Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Λαγονήσι: Η δραματική έκκληση του πατέρα του ενός από τους δύο 16χρονους που δέχτηκαν επίθεση

Έκκληση να βρεθεί ο δράστης πριν ξαναχτυπήσει ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών που δέχτηκαν επίθεση στο Λαγονήσι.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, είπε: «Πρέπει να τον βρουν. Χθες το δικό μου παιδί, αύριο κάποιο άλλο. Δεν γίνεται να κυκλοφορεί έξω. Τα παιδιά επέστρεφαν στο σπίτι 11 παρά, ξαφνικά εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο και αυτός ο τύπος ανοίγει την πόρτα και βγαίνει και αρχίζει να πυροβολεί τα παιδιά εν ψυχρώ από τα τρία μέτρα».

«Ο γιος μου γυρίζει το κεφάλι του και βλέπει έναν άνθρωπο να προτάσσει το όπλο προς τα σώματά τους και να πυροβολεί. Τότε και τα δύο παιδιά πέφτουν στα γόνατα και του λένε: “Σας παρακαλώ μην μας σκοτώσετε, είμαστε παιδιά”. Αρχίζει να τους φωνάζει σε γλώσσα που έμοιαζε σλαβική. Καταλαβαίνει ο γιος μου πως δεν μιλάει ελληνικά και του λέει “Sir don’t kill us (Κύριε μην μας σκοτώσετε)”.»

«Τα παιδιά δεν έχουν προηγούμενο με κανέναν. Πριν ήταν τέσσερις φίλοι και συζητούσαν. Χωρίστηκαν κι επέστρεφαν σπίτια τους. Ξαφνικά ενώ ο γιός μου και ο φίλος του περνούν δίπλα από ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο, από ένα δεύτερο αυτοκίνητο ανοίγει ένας εύσωμος την πόρτα και πυροβολεί. Πρώτα πυροβόλησε και μετά άρχισε τις φωνές. Πισώπλατα σε παιδιά 15,5 ετών. Ούτε προκλητικά προς το μέρος του κινήθηκαν ούτε τίποτα. Πισώπλατα, ήταν ψυχρός Λένε «ξεκαθάρισμα». Τι «ξεκαθάρισμα»; 15χρονα παιδιά που επέστρεφαν στο σπίτι του ήταν κι ένας άνοιξε την πόρτα κι άρχισε να πυροβολεί».

Σεισμός ΤΩΡΑ στην Αττική – Αισθητός στα βόρεια προάστια

Σεισμός μεγέθους 2,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 3χλμ Ανατολικά νοτιοανατολικά του Αγ. Στεφάνου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 6,3χλμ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερος αισθητός στα βόρεια προάστια του νομού.

Βοτανικός: Νέο περιστατικό οπαδικής βίας – Τον ρώτησαν τι ομάδα είναι και τον τραυμάτισαν

Νέο περιστατικό οπαδικής βίας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το συμβάν έλαβε χώρα περίπου στις 04:30, επί της Λεωφόρου Αθηνών, στο ύψος του Βοτανικού, όταν μια ομάδα έξι ατόμων πλησίασε δύο άτομα 22 και 21 ετών αντίστοιχα, ρωτώντας τους τι ομάδα είναι.

Στη συνέχεια τραυμάτισαν τον 21χρονο με ένα αιχμηρό αντικείμενο στον αριστερό ώμο, χέρι και πόδι, φέρνοντας στο νου την αιματηρή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ένα χρόνο πριν.

Το περιστατικό συνέβη λίγες ημέρες μετά την επίθεση χούλιγκαν σε νεαρό στο Εφετείο Αθηνών, όπου τον μαχαίρωσαν.

Ρόδος: Το Λιμεναρχείο προχώρησε στην ανάσυρση ενός αλλοδαπού από την θάλασσα

Για την ύπαρξη ενός άνδρα στη θάλασσα, εντός του λιμένα Ακαντιάς, ενημερώθηκε το πρωί της Κυριακής το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με ιδιώτες, προέβησαν στην άμεση ανάσυρση του άνδρα από τη θάλασσα, ο οποίος είχε τις αισθήσεις του.

Πρόκειται για αλλοδαπό, στερούμενο νομιμοποιητικών εγγράφων για τη διαμονή του στη χώρα, ο οποίος πρόκειται να παραδοθεί στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Ρόδου για τις δικές του ενέργειες.

Ίλιον: Φωτιά σε διαμέρισμα πέμπτου ορόφου – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα πέμπτου ορόφου στη συμβολή των οδών Ιθάκης και Φλέβας στο Ίλιον.

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα και άμεσα να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική δεν υπήρξε κάποιος εγκλωβισμένος στο διαμέρισμα, με την υπηρεσία να προχωρά μόνο την κατάσβεση του, ενώ τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.

Χαλκίδα: Ξέχασε να βάλει χειρόφρενο και το αμάξι του «βούτηξε» στη θάλασσα

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο… «βούτηξε» στο λιμάνι της Χαλκίδας και προκάλεσε αναστάτωση στη περιοχή του Βούρκου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eviazoom.gr το περιστατικό έγινε την Κυριακή 26 Μαρτίου και οφείλεται ξεκάθαρα στην αφηρημάδα του 30χρονου οδηγού καθώς είχε ξεχάσει να τραβήξει χειρόφρενο πριν το παρκάρει.

Διερχόμενοι περαστικοί, που είδαν το αυτοκίνητο να επιπλέει στη θάλασσα, ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Χαλκίδας, ενώ στο σημείο έτρεξαν έντρομοι, μόλις αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, ο 30χρονος Χαλκιδέος οδηγός και μία 27χρονη -επίσης Χαλκιδέα-, η οποία επέβαινε και εκείνη μαζί του στο εν λόγω αυτοκίνητο ως συνοδηγός.

Το σμπαραλιασμένο όχημα ανελκύστηκε με ιδιωτικό γερανό, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Προαστιακός: Στον «αέρα» το δρομολόγιο Αθήνα-Κιάτο – Γιατί αρνούνται οι μηχανοδηγοί να ανέβουν στο τιμόνι;

«Φρένο» φαίνεται πως μπαίνει στη λειτουργία του προαστιακού ΑθήναΚιάτο. Οι μηχανοδηγοί δε θα ανέβουν στο τιμόνι, αφού όπως λένε, δεν έχουν πάρει τις βεβαιώσεις που έχουν ζητήσει.

Αύριο αναμενόταν η δεύτερη φάση επανεκκίνησης των δρομολογίων στον σιδηρόδρομο και συγκεκριμένα στον προαστιακό Αθήνα-Κιάτο. Μέχρι αυτή την ώρα, ωστόσο, κάτι τέτοιο δε δείχνει ότι θα συμβεί, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο προαστιακός Αθήνα- Κιάτο δε θα λειτουργήσει αύριο. Επίσημη απάντηση από την Hellenic Train δεν έχει δοθεί. «Δεν έχουμε καινούργιο προγραμματισμό για αύριο» είναι η απάντηση της εταιρείας ιταλικών συμφερόντων.

O ΟΣΕ από την πλευρά του έπρεπε να ολοκληρώσει ορισμένες εργασίες. Μέχρι τώρα έχουν γίνει τα εξής:

  • δυνατότητα ραδιοεπικοινωνίας με φορητό σύστημα
  • κάμερες που βλέπουν το τρένο στην είσοδο και την έξοδο των τούνελ
  • φυσικά μονή γραμμή διέλευσης στα τούνελ

Οι αρμόδιοι φορείς που πρέπει να συνεννοούνται μεταξύ του είναι ο ΟΣΕ και η Hellenic Train.

Πάντως, ο ΟΣΕ δεν έχει κανένα επίσημο έγγραφο από τη Hellenic Train ότι δε θα επανεκκινήσει τα δρομολόγια και τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Ηλιούπολη: Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή-βιαστή – Το βίαιο παρελθόν και οι νέες καταγγελίες

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου αναμένεται να απολογηθεί ο προπονητής Τάε Κβον Ντο, ενώπιον της 14ης τακτικής ανακρίτριας, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικων αθλητριών στο γυμναστήριό του στην Ηλιούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι, σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ο 44χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών, κατηγορείται ότι από το 2009 έως το 2020 βίασε τουλάχιστον πέντε αθλήτριες του, ενώ η έρευνα για τη δράση του είναι σε πλήρη εξέλιξη και στο «μικροσκόπιο» μπαίνει το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος εκθείαζε τις ανήλικες αθλήτριες και τις έπειθε να κάνουν μαζί του ατομικές προπονήσεις. Κατόπιν, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος τους είτε στο γυμναστήριο του στην Ηλιούπολη είτε στο σπίτι του.

H επίθεση στην εν διαστάσει σύζυγό του το 2020

Υπενθυμίζεται πως από το περιβάλλον της πρώην συζύγου του έγιναν γνωστά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή τον 44χρονο. Επρόκειτο για αλλεπάλληλες καταγγελίες της πρώην συζύγου του, η οποία φέρεται να έχει ξυλοκοπηθεί από το 2018 μέχρι το 2020.

Οπως είχε υποστηρίξει το 2020, όταν του ζήτησε να φύγει από το σπίτι την απείλησε με κυνηγετική καραμπίνα ότι θα την σκοτώσει. Μάλιστα, αφού εκτόξευσε απειλές κατά της ζωής της πρώην συζύγου του, ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού και απειλούσε ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του.

Έρχονται νέες καταγγελίες

Παράλληλα, νέες καταγγελίες αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας για τον 44χρονο προπονητή, όπως μετέδωσε το Mega, καθώς οι αστυνομικοί είναι πλέον πεπεισμένοι ότι και άλλα παιδιά έχουν πέσει θύματά του και περιμένουν την απολογία του, προκειμένου να πάρουν το πράσινο «φως» από τις δικαστικές Αρχές για να δώσουν τα στοιχεία και τη φωτογραφία του στη δημοσιότητα.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά και την πρόσφατη δράση του κατηγορούμενου προπονητή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι μέχρι και λίγο διάστημα πριν τη σύλληψή του κακοποιούσε σεξουαλικά 15χρονη αθλήτριά του.

Στο μεταξύ, απαντήσεις στη σκοτεινή αυτή υπόθεση αναμένεται να δώσουν και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια σε κινητά, τάμπλετ και λάπτοπ που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Νέα Σμύρνη: «Έτσι με προσέγγισαν οι μαστροποί» – Τι είπε η 14χρονη στη νέα κατάθεσή της

Κοινές παρέες είχαν οδηγήσει στην γνωριμία της 14χρονης από τη Νέα Σμύρνη με τους κατηγορούμενους για τη σεξουαλική κακοποίησή της, σύμφωνα με  ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του  MEGA.

Στη συμπληρωματική της κατάθεση η ανήλικη ζήτησε η ίδια να εξεταστεί παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώ έδωσε και περαιτέρω πληροφορίες για το κύκλωμα που την εξέδιδε. Σύμφωνα με την ίδια, οι μαστροποί έχουν προσεγγίσει και άλλες κοπέλες, τις οποίες εντόπιζαν μέσω εφαρμογής γνωριμιών, προκειμένου να τις παρασύρουν με απώτερο σκοπό τη μαστροπεία.  Η 14χρονη με τα τρία αδέλφια της βρέθηκαν στη δομή ανηλίκων με εισαγγελική εντολή, μετά από αίτημα της μητέρας τους που είχε καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία και  κακοποίηση από τον πατέρα.

Τόσο η ίδια, όσο και η 16χρονη αδελφή της είχαν εξαφανιστεί δεκάδες φορές από το ίδρυμα, με τη μητέρα τους να έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα στους υπεύθυνους της δομής για την έλλειψη επιτήρησης των παιδιών της.

«Με απειλούν»

«Με απειλούν», λέει λίγες ώρες αφότου αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, ο 25χρονος, ένας εκ των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση.  «Υπάρχουν πάρα πολλές απειλές. Έχουν βγει κάποια πράγματα που όντως δεν ίσχυαν για μένα». Ο 25χρονος επιμένει πως η μόνη σχέση που είχε με την 14χρονη ήταν ότι τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του στην Ελευσίνα, αγνοώντας την πραγματικής της ηλικία. Ότι δεν γνώριζε τον 25χρονο κατέθεσε και η 14χρονη στις Αρχές.

Θεσσαλονίκη: Έληξε το 7ωρο θρίλερ με την 60χρονη που απειλούσε να πέσει από ταράτσα

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με την 60χρονη γυναίκα που απειλούσε να πέσει στο κενό από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή Ντεπώ της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή.

Ύστερα από επτά ώρες περίπου και έπειτα από παρέμβαση ειδικού διαπραγματευτή της Αστυνομίας, η γυναίκα πείστηκε τελικά να κατέβει από το σημείο, όπως αναφέρει το thesstoday.

Ο διαπραγματευτής προσπάθησε με κάθε τρόπο να πείσει την 60χρονη να μην υλοποιήσει την απειλή της, λέγοντάς της ότι «όσο θα είσαι μαζί μου, δεν θα σε πειράξει κανείς».

Γείτονες της περιοχής αναφέρουν ότι η 60χρονη μπήκε το μεσημέρι της Κυριακής στην 7όροφη οικοδομή, η οποία είναι υπό κατασκευή εδώ και δύο χρόνια.

Σημειώνεται ακόμη ότι η γυναίκα πριν απειλήσει να πέσει στο κενό, πετούσε αντικείμενα, ενώ ζήτησε να δει πρόσωπα από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν τον δρόμο, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα ήταν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για κάθε ενδεχόμενο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ