Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

ΕΛΑΣ: Δεκατρείς συλλήψεις σε μεγάλη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου»

Σε 13 συλλήψεις προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σε ειδική επιχείρηση με σκοπό την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου», που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 25 και 26 Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή, εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές σε σπίτια και κτίρια, ενώ στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνονται τουλάχιστον ακόμη 3 άτομα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ:

  • Συνελήφθη ένας αλλοδαπός και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δύο ατόμων για συμμετοχή τους σε ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2023 στην Καλλιθέα.
  • Συνελήφθη μια αλλοδαπή, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, η αλλοδαπή προέβαινε σε κλοπές αντικειμένων και χρημάτων από την οικία στην οποία εργαζόταν. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της καθώς και στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: χρυσή καρφίτσα, χρυσίζον γυναικείο ρολόι χειρός, χρυσίζουσα αλυσίδα λαιμού με χρυσίζον μενταγιόν και 370 ευρώ.

  • Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά, όπλα, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:10 μαχαίρια τύπου σουγιά, μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, 2 μεταλλικές κλειδαριές, πλήθος κλειδιών οικιών και κλειδί οχήματος, κινητό τηλέφωνο, 28 ρολόγια χειρός και τσέπης, 7 σπαθιά, 3.885 ευρώ, 20 συλλεκτικά νομίσματα καθώς και συλλογή με νομίσματα.

  • Σύλληψη αλλοδαπού και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου, για συμμετοχή τους σε ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος ανηλίκων στις 15/05/2023 στην Αθήνα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες Παρασκευής (26/05/2023) στο σπίτι του αλλοδαπού, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι τύπου σουγιά και ως εκ τούτου συνελήφθη.

  • Σύλληψη 9 ατόμων για -κατά περίπτωση αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

Ειδικότερα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων σχετικά με άτομα που αποκρύπτουν όπλα και κλοπιμαία σε οικίες καθώς και άτομο που εμπλέκεται σε υπόθεση πώλησης ποσοτήτων χαλκού, συνελήφθησαν εννιά άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για -κατά περίπτωση αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τον Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:3 κινητά τηλέφωνα, 9 ρολόγια χειρός, 20 πακέτα τσιγάρα χωρίς φορολογική ετικέτα, στρατιωτικού τύπου μαχαίρι, 3 αναδιπλούμενα μαχαίρια τύπου πεταλούδα, 3 κινητά τηλέφωνα, συνολική ποσότητα χαλκού βάρους 226 κιλών, πλαστικό κιβώτιο περιέχων χαλκό και κόφτης/σκύλα (αντικείμενο που χρησιμοποιείται προς την αποκοπή καλωδίων).

αστυνομία

 

Τέλος, σχηματίστηκαν πέντε δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος εννιά ατόμων για -κατά περίπτωση διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κλοπή καθώς και συμμορία που διαπράττει τετελεσμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με επιδίωξη οικονομικού οφέλους και συγκεκριμένα τον πορισμό εισοδήματος τους, ενώ εξιχνιάστηκαν εννιά περιπτώσεις κλοπών από οικίες και κτίρια.

Ειδικότερα πρόκειται για:

  • Aλλοδαπό, ο οποίος όπως προέκυψε από την έρευνα, το Φεβρουάριο του 2023, διέπραξε δύο κλοπές στην Κυψέλη,
  • Aλλοδαπό, ο οποίος το Φεβρουάριο του 2023, διέπραξε κλοπή στην Καισαριανή,
  • Έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2022, διέπραξε κλοπή στην Καλλιθέα,
  • Πέντε άτομα, οι οποίοι το διάστημα από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο του 2019 διέπραξαν τέσσερις κλοπές σε Αμπελόκηπους, Κυψέλη, Κολωνό και Εξάρχεια καθώς και
  • Aλλοδαπό, ο οποίος τον Μάρτιο του 2023, διέπραξε κλοπή στην Αθήνα.

Τροχαίο στην Ηλεία: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο – ΦΩΤΟ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην Ηλεία, λίγο πριν την είσοδο της Ζαχάρως, το βράδυ της Πέμπτης (25/05).

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, όλα συνέβησαν όταν το αυτοκίνητό συγκρούστηκε με αγριογούρουνο, το οποίο ξαφνικά «πετάχτηκε» στο δρόμο από χωράφι. Η οδηγός του οχήματος είναι κάτοικος Νέου Ψυχικού Αττικής και γυρνούσε από την Καλαμάτα μαζί με ένα φιλικό της πρόσωπο, όταν έλαβε χώρα το ατυχές συμβάν.

Όπως αναφέρει η ίδια, οι ζημιές στο όχημα ήταν μεγάλες, με αποτέλεσμα να μην έχει καθόλου φώτα, ούτε καν alarm με τον κίνδυνο σοβαρού τροχαίου ατυχήματος να ελλοχεύει, καθώς το αυτοκίνητό της βρισκόταν για αρκετή ώρα ακινητοποιημένο σε σκοτεινό δρόμο, από τον οποίο περνούσαν ακόμη οχήματα.

Η οδηγός, μάλιστα, κάλεσε το αστυνομικό τμήμα Ζαχάρως και ζήτησε να τους στείλουν περιπολικό προς βοήθεια, όμως η απάντηση του υπαλλήλου ήταν ότι «έχω μεν τρία περιπολικά, αλλά είμαι μόνος μου και δεν μπορώ να στείλω κάποιο».

Μετά από περίπου 15 λεπτά, ξανακάλεσε στο αστυνομικό τμήμα Ζαχάρως και τελικά ο υπάλληλος απάντησε ότι θα τους στείλει περιπολικό από την Αρχαία Ολυμπία, το οποίο κατέφθασε στον τόπο του ατυχήματος, μετά από αρκετή ώρα.

Τι ανέφερε η καταγγέλλουσα

Μάλιστα η οδηγός μίλησε στην εφημ. «Πατρίς» για το συμβάν τονίζοντας: «Χθες το βράδυ γυρνώντας από Καλαμάτα, 700 μέτρα περίπου έξω από την Ζαχάρω, είχα ένα τροχαίο με το αυτοκίνητο μου, μια BMW 346. Πήγαινα με 80 χλμ σε ένα σκοτεινό δρόμο χωρίς φώτα και μου πετάχτηκε ένα μεγάλο αγριογούρουνο από ένα χωράφι. Το ζώο έσκασε πάνω στο αυτοκίνητο, που έχει πολύ μεγάλη ζημιά στο μπροστινό μέρος, ούτε τα alarm δεν λειτουργούσαν, αλλά ευτυχώς εγώ και ένας άλλος άνθρωπος που ήταν μαζί μου δεν πάθαμε κάτι. Απλά τρομάξαμε πολύ»

«Πήρα αμέσως την αστυνομία και ζήτησα βοήθεια, επειδή περνούσαν μηχανάκια και μας έλεγαν ότι επειδή είναι σκοτάδι και δεν έχει φώτα το αυτοκίνητο, μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα. Για να μην έχουμε λοιπόν κάποιο ατύχημα, βγήκαμε στις δυο μεριές της εθνικής για να μας βλέπουν και να μην χτυπήσει κάποιο όχημα πάνω στο αυτοκίνητό μου. Όταν πήραμε το αστυνομικό τμήμα της Ζαχάρως, που ήταν το πρώτο που κάναμε, μας είπε ο υπάλληλος ότι «έχω τρία περιπολικά, αλλά είμαι μόνος μου και δεν μπορώ να στείλω κάποιον», πρόσθεσε.

«Πήραμε και πάλι μετά από 15 λεπτά και τονίσαμε ότι τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα, γιατί μπορεί να κάναμε σήματα στο δρόμο, αλλά πολλοί δεν μείωναν ταχύτητα. Υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για κάποιο ατύχημα. Αυτό που μας είπε είναι ότι το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να στείλει ένα περιπολικό από την Αρχαία Ολυμπία, που ήρθε, αλλά μετά από πολύ ώρα. Αυτό που καταγγέλλω, είναι ότι δεν έστειλαν ούτε ένα συμβατικό όχημα για να μας ρίξει φως και να μην έχουμε κάποιο ατύχημα. Τέτοια αντιμετώπιση δεν την έχω ξαναζήσει», ανέφερε τέλος η καταγγέλλουσα.

Αγίου Πνεύματος: «Βουλιάζουν» οι δημοφιλείς προορισμοί ενόψει του τριημέρου

Το 90% φαίνεται να αγγίζει η πληρότητα στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρα μας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Συγκεκριμένα, οι δημοφιλείς προορισμοί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να «βουλιάξουν» στη χώρα μας , ωστόσο, υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα σε ορισμένα καταλύματα για όσους σκοπεύουν να κάνουν κράτηση τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, πρόκειται για ένα «καλοκαιρινό» τριήμερο με υψηλές πληρότητες με τον κόσμο να φαίνεται πρόθυμος να κινηθεί οδικώς και στην Ηπειρωτική χώρα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει για τα νησιά τα οποία έχουν ήδη «γεμίσει» από τουρίστες , ενώ στους περισσότερους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρα η πληρότητα αγγίζει το 90%.

«Οι κρατήσεις είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμη αρκετά κενά κρεβάτια σε όλες τις κατηγορίες», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Μανώλης Τσακαλάκης.

Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στη Ρόδο – Από τύχη δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός – ΦΩΤΟ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (27/05) στη Ρόδο, όταν τέσσερα οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες rodiaki.gr, τέσσερα οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην επαρχιακή οδό Τσαΐρι- Αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα ένα από αυτά να «καβαλήσει» τις μπάρες ασφαλείας στη δεξιά πλευρά του δρόμου και τα υπόλοιπα τρία να υποστούν υλικές ζημιές.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, από τη σύγκρουση ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί οδηγών και επιβαινόντων στα οχήματα, αλλά στο νοσοκομείο της Ρόδου μεταφέρθηκε προληπτικά ένα άτομο.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Τροχαίας Ρόδου, κλιμάκιο εταιρείας οδικής βοήθεια , καθώς επίσης και το ειδικό αυτοκίνητο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που επιτηρεί τους δρόμους με ειδική φωτεινή σήμανση για τους διερχόμενους οδηγούς.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνά η τροχαία Ρόδου

Άγρια συμπλοκή στη Θεσσαλονίκη – Στο νοσοκομείο 15χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής(26/05) στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thesstoday.gr όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ, όταν για άγνωστο λόγο ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε έναν 15χρονο στη Λεωφόρο Νίκης χτυπώντας τον στο κεφάλι.

΄Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καθώς και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου μάλιστα άνοιξαν και «γέφυρα ζωής» προκειμένου να διακομιστεί το ανήλικο θύμα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», καθώς από τα χτυπήματα φέρει κάκωση στο κεφάλι.

Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ διενεργούν έρευνες για το περιστατικό.

Τραγωδία στην Ξάνθη: «Πέθανε ακαριαία η 6χρονη, είχε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις», λέει ιατροδικαστής

Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης η είδηση του θανάτου ενός κοριτσιού μόλις έξι ετών, το οποίο έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο την ώρα που έπαιζε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, το κορίτσι υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και όταν έφθασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη αργά.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν στο χωριό Δροσερό Ξάνθης στις εννιά το βράδυ της Παρασκευής (26/5). Το κοριτσάκι έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του, όταν ξαφνικά το τοιχίο που χώριζε τη μία αυλή με την άλλη διπλανού σπιτιού υποχώρησε και τσιμεντόλιθος έπεσε με δύναμη πάνω στο παιδί που βρισκόταν ακριβώς δίπλα.

Στην αυλή, μάλιστα, βρισκόταν εκείνη τη στιγμή ο παππούς που φώναξε έντρομος τους γονείς του παιδιού οι οποίοι μετέφεραν το κοριτσάκι στο νοσοκομείο, όμως ήταν αργά, καθώς το παιδί ήταν ήδη νεκρό όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Τα αίτια θανάτου της 6χρονης

Όπως περιέγραψε ο Ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης, ο θάνατος του ήταν ακαριαίος με αιτία τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

«Ήταν απίθανο περιστατικό. Αποκλείστηκε αμέσως η εγκληματική ενέργεια. Αποκόλλησε ένα κομμάτι μαζί με τσιμεντόλιθο, ήταν ολόκληρο κομμάτι. Αιτία θανάτου είναι οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ακαριαίος θάνατος εκεί επί τοπου», δήλωσε ο ιατροδικαστής.

Η αστυνομία διερευνά τώρα πώς υποχώρησε το τοιχίο καταπλακώνοντας τo κοριτσάκι που έπαιζε αμέριμνο.

Τραγικά πρόσωπα οι γονείς του παιδιού που δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

Πάτρα: Αποζημιώθηκε με 300.000 ευρώ ο 20χρονος που έχασε την όραση του από βεγγαλικά του καρναβαλιού

Με το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ θα αποζημιωθεί ο 20χρονος που έχασε την όραση του κατά 90% στο αριστερό του μάτι όταν χτυπήθηκε από βεγγαλικά στην έναρξη του καρναβαλιού στην Πάτρα.

Το περιστατικό συνέβη το 2014 κατά την τελετή έναρξης του καρναβαλιού όταν ο άνδρας ήταν τότε 11 ετών. Ένα θραύσμα από βεγγαλικά τον χτύπησε στο αριστερό μάτι και χρειάστηκε να νοσηλευθεί. Τελικά οι γιατροί δεν κατάφεραν να διασώσουν την όραση του.

Η οικογένεια του κατέφυγε στα δικαστήρια κατά του Δήμου Πατρέων. Σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο επιδίκασε στην οικογένεια του 20χρονου 170.000 ευρώ. Τελικά στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο το ύψος της αποζημίωσης ανήλθε στα 400.000 ευρώ.

Μετά από συμβιβασμό της οικογένειας με τη δημοτική αρχή, επήλθε συμφωνία για επίδοση 300.000 ευρώ, σε τρεις δόσεις και έχει ήδη καταβληθεί η πρώτη ύψους 100.000 ευρώ.

Γυναίκα περιγράφει πώς πήγε να πέσει θύμα βιασμού στην εργασία της: «Δεν μου έβγαινε η φωνή»

«Χρειάστηκε να τον απωθήσω 3 φορές για να καταλάβει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συναινέσω. Δεν μου έβγαινε η φωνή για να φωνάξω, απλά τον έσπρωχνα».

Αυτό εξομολογήθηκε στην ΕΡΤ η Τιάνα για την απόπειρα βιασμού που δέχθηκε στον χώρο εργασίας της. Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης έναν χρόνο πριν προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας. Σήμερα βρήκε δικαίωση.

Για 13 χρόνια η Τιάνα είχε κρατήσει την υπόθεση κρυφή. «Τα θύματα τον πρώτο καιρό έχουν να διαχειριστούν όλο αυτό που τους έχει συμβεί. Να συνειδητοποιήσουν για ποιο λόγο. Συνήθως ενοχοποιούν τον εαυτό τους», δηλώνει η ψυχολόγους Στέλλα Αργυρίου.

Τα στοιχεία για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας είναι ενδεικτικά. Από το 2021 τα καταγγελλόμενα περιστατικά διπλασιάστηκαν καθώς έπαιξε σημαντικό ρόλο το κίνημα me too, για την δημοσιοποίηση υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ