλλικές μπάρες στην άκρη του δρόμου.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πύργου.

Θεσσαλονίκη: Απέτυχε η προσπάθεια εξαπάτησης ηλικιωμένης – Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες

Με σκοπό να της αποσπάσει χρήματα ένας 39χρονος άνδρας στη Θεσσαλονίκη επιχείρησε να εξαπατήσει ηλικιωμένη γυναίκα, όμως η προσπάθεια του έπεσε στο κενό.

Συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 2021, στην περιοχή της Καλαμαριάς, όταν ο 39χρονος με αυτοκίνητο που του παραχωρήθηκε από έναν 43χρονο, επιβίβασε τη γυναίκα, ηλικίας 74 ετών, προκειμένου να την μεταφέρει στην οικία της. Εκείνη δέχθηκε να επιβιβαστεί στο όχημα, αν και δεν τον γνώριζε, καθώς ο δράστης της συστήθηκε ως γνωστός συγγενικού της προσώπου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής με πρόφαση την επιστροφή χρημάτων από την εφορία στο συγγενικό της πρόσωπο, προσπάθησε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ.

Η γυναίκα αρνήθηκε να καταβάλει το ποσό και ζήτησε να αποβιβαστεί από το όχημα, όμως ο 39χρονος συνέχισε να την κρατάει στο όχημα τουλάχιστον δύο ώρες, με σκοπό να του παραδώσει τα χρήματα. Οι προσπάθειες του δεν ευοδώθηκαν και τελικά την αποβίβασε σε σημείο της πόλης. Σε βάρος του 39χρόνου και του 43χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, αδικήματα της αρπαγής, απόπειρας απάτης και απλής συνέργειας σε απόπειρα απάτης. Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πάτρα: Καταγγελία για ιερέα που έκανε «ξόρκια» σε ψυχικά ασθενείς και έδινε ιατρικές συμβουλές

Μια απίστευτη ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, στην οποία ένας ιερέας στη Πάτρα ασχολείται με… ξόρκια και δίνει ιατρικές συμβουλές.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο ιερέας που είναι από τους πλέον γνωστούς στην περιοχή δίνει μέχρι και ψυχιατρικές συμβουλές αλλά και «αγωγή» για κάθε ασθενή, που απελπισμένος φθάνει στο κατώφλι του ναού που ιερουργεί. Δεν είναι λίγοι οι γονείς, που βλέποντας ότι το παιδί τους πάσχει από κάποιο ψυχιατρικό νόσημα, απευθύνονται «απελπισμένοι» στον παππά, έχοντας ακούσει πως αυτός έχει τη «λύση»!

Σύμφωνα με μαρτυρία,  ο πατέρας  32χρονης γυναίκας που πάσχει από κατάθλιψη,  μην αντέχοντας να βλέπει την κόρη του σε τέτοια κατάσταση κι ενώ ήδη λάμβανε αγωγή από ψυχίατρο, την πήγε στον ιερέα. Αυτός τη «διάβασε» και στη συνέχεια της είπε να κάνει κάποια ειδική δίαιτα (κάτι σαν νηστεία) και ότι αυτό θα τη βοηθούσε! Ο ρασοφόρος χαρακτήρισε αυτό που είχε η νεαρή γυναίκα ως… «δαιμόνιο» και μάλιστα τής έκανε κάτι σαν… εξορκισμό! Σε ερώτηση  αν της ζήτησε χρήματα, ήταν κατηγορηματική πως «όχι», αν και ο πατέρας της αυτόβουλα άφησε «κάτι» για την Εκκλησία. Ομως ο ιερέας δεν ζητούσε χρήματα.

«Το δαιμόνιο του παππά» δεν έφυγε! Κινδύνευσα να πεθάνω. Θα μπορούσα να είχα οδηγηθεί και στην αυτοκτονία», δήλωσε η 32χρονη και πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τον πατέρα της, ενώ άμεσα επισκέφθηκαν εκ νέου τον ψυχίατρό της, ο οποίος έπαθε «σοκ» στο άκουσμα ότι ιερέας «παίζει» με την υγεία ψυχιατρικά ασθενών, επικαλούμενος… δαιμόνια!

Η γυναίκα άρχισε πάλι την αγωγή της και πλέον βρίσκεται σε κατάσταση «ισορροπίας».

Athens Pride 2023: Με κεντρικό σύνθημα «Μία φορά κι έναν καιρό» πραγματοποιήθηκε η παρέλαση

Ένα πολύχρωμο ποτάμι κατέκλυσε σήμερα τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας στο πλαίσιο του φετινού Athens Pride, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοτζιά.

Με κεντρικό σύνθημα «Μία φορά κι έναν καιρό» πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στην Πλατεία Κοτζιά κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου για να συμμετάσχει στις δράσεις και εκδηλώσεις του Athens Pride. Λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα ξεκίνησε η παρέλαση από την Πλατεία Κοτζιά υπό τους ήχους τυμπάνων και μουσικής και με τη συμμετοχή αρμάτων και ΛΟΑΤΚΙ συλλογικοτήτων και οργανώσεων. Τα άτομα που συμμετείχαν κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Πλατεία Κοτζιά στέλνοντας για ακόμη μία χρονιά ηχηρό μήνυμα ενάντια στις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, ενώ στο κέντρο της πορείας/παρέλασης δέσποζε μια μεγάλη σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

«Μια φορά κι έναν καιρό… δε φοβόμουν. Δε φοβόμουν να υπάρξω, να χαρώ, να ζήσω. Δεν φοβόμουν να είμαι εγώ».

Όπως πάντα, το συγκεκριμένο παραμύθι διαβάζεται μέσα σε κλειστές ντουλάπες, γράφεται σε κρυμμένα ημερολόγια και εκμυστηρεύεται στο πουθενά… μέχρι τώρα. Γιατί τώρα… Τέλος τα παραμύθια.

Στις 10 Ιουνίου θα βγούμε στον δρόμο όπως κάθε χρονιά, για να γιορτάσουμε, να θυμηθούμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας οφείλεται:

Για να έχουμε τις οικογένειές μας στο φως,

για να αγαπάμε ελεύθερα, χωρίς ντροπή,

για να μας ανήκουν τα σώματά μας,

για να αποφασίζουμε εμείς για εμάς,

για να μην δολοφονούμαστε στους δρόμους,

για να μη φοβόμαστε για τη ζωή μας,

για να μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας…

«Μια φορά κι έναν καιρό… διεκδίκησα και πέτυχα», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Έντονη ήταν και η πολιτική παρουσία καθώς, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν στην πλατεία Κοτζιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με στελέχη του κόμματος, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ Ειρήνη Αγαπηδάκη και άλλα στελέχη του κόμματος, από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Παύλος Χρηστίδης. Επίσης, το παρών έδωσαν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης και επικεφαλής διπλωματικών αντιπροσωπειών στην Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ακολουθούν συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών. Ειδικότερα συμμετέχουν: η ραπ μουσικός Mi55t, η κωμικός Χρύσα Κατσαρίνη για ένα stand-up show, ο Σπύρος γραμμένος, η Μπέσσυ Αργυράκη, και τέλος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου η οποία πραγματοποιεί την κεντρική συναυλία της βραδιάς.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Δείτε φωτογραφίες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ