Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Πέλλα : Έκρυβαν ολόκληρο οπλοστάσιο σε σπίτια και αυτοκίνητα – Βρέθηκαν τουφέκια, πυρομαχικά και εκρηκτικές ύλες – ΦΩΤΟ

Συνελήφθησαν δύο άντρες που έκρυβαν πολεμικό υλικό σε αυτοκίνητα και σπίτια σε περιοχές της Πέλλας. Για την ακρίβεια φαίνεται πως είχαν στήσει ολόκληρο οπλοστάσιο  με δεκάδες όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες ακόμα και βλήματα όλμου. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία μετά από επιχείρηση σε περιοχές της Πέλλας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο άνδρες χθες το πρωί.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 56 και 63 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, παράβασης Νομοθεσίας που αφορά σε Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις και παράβαση Νομοθεσίας που αφορά σε «Ψηφιακή Διακυβέρνηση – Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες και άλλες διατάξεις».

Οι Αρχές μάλιστα εξετάζουν τα ευρήματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε έκνομες ενέργειες αναζητώντας παράλληλα την προέλευση του πολεμικού υλικού.

Πέλλα

Έρευνες της ΕΛΑΣ σε οχήματα και σπίτια

Σε έρευνα των αστυνομικών σε δύο αυτοκίνητα και τρία σπίτια που χρησιμοποιεί ο 56χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι κρότου με φυσίγγιο στη θαλάμη, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, ένα ζεύγος από ρόπαλα συνδεδεμένα με αλυσίδα , δύο κυνηγετικά όπλα, ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα πιστόλι αερίου, ένα ξίφος, γεμιστήρες, φυσίγγια, αμπούλες αερίου διοξειδίου του άνθρακα, κροτίδες, φωτοβολίδες και κοινοί πυροκροτητές.

Πέλλα

Έπειτα εντοπίστηκε ο 63χρονος, ο οποίος σε αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού του έκρυβε έντεκα μαχαίρια, εκ των οποίων το ένα αναδιπλούμενο, δώδεκα κοινούς πυροκροτητές, τρία κυλινδρικά φιαλίδια που περιείχαν εννέα κοινούς πυροκροτητές, ένα βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο, πλήθος δοχείων, φιαλιδίων, μικροδεμάτων που περιείχαν ποσότητες άγνωστων μειγμάτων, που θα αποσταλούν για περαιτέρω εξέταση, επτά κάνες μακρύκανου όπλου, φυσίγγια, γεμιστήρες, πιστόλι κρότου και βολίδες πυροβόλου όπλου

Οι κατασχεθείσες εκρηκτικές ύλες – πυροκροτητές κ.ά. παραδόθηκαν σε αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδας και δείγματα αυτών θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση σε αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Πέλλα

Ένα από τα παραπάνω αυτοκίνητα, που έφερε ίχνη παραποίησης αριθμού πλαισίου, κατασχεθέντα πυροβόλα όπλα, πιστόλι κρότου, ουσιώδη μέρη όπλων και πυρομαχικά (φυσίγγια) θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση σε αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας.

Το κατασχεθέν στρατιωτικό υλικό παραδόθηκε σε αρμόδιο συνεργείο του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Πέλλα

Πρατήρια καυσίμων: Έρχονται «λουκέτα», πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για φοροδιαφυγή – λαθρεμπόριο

Αυστηρότερες καθίστανται οι κυρώσεις για τα βενζινάδικα που φοροδιαφεύγουν και κάνουν λαθρεμπόριο καυσίμων, σύμφωνα με τις διατάξεις που ενσωματώθηκαν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, το «λουκέτο» για λαθρεμπόριο μπορεί να φθάσει ακόμα και τις 90 ημέρες ενώ τα χρηματικά πρόστιμα, στις περιπτώσεις μη εγκατάστασης ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης και ηλεκτρονικής αποστολής δεδομένων εισροών – εκροών, τις 500.000 ευρώ.

Ποινή φυλάκισης έως και 6 μήνες επιβάλλεται δε σε όποιον προμηθεύει ή εγκαθιστά μετρητικά συστήματα και τον συνοδευτικό εξοπλισμό τους, και τα οποία συνοδεύονται από πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά.

Κάθε τελωνειακή υπηρεσία αλλά και οποιαδήποτε άλλη ελεγκτική ή διωκτική αρχή πέραν των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που έχουν έως σήμερα την αρμοδιότητα μπορεί εφεξής να επιβάλλει λουκέτο από 10 έως και 90 ημέρες σε επιχειρήσεις εμπορίας και διακίνησης που εντοπίζονται με νοθευμένα καύσιμα. Στο βαθμό που στοιχειοθετείται λαθρεμπορία, τα λουκέτα επιβάλλονται ανεξάρτητα από λοιπές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Ειδικότερα:

  • Όταν προκύπτει λαθρεμπόριο το οποίο βεβαιώνεται μετά την εξέταση δείγματος από το Γενικό Χημείο του Κράτους κατόπιν ελέγχου που διενεργείται είτε από τις τελωνειακές αρχές της ΑΑΔΕ, είτε από οποιαδήποτε άλλη δημόσια ελεγκτική ή διωκτική αρχή, σφραγίζεται η εγκατάσταση για χρονικό διάστημα από 10 έως και 90 ημέρες ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης.
  • Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 1.000 έως και 500.000 ευρώ. Ενδεικτικά σε περίπτωση μη εγκατάστασης ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης και ηλεκτρονικής αποστολής δεδομένων εισροών – εκροών επιβάλλεται πρόστιμο από 50.000 έως και 500.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής εντός τριετίας, το πρόστιμο διπλασιάζεται.

Κατά της απόφασης επιβολής των προστίμων ο έχων έννομο συμφέρον μπορεί να ασκήσει προσφυγή ενώπιον του αρμοδίου διοικητικού δικαστηρίου. Με την άσκηση της προσφυγής αναστέλλεται η καταβολή του 50% του προστίμου υπό την προϋπόθεση ότι έχει καταβληθεί ή έχει ενταχθεί σε ρύθμιση το υπόλοιπο 50%.

Για τους εμπλεκόμενους στις παρανομίες προβλέπονται ποινές φυλάκισης. Έως και 6 μήνες σε όποιον προμηθεύει ή εγκαθιστά μετρητικά συστήματα και τον συνοδευτικό εξοπλισμό τους, και τα οποία συνοδεύονται από πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά, και: ποινή κάθειρξης σε όποιον επεμβαίνει χωρίς εξουσιοδότηση, τροποποιεί ή αλλοιώνει με οποιονδήποτε τρόπο και μορφή μέρη ή παραγόμενα στοιχεία του συστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου στο χώρο της λιανικής πώλησης καυσίμων.

Πρατήριο υγρών καυσίμων στην Οινόη, λειτουργούσε χωρίς άδεια, χωρίς σύστημα εισροών εκροών και χωρίς αποδείξεις για 13 ολόκληρα χρόνια, πραγματοποιώντας το επίμαχο διάστημα τζίρο 18 εκατ. ευρώ. Η ΑΑΔΕ επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Αρκαδία: Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πηγάδι

Συναγερμός σήμανε σε Αστυνομία και Πυροσβεστική το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μαρτίου στην Τρίπολη Αρκαδίας, όταν ενημερώθηκαν πως άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, βρίσκεται εντός πηγαδιού.

Ο άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ξυλοδαρμός αρχαιολόγου στη Μύκονο: Έρευνες σε κυκλώματα της νύχτας

Πολεοδομικές παραβάσεις σε τρείς επιχειρήσεις ερευνούσε, ο αρχαιολόγος  Μανώλης Ψαρρός που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, στη Μύκονο. Σε κυκλώματα της νύχτας στρέφονται οι αστυνομικοί για να καταφέρουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί που προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του αρχαιολόγου, αλλά και το απειλητικό μήνυμα που δέχτηκε συνάδελφός του στρέφονται σε κυκλώματα της νύχτας που φέρεται να λειτουργούν για λογαριασμό επιχειρηματιών της περιοχής.

Ο Δικηγόρος του θύματος, Χρήστος Πετράκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 κάνει λόγο για «απληστία» και ήταν αυτή που οδήγησε στην επίθεση σε βάρος του γνωστού αρχαιολόγου. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Πετράκος, οι καταναλώσεις στα μαγαζιά που ερευνούσε για αυθαιρεσίες ο πελάτης του άγγιζαν τον μισθό του για δύο χρόνια.

Το πρόβλημα των αυθαιρεσιών ενεργοποίησε την κυβέρνηση. Πρόκειται να προχωρήσει σε σαρωτικούς πολεοδομικούς ελέγχους που θα καταλήξουν σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και ρέματα.

Λακωνία: «Το έμαθα στον 6ο μήνα, θα μεγάλωνα εγώ το μωρό» λέει η μητέρα της 13χρονης που γέννησε το παιδί του βιαστή της

Φρίκη προκαλεί η αποκάλυψη ότι ένα κορίτσι μόλις 13 χρόνων στη Λακωνία έπεσε θύμα βιασμού, έμεινε έγκυος και γέννησε ένα αγοράκι.

Η μητέρα της 13χρονης μίλησε δημόσια και περιέγραψε το πώς έμαθε για την εγκυμοσύνη της κόρης της.

«Δεν γνώριζα ότι ήταν έγκυος το κορίτσι και το έμαθα στον 6ο μήνα. Το μάθαμε από το σχολείο που πήγαινε. Κουραζόταν και φούσκωνε. Το κατάλαβε ο γυμνασιάρχης που τους έκανε γυμναστική και ρώτησε τη μικρή τι έχει. Δεν γνωρίζαμε», είπε μεταξύ άλλων στο STAR η μητέρα της 13χρονης.

«Μας το έκρυβε μέχρι τελευταία ώρα. Δεν μας είπε ποτέ τον πατέρα γιατί έμπλεκε με πολλούς ανθρώπους. Μίλαγε, είχε επαφές» πρόσθεσε η μητέρα της 13χρονης που γέννησε του παιδί του ανθρώπου που τη βίασε, σημειώνοντας πως δεν ξέρει ποιος μπορεί να είναι ο πατέρας του παιδιού.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στα τέλη του 2022 από τους καθηγητές του παιδιού. Το παιδί ξεκίνησε να κουράζεται και να έχει περίεργη συμπεριφορά. Οι καθηγητές της ειδοποίησαν τις Αρχές και η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης για εξετάσεις.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Εισαγγελία. Στην αρχική της κατάθεση η 13χρονη φέρεται να είπε ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο αλλοδαπούς. Ο ένας από τους δύο άνδρες συνελήφθη και φέρεται να παραδέχτηκε τη συνεύρεση με τη 13χρονη, αλλά υποστήριξε ότι έγινε με τη θέλησή της.

Στη συνέχεια, όμως, το κορίτσι φέρεται να άλλαξε την κατάθεση του και να ισχυρίστηκε ότι η κακοποίηση έγινε από συγγενικό του πρόσωπο.

«Αυτό ήταν ψέματα. Ο άνθρωπος ήταν άρρωστος, μας βοηθούσε. Μας βοηθούσε και το παλικάρι αυτό. Ποτέ δεν πήγε με τον άνθρωπο αυτό» τόνισε η μητέρα της 13χρονης, η οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φοβήθηκε και να το είπε.

Η 13χρονη, η οποία είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας, γέννησε στην Αθήνα, στις αρχές Ιανουαρίου ένα υγιέστατο αγοράκι ενώ έχει κινηθεί η διαδικασία για αναδοχή. Επίσης, από το μωρό έχει ληφθεί δείγμα γενετικού υλικού ώστε να ταυτοποιηθεί ο πατέρας.

«Θα ήθελα να μεγάλωνα εγώ το μωρό» λέει η μητέρα της 13χρονης

«Θα ήθελα να το μεγάλωνα. Εκεί που μεγάλωσα έξι παιδιά και να είχα ένα παιδάκι παραπάνω» πρόσθεσε η μητέρα της 13χρονης.

Σημειώνεται πως η ανήλικη μητέρα με εισαγγελική εντολή μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας στην Πάτρα όπου εκεί βρίσκονται και τρία ακόμη αδέλφια της. «Με παίρνει το παράπονο. Τρίτη και Παρασκευή έχουμε επικοινωνία μαζί τους» είπε η μητέρα της .

Συνελλήφθη ένας 44χρονος

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πως έχει συλληφθεί ένας 44χρονος άνδρας, υπήκοος Βουλγαρίας που φέρεται να έχει βιάσει το κορίτσι ενώ χθες έγινε η σύλληψη δυο ακόμη ατόμων, ενός 28χρονου και μιας 55χρονης γυναίκας, αφού η μητέρα του κοριτσιού κατήγγειλε αρπαγή καθώς η 13χρονη κόρη της βρισκόταν στην Κορινθία, για να μείνει σε συγγενικά της πρόσωπα. Η μητέρα κατηγόρησε τα δυο πρόσωπα, τα οποία συνελήφθησαν αφέθηκαν, όμως αργότερα ελεύθερα.

Meteo: Οι 10 πιο ακραίες δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα – 2,8 εκατ. στρέμματα κάηκαν από το 2003 μέχρι σήμερα

Η πυρκαγιά της Αρκαδίας τον Αύγουστο του 2007 αποτελεί την πιο ακραία πυρκαγιά, από άποψη ρυθμού εξάπλωσης (στρέμματα ανά ημέρα), από το 2003 έως και το 2022, σύμφωνα με ευρήματα της πυρομετεωρολογικής ομάδας FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ METEO.

Σύμφωνα με αυτά τα ευρήματα, περισσότερα από 2.800.000 στρέμματα αποδίδονται σε μόλις 10 πυρκαγιές.

Στην δεύτερη και τρίτη θέση είναι οι πυρκαγιές σε Ηλεία και Αρκαδία τον Αύγουστο του 2007, ενώ η καταστροφική πυρκαγιά της Εύβοιας τον Αύγουστο του 2021 κατατάσσεται στην τέταρτη θέση παρουσιάζοντας ρυθμό εξάπλωσης που ξεπερνά τα 150.000 στρέμματα ανά ημέρα.

Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών και συγκεκριμένα από το 2003 έως και το 2022 βρέθηκαν στο επίκεντρο της ανάλυσης δορυφορικών δεδομένων από την πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του ΕΑΑ/ΜΕΤΕΟ.

Οι δέκα αυτές πυρκαγιές αφορούν πυρκαγιές όπου κάηκαν πολύ μεγάλες εκτάσεις, ενώ η ανάλυση έγινε με τη λογική του ρυθμού εξάπλωσης ανά αριθμό στρεμμάτων.

Στην 5η θέση βρέθηκαν οι πυρκαγιές στην Αττική τον Αύγουστο του 2009, στην 6η θέση οι πυρκαγιές στην Εύβοια τον Αύγουστο του 2007, στην 7η θέση οι πυρκαγιές στην Λακωνία τον Αύγουστο του 2021, στην 8η θέση οι πυρκαγιές στην Λακωνία τον Αύγουστο του 2007, στην 9η θέση οι πυρκαγιές στην Αχαΐα τον Ιούλιο του 2007 και στην 10η θέση οι πυρκαγιές στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2008.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της ομάδας FLAME του ΕΑΑ/METEO:

  • Περισσότερα από 2.800.000 στρέμματα αποδίδονται σε μόλις 10 πυρκαγιές.
  • Οι 10 αυτές πυρκαγιές χαρακτηρίζονται ως ακραίες, παρουσιάζοντας εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς εξάπλωσης (καμένα στρέμματα ανά ημέρα).
  • Η πυρκαγιά της Αρκαδίας τον Αύγουστο του 2007 παρουσιάζει τον υψηλότερο ρυθμό εξάπλωσης, ξεπερνώντας τα 250.000 στρέμματα ανά ημέρα.
  • Η καταστροφική πυρκαγιά της Εύβοιας τον Αύγουστο του 2021 κατατάσσεται τέταρτη, παρουσιάζοντας ρυθμό εξάπλωσης που ξεπερνά τα 150.000 στρέμματα ανά ημέρα.
  • 6 από τις 10 πιο ακραίες δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και επηρέασαν περιοχές της Πελοποννήσου.
  • 6 από τις 10 πιο ακραίες δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα στην ίδια αντιπυρική περίοδο, αυτή του 2007.

Όπως τονίζεται, «τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν με εμφατικό τρόπο την ανάγκη υιοθέτησης ολοκληρωμένων στρατηγικών διαχείρισης του προβλήματος των ακραίων δασικών πυρκαγιών, βασισμένων σε επιστημονική γνώση αιχμής».

Τέλος η ομάδα FLAME περιγράφει σε βίντεο τις μεθόδους και τους τρόπους για καλύτερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών υπογραμμίζοντας παράλληλα «πως εάν δε σπάσουμε τα στεγανά που σήμερα κρατούν απομονωμένους επιχειρησιακούς και ερευνητικούς φορείς, είναι αδύνατο να επιτύχουμε την προσαρμογή και την ενίσχυση της ετοιμότητας απέναντι στη νέα πραγματικότητα των ακραίων δασικών πυρκαγιών».

Σοβαρό τροχαίο στην Βάρκιζα: Πολυτελές αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε κολώνα – ΦΩΤΟ

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 23 Μαρτίου, στην Παραλιακή και συγκεκριμένα, στη Βάρκιζα.

Σύμφωνα με το notiareport, δύο οχήματα ανέπτυξαν ταχύτητα, πάνω από το επιτρεπτό όριο με αποτέλεσμα ο οδηγός του Audi να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να «καρφωθεί» σε κολώνα της ΔΕΗ.

Η κολώνα έσπασε και συγκρατείται από ένα πεύκο με κίνδυνο να καταρρεύσει στον δρόμο.

Βάρκιζα

Όπως υποστηρίζουν οι επιβαίνοντες του Audi, o οδηγός του δεύτερου οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε με κατεύθυνση προς τη Βάρκιζα.

Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά της ΕΛΑΣ και η Πολιτική Προστασία Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

 

Βάρκιζα

Καταγγελίες ΚΕΔΕ κατά του ΠΑΚΟΕ για τις πρακτικές μετρήσεων της ποιότητας των ακτών κολύμβησης

Σε σοβαρές καταγγελίες για τις πρακτικές που ακολουθεί το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) για τις μετρήσεις της ποιότητας των υδάτων στις παραλίες κολύμβησης, προχώρησε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Τη δράση και τις πρακτικές που ακολουθεί το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) στις μετρήσεις για την ποιότητα των υδάτων των παραλιών για κολύμβηση, καταγγέλλει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Σε ψήφισμα που εξέδωσε καταγγέλλει ότι το ΠΑΚΟΕ διενεργεί «ελέγχους» κατά παραγγελία διαφόρων φυσικών προσώπων ή ομάδων, ενώ ζητά συνεργασίες με οικονομικά ανταλλάγματα από ΟΤΑ και εφόσον δεν τις επιτυγχάνει ξεκινά «δειγματοληψίες» και «ελέγχους» με πάντα αρνητικά αποτελέσματα.

Επίσης ότι προβαίνει σε δημόσιες ανακοινώσεις περί επικίνδυνων υδάτων δημιουργώντας δυσμενείς εντυπώσεις στην κοινή γνώμη χωρίς να έχει ούτε αρμοδιότητα, ούτε εγκυρότητα, προβαίνει σε δειγματοληψίες μετά από βροχοπτώσεις κατά παράβαση της πάγιας πρακτικής και μεθοδολογίας, ενώ εκδίδει αντιφατικές μετρήσεις στις ίδιες περιοχές.

«Ο μόνος αρμόδιος να ελέγξει την ποιότητα των υδάτων είναι η Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τα εντεταλμένα από αυτήν πιστοποιημένα όργανα, αλλά και άλλοι κρατικοί πιστοποιημένοι φορείς μεγάλου επιστημονικού κύρους. Η πλήρης διαλεύκανση των συνθηκών λειτουργίας τέτοιων ελλιπώς πιστοποιημένων φορέων που καταπιάνονται με θέματα που αφορούν στη δημόσια υγεία, και εν προκειμένω στην ποιότητα και καταλληλόλητα των πόσιμων υδάτων, αλλά και των θαλάσσιων υδάτων των παραλιών των Δήμων μας, αποτελεί απαράβατη υποχρέωση των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας ώστε και η κοινή γνώμη να ενημερωθεί για το τι πραγματικά έχει συμβεί, ποια είναι η κείμενη νομοθεσία, ποιες είναι οι εκ του νόμου προϋποθέσεις δειγματοληψίας ύδατος, ποιοι είναι οι αρμόδιοι εκ του νόμου φορείς που πραγματοποιούν τις δειγματοληψίες, και να εξαλειφθούν οι σκιές που αποτελούν στίγμα για την υγεία και καθημερινή ζωή όχι μόνο των δημοτών μας, αλλά και των επισκεπτών των ακτών μας», τονίζεται στο ψήφισμα.

Η ΚΕΔΕ ζητά την ανάληψη περαιτέρω νομοθετικών πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση «που θα θωρακίζουν θεσμικά την ελληνική πολιτεία και τους κατοίκους αυτής της χώρας προκειμένου να τηρείται απαρέγκλιτα η νομοθεσία σχετικά με το ποιος έχει εν τέλει την αποκλειστική αρμοδιότητα της παρακολούθησης ποιότητας των υδάτων και να επιβάλλονται οι απαραίτητες κυρώσεις σε μη πιστοποιημένους ή ελλιπώς πιστοποιημένους φορείς». Το ψήφισμα εκδόθηκε μετά από εισήγηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Ένωσης, δηλώσεων δημάρχων και σχετικών δημοσιευμάτων, σχετικά με τις καταγγελίες του ΠΑΚΟΕ για επικίνδυνες για κολύμβηση παραλίες στη χώρα.

Βανδαλισμοί στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο: «Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες της ντροπής» λέει ο Πρύτανης

Θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες μέσα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας, στις οποίες φαίνονται να έχουν βανδαλιστεί ιστορικά γλυπτά, αλλά και οι τοίχοι του κτιρίου.

Τις σχετικές φωτογραφίες ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής εκθέσεων Μεγακλής Ρογκάκος. Πάνω στα γλυπτά έχουν γράψει συνθήματα με σπρέι, ενώ υπάρχουν και εκτεταμένες ζημιές στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Ο ιστορικός τέχνης Μεγακλής Βιντιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1  υπογραμμίζει, πως οι βανδαλισμοί έλαβαν χώρο μόλις λίγα μέτρα από το γραφείο του Πρύτανη . Μάλιστα, ο ιστορικός τέχνης  έστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με κοινοποίηση προς τον Πρύτανη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις εικόνες ντροπής δηλώνοντας πως “Η αποτύπωση του κ. Ρογκάκου είναι γροθιά στο στομάχι για όσους δεν έχουν υποστεί Μιθριδατισμό. Η Διοίκηση του ΕΜΠ ομολογεί την αδυναμία της να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη έκφραση βαρβαρότητας που συνοδεύεται από τη βία των βανδάλων. Αυτό που κάνει είναι να αντικαθιστά στον όποιο βαθμό την αισθητική του χώρου και ειδικά του μνημείου μετά από κάθε βεβήλωση”.

Σεξουαλική κακοποίηση και απόπειρα βιασμού από προπονητή kick boxing καταγγέλλει 16χρονη – ΒΙΝΤΕΟ

Σεξουαλική κακοποίηση και απόπειρα βιασμού από τον προπονητή της καταγγέλλει ότι δέχθηκε μία 16χρονη αθλήτρια του kick boxing. Η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Οι γονείς της ανήλικης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, έχουν καταθέσει μήνυση στον εισαγγελέα. «Το κορίτσι μου έχει τελείως διαφορετική συμπεριφορά. Εγώ το κατάλαβα γιατί δεν ήθελε ούτε να την αγκαλιάσω. Ήταν λίγο πιο απόμακρη. Χωρίς όρεξη στο σπίτι. Στο σχολείο και στο φροντιστήριο να είναι μαθήτρια του 18 και του 19 και τώρα να μην ενδιαφέρεται. Την έχουν πιάσει πολλές φορές να κλαίει» δήλωσε ο πατέρας της ανήλικης αθλήτριας του kick boxing.

Η μαθήτρια κατήγγειλε πως όλα ξεκίνησαν στις αρχές του Ιουνίου του 2022 κατά την προετοιμασία της ομάδας για συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά.

«Μου είπε να μείνω έξω από την προπόνηση και να κάνω διατάσεις καθώς είχα τραυματισμό. Ήρθε από πάνω μου λέγοντας μου στο αυτί πως θέλει να με φιλήσει. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Είχα υποστεί σοκ» αναφέρει στην καταγγελία της η 16χρονη. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, την ίδια μέρα δέχθηκε ακόμη μία επίθεση από τον προπονητή της, την ώρα που οι υπόλοιποι αθλητές είχαν αποχωρήσει. «Την στρίμωξε στη γωνία, της έπιασε τα μαλλιά, της έλεγε “θέλω να σε φιλήσω”. Την έπιασε με βία» τόνισε ο πατέρας της αθλήτριας.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 16χρονης, ο προπονητής της αποπειράθηκε να την βιάσει σε δωμάτιο ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας στο εξωτερικό για αγώνες.

«Με έπιασε βίαια από τα μαλλιά με το ένα χέρι και με το άλλο κράτησε σφιχτά τα δυο μου χέρια. Άρχισα να κλαίω με λυγμούς. Έβαλε το χέρι του στο στόμα μου και με έσπρωξε στο κρεβάτι» κατήγγειλε η 16χρονη.

Η απότομη αλλαγή στην συμπεριφορά της ανήλικης μαθήτριας έκανε τους γονείς της να ζητήσουν βοήθεια παιδοψυχολόγου και έτσι η 16χρονη «έσπασε» την σιωπή της για όσα εφιαλτικά φέρεται να βίωσε. «Το παιδί μου μετά τις συνεδρίες που έκανε, ήρθε ξαφνικά μια μέρα και μου είπε “μπαμπά, αν δεν με βοηθήσεις να κάνω μήνυση θα κάνω καμία τρέλα» πρόσθεσε ο πατέρας της 16χρονης.

Η παιδοψυχολόγος στην έκθεσή της αναφέρει: «Το παιδί στις πέντε συνεδρίες που κάναμε αφηγείται συνεχώς τα συγκεκριμένα περιστατικά που της προκαλούν έντονη θλίψη και άγχος, ευερεθιστότητα, πρόβλημα συγκέντρωσης στο σχολείο και αποστροφή προς οποιαδήποτε σωματική επαφή, εφιάλτες και δυσκολίες στον ύπνο».

«Κινηθήκαμε με αποκλειστικό γνώμονα να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την προσωπική και γενετήσια ελευθερία των παιδιών που είναι σε αυτήν την υπόθεση και έχουν επαφή με τον μηνυθέντα» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της 16χρονης, κ. Γαλέτζας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ