Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Θεσσαλονίκη: Ναζιστικά και τρανσφοβικά συνθήματα στους τοίχους του ΑΠΘ – ΦΩΤΟ

Ναζιστικά σύμβολα και συνθήματα τρανσφοβικού και ναζιστικού περιεχομένου έγραψαν άγνωστοι στους τοίχους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το βράδυ της Τετάρτης.

Συνθήματα όπως «Heil Hitler (χαίρε Χίτλερ)», «θάνατος στον καπιταλισμό και τους Εβραίους», «white revenge (εκδίκηση των λευκών)», «f..ck trannies» και «f..ck ΝΑΤΟ», είναι κάποια από τα συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι στους τοίχους της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα social media.

Οι άγνωστοι σχημάτισαν και τον αγκυλωτό σταυρό, που ήταν το σύμβολο στη σημαία της ναζιστικής Γερμανίας.

Δείτε τις φωτογραφίες με τα συνθήματα

Θεσσαλονίκη ΑΠΘ ναζιστικά σύμβολα

Θεσσαλονίκη ΑΠΘ ναζιστικά σύμβολα

Τραγωδία στην Καβάλα: 78χρονη ανασύρθηκε νεκρή σε θαλάσσια περιοχή

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, το πρωί της Παρασκευής, στη θαλάσσια περιοχή «Περιγιάλι» Καβάλας, μία 78χρονη ημεδαπή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού, διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν πάνω από 4 κιλά κοκαΐνης και 49 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, καθώς και συνθετικών ναρκωτικών στην Αττική.

Ειδικότερα σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας και στου Ζωγράφου, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και ακόμη ένα άτομο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Για την πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων, χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων (profiling). Παράλληλα, εξακριβώθηκε ο ρόλος κάθε μέλους της οργάνωσης στην – κατά περίπτωση – προμήθεια, αποθήκευση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και στην είσπραξη των εσόδων από την πώλησή τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 2 σπίτια, σε όχημα, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 4 κιλά και 51 γραμμάρια κοκαΐνης, 49 κιλά και 478 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), 9 κιλά και 309 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 635 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 6.500 δισκία Εcstasy, 1,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 58.000 ευρώ, 2 οχήματα, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 5 κινητά τηλέφωνα και πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, από τη διάρθρωση και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και από τις κατασχεθείσες ποσότητες, εκτιμάται ότι τα παράνομα έσοδα των μελών της ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Προσοχή: Νέα ηλεκτρονική απάτη – Αποκτούν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και εκδίδουν χρεωστικές κάρτες

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου βρίσκεται μια καταγγελία για ηλεκτρονική απάτη. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα dimokratiki.gr, ένας 52χρονος κατήγγειλε ότι άγνωστοι κατόρθωσαν – άγνωστο με ποιον τρόπο – να εκδώσουν σε λογαριασμό που είναι συνδικαιούχος με τον πατέρα του, χρεωστικές κάρτες.

Ο 52χρονος από την Ρόδο διαπίστωσε ότι στις 27 Ιανουαρίου άγνωστος απέκτησε πρόσβαση στο ebanking του και εξέδωσε δύο εικονικές χρεωστικές κάρτες στο όνομά του. Στη μία έγιναν 10 κινήσεις για μεταφορά χρημάτων, οκτώ των 202 ευρώ και δύο των 253 ευρώ, συνολικού ύψους δηλαδή 2.122 ευρώ. Το θύμα υπέβαλε αίτημα αμφισβήτησης των συναλλαγών προς την Τράπεζα και αναμένει απάντηση.

Πτώση Phantom F-4: Συγκλονίζει η μητέρα του Μάριου Τουρούτσικα – «Ήθελε να πεθάνει στον αέρα»

Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του μοιραίου Phantom F-4 κατά τη διάρκεια άσκησης στην Ανδραβίδα.

«Το αστέρι της ψυχής μου. Τον αγάπησα, μία αγάπη χωρίς όρια. Και θα συνεχίσω να τον αγαπώ και όσο αναπνέω θα τον σκέφτομαι. Ένιωθα περηφάνια, νιώθω, θα νιώθω. Με είχε κάνει πολλές φορές περήφανη. Δεν με είχε στενοχωρήσει ποτέ. Δεν ήθελε να στενοχωρεί τους άλλους. Τους αγαπώ όλους τους πιλότους, τους βλέπω σαν παιδιά μου» ανέφερε μιλώντας στο STAR.

Και συνέχισε: «Του άρεσε η ταχύτητα. Γρήγορα αυτοκίνητα, μηχανές. Από μικρός πιλότος, μόνο αεροπλανάκια, μου έλεγε μη φοβάσαι. Δεν αφήνω εγώ τη μάνα μου. Ο Μάριος ευχαριστημένος θα είναι τώρα εκεί. Έτσι ήθελε να πεθάνει. Στον αέρα. Μου λείπει. Πολύ. Και είμαι σίγουρη πως όσο περνάει ο καιρός θα μου λείπει περισσότερο. Αν είναι άγγελος στον ουρανό, όπως μου λένε, θέλω να έρχεται στα όνειρά μου».

Η σκέψη της μητέρας του Μάριου –η οποία έκανε ολόκληρο το πανελλήνιο να δακρύσει με τον επικήδειο της– είναι σε όλες τις μητέρες που έχουν ζήσει τον ίδιο πόνο και πάνω από όλα στη μάνα του Ευστάθιου Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4.

«Μας ενώνει ο ίδιος πόνος. Να προσέχει ο ένας τον άλλον… Θα πάρω τηλέφωνο κάποια στιγμή, θα κανονίσω» είπε η μητέρα του Μάριου.

Κυψέλη: Πολυκατοικία 30 διαμερισμάτων έχει μείνει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 40 ημέρες

Πρωτοφανές περιστατικό στην Κυψέλη, καθώς μία ολόκληρη πολυκατοικία 30 διαμερισμάτων δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και 43 ημέρες. Ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά περνούν έναν συνεχόμενο σκοτεινό εφιάλτη, ζώντας σε σχεδόν πρωτόγονες συνθήκες.

«Εγώ με τέσσερα παιδιά, δεν υπήρχε ούτε θέρμανση ούτε ρεύμα να κάνουνε τα μαθήματα. Για το μπάνιο δεν το συζητώ, για το μαγείρεμα, να πλύνουμε τα ρούχα, πήγαινα τις κατσαρόλες σε κάποια φίλη μου να μαγειρέψω. Τα άπλυτα σε μία άλλη φίλη μου να μου τα πλύνει και να μου το στεγνώσει», δήλωσε ιδιοκτήτρια διαμερίσματος.

Η πολυκατοικία δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα από τις 24 Δεκεμβρίου, όταν ξέσπασε φωτιά στα ρολόγια, λόγω βραχυκυκλώματος. Οι κάτοικοι απευθύνθηκαν αμέσως στον ΔΕΔΔΗΕ, και η επανασύνδεση έγινε. Στα 9 όμως από τα 30 διαμερίσματα. Τα υπόλοιπα 43 ημέρες μετά ακόμα περιμένουν.

Την ίδια ώρα και με την σφοδρή κακοκαιρία που θα πλήξει και την Αττική να είναι προ των πυλών, οι κάτοικοι των υπόλοιπων διαμερισμάτων προσπαθούν να επιβιώσουν με γκαζάκια, φακούς, κεριά και σόμπες υγραερίου. «Ούτε μπορούμε να μαγειρέψουμε, ούτε τίποτα, δεν υπάρχει ρεύμα. Σκέφτομαι που θα πάω να μείνω τώρα που έρχεται κακοκαιρία», δήλωσε άλλος ιδιοκτήτης διαμερίσματος.

Ο λόγος που το ρεύμα συνδέθηκε ξανά στα 9 διαμερίσματα είναι, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, ότι εκείνοι μόνο κατέθεσαν την υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη που προβλέπει ο νόμος. Τα υπόλοιπα 21 διαμερίσματα πάντως υποστηρίζουν ότι έχουν καταθέσει γραπτό αίτημα για επανασύνδεση στο ρεύμα από τις 17 Ιανουαρίου, αλλά ακόμα περιμένουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ