Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Λάρισα: Θρίλερ για 90χρονη στον Πλατύκαμπο – Την λήστεψαν την ώρα που κοιμόταν

Θύμα ληστείας έπεσε 90χρονη στην Λάρισα, όταν τρεις άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της ενώ κοιμόταν, με αποτέλεσμα να της κλέψουν χρήματα και χρυσαφικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eleftheria.gr, η ληστεία σημειώθηκε στη 1:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης στον Πλατύκαμπο, όταν οι τρεις δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας, την ώρα που εκείνη κοιμόταν.

Η ιστοσελίδα αναφέρει, μάλιστα, ότι ο ένας από τους δράστες ενεργώντας βίαια της έκλεισε το στόμα, ενώ οι άλλοι δύο άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι.

Οι ληστές από ένα συρτάρι αφαίρεσαν περίπου τα 500 ευρώ και κάποια χρυσαφικά.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων, εκτιμάται πως ανέρχεται στα 1.100 ευρώ, με τους ληστές να αποχωρούν στη συνέχεια,  χωρίς να βιαιοπραγήσουν.

Η ηλικιωμένη ενημέρωσε συγγενικά της πρόσωπα, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Κιλελέρ αναζητούν τους ληστές.

Ρόδος: Πάνω από 350.000 ευρώ οι καταστροφές στα οχήματα της Uber – Συνεχίζεται ο «πόλεμος» με τους οδηγούς ταξί

Ρόδος

Αποφασισμένοι να φθάσουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους δηλώνουν οι εκπρόσωποι των οδηγών ταξί στο νησί της Ρόδου, ενώ την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι της Uber ζητούν την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη σύλληψη των δραστών που προκάλεσαν τις καταστροφές σε περίπου 30 αυτοκίνητα της εταιρείας  το απόγευμα της Πέμπτης (27/04).

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του rodiaki.gr, συνελήφθη 30χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στις φθορές που σημειώθηκαν σε οχήματα της Uber, ενώ αναζητούνται άλλοι 4 συνάδελφοί του σε πρώτη φάση, ενώ έχουν ταυτοποιήθεί τουλάχιστον 15 ακόμη άτομα. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της Uber, οι ζημιές που προκλήθηκαν από τους βανδαλισμούς που έγιναν ξεπερνούν τις 350.000 ευρώ!

Για τον λόγο αυτό, ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους στο νησί της Ρόδου Σάββας Παυλίδης, μετά από σχετική εντολή που έλαβε από το νομικό τμήμα της υπηρεσίας του, αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου την Εισαγγελία Ρόδου καταθέτοντας όλα τα σχετικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η εταιρεία, προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή των διωκτικών αρχών έτσι ώστε να εντοπιστούν οι αίτιοι και να κινηθεί σε βάρος τους κακουργηματική δίωξη.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, δείχνει περισσότερα από 30 άτομα να προβαίνουν σε βανδαλισμούς των αυτοκινήτων στη έδρα της εταιρείας στη Ρόδο, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές έχουν δώσει εντολές στην αστυνομία να προχωρήσει στην ταυτοποίηση προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια και εντός των επόμενων ημερών να κληθούν για να καταθέσουν.

Σημειώνεται, πάντως, ότι έχουν ασκηθεί ήδη διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων μελών του κλάδου των ταξί στη Ρόδο, ενώ την Παρασκευή συνελήφθη ένα από τα άτομα που φέρεται ότι συμμετείχε στα επεισόδια στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Συνελήφθη 30χρονος οδηγός ταξί για τις καταστροφές

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, το απόγευμα της Παρασκευής, 30χρονος οδηγός ταξί, καθώς φέρεται να συμμετείχε στις φθορές που σημειώθηκαν σε οχήματα της Uber, ενώ αναζητούνται και άλλοι 4 συνάδελφοί του σε πρώτη φάση, ενώ έχουν ταυτοποιήθεί σύμφωνα με πληροφορίες άλλα 15 τουλάχιστον άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά από καταγγελία που έγινε από τους υπεύθυνους της εταιρείας Uber δια του δικηγόρου τους Σάββα Παυλίδη.

Έτσι στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ο 30χρονος αυτοκινητιστής και όταν παρουσιάστηκε, συνελήφθη και κρατείται προκειμένου να προσαχθεί συνοδευόμενος από το συνήγορό του, Στέλιο Κιουρτζή ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου για να του ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Πάντως, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, περιλαμβάνονται οι διατάξεις του άρθρου 187 Π.Κ. (εγκληματική οργάνωση – συμμορία), τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης, απειλής διάπραξης εγκλημάτων, απειλής κ.α.Επίσης, στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλοι αυτοκινητιστές οι οποίοι δεν έχουν ωστόσο εντοπιστεί και συλληφθεί έως τώρα, καθώς και ο πρόεδρος του Συνδέσμου ταξί για ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα.

Σε κάθε περίπτωση, την εξέλιξη στην υπόθεση θα δώσει η αρμόδια εισαγγελέας η οποία και είναι αυτή που θα ξεκαθαρίσει αν θα ασκηθούν στο στάδιο αυτό ποινικές διώξεις, ποιες θα είναι αυτές και σε τι βαθμό (κακούργημα ή πλημμέλημα).

Στην αντεπίθεση οι οδηγοί ταξί

Οι εκπρόσωποι των ταξί στη Ρόδο (ιδιοκτήτες και οδηγοί) επισημαίνουν με τη σειρά τους ότι η λειτουργίας της πολυεθνικής εταιρείας «στο νησί μας» είναι παράτυπη και παράνομη με τον τρόπο που γίνεται και εφαρμόζεται.

Για τον λόγο αυτό καλούν τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές να μην επιτρέψουν αυτές τις παρανομίες, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν το επάγγελμά τους, τις οικογένειές τους και την εργασία τους, κλιμακώνοντας τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους.

Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο της Ρόδου, τάχθηκε ομόφωνα κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας στη Ρόδο της εταιρείας Uber, υποστηρίζοντας τον κλάδο των ιδιοκτητών ταξί και των οδηγών.

Στο σύνολό τους πρόκειται περίπου για 800 οικογένειες στο νησί της Ρόδου που ζουν αποκλειστικά από την ενασχόλησή τους με το επάγγελμα, αναφέρουν πληροφορίες της ιστοσελίδας.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευή 28 Απριλίου στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, ημεδαπός ο οποίος ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 σε επεισόδια, πρόκληση φθορών και τραυματισμό προσώπου από κοινού με άλλους δράστες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διατάραξης κοινής ειρήνης, απειλής διάπραξης εγκλημάτων, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης περιουσίας και απειλής.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε προχθές το απόγευμα ο συλληφθείς συμμετείχε με πλήθος ατόμων, υποκινούμενων από τρίτο πρόσωπο, σε επεισόδια κατά τα οποία προκλήθηκε τραυματισμός υπαλλήλου και σημαντικές φθορές σε εξοπλισμό εταιρίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Σε ιδιωτικό πάρκινγκ μετέτρεψαν…πεζοδρόμιο στην Γλυφάδα – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Ασυνείδητοι οδηγοί στη Γλυφάδα αδιαφορούν πλήρως για την διέλευση πεζών, ΑμΕΑ αλλά και οικογενειών που μεταφέρουν με καρότσι τα παιδιά τους, καθώς φαίνεται να έχουν μετατρέψει σε ιδιωτικό πάρκινγκ πεζοδρόμιο της περιοχής.

Οι ασυνείδητοι οδηγοί αναγκάζουν με το «έτσι θέλω» τους συμπολίτες τους να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους, καθώς όπως φαίνεται σε φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr, έχουν παρατήσει κυριολεκτικά τα οχήματά τους πάνω στο πεζοδρόμιο.

Ωστόσο, όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς τίποτα δεν περιορίζει τις ελευθερίες τους, καθώς αδιαφορούν πλήρως για την διέλευση πεζών, ΑμΕΑ αλλά και οικογενειών που μεταφέρουν με καρότσι τα παιδιά τους με τις εικόνες πραγματικά να μιλούν από μόνες τους.

Δείτε τη φωτογραφία

Γλυφάδα παρκάρισμα

Αποθήκευσε αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05

Το enikos.gr στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Θεσσαλονίκη: Σκουπίδια στον Θερμαϊκό και ξηλωμένο φανάρι πεζών – Καταγγελία αναγνώστη

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Αιματηρό επεισόδιο στις Θερμοπύλες: Μαχαίρωσαν γυναίκα σε δομή μεταναστών

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στις Θερμοπύλες το μεσημέρι της Κυριακής 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, μεγάλη ομάδα προσφύγων – μεταναστών πιάστηκε στα χέρια με αφορμή τη χρήση κοινόχρηστων χώρων στο hot spot στις Θερμοπύλες.

Αποτέλεσμα της εμπλοκής ήταν να τραυματιστεί στο πόδι από μαχαίρι μια γυναίκα.

Στο σημείο έσπευσαν ομάδες της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης, ενώ ειδοποιήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Η γυναίκα, χρειάστηκε να διακομιστεί στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, καθώς έφερε τραύμα στη γάμπα από την επίθεση και αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και της έκαναν ράμματα, αποχώρησε και πάλι για τη δομή.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, σε εξέλιξη είναι αστυνομική έρευνα.

Κέρκυρα: Νεκρός σε τροχαίο 30χρονος στη Λευκίμμη

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 30 Απριλίου στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το kerkyrasimera.gr, θύμα του τροχαίου δυστυχήματος ήταν 30χρονος άνδρας από το Αγρίνιο, όταν το όχημα που οδηγούσε εξετράπη για άγνωστο λόγο της πορείας του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, το τροχαίο έλαβε χώρα στον Περιφερειακό Περιβολίου στη Λευκίμμη.

Τα αίτια του δυστυχήματος είναι ακόμα άγνωστα και διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης.

Θρήνος στη Μύκονο: Πέθανε ξαφνικά γνωστός DJ – Έπαιζε μουσική για περισσότερα από 20 χρόνια στις Κυκλάδες

Πέθανε ξαφνικά ο Έλληνας DJ Σάκης Κουταβάς, γνωστός και ως «Dion», το βράδυ του Σαββάτου (29/04), ενώ βρισκόταν Μύκονο.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, η μουσική του «έντυνε» τα βράδια πολλών νυχτερινών μαγαζιών των Κυκλάδων αλλά και της Αθήνας , με την ελληνική μουσική σκηνή να είναι συγκλονισμένη από τον αιφνίδιο θάνατο του «Dion», ο οποίος έφυγε χτες το βράδυ από τη ζωή.

dj

Ο ίδιος με τις μουσικές επιλογές του συνόδευε τα βράδια πολλών μαγαζιών σε Σαντορίνη , Μύκονο και Άνδρο για περισσότερα από 20 χρόνια.

Ωστόσο, η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι στις αγαπημένες του Κυκλάδες και πιο συγκεκριμένα στο νησί της Μυκόνου, στο οποίο επέστρεψε με σκοπό να εργαστεί την καλοκαιρινή σεζόν.

Οι φίλοι του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν τη συντριβή τους για τον θάνατο του Διονύση(Σάκη) Κουταβά γνωστό και ως «Dion».

dj

 

Προειδοποιήσεις για το θερμότερο καλοκαίρι όλων των εποχών – Τι φοβούνται οι ειδικοί

καλοκαίρι

Νέο «καμπανάκι» για το κλίμα κρούουν οι ειδικοί με τις προβλέψεις τους να μοιάζουν δυσοίωνες, καθώς όπως αποκάλυψαν το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι το πιο ζεστό όλων των εποχών, δεδομένου του ότι η Ισπανία ζει ήδη ένα άνευ προηγουμένου για την εποχή κύμα καύσωνα.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι το κλίμα είναι ένα θέμα το οποίο ταλανίζει όχι μόνο τον ελληνικό χώρο αλλά και τον ευρύτερο μεσογειακό χώρο και τον παγκόσμιο.

«Βλέπουμε τις εξελίξεις των γεγονότων στην Ισπανία αλλά και σε άλλες χώρες της Μεσογείου, που θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι ένα hotspot ουσιαστικά της κλιματικής κρίσης σε όλο τον κόσμο. Βλέπουμε όλα αυτά τα γεγονότα και προβληματιζόμαστε με βάση βεβαίως τις διεθνείς καταγραφές και τα διεθνή στοιχεία τα οποία υπάρχουν. Θεωρείται ότι πάμε σε μία αύξηση της διαδικασίας για πιο θερμές θερμές περιόδους και μέσα στα πλαίσια αυτά έχουμε και την μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ένα πιο θερμό καλοκαίρι φέτος», εξήγησε.

Στη συνέχεια, αφού υπογράμμισε ότι δεν μπορούν οι ειδικοί να προβλέψουν με ακρίβεια το αμέσως επόμενο καλοκαίρι τι ακριβώς θα συμβεί, τόνισε ότι η προϊούσα αύξηση της θερμοκρασίας επιφέρει τεράστιες αλλαγές όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές.

«Εκείνο το οποίο θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι αύξηση των βαθμών και της θερμοκρασίας την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και τις άλλες περιόδους σημαίνει ότι έχουμε πιο μεγάλη ξηρασία. Σημαίνει ότι έχουμε μεγάλη πιθανότητα πυρκαγιών. Στη συνέχεια έχουμε διαστήματα με έντονα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή πλημμυρικά φαινόμενα, διαβρώσεις, κατολισθήσεις και όλος αυτός ο κύκλο, που είναι ένας κύκλος που επιταχύνεται συνέχεια, οδηγεί στην περιβαλλοντική υποβάθμιση, οδηγεί σε ένα φαινόμενο το οποίο δεν έχει χαρακτήρα επιστροφής. Το φαινόμενο της ερημοποίησης».

Από πλευράς του ο καθηγητής Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας, Πρόδρομος Ζάνης σημείωσε ότι δεν είναι εφικτό επιχειρησιακά να γίνει πρόβλεψη για το τι καλοκαίρι θα έχουμε.

«Υπάρχουν μόνο εποχιακές προβλέψεις οι οποίες είναι σε ερευνητικό επίπεδο από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς και από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικού Οργανισμό. Υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις για το φετινό φετινό καλοκαίρι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πιο θερμό, αλλά αυτό πρέπει να το κοιτάμε λίγο με κάποια επιφυλακτικότητα», τόνισε.

«Η επιστήμη βασίζεται στο τι παρατηρούμε, στην κατανόηση αυτών που παρατηρούμε και από εκεί και πέρα στο τι μπορεί να εκτιμήσουμε για το μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι αν κοιτάξουμε με τα παρατηρησιακά δεδομένα… θα δούμε ότι αυξάνει η συχνότητα εμφάνισης τέτοιων ακραίων επεισοδίων. Τώρα και με βάση τα μελλοντικά σενάρια οδεύουμε σε μία περαιτέρω αύξηση: 5 και 6 επεισόδια ισχυρού καύσωνας ανά δεκαετία» ανέφερε τέλος ο κ. Ζάνης.

Πρωτομαγιά: Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ – 24ωρη απεργία των εργαζομένων

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ως εκ τούτου ακινητοποιημένα θα είναι την Δευτέρα 1η Μαΐου, το Μετρό Γραμμή 1 – Γραμμές 2&3) και το Τραμ.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ τονίζει: «Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια (137) από εκείνη την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, οι αγώνες όμως για ανθρώπινα εργασιακά δικαιώματα (τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια), δεν είναι μόνο επίκαιροι αλλά και απαραίτητοι! Τα Σωματεία μας, αποτίνουν φόρο τιμής στην ιερή αυτή ημέρα και ενώνουν τη φωνή τους με όλες τις συλλογικότητες, ενάντια στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει το λαό όλες οι μέχρι τώρα εφαρμοσμένες αντεργατικές διατάξεις της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης».

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ζητούν «κατώτατο μισθό, αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων. Ουσιαστικές αυξήσεις στα εισοδήματά μας. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό. Δημόσιο και Καθολικό Σύστημα Υγείας. Διεκδικούμε προσλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν οι οργανικές ανάγκες της επιχείρησης με μόνιμο προσωπικό για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Μέσου, προς όφελος των επιβατικού κοινού».

Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά εξέδωσε και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ). «Απεργούμε και διαδηλώνουμε απαιτώντας την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων, κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό. Κατάργηση του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων για τον κρατικό έλεγχο στην ίδρυση και τη λειτουργία των συνδικάτων και την άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, δημόσιο και καθολικό Σύστημα Υγείας. Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, ενάντια στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωσή μας. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς οι αστυνομικοί «έσπασαν» τη «μυστική» εφαρμογή επικοινωνίας των εμπλεκομένων – Το τέχνασμα με τα κινητά

Μια άγνωστη στους περισσότερους εφαρμογή επικοινωνίας που χρησιμοποιήσαν στα κινητά τους, οι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κατάφεραν να «σπάσουν» οι αστυνομικοί.

Οι δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου ήθελαν να διασφαλίσουν ότι οι Αρχές δεν θα καταφέρουν να τους εντοπίσουν ή να ακούσουν τις συνομιλίες τους, ιδίως το χρονικό διάστημα πριν και μετά τη δολοφονία . Γι’ αυτό τον λόγο χρησιμοποίησαν μία διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, για τη μεταξύ τους επικοινωνία. Μάλιστα, για να έχουν ασφαλείς συνομιλίες σε αυτή την εφαρμογή, θα έπρεπε να έχουν κι ένα κωδικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι Αρχές κατάφεραν να «σπάσουν» την εφαρμογή και στη συνέχεια να αποκτήσουν πρόσβαση στα τηλέφωνα, αλλά και τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει ο 40χρονος άνδρας που συνελήφθη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου και θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι επέβαινε στο σκούτερ, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει – παρότι αυτό εκτιμάται – αν ήταν ο εκτελεστής.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας μπαίνουν οι σχέσεις και οι επαφές που είχε αναπτύξει τους τελευταίους 6 μήνες ο 40χρονος, με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν πως μέσω της εφαρμογής θα μπορέσουν να διαπιστώσουν με ποιους επικοινώνησε αυτούς τους μήνες και να αντλήσουν στοιχεία και για άλλες υποθέσεις.

Σύμφωνα με το MEGA, οι αστυνομικοί γνώριζαν πως ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος και είχαν προβληματιστεί πώς θα προχωρήσουν στη σύλληψή του. Μάλιστα, είχαν σκεφτεί μήπως επιστρατεύσουν και ειδικές δυνάμεις, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε.

Τα κινητά τηλέφωνα των υπαλλήλων στην εταιρεία του 48χρονου «μίλησαν»

Τόσο ο 48χρονος που συνελήφθη όσο και οι υπάλληλοι της εταιρείας καθαρισμού της οποίας είναι ουσιαστικά αυτός υπεύθυνος, παρότι στα χαρτιά ανήκει στην σύντροφό του, κλήθηκαν στην Ασφάλεια, λίγες μέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ήταν τότε που ο 48χρονος έπρεπε να δώσει απαντήσεις σχετικά με τον λόγο που το λευκό βαν της εταιρείας καθαρισμού ήταν στον Άλιμο και δεν μπορούσε να το τεκμηριώσει. Εκτός από τον 48χρονο κλήθηκαν και οι υπάλληλοι της εταιρείας, πάνω από δέκα άτομα. Όταν ανέβηκαν στο τμήμα Ανθρωποκτονιών, οι αστυνομικοί τους άφησαν όλους να έχουν μαζί τα κινητά τους τηλέφωνα. Αυτό δεν το έκαναν τυχαία, αλλά στοχευμένα, καθώς ήθελαν να ελέγξουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αυτό που διαπίστωσαν λοιπόν είναι πως ο 40χρονος έστελνε μηνύματα σε κάποιους εργαζομένους για το τι θα πουν, ζητώντας τους να είναι προετοιμασμένοι. Με απλά λόγια τους «δασκάλευε» για το τι θα πουν στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Αυτά τα μηνύματα εντοπίστηκαν λίγες μέρες αργότερα και στο τηλέφωνο του 48χρονου που συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι εκείνες τις μέρες, καταγράφεται ακόμη μια επικοινωνία “κλειδί” μεταξύ της συντρόφου του 48χρονου και της συντρόφου του 40χρονου. Πρόκειται για μια επικοινωνία που δείχνει τον έντονο προβληματισμό τους και την ανησυχία τους ότι ίσως η αστυνομία να προχωρούσε σε συλλήψεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ