Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Τραγωδία στην Εύβοια: 87χρονος από τη Νέα Αρτάκη ξεψύχησε ενώ έκανε μπάνιο στη θάλασσα

Ένας 87χρονος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα στην θάλασσα στην θέση «Μαυρομάτη» στην Νέα Αρτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviathema.gr, ο άτυχος ηλικιωμένος βρέθηκε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Μαϊου, στο σημείο για μπάνιο, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες έχασε τις αισθήσεις του ενώ βρισκόταν μέσα στην Θάλασσα.

Περαστικοί εντόπισαν τον αναίσθητο άνδρα και ειδοποίησαν σοκαρισμένοι το ΕΚΑΒ. Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν εθελοντές της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Εύβοιας όπου μαζί με τους διασώστες του ασθενοφόρου προσπάθησαν να επαναφέρουν τον 87χρονο.

Ο άντρας μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας βρίσκονται στο σημείο ώστε να προχωρήσουν στην συλλογή στοιχείων για να σχηματισθεί η απαιτούμενη δικογραφία.

Βόλος-Χρήστος Τρικαλινός: «Τον βρήκαν νεκρό στην καρέκλα»

Νεκρό στην καρέκλα του γραφείου του, βρήκαν τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό Βόλου, Χρήστο Τρικαλινό. Η είδηση του θανάτου του Χρήστου Τρικαλινού σε ηλικία 77 ετών έχει σκορπίσει την θλίψη στην οικογένεια, τους οικείους του, την τοπική κοινωνία αλλά και στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έγινε γνωστό, οι συγγενείς του τον αναζητούσαν επί τρεις ημέρες και δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Σήμερα, παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού του και τον εντόπισαν νεκρό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καθηγητής πανεπιστημίου, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

«Ίσως έπαιξε ρόλο η στεναχώρια από το αποτέλεσμα»

Το πώς εντοπίστηκε νεκρός ο Χρήστος Τρικαλινός περιέγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

«Τον βρήκε ένας σύντροφος από την οργάνωση, μπήκε μέσα στο σπίτι και τον βρήκε στην καρέκλα ενώ είχε πεθάνει. Ήταν μεγάλος σε ηλικία, είχε κάποια προβλήματα υγείας εξ’ όσων γνωρίζω. Τις τελευταίες μέρες η αλήθεια είναι ότι δεν τον βλέπαμε και πάρα πολύ καλά. Ίσως έπαιξε ρόλο και η στεναχώρια από το αποτέλεσμα. Σίγουρα στεναχωρήθηκε πάρα πολύ με το αποτέλεσμα της Κυριακής», είπε αρχικά ο κ. Μεϊκόπουλος.

«Μιλήσαμε, ήταν χάλια. Ο Τρικαλινός τι ήταν; Μια ζωή συστράτευση με την επιστήμη και την Αριστερά, αυτό ήταν ο Χρήστος. Επιστήμονας διαπρεπής με αναγνωρισμένο έργο στο εξωτερικό, διεθνές το κύρος του», δήλωσε στην εκπομπή LiveNews.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχετική ανακοίνωση, από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν τα εξής:

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Χρήστο Τρικαλινό, πανεπιστημιακό δάσκαλο και Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Αλμυρό Βόλου.

Ο Χρήστος Τρικαλινός υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα. Η ακαδημαϊκή του προσφορά στον τομέα της Φυσικής έχαιρε ευρείας αναγνώρισης, ενώ συμμετείχε και στη συγγραφή του εκπαιδευτικού πακέτου για την Φυσική Γενικής Παιδείας Α΄ και Β΄ Λυκείου.

Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ποιος ήταν ο Χρήστος Τρικαλινός

Γεννήθηκε το 1946 στον Βόλο και έζησε στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Σπούδασε Φυσική στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Από το 1981 έως το 2013 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την περίοδο 1981 – 2006 στο Τμήμα Φυσικής και την περίοδο 2006 – 2013 στο Τμήμα Μεθοδολογίας και Ιστορίας των Επιστημών. Πέρασε από όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες, από Επιμελητής έως Καθηγητής. Δημοσίευσε πολλά επιστημονικά άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Έχει γράψει το βιβλίο «Μοριακή Φυσική – Θερμοδυναμική» και από κοινού με τον Παύλο Ιωάννου τα βιβλία «Ασκήσεις Φυσικής – Μηχανική» και «Ασκήσεις Φυσικής – Ηλεκτρομαγνητισμός».

Συμμετείχε επίσης στη συγγραφή εκπαιδευτικού πακέτου για την Φυσική Γενικής Παιδείας Α΄ και Β΄ Λυκείου. Συνταξιοδοτήθηκε το 2013. Από το 2014 ήταν Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, πρώην πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ ΑΕΙ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού).

Τραγωδία στην Κερατέα: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε πατέρα δύο παιδιών

Ένας πατέρας δύο παιδιών έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή της Κερατέας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Star, όλα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης. Ο άτυχος άνδρας οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα του στη Λεωφόρο Λαυρίου. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός ξεκίνησε όταν άναψε ο πράσινος σηματοδότης και επιχείρησε να στρίψει αριστερά, στη διασταύρωση για Βρωμοπούσι.

Τότε, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου ο οποίος κινούταν από την άλλη πλευρά του δρόμου, τον χτύπησε με μεγάλη δύναμη. Όμως αντί να σταματήσει, ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Ένας άλλος οδηγός που βρισκόταν από πίσω, είδε το τροχαίο και ακολούθησε τον οδηγός που εγκατέλειψε τον μοτοσικλετιστή και προσπάθησε να τον σταματήσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ωστόσο, κατέγραψε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία αναζήτησε τον οδηγό. Τελικά ο ίδιος λίγη ώρα αργότερα πήγε στην αστυνομία μαζί με τον αδελφό του και παραδόθηκε.

Βαρβάκειος: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της δολοφονίας της 60χρονης – Ομολόγησε ο 42χρονος πρώην σύντροφός της

Ένας 42χρονος είναι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο δράστης της ανθρωποκτονίας 60χρονης60χρονης γυναίκας, η οποία βρέθηκε την Τρίτη (23/5) νεκρή στην πλατεία απέναντι από την Βαρβάκειο αγορά. Την υπόθεση εξιχνίασε το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας στην κατοχή του αναδιπλούμενο μαχαίρι και δύο λάμες. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου ομολόγησε ότι αυτός τραυμάτισε θανάσιμα με αλλεπάλληλες μαχαιριές την άτυχη γυναίκα.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, για την διαλεύκανση της υπόθεσης προηγήθηκε δακτυλοσκοπική διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του θύματος, τα οποία, στο αρχικό στάδιο των ερευνών ήταν άγνωστα. Ακολούθησε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών και προανακριτικών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων προέκυψε η εμπλοκή του 42χρονου στην ανθρωποκτονία.

Σημειώνεται επίσης, ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε ο κατηγορούμενος κατά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας. Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

Τι υποστήριξε ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ από πηγές της ΕΛΑΣ, ο 42χρονος ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε σχέση παλαιότερα με το θύμα, ενώ λίγο πριν από την δολοφονία έκαναν μαζί χρήση ναρκωτικών. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης υποστήριξε ακόμα, ότι σε κάποια στιγμή τσακώθηκαν, η 60χρονη του επιτέθηκε και τότε εκείνος άρπαξε ένα μαχαίρι από τα χέρια της και την τραυμάτισε θανάσιμα. Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή. Επίσης ισχυρίστηκε πως την τσάντα και το κινητό της άτυχης γυναίκας, δεν τα πήρε εκείνος.

«Αυτή μου επιτέθηκε με μαχαίρι… Την τσάντα δεν την πήρα εγώ. Κάποιος άλλος που πήγε την πήρε την τσάντα και το κινητό της» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Βαρβάκειος έγκλημα

Μυστήριο στη Χαλκιδική: Άγνωστη τηλεφώνησε σε γυμνάσιο προσποιούμενη τη μητέρα μαθήτριας

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Μαΐου σε γυμνάσιο στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, άγνωστη κάλεσε χθες περίπου στις 13:20 στο γυμνάσιο Νικήτης στη Χαλκιδική και προσποιούμενη την μητέρα 14χρονης μαθήτριας ζήτησε να μιλήσει μαζί της.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ανήλικη είχε σχολάσει πέντε λεπτά νωρίτερα και είχε αποχωρήσει από το σχολείο, ενώ ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την γυναίκα που κάλεσε καθώς ακούγονταν αναστατωμένη της είπε ότι θα ειδοποιήσουν την ανήλικη.

Μάλιστα, ο διευθυντής του γυμνασίου, ο οποίος γνώριζε την μητέρα της μαθήτριας επικοινώνησε με την ίδια, η οποία επιβεβαίωσε ότι δεν έκανε κανένα τηλεφώνημα στο σχολείο και στη συνέχεια αναστατωμένη κάλεσε την κόρη της στο κινητό της τηλέφωνο με τη 14χρονη να απαντά πως φτάνει σύντομα στο σπίτι.

Την ίδια ώρα, η άγνωστη γυναίκα κάλεσε για δεύτερη φορά στο γυμνάσιο με απόκρυψη και ζήτησε να μιλήσει και πάλι με την ίδια μαθήτρια, τότε ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος είχε ήδη επικοινωνήσει με την μητέρα του κοριτσιού απάντησε στη γυναίκα «γιατί είναι τόσο επείγον, τι έγινε;» και αμέσως η γυναίκα έκλεισε το τηλέφωνο.

Οι γονείς της 14χρονης μαζί με τον διευθυντή του σχολείου πήγαν στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Νικολάου, όπου κατέθεσαν μήνυση κατ’ αγνώστων. Η μητέρα του παιδιού, Κική Χαλκιά, ζητά να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εντοπίσουν ποιος κάλεσε στο σχολείο.

«Να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου»

«Δεν ξέρω αν ήταν μια πλάκα. Αν ήθελαν να ελέγξουν αν είμαστε σπίτι, να κλείσουν ραντεβού να πάρουν το παιδί. Σαν μάνα σκέφτηκα το χειρότερο. Ζητώ να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Δεν ξέρω αν ο εισαγγελέας θα διατάξει κάτι τέτοιο. Εγώ ως γονέας εγώ κάθε δικαίωμα να το αναφέρω. Μπορεί να έχει γίνει κάτι παρόμοιο και σε άλλο σχολείο. Ακόμη και να είδε την ανάρτηση που έκανα αυτός που κάλεσε μπορεί να φοβήθηκε. Δεν είναι μόνο το δικό μου το παιδί. Θα πρέπει να είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι», ανέφερε στο τοπικό μέσο η μητέρα της 14χρονης.

«Η φωνή ήταν παραποιημένη»

Ο Τριαντάφυλλος Γιοβανέκος είναι διευθυντής του γυμνασίου Νικήτης εδώ και 15 χρόνια και όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα τόσα χρόνια δεν έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό στο σχολείο και σύμφωνα με τον ίδιο.

«Δεχθήκαμε το πρώτο τηλεφώνημα στις 13:20, στις 13:15 σχολούσαν τα παιδιά. Ζήτησαν ονομαστικά την μαθήτρια από την β’ τάξη. Είχε φύγει η κοπέλα. Η φωνή είχε κάτι περίεργο. Της είπα να ξαναπάρει και πως θα ειδοποιήσουμε την ανήλικη. Σαν να έκλαιγε σαν ήταν στενοχωρημένη, συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν η μητέρα. Πήρε ξανά με απόκρυψη ήταν ίδια η φωνή. Μου λέει «ειδοποιήσατε την μαθήτρια θα της μιλήσω; Την ρώτησα “γιατί είναι τόσο επείγον, τι έγινε;” και μου το έκλεισε. Η φωνή δεν ήταν παιδιού, ήταν γυναικεία», σημείωσε ο κ. Γιοβανέκος.

«Στο σχολείο μας δεν είχαμε ποτέ φάρσες, οπότε μας παραξένεψε τον εν λόγω περιστατικό. Είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν φάρσα. Έχω ενημερώσει τους δασκάλους να είναι προσεκτικοί, καλέσαμε τα παιδιά που είναι φίλοι της 14χρονης προκειμένου να δούμε αν γνωρίζουν κάτι. Θορυβηθήκαμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ηλεία: Σκύλος βρέθηκε αλυσοδεμένος και αποστεωμένος – Προσοχή σκληρές εικόνες

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στις οποίες φαίνεται ένα θηλυκό σκυλί ράτσας Boxer δεμένο με αλυσίδα και σε άθλια κατάσταση στην Ηλεία.

Όπως αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος Κρεστένων σε ανακοίνωσή του, το άτυχο ζώο εντόπισαν δύο τουρίστριες από την Αυστρία στη Ζαχάρω Ηλείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν είναι σίγουρο ότι το σκυλί θα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή, καθώς βρέθηκε κυριολεκτικά ένα βήμα πριν το κώμα.

Παράλληλα, αυτό που αναρωτιέται εύλογα ο σύλλογος, είναι το γιατί δεν αντέδρασε κανείς τόσο καιρό βλέποντας αυτό το αποτρόπαιο θέαμα, καθώς πρόκειται για ένα σημείο όπου περνούν καθημερινά πολλοί άνθρωποι.

Ηλεία

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου

Κάθε μέρα έχουμε και μια «έκπληξη». Κάθε μα κάθε μέρα θα υπάρχει ένα περιστατικό που θα μας αφήσει άφωνους κυριολεκτικά.

Πριν λίγες ώρες δεχτήκαμε τηλεφώνημα από δύο κυρίες από την Αυστρία που ήρθαν στην Ζαχάρω του Νομού Ηλείας για διακοπές.

Ακριβώς απέναντι από την παραλία της περιοχής ένα θηλυκό σκυλί ράτσας Boxer δεμένο με χοντρή αλυσίδα. Για την ακρίβεια ένα δείγμα σκυλιού καθώς το ζώο είναι κυριολεκτικά κόκκαλα και δέρμα. Όταν το σηκώσαμε για να το πάρουμε η αλυσίδα του ήταν πιο βαριά από το ίδιο το σκυλί. Καλέσαμε άμεσα την αστυνομία και αυτή τη στιγμή είμαστε στο τμήμα.

Το σκυλί είναι σε άθλια κατάσταση, δεν μπορεί να σταθεί όρθιο και δεν είμαστε σίγουροι αν θα τα καταφέρει καθώς είναι ένα βήμα πριν το κώμα. Είμαστε στον δρόμο για τον κτηνίατρο και θα σας ενημερώσουμε.

Αυτό που αναρωτιόμαστε… τόσος κόσμος, τόσοι άνθρωποι περνάνε καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο…Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε, κανένας δεν ρώτησε, κανένας δεν απόρησε. Μόνο δύο κυρίες που ήρθαν από την Αυστρία για να “απολαύσουν” τις ομορφιές του τόπου μας!

Αυτός είναι ο τόπος μας, αυτός είναι ο πολιτισμός μας, αυτοί είμαστε!

Ηλεία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ