Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Κρήτη: Kατέρρευσε τμήμα ξενοδοχείου έπειτα από πτώση βράχου – Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό μίας γυναίκας

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό μίας γυναίκας σε ξενοδοχείο στην Κρήτη βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην Αγία Φωτιά Λασιθίου αποκολλήθηκε βράχος από την πλαγιά και έπεσε πάνω σε ξενοδοχείο, τμήμα του οποίου κατέρρευσε. Από τα συντρίμμια απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος ένας ανήλικος ενώ αγνοείται η τύχη μίας γυναίκας, η οποία ειναι πιθανότατα η μητέρα του ανήλικου.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ μεταβαίνουν ακόμη 23 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Κεφαλονιά: Μεταμεσονύχτια αερογέφυρα ζωής για παιδάκι 2,5 ετών – Με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ στο Ρίο

Αερογέφυρα ζωής από την Κεφαλονιά στο Ρίο στήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής για ένα παιδάκι 2,5 ετών, που αντιμετωπίζει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, λίγο μετά τις 1:00 τα ξημερώματα της Κυριακής το αεροσκάφος «Φύλακας Άγγελος» του ΕΚΑΒ Beechcraft King Air 350, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς σε μια αερογέφυρα ζωής και ελπίδας για το 2,5 χρόνων παιδάκι με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα. Το παιδί διακομίσθηκε διασωληνωμένος, στο αεροδρόμιο του Αράξου και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2,5 ετών παιδί Γερμανικής υπηκοότητας που βρίσκεται στην Κεφαλονιά για διακοπές, παρουσίασε υψηλό πυρετό τις τελευταίες δυο ημέρες και εισήχθη στο Γ. Νοσοκομείο Αργοστολίου. Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου η κατάσταση του επιδεινώθηκε ραγδαία. Οι γιατροί έδωσαν μάχη κυριολεκτικά για να κρατηθεί στη ζωή και να διακομισθεί σε εξειδικευμένο Νοσοκομείο.

Κεφαλονιά Αεροσκάφος ΕΚΑΒ Κεφαλονιά Αεροσκάφος ΕΚΑΒ Κεφαλονιά Αεροσκάφος ΕΚΑΒ

Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: Νεκρός σε τροχαίο 55χρονος αστυνομικός

Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη, καθώς την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ένας 55χρονος αστυνομικός, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα.

Ο 55χρονος τραυματίστηκε σοβαρά, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών Νυμφαίου με 25ης Μαρτίου, στην περιοχή του Ευόσμου. Σύμφωνα με το thestival.gr, o 55χρονος αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και δεν φορούσε κράνος.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον αστυνομικό στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου και κατέληξε.

Παλαιό Φάληρο: Αυτός είναι ο «βιαστής με το τατουάζ» – Πότε πέρασε τα σύνορα για Αλβανία

Στην Αλβανία βρίσκεται ο 45χρονος άνδρας ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο «βιαστής με το τατουάζ». Κατηγορείται για την απόπειρα βιασμού μίας 24χρονης και τον βιασμό μίας 34χρονης στο Παλαιό Φάληρο, ενώ έχει σχηματιστεί και δικογραφία σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες τους enikos.gr, o βιαστής έφυγε από την Ελλάδα και πέρασε στην Αλβανία από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς στις 27 Οκτωβρίου, τέσσερις ημέρες μετά την απόπειρα βιασμού της 24χρονης και τον βιασμό της 34χρονης. Οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του βιαστή όπου βρέθηκαν στοιχεία τα οποία αξιολογούνται.

Οι Αρχές γνωρίζουν το όνομα του βιαστή, ο οποίος δεν είναι σεσημασμένος, και αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ θα υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προς την Αλβανία. Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι ο 45χρονος είναι πατέρας δύο παιδιών και η οικογένειά του ζει στην Αλβανία. Στην Ελλάδα δεν εργαζόταν και τον στήριζε οικονομικά η μητέρα του. Έχει ήδη υποβληθεί αίτημα στον εισαγγελέα για να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του.

Ο δράστης έχει καταγραφεί σε βίντεο από κάμερες στην περιοχή γύρω από το σημείο όπου έγιναν οι δύο επιθέσεις. Στα ηλεκτρονικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έγινε ανάλυση του υλικού και απομονώθηκε το πρόσωπο του βιαστή. Έτσι οι Αρχές είχαν στη διάθεσή τους πολύ καθαρές εικόνες από το πρόσωπο και το σωματότυπό του.

Παλαιό Φάληρο: Αυτός είναι ο «βιαστής με το τατουάζ»

Παλαιό Φάληρο βιαστής με το τατουάζ Παλαιό Φάληρο βιαστής με το τατουάζ Παλαιό Φάληρο βιαστής με το τατουάζ Παλαιό Φάληρο βιαστής με το τατουάζ

Παλαιό Φάληρο: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση του  «βιαστή με το τατουάζ

«Μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία έχει επιληφθεί προανακριτικά δύο υποθέσεων βιασμών (απόπειρα και τετελεσμένη) σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, που διαπράχθηκαν πρώτες πρωινές ώρες της 23-10-2022 στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του φερόμενου ως δράστη των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος του 45χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, με χρήση βίας, απειλή όπλου και αρπαγή. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται».

Συνελήφθη Έλληνας επιχειρηματίας – Είχε σκοτώσει την σύντροφό του στην Ταϊλάνδη

Συνελήφθη 46χρονος στην Αθήνα για τη δολοφονία της συντρόφου του στην Ταϊλάνδη.

Χειροπέδες σε έναν 46χρονο πέρασαν οι αστυνομικοί, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία, που έχει εκδοθεί από τις αρχές της Ταϊλάνδης.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας εντοπίστηκε στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διεθνές ένταλμα σύλληψης ήταν από τον Φεβρουάριο του 2021 και ο 46χρονος φέρεται να είχε σκοτώσει την σύντροφο που είχε στην Ταϊλάνδη. Στη συνέχεια είχε εγκαταλείψει το πτώμα της μέσα σε ένα διαμέρισμα και εξαφανίστηκε. Έφυγε από την χώρα και επέστρεψε στην Ελλάδα πιστεύοντας ότι είχε γλιτώσει τη σύλληψη.

Οι αρχές Ταϊλάνδης έπειτα από έρευνα που διενήργησαν κατέληξαν πως ο δράστης της δολοφονίας ήταν ο 46χρονος και εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών ξεκίνησαν να αναζητούν τον δράστη και τελικά κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Γιάννης Μάρκου: Η στιγμή της συμπλοκής λίγο πριν δεχθεί τις μαχαιριές – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τη στιγμή της συμπλοκής του Γιάννη Μάρκου με τον 26χρονο, λίγο πριν αυτός τον μαχαιρώσει. Στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας της καντίνας στη Νέα Ερυθραία καταγράφεται η αρχή της έντασης μεταξύ του επιχειρηματία και του δράστη της επίθεσης.

Ο επιχειρηματίας ήταν στο μαγαζί με δύο φίλους του, ενώ ο 26χρονος έφτασε στο σημείο με τον 19χρονο ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα που παρουσίασε το MEGA, οι δύο άντρες έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο. Ο επιχειρηματίας φορά μια άσπρη μπλούζα και ο 26χρονος μαύρα ρούχα.  Διακρίνεται μία κίνηση του χεριού του δράστη και μετά και οι δύο φεύγουν από την ακτίνα που μπορεί να καταγράψει η κάμερα.

Στη συνέχεια βγαίνουν από το κατάστημα και ο επιχειρηματίας δέχεται τις 15 μαχαιριές.

Το συγκεκριμένο βίντεο ντοκουμέντο βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών, ωστόσο δεν καταγράφει τη στιγμή της επίθεσης.

Το προφίλ του δράστη

Ο 26χρονος που μαχαίρωσε τον επιχειρηματία με τα αρχικά Π.Κ., είναι γνωστός στις Αρχές. Είναι σεσημασμένος, καθώς στο παρελθόν έχει απασχολήσει για υπόθεση ναρκωτικών και οπλοκατοχή. Είναι κάτοικος δυτικών προαστίων, ωστόσο οι έρευνες επεκτείνονται και εκτός Αττικής καθώς είναι πολύ πιθανό να έχει φύγει εκτός Λεκανοπεδίου.  Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές σε περιοχές της Αργολίδας, καθώς ο 26χρονος κατάγεται από εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι πράγματι ο επιχειρηματίας διασκέδαζε στο ίδιο μαγαζί με τον 26χρονο και τον 19χρονο, ωστόσο δεν συνέβη κάτι ύποπτο. Δεν συνομίλησαν, ούτε υπήρξε κάποια διαμάχη. Επίσης, από το βιντεοληπτικό υλικό δεν προκύπτει ότι το θύμα φεύγει από το μαγαζί και αμέσως μετά αναχωρούν και οι δύο άνδρες, κάτι που θα σήμαινε ότι τον παρακολουθούσαν.

Για την ακρίβεια ο επιχειρηματίας με την παρέα του έφυγαν λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του 26χρονου και του 19χρονου. Αυτή την στιγμή, για την ΕΛ.ΑΣ, το επικρατέστερο σενάριο παραμένει αυτό της διαμάχης για τη σειρά στην ουρά έξω από το μαγαζί.

Ο καβγάς για τη σειρά

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξέσπασε καβγάς ανάμεσα σε δύο παρέες για την σειρά. Συγκεκριμένα, δύο άνδρες ηλικίας 20 και 25 ετών μπήκαν «σφήνα» στην ουρά, με αποτέλεσμα η παρέα του επιχειρηματία να αντιδράσει.

Άρχισε έντονη λογομαχία όμως κάποια στιγμή τα αίματα άναψαν για τα καλά και τα πράγματα ξέφυγαν. Ο 25χρονος έβγαλε μαχαίρι και επιτέθηκε στον επιχειρηματία. Συγκεκριμένα τον μαχαίρωσε στην κοιλιά και στα πόδια.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος και ο φίλος του αμέσως μετά το συμβάν επιβιβάστηκαν σε ένα μαύρο Ι.Χ. μάρκας Ford και κατευθύνθηκαν προς τη Μεταμόρφωση.

Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται και στον χώρο του real estate, υποβλήθηκε σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύεται στην εντατική, αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο.   Ο Γιάννης Μάρκου είναι γνωστός στους κοσμικούς κύκλους και είχε σχέση στο παρελθόν με την Τζούλια Νόβα.

Ρέθυμνο: Ποδήλατο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Στη ΜΕΘ 13χρονος

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στο Ρέθυμνο το απόγευμα της Παρασκευής, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας cretapost, όλα συνέβησαν περίπου στις 6:30 το απόγευμα όταν το ποδήλατο που οδηγούσε ένας 13χρονος μαθητής συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, στην περιοχή από Περβόλια προς Καστελλάκια.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα πλήρωμα του ΕΚΑΒ που μετέφερε το παιδί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Οι γιατροί έκριναν πως ήταν απαραίτητη η διακομιδή του 13χρονου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων. Το παιδί φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.

Η Τροχαία ερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τροχαίο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ